..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zamaný gelen bir düþüncenin gücüne hiçbir ordu karþý koyamaz. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - osman demircan
osman demircan - Direncin Sesi
Site Ýçi Arama:


Eleþtiri
  Davasý Sýðýra Dayananýn, Eli Dýþkýdan Kurtulamaz (osman demircan) 3 Haziran 2013 Türkiye 

Artýk inandýðým bir þey var; Taksim'dekiler bu ülkeyi yönetemezler. Onlarda o alt yapýyý, zekayý, uygarlýðý bulamazsýnýz. Onlarýn terk derdi, raký ve þarap... Onlarý sadece içki fabrikasýna müdür yapabilirsiniz. O alt yapýya sahipler. Aslýnda Taksim'de raký fabrikasý kurulmalý. Etrafýna da çam dikilmeli. Noeli de rahat kutlarlar. Ben olsam öyle yaparým. Ayrýca o savaþanlarýn derdi ülke deðil; þarap ve rakýdýr. Her þehirde bir raký fabrikasý açýlsa, bu insanlar da o fabrikalarý yönetse iyi olur. Bunlar ülke yönetemezler.

  Eyfel Kulemiz Dar Aðaçlarýdýr (osman demircan) 20 Mayýs 2013 Türkiye 

Hangi ülkede yaþadýðýnýzý bilmek ve hayatýnýzý buna göre düzenlemek zorundasýnýz. Burasý Türkiye... Ona göre sevin ona göre hareket edin... Burasý marjinal bir ülke... Baþka ülkelerde domuz eti yenilir, bize marjinal gelir. Oysa asýl marjinallik bizdedir. Önce Hüseyin'i kesenler ve öldürenler gibi ölüm kusarýz ardýndan abdestimiz bozuldu mu diye sorarýz. Bu ülke Kerbela'nýn üzerine kurulmuþ Paris'tir, Eyfel kulemiz dar aðaçlarýdýr.

  Ýnsan (osman demircan) 27 Mayýs 2013 Sevgi ve Nefret 

bu dünyada duvar gibi adam derler her yerine çivi çakarlar aðaçlar ayakta ölür derler baltayla devirirler

  Öðrencimin Düþündürdükleri (osman demircan) 19 Nisan 2008 Toplum ve Birey 

Derste beyin fýrtýnasý yaparken, bir kýz öðrencim ilginç ve düþündürücü bir cümle kullandý.'Toplumda kadýn erkek için bir ölçüttür.' dedi. Þaþýrmýþtým. Kýzým ' Ne demek istediði açýkla, arkadaþlarýn da anlasýn' dedim. Hocam ' Biz baþýmýzý erkekler için örtmüyor muyuz? ' veya 'Sokakta, evde erkeklere dikkat ederek hareket etmiyor muyuz? ' dedi ve sözlerine þöyle devam etti:' Neden hayatýmýzý erkekler biçimlendiriyor? Neden türbaný erkekler tartýþýyor? Neden neden hayatýmýza bu kadar karýþýlýyor?

  Bazen Ýki Ýnsan Aptallýklarýný Tartýþýrlar (osman demircan) 16 Aralýk 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bazen iki insan aptallýklarýný tartýþýrlar. Tartýþmayý kazanan ise daha çok aptal olduðunu ispatlar böylece. Türkiye'de tartýþmalarýn geneli böyledir iþte. Türkiye'de hep iki taraf vardýr. Saðcý ile solcu gibi... Leyla ile Mecnun aþkýnda olduðu gibidir aslýnda iki taraftaki iliþki. Ya bir taraf Mecnun'dur, gözleri baþka bir þey görmeyen ya da bir taraf Leyla gibidir etekleri tutuþan.

  Ey Çocuk (osman demircan) 18 Aralýk 2010 Savaþ ve Afetler 

Oyuncak bebeði kanlý olan çocuðun, masallarýndaki kurtlar insanlardýr artýk. Bir acýnýn sesidir kulaklarda. Feryarlar ve figanlar küçük gözlerden boþalan iri gözyaþlarýdýr. Duvarlara vursa sesin ey çocuk, sývalarý dökülür. Niçin iþitmez feryadýný insanlar ey çocuk, bir oyun bozandýr hayat diye mi? Ey çocuk, kaç kez döverse dövsün kýyýlarýný dalgalar, kayalýklarýnda yine de kuþ yuvalarýna izin ver.

