..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Modernizm ve Post-Modernizm > Veysel Menekþe




13 Ekim 2011
Vakavirüs Yazýlarý 02  
Veysel Menekþe
Her dediðini yapacaksýn ve sanki onun dediðini yapýyormuþ gibi davranacaksýn.


:BEBD:


Aybaþý halindeyken turþu kurulmazmýþ.Karým söyledi.

Benim karým Nasrettin Hoca rahmet olasýcanýn karýlarýna hiç benzemez ey kaariler.!

Daima ben haklýyýmdýr onun nazarýnda../..Çün.

Ki.

O’nun dediklerini asla kulak ardý etmem ve bu çok hoþuna gider.

Onun dedikleri olur nihayet -bilahere edebiyat haricinde- bin netice ve.

Daima haklý olma imtiyazýmý elimde tutarým böylecene ey biraderan.!




Ýyi geçinmenin sýrrý bu kadar basitken eþeði yokuþa sürmenin de alemi yok yani.

Öyle deðil mi.?

Her dediðini yapacaksýn ve sanki onun dediðini yapýyormuþ gibi davranacaksýn.

Böylece daima sen haklý olacaksýn.

Bu kadar basit.!

Hasan Basri devrinde dahi ortalýk toz duman ve bir o kadar da kan revan içindeydi Bilad-ý Ýslam.Bilmem kaç yüzyýldan beridir yine ayný hale rücü edildi ve evet Coðrafyamýz hunkar despotlar elinde dilhun ve naçar vaziyetlerde bedbin –pesimist-hallerde bizden adam olmaz bu kan durmaz iyisi mi çýkalým bu dinden yeni bir hak din bulalým yahut bulamazsak uyduralým uyduramazsak sipariþ verip uydurtturalým ahiren de bir Ýslam devleti kuralým böylece cem-i cümle dertlerden kurtulalým.Muhammed Ýkbal dahi cevaz vermiþ n’apalým? derler ikeeenn.!

Çüþ ulan deve diyereeek dimdik dikilen þu fakir kardeþiniz de olmasaydý n’olcekti haliniz bi düþünün gari neyse övünme zamaný deðil dövünme sövünme zamaný hiç deðil heman bir hal çaresine bakmalý ama bu kanama nasýl duracak evvel bunun çaresine bakmalý zira alt yapý kanýyor asýl ey muhibbi Ýslam kardeþlerim üst yapý kanayan alt yapý üzerine hasbel kader kurulursa bu turþu pardon bu devlet tutmaz iþte bunun çün illa alt yapý kanamalarýna bir çare bulmak gerek pes.!

Üstyapýsalcý Ýslamcýlarýn tizi reftar olalum feryadlarýna dahi bu minvalde kulak asmayalým çün payimize damen dolaþtýrma lüksümüz yoktur ve karnýmýz toktur içi boþ dýþý kof sloganlara hadi güle güle anca gidersin demek ve içi doldurmak ammaa iç gibi içle doldurmak gerek illa sapla samanla deðil spass gellek welleh billeh qýrmançi zanim.!

Ýktidar u Devlet hýrsýyla yanýp tutuþmadan evvel gerektirkim ol iktidarýn ademoðlu kimyasýn bozan fiziðin dahi haleldar eden cazibesine kapýlýp gitme haline mukabil bir baþka cezbe halini kesbeyleyüp ahiren ikram idülecek Vehbi –gaybi muavenetin dahi taleb idülmesine mütevvecih gayretleri sarfitmenin derdine düþmek.!

Ýþte þu bizim radikal yahut köktendinci yahut fundamental yahut neo selefi –mutezili nam muhtelif sýfatlarla tavsif edilen islamcýlarýn deðil nazar itmek bilakis inadýna inadýna sarf-ý nazar itmekte musýrr ve muannid olduklarý asýl mesele.!

