..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir. -Puþkin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > Veysel Menekþe




13 Ekim 2011
Vakavirüs Yazýlarý 01  
Veysel Menekþe
Ýman’ýn altý olmaz sa üstü de olmaz kabilinden bir idrak-ý müdrike dahilinde harici bedhahlar ve dahili bednamlar raðmýna olsa bile asla vazgeçemeyeceðim sitte madde þart u þürutuna bila kayd u þart iman eylediðimi dahi aynen ayan beyan ilan ederim ey ya erenler.!


:CJDJ:

DEVLET ANA-KEMAL TAHÝR


Devlet Baba dururken Devlet Ana niye.?

Bilahere Edebiyat’a hemen yanýt vermek arzusuyla yanýp tutuþmadým desem yalan olur.

Amma velakin her dilediðini anýnda yapabilen bir iktidarýn muktediri olmadýðým-olamadýðým için yine Bilahere’ye tehir etmek mecburiyetinde kaldým ve elbet tarifsiz kederler içine daldým demesem; doðruyu söylememiþ olurum.Yalan söylememekle doðruyu söylememek arasýndaki ince aralýðý anýmsatmama gerek var mý bilmiyorum.Ancak Ben Deniz Hacý Veli Karabeniz kardeþiniz kendisini takdim ederken doðruyu söyleyecek ve Bilahere’ye yaranma maksadýný asla taþýmaksýzýn(!)evvel emir þunlarý diyecek:

Ýslam’ýn beþ alamet-i farikasýna riayetle mükellef olduðumu bilir ve dahi bu mükellefiyetlerden birinin bir kýlýna bile halel gelmesini istemem.Boyacý sokak çocuklarýnýn Nuri Leflef boya - cilasýna duyduklarý güven ve ve imandan aþaðý kalacak deðildir illa benim itimad ve imanýmýn derece-i kuvveti. Evvelallah!.

Ýman’ýn altý olmaz sa üstü de olmaz kabilinden bir idrak-ý müdrike dahilinde harici bedhahlar ve dahili bednamlar raðmýna olsa bile asla vazgeçemeyeceðim sitte madde þart u þürutuna bila kayd u þart iman eylediðimi dahi aynen ayan beyan ilan ederim ey ya erenler.!

Ve fekaat yine beyan iderün ki:

Bir yýldan mukaddem bir zamandan beridir sudoku çözmekte olduðumu ve bu çözümlemenin dahi tükenmez kalemle yapýlamazlýðýna dair kuvvetli kanaatimi zail etme noktasýna gelene dek bir hayli zorlandýðýmý itiraf etmekle..

Ve dahi sair sýradan-basit insanlarýn yapa gelip yapa gittiði bir çok boþ durma boþa çalýþ nev’inden dun iþlerle iþtigal ettiðimi açýklamakla..

Ve yine ve dahi santranç;tavla,domine vb.oyunlarý zevk alarak oynadýðýmý ;yendiðim zaman zil takýp bir daha oynadýðýmý; yenildiðim zaman saçýmý baþýmý yolup kahrýmdan gazap üzümleri yediðimi ve ihtiyar balýkçýya Allah ne verdiyse verip veriþtirdiðimi faþ eylemekle..

Ve hatta-aman allahým.!-boþ zamanlarým olabildiðini ve bu boþ zamanlarda ali þeraiti öðretmenimden olmadýk fýrçalar yiyeceðimi;kovalayýp tuttuðunda kulaklarýmý aha böyle don lastiði gibi çeke çeke erik pestiline çevireceðini bildiðim halde kovboy filmleri ve benzeri aventür filmleri izlediðimi;bulursam eðer Teksas,Tommiks,Kinova,Zagor,Kaptan Swing ,Tenten,Red Kid falan okuduðumu el an þimdi ihbar etmekle..

“Bilahere Edebiyat ehlinden olabilir miyim acep? “diyerek çook kafa yorduysam da söz verdiydim iþte þu bizim genç Balýkçý’ya n’apiym serde Müslümanlýk gönülde iman var ve bu ikisi bilaþekk icbar eder ki “söz namustur”ve elbet ben boþ adam olsam bile namuslu adamým elhamdülillah illa billah amentü billah çok þükür bitti girizgah ah belim.!

Ýmdi../..

Geçelim peþreve..

Peþaver’de hem an edebiyat yapýyorlar ey biraderan../.Çün çok bekleyen çok geçmeden aynen ahirete intikal etmekte ve intikam tugaylarý dahi bir an bile beklememekte..Pes.!