  Polisler Gezi Parký ile Ýlgili Ýlk Kez Konuþtu (osman demircan) 8 Haziran 2013 Türkiye 

Gezi Parký eylemlerinde protestoculara müdahale eden Çevik Kuvvet polisi ilk kez konuþtu.

  Cennetiniz Bol Olsun (osman demircan) 19 Nisan 2008 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Bir cehennem kültürü yaþýyor dünya. Ya baþkalarýnýn canýný yakýyoruz, ya da baþkalarý bizim canýmýzý yakýyor.Niçin böyle? Niçin her yer yakýlýp yýkýlýyor?

  Yaþamak Ýçin Sanat Gerekir Derim (osman demircan) 17 Þubat 2008 Politik Olaylar ve Görüþler 

Toplumda görme kusurlarý çoktur.Örneðin çalýþ zengin ol derler.Oysa zenginliðin genetik olduðunu herkes bilir.Ya da çalýþmayla zengin olunmayacaðýný sadece beþ lira kazýnýyorsan onu on liraya çýkarabileceðini herkes bilir.Yok iþte beyninde bereketi düþünürsen evren sana karþýlýk verir ve bolluk ile bereketi kucaðýna döker gibi formüller sunar bazý kitaplar.Bazý bireysel geliþim kitaplarý ise acýdan kaçýnma yollarýný okurlarýna göstererek doðru adreslere gitmelerini saðlamaya çalýþýr.Oysa insaný en doðru adrese götüren acýdýr.Acý çekmeyen veya sýkýntýdan kaçan bir insan nereye ulaþabilir ki.

  Kurtlar Vadisi (osman demircan) 21 Þubat 2008 Tarihsel Olaylar 

Bakarsýn kameralarýn karþýsýnda vatan ve millet nutuklarý atarlar.Sonra kalkýp makam arabasýyla çocuðunu kreþe götürürler ya da o makam arabasýnýn koltukarýnda sevgilisiyle seviþirler. Babasýnýn malý gibi devletin arabasýný kullanýrlar sonra utanmadan gökyüzüne bakýp cennet hayelleri kurarlar.

  Kaç Kelimelik Adamsýn (osman demircan) 28 Nisan 2008 Dostluk ve Düþmanlýk 

Kaç kelimelik adamsýn sen.Aklýnda fikrinde birkaç kelime.Ayþe isen Ahmet diye diye tutturursun.Mahkum edersin kendini o isme.Ahmet isen aðlarsýn her gece Ayþe Ayþe diye.Aþký yaþarsýn sýð düþüncelerinle.Ýki kelimelik bir aþktýr seninki.Seni seviyorum dersin ötesine geçemezsin.Takýlýp kalýrsýn öylesine.

  Amaca Hizmet (osman demircan) 6 Mayýs 2008 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Türkiye'de önemli olan vatana hizmet deðil amaca hizmettir. Birtakým odaklara ve gruplara hizmet ediyorsan baþarýlýsýn demektir. Yani iyi bir yönetmenin yataðýndan geçmedikçe baþarýlý bir assolist olamazsýn mantýðý her yerde geçerli. Ýþte bu yüzden birçok kurum ve kuruluþ yatak odasýndan farksýz. Affedersiniz her yer salatalýðýn keyfine göre yönetiliyor. Ýþte bu yüzden ortalýk hýyar gibi adamdan geçilmiyor.

  Birlikte Yaþama Kültürü (osman demircan) 11 Mayýs 2008 Politik Olaylar ve Görüþler 

PKK dinci bir örgüt olsaydý ne olurdu acaba?Abdullah Öcalan da bir tarikat þeyhi olsaydý ve gidip Ýmralý’da hapis yatsaydý ne olurdu?PKK’lýlar Avrupa’dan, Amerika’dan ve Ýsrail’den deðil de; Ýran’dan destek alsaydý acaba Türkiye’deki Müslümanlarýn durumu ne olurdu? Ýslam’ýn terörle iliþkilendirildiði bir dünyada ve sürekli iftiralarýn Müslümanlarýn üzerine boca edildiði bir siyaset arenasýnda kabak yine dindar insanlarýn baþýnda patlayacaktý.Oysa ki Türkiye’deki ellerin kimlerin cebinde olduðu pek net deðil.Ýnsanlar çýkarlarý doðrultusunda politikalar belirlemektedirler.