Öte yandan siyasal Ýslamcýlarýn bir nev’i bilinen þu bilindik sosyalisler dahi bu din-i mübini salt mal bölüþmek ganimet üleþmek maksadýna binaen inzal idilmiþ bir din telakki etmekle alem-i beþeriyet nazarýnda ne kadar da düþkünler imiþ ülen bu müselmanlar bu mala mülke cümle gonuþuklarý hep mal mülke dair korkulur valla bunlardan maazallah iktidar olup devlet kursalar gözlerini lokmalarýmýza dikmekten ve dik dik bakýp az yiyin lan devlet elden gidecek vatan millet bölünecek din iman kalmayacak gondoliza rayz manitamýz dahi dahi gavurun elinde esir ü cariye düþecek vah yavrýým yazýk lan yavrucaðýza yakýþýrmý erkek ümmetimize ayýptur ayýp deyuben iki dýkým lokmayý dahi zehir iderler valla gibisinden söyleþmekte olduklarýný hisseder gibiyim çün þuyuu vukuundan beter dirler elbet boþa dimezler biz ne sosyalist düzenler düzenbazlar gördük gendüyleri týka basa tok vatandaþlarý yarý aç yarý yarým yamalak tok bunlaruy aðýzlaruna bakarlar ne yesek ne yemesek te dinden imandan geçtük tatlý candan bari olmasak deyü oh god .!! Ayem sipiik ingiliþ lörning anatolia in commagene fil ottomania pes.!

Ýmdiii.!

Gelelim kanamanýn esbab-ý nüzulüne; mahiyet-i münziline:

Bikerem bu devlet anamýydý babamýydý bunu bilemediler bu Ýslamcý kardeþler bu biir..

Ana’ysa nasýl ana Baba’ysa nasýl baba bunu dahi düþünemediler bu ikii.

Halbu ki:

Ehl-i hikmet vel irfan halkýmýz bir çok ipuçlarý da vermiþ idi elbet.

Bu ipuçlarýndan dahi bihakkýn müstefid olamadýlar bu da üüç.!

Üvey ana edalarýna “Knut Hamsun’a helal olsun kunut duasý üzerine olsun þu bizim namusuz- un dahi “anasýný satiym.!” yahut vay anasýna deyos oðlu deyyosun.!” diyerek infial etmesi ve.

Üvey Baba edalarýna dahi “elde ne Goriot Babalar var bizdeki olsa olsa þam babasý yahut iskele babasý (þerefsiz oðlu þerefsiz) Sicilyalý mafya babalarý bile bunlardan daha iyi babalýk eder gibisinden bol sunturlu iltifatlarla galiz belagatlarda bulunarak infilak etmesi..

Arif halkýmýn naif hikmetini ibraz etmesine elbet kafi gelir ve bu tabirlerin arkasýnda yatan tarihsel tevarüs dahi onlarý asla yalanlamaz. Þöyle ki:

“Anasýný satiym.!” den maksat Ziyad bin Ebabih’in anasýna iþarettir ki Ebu Süfyan sever müselmanlar bu sözün ne demeye geldüðün pekala bilmekle iþittüklerinde yüzlerin buruþturup alýnlarýn kýrýþtýrup kulaklarýna güccük barnaklarýný sokup aþaðý yukarý sallamaktan gendülerini alamazlar ve güya gulaklarýna sivrisinek sidiði filan gaçmýþtur efem.!

Hakeza “Þam Babasý.!” Tabiri dahi müzevir Muaviye ve onun gibi sair ehl-i tezvir siyaset meddahlarýný derhal tedai ettirir ve bu durumda Muaviye sever ehl-i siyaset müselman erbab lar dahi iþbu tabiri eþittüklerinde fil an gerdanlarýný arkaya doðru kývýrýp boyun kýkýrdaklarýný kü-türtlettikten ahir derin bir nefes alup” onlar bir ümmettiler.!” Mýrýldanup baþlarlar gerneþe gerneþe esnemeye .

Lakin bu gerneþme esnasýnda hazýrcevap þipþak arif halkýmýn cevabý elbet hazýr oluptur ey ahiler.!

“Anasýný eþekler kovalýyasýca..!” …”Babasýnýn kýçýnda kara çýbanlar çýkasýca.!”..” Babalar gelesice..!”..”Silsilesine kýran giresice..!”…ve ila ahir benzeri hayýr dualarýný asla esirgemezler ve esneyen kimesneleri esneyüp esneyeceðine bin peþiman ediverürler imaným eyvallah.! Amentü billah çok þükür elhamdülillah.!