Hacý Veli Herhalde Edib Herhalukar Müeddib Efendi Kodes-Allahu Sýrrakadem Sýrrahu Hazretleri koyunbaðýrsaðý gibi ibn-i; yol þeridi gibi binti; silsile-i nesebin sayacak deðil elbet etikete gerek yok sokaklar bizi iyi tanýr nam niku-kar sergerde müellif ../..Yani Ben../..Deniz nik-endiþ peacelic kardeþiniz cem-i cümlenize bahusus muhabbetle selam eder kim …

Bilahere Edebiyat olmaz çün istikamet-i edib-i edeb bilahere nedir bilmez atý alan üsküdarý geçmeden yapýlmak gerek bu edebiyat ve elbet saraydan kýz kaçýrma halimiz istisna olmak kaydýyla çün bu durumda elbet edebiyat bilahere yapýlýr ki padiþahýn ruhu bile duymasýn illa.!

Valla muhterem biraderan Öcalan dahil sayýn sair vatandaþlar yahut yurttaþlar veya duy beni ey halkým an be an an fe an edebiyat dahi yapýlabilür.Hatta elzemdürürüne binaen bazý hallerde yapýlmasý farz-ayn kabilinden bile addedilebilür.Ki.Öyle kemrah öyle edebsüz edebiyatsuz kimesneler vardur kim minareye söðüp cami duvarýna iþeyüp esna-yý ezanda müezzin-i þerifimizi gafil avlayup “oh ne ala .! iriverdük muradýmýza.! fýrsattan istifade.!”dimesünler içün .! Ve dahi daha baþka zaman ve mahallerde haleldar itmesünler ismet-i harimimizi-þeref ü namusumuzu (maazallah-muhafazanallah) söylemek içün ugh.!

Ýmdii.!

Ger imam ger müezzin ve gerekse hafýz u kayyum u hatiban u vaizan olsun ve dahi iþbunlara mülhak olan ger beynemaz ger müdavimnemaz müselman ahaliye evvel emirde gerektürkim herhal ve durumda illa müminun mahallesinin karizmasýný çizdirmesünler.Amerikan Rüyasýndan ilham;Evropa-London pastasýndan pay alacaðuk deyu Muhammed aþýðu ehlibeyt vurgunu ashab tutkunu mazlum halklarýmýzý gariban mahalle ve sokak sakinlerimizi (kedi ve köpeklerimiz dahil)canlarýydan bezdürmesünler..

Ayartma marifeti gayet müessir;ikna kabiliyeti gayet ala bir hela medeniyetine muasýr medeniyettür deyu iltifat idüp ;mü’mim gariban kardeþleri aleyhinde moderniter þeriklerine asla iltimas geçmesünler.Paranýn dini imaný olmaz belleyüp dini imaný dahi þol mangýr u pangýnot ile ölçmeye de kalkmasunlar.!Kahrolasýlar.! nasýl da ölçüp biçtiler deyu hýþm ile haykuran bir hayyumu kayyum vardur bundan dahi bi haber olmasunlar.

Bu günler de geçer be.!

Bilahere varup varacaðýmuz yer de bellidir be.! Karagün kararýp kalmaz be.! Allah bir kapýyý kapar bin kapý açar be.! Amerikan ve Evropa bankalarý dahi kapýlarýna kilit vurmaya baþladýlar be..Allah bir el attý mý bu iþe vay hallerine be.!

YETER KÝ BÝZ HALÝMÝZÝ KAVLÝMÝZÝ ÝKRARIMIZI BOZMAYALAIM BE.!

Bilahere akibet bizimdir elbet be.! Hemen edebiyat beli amma bilahere tedib edilüp derdest cehennemin dibine girdirülmemek içün elbet be.!”To be or not to be”

Be.!

Elbet bu arada Bilahere’nin hakkýný (pes) teslim ittiðüm dahi idrak idisün ve nahak yere zat-ý Hacý Veli’me bühtan idilmesün kayd u þartuyla mümaþaat eylemiþ olduk mu ey ya erenler.?!

Ýyi.

Þu halde imla ve inþat’a devam.!

Sosyalis nam müselmanlarla gapitalis nam müselmanlar arasýnda cereyan edegelen ceng ü cidal u gýyl u gaal’e eccük barnak basmak icab ittüðüne garar virdiydim ve dahi veys buuk sahifemde zaman zaman bir mikdar basmakla iktifa ittiydüm.Lakin sadra þifa olacak meblaða balið olmaduðun müþahede eylemekle ..

Huh.!Ulu Arifan Aþkýna Ugh.!

Osmannýca yazmak ta baya bi nefes gerektiriyo ha.! Taklidi bu kadr nefes gerektiren bir lisanýn aslý aslý ne denlü bir nefes gerektürür siz deyverin gari.Herneysem…

Ben þimdi anlayamýyom yani.