  Salaklar Cuntasý (osman demircan) 9 Mayýs 2008 Sevgi ve Nefret 

Bakýn çevrenize selam vereceðiniz kaç kiþi vardýr.Bir gülümsemeyi size çok gören, hemen tokat gibi sözlerle sizi üzen onlarca insan vardýr.Bir merhabanýn karþýlýðýnda” Ne var!” diyen, aðýz birliði etmiþ salaklar cuntasý vardýr.Bu insanlarýn arasýnda yaþamak, bir kelebeðin karýnca yuvasýna düþmesine benzer.Hiç insancýl deðillerdir ve misafirperverlikleri ise hiç yoktur.Sadece yaptýklarý saldýrmaktýr.

  Sakalla Býyýk Arasýnda Sýkýþmýþ Ýnsan (osman demircan) 17 Mayýs 2008 Kesinlikle Karþýyým! 

Bugün bir sýnavda görevliydim.Hani araba sürersiniz de viraja gelince zorlanýrsýnýz ya.Ýþte öyle insanlar çýktý karþýma.Sarýklý, cübbeli kiþiler girdi sýnava.Sanki bilerek böyle yapýyorlardý ya da bu tarz giyinerek kiþilik buluyorlardý. Belki de birtakým odaklara hizmet ediyorlardý.Bu yüzden samimi Müslümanlarý istismar ediyorlardý.

  Ýnsanlýðýmýzý Önce Þiirlerde Yitirdik (osman demircan) 27 Mayýs 2008 Kesinlikle Karþýyým! 

Yüksek sesle okumalý þarkýlarý. Eðer yankýsý varsa, eðer ötelerden bir ses getirmesi varsa o zaman ruhiyatýmýza çok seslenen bir þarký olacaktýr.

  Ýnsanlaþma Bir Süreçtir (osman demircan) 22 Haziran 2008 Tarihsel Olaylar 

Dünyada oldum olasý bir linç kültürü alýp baþýný gitmiþtir.Ötekine karþý bir tahammülsüzlük ve anlayýþsýzlýk öncelikle tavandan tabana doðru bir seyir izlemiþtir.Ýnsanlar, takdir edilmiþ bir hayatýn çerçeveli ve yaldýzlý kurgusu içinde yaþamaya devam etmiþtir.

  Seni Irak Orospusu Kadar Bile Sevmedim (osman demircan) 29 Nisan 2013 Unutulamayan Dönemler 

Nereden bilecektim ayný fincandan içtiðimiz kahvenin falýnda ayrýlýk olduðunu. Kahvenin sýcaklýðý içime akmýþken, tadý damaðýmdan daha gitmemiþken çekip gittin. Konuþmalarýn mendireklere vuran sakin dalgalar gibiyken, hayatýmdan çekilip giden bir dalga olacaðýný nereden bilecektim. Beni acýlara boðacaðýný nereden bilecektim.

  Bir Türk'ün Tükürüðüyle Kürt Ýyileþmez (osman demircan) 10 Kasým 2008 Özgürlük ve Eþitlik 

Hayatta hiç deðiþiklik aradýnýz mý? Evlisiniz ama baþka birini sevmeyi düþündünüz mü veya doktorsunuz hiç hastanýza gönül vermeyi hayal ettiniz mi? Ya da bir Kürt'sünüz ve de yoksulsunuz hiç Türk'ün tükürüyle yaranýzýn iyileþeceðinizi umdunuz mu?

  Saçlarý Namuslu Kadýn (osman demircan) 8 Aralýk 2008 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

Bir kadýnýn sadece saçlarý namusluymuþ. Çünkü daha çocukken babasý saçlarýný okþar benim nadide çiçeðim dermiþ ona. Ve babasýný o kadar severmiþ ki saçlarýný sadece ona okþatýrmýþ.

  Tanrýlaþtýrdýðýmýz Sosyal Kurumlar (osman demircan) 13 Mart 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Tanrýlaþtýrdýðýmýz sosyal kurumlar sebepleriyle nice buhranlar yaþamaktayýz. Doyumsuzlusluklarýn, açgözlülüklerin, devletin, milletin ve de tüm insanlýðýn yarattýðý kavgalar, savaþlar, girdaplar içinde bazen cenneti bazen cehennemi tatmaktayýz. Oysa kabullunmek olmamalý bazen. Bazen masayý devirmek gerek. Sonra da býrakacaksýn sen deðil baþkalarý toplasýn. Ya da oturup masada her þeyi sineye çekip kabulleneceksin. Beterin beteri var deyip kafayý çekeceksin.