Engürüde mukim Hacý Bayramda sakin suluhanda atýlý ermeni evinde yatýlý müzekkin nüfusta “müflih” kayýtlý erbab-ý halden ve redingotlu erkan-ý çarýklý harb’ten darb u meselci Hace Veysel Veli Çerkeþi Hazretleri nam müselman müellif kardeþiniz halkýn arasýnda gezinipduru ve asla çangaya yokuþlarýnda ay balam börte çene çýðlýklarý filan atarak göya pempe köþk’e aha böyle bööö..rkk.!diye çöküp çöreklenivereceklerini zanniden malum taife-i leþker ve benzeri sosyalis kemalis erge neo concu uðurlar olsun uður mumcu köþkerleri gibi kendi memleketlerine Fransýz el memleketlerine Sovyetçi sair güruh’unyapagelipyapagittiði gibi kendi halkýný adam yerine goymayýp horladukça horlayub sonra da sen yaparsýn amma ne yapacaðýný bilmezsün aydurup halkýn tepesini attýrup kabil-inden hainlikler peþinde avara gasnak gibi asla dolanup durmam ve beyhude yere olmiycek dualara amin deyüp kiramen katibini dahi boþ yer meþgul edip yormam ey benim insan güzeli peacelic kardeþlerim oh mersi výy madam Notre Damé in Camburu Kembiriçte ..Sanzoti Briç.!Keyifler keka.!

Victor emmim se hala esfeli safilinde kerpiç bir evde Cosetté sayýklamakta pes.!

92.1..Çaðlar ötesi Mesajýn Günümüz Frekansý Majesteleri Gözünüz Aydýn Detroitli Kýzýl Kardeþim Günaydýn Üsküdar’dan Uyan Loo!Bu Vatan Kimin.? O Mahur Beste Naðmeleriyle

Müstakbelde iktidar olacak müstesna muktedirlerin tekerine çomak sokmasý muhtemel radikal nam Ýslamcýlarý nötralize etmek ve ahiren iktidarýn altyapý kanallarýnda for vendetta pozlarý verebileceklerine dair teminatlar verip ikna etmek suretiyle ayartmak ve bilahere Kemal Sunal’a fit olacaklarýndan gayet emin olarak mümkünlüde her þey mümkün dedirtebilecek cinbazlýklarla vicdanen rahatlamalarýný saðlatmak gibisinden dun siyasetlerin figuraný dahi olabilemezdi bu “Hacý Umut Islýklarý’na Yoldaþ..Ey Muhammed Türkülerine Kardaþ.. YapýbozumcuAnarþistMüselmanVeli”kardeþiniz.Ey benim eski dava kardeþlerim..!

Dublörlük.?

Daha neler.?

Pes.!

Alt yapý kanaduðun farkýnda bile olmayup “hele bir çatýyý çatak temeli sonra atak.!” Misillü iz ü izandan;hikmet ü irfandan yoksun mülahazalarla”üst yapýda oynaþmalar derdine düþmüþ ;

Stratejik akýl bir yana üçyüz spartalý salak hamasetine bile sýrt çevirmiþ; baþörtüsünden baþka kullanacak malzemesi bulunmayan bir Ýslamcý siyasetin nesine güveneyim nesine mersiyeler döþeneyim ben.?

Hele hele “iç yapý ne’dir” aklýna bile getirmeyen bir siyaset.!

Pes.!


Atasoy Müftüoðlu Guru’muz gururumuz hiç öyle kendini kasmasýn sayýn abiler.!

Ýslamcýlar bir yanýt vermek zorunda filan deðildiler.!

Çok söyledim ben “muhatab almak muhatabý þýmartýr baþka deðil.!”

Allah’tan korkmayana Ýnsan’dan utanmayana …

Neyçün ne diye ve nasýl hitab edeceksin a benim saf temiz kalbli..

Art niyetsiz ama siyaset bilmez Müslüman kardeþim.!

“Alt kanamasý” yetmedi “Üst kanamasý” da mý lazým dý üstüne üstlük.!

Beyin mýncýklamalarýndan býkmýþ usanmýþken üstelik..

En az bilmem kaç bin kitap devirmiþ bunca mektebli melekler cemiyeti fahri üyesi..

Çene suyuna bol keççablý müselman entelijansiya muhibbi bunca kazazede-i kitab kurtlarý..

Avurtlarýna kadar külliyat lebaleb lebiderya Çavuþbaþýnda Niþantaþý Aryalarý ‘na ayartýk.!

Ay yeter artýk sadede gelelim diyeceðim ol dur ki ey biraderan bu alt yapý kanamalarý ol raddeye gelmiþ oluptur ki deðil Çukurova Bismil Muþovasý Iðdýr Pamuklarý..

Cümle Türki Cumhuriyetler Ovalarý pamuklarý dahi yetmez pansuman etmeye Welleh billeh.!

Ez guyem zeban-ý Farisi vel malum est lisan-ý arabiyyeh.!

