..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > mahmut dað




8 Aðustos 2011
Bir Peri Masalý  
mahmut dað
bir masal denemesi


:BJEI:
Bir varmýþ, bir yokmuþ. Evvel zaman içinde, ve saman içindeyken kalburun... ebedi ve ezeli zaman kýlýðýna girmiþken þeytan, iþlerken günah üstüne günah, ve günah üstüne günah iþletirken tanrýnýn zavallý akýllý insan adýndaki yaratýðýna... iþte o zamanýn her hangi küçük bir kesitinde bir peri kýzý yaþarmýþ. Ucu bucaðý ve derinliði belli olmayan bir gölün ortasýnda evrenin bilinmez bir köþesinden dünyaya inmiþ garip bir taþtan yapýlmýþ kule. O kadar parlakmýþ ki, toplarmýþ gün boyunca gelen tüm gün ýþýðýný ve gece o gölü ýþýðýn renkleriyle boyarmýþ. Pýrýl pýrýl olurmuþ o kocaman gölün her yeri. Ve sihirliymiþ kule. Camlarý ve kapýlarý yokmuþ; sadece o peri kýzýnýn iradesiyle var olur ve yok olurmuþ. Görmesini bilenler kulenin içini görürmüþ. Fakat kuleyi ve kulenin içini görmek kimseye nasip olmamýþ. Çünkü gölü açmak imkansýzmýþ. Hem derinmiþ göl, hemde geniþmiþ. Hem de büyülü güçler ve korkunç muhafýzlar tarafýndan korunurmuþ göl. Ne o gölde yüzmek, ne de balýk tutmak mümkünmüþ. Ancak izlemekle yetinirmiþ o çevrede yaþayan insanlar. Iþýldayan göl dermiþ insanlar o göle. Çünkü her gece aydan daha parlak olurmuþ. Gölün üç yaný bitimsiz ormanlarla kaplýymuþ. Öyle heybetliymiþ ki ormanlardaki aðaçlar, en küçüðünün ucu bile bulutlara dokunurmuþ.

Çok güzelmiþ peri kýzý. Görenin gözlerini kör edecek kadar güzelmiþ. Up uzun saçlarý varmýþ. O kadar uzunmuþ ki saçlarý, saçlarýný saldýðýnda kanatlarýný örtüp saklarmýþ. Saçlarý simsiyahmýþ. Gece gibi siyah, ancak elmas gibi ýþýl ýþýlmýþ. Saçlarýnýn telleri kalýnmýþ. Kaþlarý yay, kirpikleri ok. Nokta burun, mim dudakmýþ. Yüzü pürüzsüz ve ýþýl ýþýlmýþ. Her iki Elmacýk kemiðinin hemen altýnda birer gamze oluþurmuþ güldüðünde. Rivayet odur ki, o gamzeye bakan gecenin gizemine, evrenin derinliklerine karýþýrmýþ. Aklý olmadýk diyarlara gidermiþ de bir daha gelmezmiþ geri. Uzun boylu denecek kadar uzunmuþ. Elleri ince, parmaklarý uzunmuþ. Kendini bildi bileli yapa yalnýz yaþarmýþ okocaman kulede. Ne kendisi gölün sýnýrlarýný aþmak istemiþ ne de dýþarýdaki fanilerden brii aþmayý denemiþ gölün sýnýrlarýný.

Rivayet edilir ki, belzar adýnda bir cin varmýþ zamanýn çarklarýna sýkýþmýþ minik bir zamanda yaþayýp sevdiði için can vermiþ. Ýfrit ordularýnda üst düzey bir subaymýþ Belzar. Ýyiliði hiç yokmuþ, kötülüðü çokmuþ. Genç bakirelerin korkulu düþüymüþ belzar. Gece düþlerine girer, gündüz olmadýk yerlerde karþýlarýna olmadýk kýlýklarda çýkarmýþ. Ya korkudan akýllarýný yitirirmiþ genç bakireler. Ya da oracýkta ifal edilirmiþ belzar tarafýndan. Gücü çokmuþ belzarýn. Ýfrit ordularý komutaný mûra’ya yakýnmýþ gücü. Nefesi ölüm, dokunuþu zulümmüþ. Bir kusurcuðu varmýþ belzarýn. Ýnsan diþilerine fazla meyledermiþ. Hani demiþtik ya, korkulu rüyasýymýþ bakirelerin.

Günlerden bir günmüþ. Belzar kanatlarýný sonuna kadar açýp akbaba donunda göklerde uçarken bir çoban kýz görmüþ. Görür görmez de vurulmuþ. Hemen inmemiþ gökyüzünden ürkütmemek için o güzel kýzý. Gök yüzünde dönmüþ, dönmüþ, dönmüþ. Uzun uzun izlemiþ kýzý. Nihayet yanýna inmeye karar vermiþ. Ormana doðru uçup aðaçlarýn arasýna inmiþ. Yakýþýklý ve genç bir delikanlýya dönüþtürmüþ kendini. Dudaklarýnda hoþ bir melodi ýslýðýyla çýkýp yürümüþ kýzýn yanýna doðru. Ve yüzünü hoþ bir büyüyle kaplamýþ görenin görür görmez aþýk olacaðý bir etkisi varmýþ. Ve nihayet kýzla göz göze gelmiþler. Ve kýz oracýkta kara sevdaya tutulmuþ büyünün etkisiyle.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Güz Masalý
Kýzýl Gelin

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýkikere Ölmek
Gemici

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýz Yolcu [Þiir]
Hayat ve Hayat2 [Þiir]
Adem ve Havva Masalý [Þiir]
Bir Kucak Aþk [Þiir]
Savaþ Korkularýnla [Þiir]
Aþk ve Huzur [Þiir]
Zýtlýkta Birlik [Þiir]
Her Hangi Bir Masal [Þiir]
Yalnýzlýða Sürgün [Þiir]
Sýcak Gülüþler [Þiir]


mahmut dað kimdir?

týpký erasmusun dediði gibi; delilik mutluluktur. bu düsturdan yola çýkýp beni delirten yazma tutkusunu özgür ve çýlgýn düþlerin, ve hayal gücümün en çýlgýn halinin emrine verdim. yazmak, yaratma tutkusunun insan zihnindeki tüm açmazlardan kurtulup, sözün ak ve kara büyüsüyle biçimlenmiþ en gerçek halidir. çünkü söz büyüdür, gerçek söz deliliktir.

Etkilendiði Yazarlar:
J. R. R. Tolkien, Samed Behrengi, Stephan King, R. A. Salvatore, Tess Geritson... ve daha nice güzel kalemler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.