  Kalaþnikoflu Çocuk (osman demircan) 21 Mart 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bugün barýþ istediðinde bulunduðunda barýþ mý olacak yarýn savaþ istediðinde ise savaþ mý çýkacak? Sen ne istersen hep o mu olacak. Elinde kalaþnikoflu çocuk sana büyüklerinden armaðan elindeki bu silah mý ýþýldayacak. Sen aydýnlýk bir dünyayý silahlarýn gölgesinde mi kuracaksýn.

  Yoruldum Fiþimi Çekin Artýk (osman demircan) 14 Nisan 2009 Günlük Olaylar 

Yoruldum fiþimi çekin artýk. Öleceksem öleyim kalacaksam kalayým. Bu kadar budalanýn, bencilin ve zorbanýn var olduðu bir dünyada yaþamaktan zevk alamýyorum. Gardaþ burasý þunun yeri gardaþ þuradan gak diyenlerin yaþadýðý bir dünyada yaþamak istemiyorum artýk.

  Herkes Menfaati Kadar Doðrudur (osman demircan) 20 Nisan 2009 Güven ve Güvensizlik 

Önce þunu belirtmeden geçemeyeceðim: Yobazlýðýn ideolojisi yoktur. Nice baþý kapalý insanlar tanýrým ki ufku açýktýr ve nice baþý açýk insan tanýrým ki tam bir kördür. Hiç unutmuyorum bir gün arkadaþýmla beraber bir restoranta gitmiþtik. Her yerde modern insanlar gezinmekteydi. Kendimi özel ve deðerli hissettiðim o yerde garson yanýma yaklaþtý ve kusura bakmayýn beyefendi karþý masada bayanlar var buradan kalkar mýsýnýz dedi. Þaþýrdým.

  Horoz (osman demircan) 8 Mayýs 2009 Özgürlük ve Eþitlik 

Bir horoz olsan ve etrafýnda hiç tavuk olmasa anca baþkalarý için ötersin. Her sabah yüksek bir tepeye çýkýp kendi kendine þarkýlar söylersin.

  Yumurta (osman demircan) 8 Aralýk 2010 Günlük Olaylar 

Birçok kimseyi veya nesneyi içine alan, birçok kiþi ve nesnenin bir araya gelmesi sonucu olan: “Kolektif bir görüþ rahatlýðý insaný düþündürmekten kurtarýr.” -A. H. Çelebi. Kolektif "ortak olan" demektir. Yumurta atan öðrencilerin pankartýnda ' kollektif ' yazýyordu; ' kolektif yazýlmasý gerekirken. Üstelik bu kelime ithaldir ve eylem de ithaldir. Eylemcilerin kýyafetleri de ithaldýr. Hemen hemen hepsinin üzerinde lives ve ayaðýnda nike ayakkabý var bu solcularýn. Sermaya defol diyen öðrencilere bakýn baþtan aþaðý adidas, nike çekmiþtir ayaklarýna. Bunlar kimin yolundan gitmekteler, Lenin'in mi, Mao'nun mu sormak isterim kendilerine.

  Laiklik Nedir (osman demircan) 13 Temmuz 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Allah: “ Bilsem ki günah iþlemeyeceksiniz ben günah iþleyip tövbe eden kullar yaratýrým.” der. Ýþte laiklik de budur. Kiþiye günah iþleme özgürlüðünü vermektir. Fakat bunu yaparken bireyi günah çukuruna düþürmek onun gözüne sürekli haram lokmalarý da sokmak insan hak ve özgürlüklerine sýðmasa gerek.

  Hangi Türkiye'yi Seveyim (osman demircan) 30 Eylül 2009 Türkiye 

Ýnsanlar pis bir oyunun içindeler farkýnda deðiller. Sizler sürekli cumhuriyet yýkýlacak derseniz ülke bölünecek derseniz Türk halkýnýn refleksini ortadan kaldýrýrsýnýz. Çünkü çok söylenen söz sýradanlaþýr ve insanlar o söze artýk tepki vermez olurlar. Bu oyuna gelmeyin.

  Biri Bana Yardým Etsin! (osman demircan) 19 Kasým 2009 Türkiye 

Kime oy vereceðim. Beni temsil eden kimse yok. Siyaset bir gelir kapýsý olmuþ. Benimse böyle bir derdim yok. Saðda gülyabani herifler. Rüyalarýma girerler. Hepsinin altýnda mübarek ekmek kýrýntýlarý. Yemekten neredeyse çeneleri düþecek.