Eh.!

Az biraz kentonca ve yeter miktar aborjince sol el sað kol dirseðinde sað bilek hafif yukarda..

Ayaklar saðlam basarken yere.!

Pes.!


Ýmdüü.!

Alt yapý nedür? Üst yapý nedür.? Ýç yapý nedür.?

Öðrenmek içün Lale Müldür okuyacak halimiz yok elbet.

Yine birbirimizi okuyacaðýz ve anlamaya çalýþacaðýz elbet.

Ve nihayet anlayup anlaþtukta –iþ iþten geçmeden-inþaallah.!

Yine bir ve beraber eyleyeceðük elbet.

Pes.!


Yves Montand Western Filmi buldum.. Ýzlemem gerek.!Dünyevi heves.!

Bilahere yine devam ideceðün.

Lakin bir hususu atlarsam olmaz.

Eþeklemem lazým.

Ýmdi el an iktidarda bulunan ve muktedir olmayý da nasýl sa baþarabilen..

Eski refiklerimiz hakkýnda..

Daha derin daha sakin ve daha stratejik düþünmemiz gerekiyo.

Nasýl muktedir olabildiklerinin cevabýný illa halý altlarýnda aramamýz gerekmiyo.

Alicenab halkýmýzýn öpülesi oturgun çehrelerine ve bu oturgun çehrelerinin..

Oturaklý lehçelerine

Bir daha ve kendimize de þöyle bir çeki düzen vererek önyargýsýz dýþtalamasýz ve horlamasýz..

Ýnsan gibi bakmamýz gerekiyo.

Ýstiklal Marþý Derneði Müesses Banii Sayýn Ýsmet Hususi Beyefendi’ye de..

Hususen hatýrlatmam gerekiyo.

Maalesef yeniden yeni bir istiklal marþý yazma gereðimiz iktiza etmiþ olup..

Muktezasýnca amel eyleyeceðimiz ve asla kazaya býrakmak gibi bir niyetimiz olmaduðunu..

Bilesiniz sayýn hususi müellifimiz..

Ortada ocak mocak sancak mancak kalmamuþtur.

Peygamber ocaðýmuz dahi zaten çoktaaann.!

Avaz birliði ettiðiniz peygamber düþmanlarý marifetiyle vilayat-ý þarkta;

Gehi hak-kari gehi Þýrnakta.

Müntehir olmak suretiyle.

Vefat ettirilmiþ olup.

Asýl siz saçýnýzý baþýnýz yolunuz ve aklýnýzý da baþýnýza devþiriniz benim beyim.!

Þu bilindik taktiklerinizden olan beyin travmalarýna yatma ayaklarýný filan býrakýn da.

Adam gibi yeniden aramýza katýlmanýn yollarýna bakýnýz sayýn beyim.!

Eski dost düþman olma biliriz ammaa ihtiyat payý býrakmayý da daha iyi biliriz beyim.!

Olmuyo böyle yani.!

Memlekette Kürt kardeþlerimiz de var ve ayýp oluyo yani.!

Rasim Abi’nin dediði gibi iþte..

“Zýrva tevil götürmez.”..Götürmüyo yani..

Wesselam.!

“Hacý -Gundé Runde Otur Yerli Yerinde-Qurmanci Veli.”……

Maasselam.!




RUMÝ 25 EYLÜL 1427 HIZIR 156


22.17 yaprak dökümü fýrtýnasý 23.59




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öfkeli Mektuplar - 24
Öfkeli Mektuplar - 18
Vakavirüs Yazýlarý 01
Öfkeli Mektuplar - 17
Vakavirüs Yazýlar 03
Vakavirüs Yazýlar 05
Öfkeli Mektuplar - 16
Vakavirüs Yazýlar 04
Deli Mektuplar - 23
Anarþia Notlarý 22

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kaside - Yi Fâtýma [Þiir]
Dastan-ý Eyyam-ý Aþura [Þiir]
Hey Oðul! [Þiir]
Seyr - Ý Süreyyâ Destaný [Þiir]
Tasvir - Ý Fâtýmâ [Þiir]
Veda Yazýsý [Deneme]
Anarþia Notlarý 24 [Ýnceleme]
Öfkeli Mektuplar - 15 [Ýnceleme]
Öfkeli Mektuplar - 12 [Ýnceleme]
Anarþia Notlarý 25 [Ýnceleme]


Veysel Menekþe kimdir?

delinin teki


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Veysel Menekþe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.