..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Melike Karaca




4 Ekim 2011
Ruh,farkýndalýk Hali ve Yollar...  
Melike Karaca
Ruh Ya bin yýl, ya bin asýr sonra o gün gelecek. Koklarken küllerimi mezarýmda bir böcek O kadar yanacak ki, bir yüksüklük topraðým, Yerden bir damar gibi kopup fýþkýracaðým! Ve birden bakacaðým, her tarafým bitiþmiþ, Baþým, toprak altýnda bir maden gibi piþmiþ. Nefesten daha ince bir ipek kumaþ derim; Fosfordan daha parlak, ince uzun ellerim. Dalacaðým kendimin hayran hayran seyrine, Diyeceðim: Bu dönen þeyler eski yerine, Benim diye baktýðým þeyler miydi bir zaman? Külümün rüyasý mý yoksa gördüðüm?.. Aman! ... Necip Fazýl Kýsakürek


:AGEH:
Bu aralar fazla ruh kelimesinden bahsediyorum biliyorum ama bu farkýndalýk öyle bir þey ki, insan bu noktaya gelince istese de bu kelimeyi kullanmaktan vazgeçemiyor. Bazen kendimizi çok kaptýrýyoruz günlük hayatýn rutinlerine. Belki haklýyýz çünkü belli görevlerimiz var. Ev iþlerine,iþ hayatýna,çocuklara ,anne babaya ,Tanrý'ya, evcil hayvanýnýza,kocanýza,sevgilinize borçlanmak durumundasýnýz. Biraz fazla duyarlý bir insansanýz (ki bencillikle duyarlý insan olmak arasinda sadece çok ince bir sýnýr vardýr) daha iyisi daha güzeli için çabalarsýnýz .


Borçlarýnýzý ödemek için verdiðiniz çabanýn adý hayattýr aslýnda..Hayattýr; fakat bazen yalan gibi gelir herþey ..Gözlerinizi kapattýðýnýzda salt bir mavilik,beyninize baktýðýnýzda bir dinginlik görmemeye baslarsýnýz. Son günlerde, sürekli kafatasýnýzýn içinde dönüp duran ,susmak bilmeyen kelimeler artmýþtýr .

Gün gelir ki bu koþuþturmaca içinden hýzla uzaklara kaçýp , yolun tam ortasýnda durup geriye bakmak istersiniz.. Fakat bu hengameden kaçarken yanýnýza almadýðýnýz bir þeyler olduðu hissine kapýldýðýnýzda aslýnda sizi daha da farkýndalýða sürükleyen þeyin kuþbakýþý halini görürsünüz.

Ruhunuz mükemmelliðe,adanmýþlýða çýkan virajlý yolun en baþýnda belli belirsiz yorgun ,ifadesiz bir þekilde durmaktadir. Ve bu yol öyle bir yoldur ki , mekandan soyut ,yýllardan döþeli ;üstünden geçtiðiniz ama asla aþina olmadýðýnýzý sandýðýnýz incecik ipten bir çizgidir.

Bu farkýndalýk da yetmez insana. Geride kalan ruhunuza hayretle bakarken,baþardýklarýnýza þaþýrýr fakat asýl o incecik ip gibi yoldan nasýl geçtiðiniz farkýndalýðýný zamansýzlýk boyutunda yaþarsýnýz. Aslýnda bazen keskin taþlardan çýplak ayakla geçmiþsinizdir fakat uzaktan nedense ip gibi görünür o engebeli yollar.. Ruhunuzun yolun baþýnda kaldýðýný, bedeninizde olmadýðý için hislerinizin sizi aldattýðý þeklinde düþünseniz de aslýnda sizin taþ dediðiniz yollar iptir.

Sadece, sizin onu geride býraktýðýnýzý, bekleyip geri almanýz gerektiðini size telepatik bir dille söyleyen ruhunuzun somut halidir o taþ dedikleriniz. Ve siz ruhunuzu geride býrakmanýn bedelini (her nekadar bir sonraki yolda iyileþeceðini bilseniz de) kanayan ayaklarla ödersiniz.

Bu yüzden ayaklarýnýz her kanadýðýnda durup sakinleþin.Hayatýnýz ne kadar koþturmacalý da olsa,yüksekçe bir yere çýkýp gözlerinizi kapatýn o maviliði görene kadar yolun baþindaki ruhunuzu bekleyin.

Asýl farkýndalýðý ruhunuz geri geldiðinde yaþayacaksýnýz ki onun da ismi ' arýnmak' olacak..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýn ve Kadýnsal Ýsh'ler Üzerine... Türk (Ýsh) Japan (Ýsh)
Kuþlar,diþiler ve Kadýnlar
Vatan Saðolsun
Ýliþkiler, Deðiþim ve Deðiþtirip Kendileþtirdiðimiz Ýnsancýklar
Kutular ve Bulutlar


Melike Karaca kimdir?

Gözünü gerçek dünyaya açtýðýnda lülelerini savurarak koþan çokça hayal kuran ,bolca da gülümseyen bir çocuktu. Genç kýz oldu saf aþka koþtu. Aþktan gözünü açtýðýnda Arap ülkelerinden birinde çölün ortasýndaki evindeydi. Anlamadýðý arapça þarkýlarýn saniyelerinde bolca küfretti yüklediði anlamlara. Baktý olmadý ; beyaz tarantulaya el salladý,çölden gelen efsunlu kediye göz kýrptý . Alaaddin'in yumuþacýk halýsýyla ülkesine uçtu. Þimdilerdeyse Smyrna'da dolaylarýnda kaydettiði herþeyi silmeye çalýþýyor. .

Etkilendiði Yazarlar:
Haldun Taner,Jorge Luis Borges,Murathan Mungan,Duygu Asena,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Melike Karaca, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.