  Kürtlere Mektup (osman demircan) 16 Aralýk 2009 Sevgi ve Nefret 

Söyleyin ben nereye aitim? Bir mezarda açan çiçek miyim yoksa o mezardaki ceset miyim? Yaþamayý ve ölmeyi yurt edinmiþim. Söyleyin yeryüzünde hangi yürek benim için çarpar ki? Kim bana sevgiyle bakar? Kim benim için ölmek ister? Kim mezarda açan bir çiçek olmak ister?

  Toplum Bir Ahtapota Benzer (osman demircan) 2 Ocak 2010 Toplum ve Birey 

Hayatýmýzda doðru yolu bulmak için gayret göstermekteyiz. Oysa önümüze o kadar sokak, o kadar kavþak çýkar ki ne tarafa gideceðimizi þaþýrýrýz. Hayat yolunda karþýmýza çýkan insanlar, bizler için bir gösterge olur. Biz de manevra yaparken, hýzlanýrken veya yavaþlarken bu insanlara göre yol alýrýz.

  Hadi Oradan (osman demircan) 6 Ocak 2010 Güven ve Güvensizlik 

Yaþamak kadife bir kumaþ örer gibi olmasý gerekirken, bir anda hayat kavgasýnýn hoyrat eline dönüþür. Hayatýn öyle bir tokadýný yersin ki býyýklarýna kadar kanýnýn aktýðýný görürsün.

  Gecem Kurþun Gibi Olmuþtur (osman demircan) 8 Ocak 2010 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Neden yaþarýz. Çok kereler Tanrý'ya beni öldürmesi için yalvarmýþým da, yine beni yaþatmaya devam etmiþtir. Ve yine ayný acýlarla ve yine bir teli kopan saz gibi... Ben buna raðmen elimden geleni yapmýþýmdýr. Yine þarkýlar söylemiþimdir.

  Çoraplarým Ýnsan Kokardý (osman demircan) 14 Ocak 2010 Toplum ve Birey 

Ressam olsaydým kesinlikle basit insan manzaralarý resmederdim. Sýrýtýk gülüþlerin, aptal bakýþlarýn ve çoðunluðu üniversite mezunu olan insanlarýn resmini çizerdim. Ha sanmayýn ki resimlerini yaptýklarýmý fýrça darbeleriyle döverdim ya da onlara söverdim.

  Öðrenci Olmak (osman demircan) 16 Ocak 2010 Çocuk Yetiþtirme 

Öðrenci olmak kuzu kuzu okula gitmektir. Sonra sýraya girip hizaya girmektir. Saçýnda þu var, gözünde boya var, elbisende leke var, var oðlu var sözlerini duymaktýr. Öðrenci olmak hasta kabul edilmektir. Bir muayeneden geçer gibi kontrol edilmektir. Öðrenci olmak sýraya adýný yazmaktýr, duvara dayanmaktýr. Bütün nemli düþünceleri mendiliyle kurutmaktýr.

  Nükhet Ýpekçi'ye Mektup (osman demircan) 2 Þubat 2010 Tarihsel Olaylar 

Bir kanlý gömlek sineye bastýrýlarak çýðlýklar susturulmakta. Delik deþik ve hala kan damlayan bir bulut gibi karanfillere yaðmakta. Ve karanfiller bir durma biçimidir, dimdik ve saðlam. Bir beslenme biçimidir babasýný kurþunlarla kaybetmiþ bir kýzýn gömleðe sarýlýþý. Yüreðini kaybetmiþ bir kuzunun yünlerinden örülmüþ bir gömlektir kurtlar sofrasýna atýlan. Uzun ince bir yolda yürümektir katiller arasýnda dolaþmak. Ýyi yolculuklar demez kimse sana herkes yolunu keser ve gömlek yine kanar. Ulaþýlmaz adalete ve ýþýða. Bir kanlý gömlektir daðlarda koþan atlar.

  Suç Nedir, Suçlu Kimdir (osman demircan) 4 Þubat 2010 Özgürlük ve Eþitlik 

Hapishane avlusunda hürriyete dair bir çiçek biter. Ayak seslerini dinler çiçek. Ýnletir baþlarý ezilmiþ taþlarý, elleri kelepçeyle küçülmüþ mahkumlarýnýn büyümüþ ayaklarý. Hapishane çeþmesiyle nemlenir yapraklarý. Dinler mahkumlarýn birbirlerine yazdýðý bahar þarkýlarýný. Bu yüzden yapraklarý solmaz hapishane çiçeklerinin.