Neyçün bu gapitalisleri abdesli abdessüz deyü tasnif iderler de zekatlý zekatsuz deyu tesmiye itmezler bu biir.!

Saniyen bu sosyalislerin müselman olanlarýna dahi neyçün Allahperest sosyalist deyorlar da abdes nemaz sever sosyalis demeyorlar bu ikii..

Pes.!

Ben../.Yani../..Hacý Veli Halden Hale Girer ammaa illaki dini imaný baki Hazreti Deli bizzat izlemekle þehadet ederün ki bu abdesli gapitalislerin kahir ekseriyeti namaz kýlar oruç tutar hacca gider amma zekat deyüncek tüyleri diken diken olupturuverü.Bazýlarý dahi heman itiraz idüp ben bu zekatý iþçilerime vercem kardeþ nameleriyle savuþturmaya kalkar ol hak sahiplerini ki bir keresinde dediydim :”yahu özrün gabahatinden büyük be.! Ýþçisi zekata muhtaç müselman patron olur mu len.?”Dud yimiþ bülbülü bile aratmýþtý velleh billeh.!

Pes.!

Ýþbu Allah peres tesmiye idülen ters adamlarýn çoðusu dahi olmayan mülklerini saðasola rýzaen lillah bedava beleþ daðýdurlar amma velakin ibadet ü taat te ipe un serip lades oynamayý tecihe þayan bir duruþ addederler.!

Nideyün yani.?

Pes.!

Ya Hu.!

Þu beþi bir yerde islamý ve altý gayet saðlam üstü muhkem mukavim bilindik iman üzre gýlobal gonuþup lokal yaþayup müstakilen ve müstakarren bizzat ifa eylemek bu zat-ý muhteremlerin hiç akýllarýna gelmez mi ey biraderan.!?

Ýzmler ister bizim olsun ister kimin olursa olsun günün birinde miadlarý dolup ücretsiz emekliye ayrýlmýyorlar mý.?

Yüz yýl evvelin diliyle hangi akla hitab edecek hangi gönüle gireceksin kardeþim.?

Sosyalizm dahi zail olmakla kalmayup kapitalizm dahi onu takip etme gayretinde gayet muannid ve mussýrr iken..

Neyin nesidir böyle Müslümanlar beyninde alel iftirak: ” ben Everest’im sen Sündiken..!”

Ben sümbülüm sen diken.!

Ha.?!

Ulan çay ocaðýmýza incir dikecekler Hay Coðrafyamýza büyük abdest bozacaklar hala handa külbastý kavgasý.!

Bu ne la.?!

Nedir bu hala ve hala iftirakun fih sen ben yaygarasý.!?

Pes.!

Haaa.!

Sündiken deyince aklýma Trakya geldi ve elbet sevgili Habilinen Yaprak Hoca aklýma geldi.

Hindiiii.!

Biri camiyi biri meyhaneyi mi ihya ediyolar yani.?

Yoo.!

O halde ne.?

Lan ne biliyim aha kendileri oracýktalar.

Gidin gendüyüz sual edin ey kariler.!

Þimdi ben en çok o ünnet olan çocuklarý düþünüyüm.

Sünnet düðünlerine iriþemedük farz düðünlerine iriþürük inþallah.!

Ben bu masum sabilere çok çok dua ediyom.

Siz de edin e mi.?

Wesselam.!

“Hacý Ýzm lerinizi yerim lan Veli…”

Maasselam.!




10 ZÝLKADE 1432 THURSDAY

21.O8……………………….23.21




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinler, Ýnançlar ve ateizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öfkeli Mektuplar - 25
Deli Mektuplar - 27
O'na Mektuplar 27

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öfkeli Mektuplar - 24
Öfkeli Mektuplar - 18
Öfkeli Mektuplar - 17
Vakavirüs Yazýlar 03
Vakavirüs Yazýlar 05
Vakavirüs Yazýlarý 02
Öfkeli Mektuplar - 16
Vakavirüs Yazýlar 04
Deli Mektuplar - 23
Anarþia Notlarý 22

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kaside - Yi Fâtýma [Þiir]
Dastan-ý Eyyam-ý Aþura [Þiir]
Hey Oðul! [Þiir]
Seyr - Ý Süreyyâ Destaný [Þiir]
Tasvir - Ý Fâtýmâ [Þiir]
Veda Yazýsý [Deneme]
Anarþia Notlarý 24 [Ýnceleme]
Öfkeli Mektuplar - 15 [Ýnceleme]
Öfkeli Mektuplar - 12 [Ýnceleme]
Anarþia Notlarý 25 [Ýnceleme]


Veysel Menekþe kimdir?

delinin teki


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Veysel Menekþe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.