..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > mahmut dað




26 Temmuz 2011
Bize Özgü Bir Hayat  
mahmut dað
Arto Tunçboyacýyan Zetuni Zar. iþte bu ezgi. ilk duyduðum anda bilincimi çepe çevre kuþatan sözcükler. öyle bir ezgi ki, hiç tadýlmamýþ duygular, hiç sezgilenmemiþ hisler, ve hiç içsenmemiþ baþka baþka þeyler var içinde bu ezginin. biliyorum bu sözcükler ve aþaðýda okuyacðaýn yetmez çözmeye büyüsünü bu ezginin. ama dilim döndüðünce anlattým bir þeyler iþte.


:BAID:
Zetuni zar. Hiç gidilmemiþ bir yer. Hiç denenmemiþ bir elbise. Hiç kimsenin tadýna bakmadýðý bir yemek. Hiç kimsenin bilmediði bir þey, bir yer, bir olay, hiç kimsenin kimseye söylemediði bir söz. Hiç kimseye söylenmemiþ bir söz ayný zamanda. Hiç kimsenin görmediði bir düþ ve hiç kimsenin bilmediði bir gerçek. Hiç týrmanýlmamýþ bir dað mesela. Ya da hiç gidilmemiþ pýrýl pýrýl balýklar ve kocaman kocaman su kuþlarýnýn bulunduðu ter temiz bir koy. Hiç girilmemiþ bir deniz. Hiç dokunulmamýþ bir hayat. Ve hiç ya da hiç kimseyle baþlayan kocaman bir dünya. Ama en önemlisi hiç kimseyi sevmediðin gibi sevmek ve hiç kimse tarafýndan sevilmediðin gibi sevilmek. Hiç kimseye dokunmadýðýn gibi dokunmak ve hiç kimsenin dokunmadýðý gibi dokunulmak.... hiç kimseyle baþlaayn bitimsiz bir aþk. Sadece bize özgü, bitimsiz ve þiir gibi bir aþk var ezginin tatlý týnýsýnda.

Sözlerin en denenmemiþi gelmeli aklýmýza. Ve hayatlarýn hiç yaþaanmamýþýyla sým sýký baðlanmalýyýz dünyaya. Kimsenin tutmadýðý gibi tutmalýyým elini örneðin. Kimsenin veremediði en tatlý, en uçuk buseler okþamalý yanaklarýmýzý. Kalplerimizin kimsenin ziyaret etmeye cesaret bile edemediði en gizli, en gizemli köþelerini açmalýyýz bir birimize. Ezgilerin en tatlýlarý yalnýzca bizim için çalýnmalý. En güzel þarkýlar sadece bizim için. Kimsenin denemediði yollarý denemeliyiz hayata karýþmak için. Kimsenin bilmediklerini bilmeliyiz bir birimiz hakkýnda. Kimseye söylemediklerimizi söylemeliyiz. Sadece bize özgü, kimsenin aklýna bile gelmeyen hayatýn ve aþkýn en tatlý týnýsýný yakalamalýyýz. Sadece bizim için ve kendi ellerimizle yazacaðýmýz ter temiz bir kadere baðlý ter temiz bir masalý yaþamalýyýz.

Hiç kimsenin görmediði düþlerden çýktým. Ve kimsenin yaþamadýðý bir hayat buldum çünkü. Kimseye vaad edilmemiþ þeyleri vaad ediyor hayat bana. Hiç kimsenin gitmediði düþler vadisinin baþ konuðuyum artýk. Tanrým! Ýyi ki ben seçildim hiç kimsenin yaþamadýðý hayatý yaþamaya. Sevinçten mi yoksa seçilmiþliðin yalnýzlýðýndan mýdýr bilmem. Ýki gözüm iki fýþkýran pýnar. Nasýl ve ne biçim bir iyilik yaptým ki seçildim? Hiç kimsenin içinin titremediði gibi titriyor içim ne zaman aklýma gelse aþk. Duman duman uçup gidiyor yaþanmýþ garip anýlarýn ve anlarýn tümü. Sonra hiç kimsenin yanmadýðý bir ateþin içine atlýyorum. Koþa koþa, bildiðim en büyük adýmlarla koþuyorum ateþe ve daha önce kimsenin yanmadýðý gibi yanýyorum. Hiç kimsenin atmadýðý çýðlýklar dudaklarýma tutsak. Baþým daha önce kimsenin baþýnýn dönmediði gibi dönüyor. Hiç kimsenin bilmediði cümleleri topluyorum hayattan, sýrf sana söylemek için. Hiç kimsenin aklýna gelmeeyen sözcüklerin bini bir para. Hiç kimsenin aklýnýn karýþmadýðý gibi karýþýyor aklým ve kimsenin dudaklarý böyle kilitlenemez. Ve nihayet hiç kimsenin düþmediði bir aþkýn eline düþtüðümü biliyorum, anlýyorum, aðlýyorum.

Aþkým, sevgilim, en bitimsiz þiirim. Hayatý baþtan tanýmlayan tek sözcüklü cümlem. Bir ezgi nelere de gebeymiþ. Aklýmýn doðurduðu þeyler bunlar. Biliyorum! Seni hiç kimseyi sevmediðim gibi seviyorum. Aklýmda sana verilme zamanýnýn bekleyen kimseye verilmemiþ sözlerin kocaman kampý var. Dudaklarýmda þiir gibi adýn, ve kalbimde sýcacýk aþkýn... seni seviyorum. Hiç kimseyi sevmediðim gibi seviyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Omelasta Devrim
Ateþbaz
Aþkýn Her Hali
Karanfil Kokusu
Belirsiz Bir Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevinilmez Hiç Bir Ölüme.
Hayat ve Yaðmur
Ýki Kiþilik Gerçek Bir Düþ
Samed Behrengiye Mektup
Seyir Defterinin Altýn Sayfasý
Hep Yalnýzlýk! Hep Yalnýzlýk!
Çölde Ýsyankar Bir Kum Tanesi
Tek Çözüm, Hepiniz Ölün
Denizin Sevda Þarkýsý.
Kemanýn Çýðlýðýnýn Öyküsü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýz Yolcu [Þiir]
Hayat ve Hayat2 [Þiir]
Adem ve Havva Masalý [Þiir]
Bir Kucak Aþk [Þiir]
Savaþ Korkularýnla [Þiir]
Aþk ve Huzur [Þiir]
Zýtlýkta Birlik [Þiir]
Her Hangi Bir Masal [Þiir]
Yalnýzlýða Sürgün [Þiir]
Sýcak Gülüþler [Þiir]


mahmut dað kimdir?

týpký erasmusun dediði gibi; delilik mutluluktur. bu düsturdan yola çýkýp beni delirten yazma tutkusunu özgür ve çýlgýn düþlerin, ve hayal gücümün en çýlgýn halinin emrine verdim. yazmak, yaratma tutkusunun insan zihnindeki tüm açmazlardan kurtulup, sözün ak ve kara büyüsüyle biçimlenmiþ en gerçek halidir. çünkü söz büyüdür, gerçek söz deliliktir.

Etkilendiði Yazarlar:
J. R. R. Tolkien, Samed Behrengi, Stephan King, R. A. Salvatore, Tess Geritson... ve daha nice güzel kalemler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.