  Üç Türlü Ýnsan (osman demircan) 12 Þubat 2010 Günlük Olaylar 

Üç türlü insan vardýr. Leyleklerin getirdiði insanlar birinci gruptur. Bunlar bol bol lak lak ederler. Burunlarýný her þeye sokarlar. Kibirli kibirli yürürler. Gezerler tozarlar. Yüksekten uçarlar. Zengin ve gösteriþlidirler. Ýkinci grubu dünyaya kargalar getirir. Bunlar leþ yerler. Bu yüzden ölümü ve savaþý çok severler. Barýþtan nefret ederler. Hýrsýzdýrlar ve fýrsatçýdýrlar. Sömürmeyi ve yok etmeyi iyi bilirler.

  Husumetin Bile Bir Asaleti Olmalý (osman demircan) 21 Mayýs 2010 Dostluk ve Düþmanlýk 

Ýçi boþ beynine profilimi doldurma çalýþmasý içinde olamam. Sendeki kafa dipsiz bir kuyuya benzer. Bana Yusuf yüzlü diyeceksin diye karanlýk sularýna düþemem. Sulanmýþ beyninin kýlcal damarlarýnda çýplaklýðýmý yüzdüremem. Sen beni düþüncelerinle boðmaya çalýþýrsýn. Bir girdaptýr, bir karanlýk sudur beyninin içi. Bana aydýnlýktan ve yakamozdan dem vurma.

  Mavi Marmara (osman demircan) 5 Haziran 2010 Tarihsel Olaylar 

Mavi Marmara gemisine yapýlan saldýrý aslýnda Türkiye'deki iç hesaplaþmanýn bir göstergesidir. Türkiye'de hükümet ne yapmaya çalýþsa Ýsrail yandaþlarýnýn engellemeleriyle karþýlaþmaktadýr. Aslýnda Türkiye'de kimsenin Yahudilere karþý bir garazý yoktur. Çanakkale Savaþý'nda düþmanla iþbirliði edip Türklere karþý savaþmýþ olsalar bile, Yahudiler, Türk topraklarýnda özgürce yaþamaya devam edeceklerdir. Türkiye'de sorun Ýsrail yandaþlýðý ve siyonist zihniyettir. O zihniyet bizde Ergonokon zihniyetidir. O zihniyetteki insanlar genelde Ýslamfobiye sahip kiþilerdir.

  Adam Gibi Severim Diyenlere Kanma (osman demircan) 18 Haziran 2010 Sevgi ve Nefret 

A gibi severim seni. Dam ise martýlarla dolar. Martýlar ise özgür yanýmdýr benim týpký gelgitli denizler gibi. Martýlar derin hayallere dalarken mýsra kýyýlarýndan, kelimelerle uçarým hiç güneþim olmadýðýn göklere ve þiir denizine. Bu yüzden adam gibi ne martý olurum ne de deniz. Oysa sen limansýn suyu olmayan mavi düþlerde. Bu kandýrmaca bitsin istersen, adam gibi severim diyenlere kulak asma. Ne ben senin rüzgarým olurum ne de sen soluduðum havam olursun.

  Cehennemin En Mutlu Yerindeyim (osman demircan) 1 Aðustos 2010 Sevgi ve Nefret 

Bari bir þey söyle gözyaþlarýma yakýþan. Bari bir þey söyle aðladýðýma deðen. Yalandan öte gerçeðin kavurduðu bir çöl gibi olsun. Hiç kumdan saraylar dikme önüme ben seni býrakýp gideceðim koþar adýmlarla. Boþuna engeller çýkarma önüme. Altýndan ýrmaklar akan köþkler dikme önüme. Ben gerçeðin alev alev olduðu cehenneme gideceðim. Bütün yollarým beni kendi cehennemime götürmekte. Yoldaþ olmayý isteme benden. Ben ateþler içinde, cehennemin en mutlu yerinde sensiz olacaðým. Seninle

  Pakistanlý Çocuk (osman demircan) 9 Aðustos 2010 Savaþ ve Afetler 

Pakistan'daki çocuk, sel felaketinin ardýndan çamurda yatmaktasýn. Yorganýn rüzgar, rüyalarýn yaprak olmuþ gecenin en ayaz vaktinde. Saçlarýn topraðýn ýslak elleriyle yýkanýrken, sabunun çamur olmuþtur. Sana uzanan eller seni çamura boyamýþtýr. Gemiler kalkar limandan, içi dýþý beyaz ve tertemiz gemilerdir bunlar. Ýçindeki yüzler pürüzsüzdür. Ne Bangladeþ'te yüzüne kezzap atýlmýþ yüzlere benzer bu yüzler ne de sýcaðýn altýnda kapkara olmuþ bir yüze benzer.

  Osman Baydemir (osman demircan) 15 Aðustos 2010 Varsýllar ve Yoksullar 

Benim adým Osman Demircan... Keþke adým Osman Baydemir olsaydý. Bu ülkede hayatým daha kolay olurdu. Adam kalkmýþ özerklik istiyor. Adam kendini konuþuyor. Ben susuyorum. Çünkü ben 657 'ye tabiyim. Osman Baydemir ise PKK'ya baðlý. Onun baðý ipekten ilmik, benimkisi ise çelikten zincir. Neden dudaklarým ikiye ayrýldýðýnda ben bölücü oluyorum da, Osman Baydemir bangýr bangýr baðýrdýðýnda hiçbir þey olmuyor. Aðlamak istiyorum hiç aðlayamayanlar adýna. Aðlamak istiyorum þehit Osman'lar adýna...

  Tabut (osman demircan) 30 Aðustos 2010 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

Hayatýmda yer almayanlar cenazeme de gelmesin. Onlarýn hayýr duasýna ihtiyacým yok. Onlarýn duasý beni yaþatmýþ olsaydý eðer; þimdi tabutta olmazdým. Ey Cemaat- i Müslimin! Seninle ayný safta namaz kýldýktan sonra sen hep kendine dualar ettin. Ben ellerimle caminin penceresinden senin günahkar bencilliðini bir kilim gibi sildim. Þimdi o kilimin üzerinden cenazemi taþýma! Býrak cesedim senin duaya kalkan ellerinden de uzak dursun.

  Nihat Genç (osman demircan) 4 Eylül 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Hayatým boyunca hep þuna inanmýþýmdýr: Bir yýkýntýnýn üzerine saray yaparsanýz, asla gönüllerin padiþahý olamazsýnýz. Yani birilerini ezerek, yok ederek bir baþarýya ulaþýrsanýz, hayat yolunda ayak dibinizdeki kan izinden kurtulamazsýnýz. Ben ve benim gibi yazarlar, masumdur. Bir ideolojiye mal olmadýðýmýz için, ekranlara çýkýp edebiyat adýna, Nihat Genç gibi siyaset yapmadýðýmýz için gençlere kendimizi beðendirememekteyiz.

  Kölelerin Vataný Olmaz (osman demircan) 8 Eylül 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kaybedecek bir þeyi olmayanlar niçin korksun ki. Sosyologlar araþtýrsýn, Türkiye'de kaybedecek bir þeyi olmayan kaç kiþi vardýr. Kaybedecek bir þeyi olmayan insanlar, canlý bombaya benzerler. Bu yüzden Türkiye her an patlamaya hazýr bomba gibidir. Bu ülkeyi insan cephaneliðe çevirenler, okumuþ cahillerdir. Bu okumuþ cahiller memleketin canýna okurken, kendileri mal derdindedirler. Okumuþ cahillerin çoðu, aydýn sýfatýyla efeler gibi dolaþmaktadýrlar.

  Abdullah Öcalan (osman demircan) 13 Eylül 2010 Toplum ve Birey 

Eðer ben koyun gibiysem sen nesin kurt mu? Her gün bana diþ bilersen, ben de koyun gibi seni düþman bellerim. Ve sadece senden korunmak için sürü psikolojisine girerim. Sen insan olursan ben de koyun olmaktan vazgeçerim. Ne sen daðlarda ulumak zorunda kalýrsýn ne de ben çobanýn sopasýyla ve onun itiyle dürtülürüm.

  Kadýköy'de Köpek Olmak (osman demircan) 26 Eylül 2010 Ýstanbul 

Kadýköy'de bir cenaze töreni... Siyah giyinimli kadýnlarýn gözlerindeki koyu renkli gözlükler gözyaþlarýna kalkan olmakta. Belki de ölüme savaþ açmanýn bir yolu da gözlere, gözlükleri kalkan yapmaktýr böyle semtlerde. Kadýköy'deki cenaze töreninde fýrfýrlý kilotlar ölüye rahmet okumakta. Böyle muhitlerde duayý kilotlardaki oyalar yapmakta herhalde. Bütün kýyafetler siyah renkte iken, kilotlar her renkte. Cenazede seksi olmak gerekir belki de.

  Aslanlar Gibi Hýrsýzlýk Yapýp, Krallar Gibi Yaþýyorlar (osman demircan) 5 Ekim 2010 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Ýyilik yapan iyilik bulur, sözü þimdi hiçbir iyilik cezasýz kalmaz olmuþ. Aslan yaþadýðý yerden belli olur, demiþler. Ýþte biz de boðulma tehlikesi geçiren bir genci kurtarmak için denize atlayan kýzýn, üzerine yapýþan elbiselerinden dolayý hatlarý ortaya çýktýðý için günah iþleyip iþlemediðini tartýþan bir yerde yaþýyoruz. Bunu tartýþýrken de aslanlar gibi kükrüyoruz. Birbirimizi yiyoruz.

  Domuz (osman demircan) 13 Ekim 2010 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Kýþ bir çocuðun elinden ve boþalan un çuvallarýndan anlaþýlýr. Üþüyorum anne. Kýraðý düþmüþ buðday baþaklarýyým. Benden sýcacýk ekmek olur mu anne? Kucak dolusu ekmekler dökmek istiyorum sana. Baþka çocuklarý da sev diye anne. Güvercinleri besler gibi sev onlarý. Belki o çocuklar, benimle kardeþ olurlar. Belki o çocuklar insan olmanýn tokluðuna varýrlar. Sen baþka anneler gibi olma sakýn. O anneler ki, kendi çocuklarý baþka çocuklarý döverken, güzelleþirler. Kendi çocuklarýna dokunulduðunda ise, çirkinleþirler.

  Doðru Ýncedir; Ama Asla Kolay Kopmaz (osman demircan) 18 Ekim 2010 Güven ve Güvensizlik 

Doðru incedir; ama asla kolay kopmaz. Her insan bir yola benzer. Ýnsanlarýn seni nereye götürüp götürmediklerine iyi bakmak lazým. Doðru konuþan bir insan, seni kýldan ince bir yoldan yürütse de, sana keçi yününden bir kilim ördürse de, yalandan kýrmýzý halýlar üzerinde seni yürütmesinden iyidir.

  Dilekçe (osman demircan) 18 Ekim 2010 Günlük Olaylar 

TARIM BAKANLIÐINA/ PARÝS Çarþý çarþý deðil de nalburiye dükkaný sanki. Çarþýda o kadar kazma, o kadar balta var ki, memleketteki tarýmý kurtaracak ve açlýða son verecek kadar. Gereðinin yapýlmasýný arz ederim.

  Bu Gidiþle Bir Kemiðe Koca Vataný Satacaksýn (osman demircan) 22 Ekim 2010 Türkiye 

Asýn beni meydanlarda. Güvercinler kaldýrsýn cenazemi. Sadece çocuklar okusun bana dua. Çocuklardan birinin adý Hasan, diðerinin adý Hüseyin olsun. Kaným Kerbela þehitlerinin gözyaþlarý gibi aksýn. Bu ülkede yaþamaktan hiç gurur duymayacak mýyým? Bari ölümüm ülkemin yüreksizliðne aksýn. Neden memleketimde bir eðitim müdürü kürsüye çýkýp, masadaki baklavalara bakarak ben baklavanýn tadýný görünce anlarým der.

  Ýnsan Yoktu, Sýnýrlar ve Sýnýflar Yoktu (osman demircan) 25 Ekim 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýnsan yoktu, sýnýrlar ve sýnýflar yoktu; sonra insan çýkageldi ve elindeki tebeþirle kendince sýnýrlar çizmeye baþladý; ancak o çizdiði sýnýrlarýn içerisine kendisini hapsettiðini bir türlü anlayamadý. Ýnsanýn sýnýrlar çizmesindeki sebep kendisini farklý görmek istemeseydi. Oysa doða bir babanýn kör çocuðuna diðer çocuklarýndan farksýz davranmasý gibi herkese eþit davranýrdý. Üstünlük kurma isteði hep insanlar arasýna çizgiler koydu. Bu þekilde doðanýn verdiðini yalnýzca kendi kontrolu altýna alma çabasý içine girdi ve böylece kendini de sýnýrladý.

  Nazým Hikmet Gibi Düþünmek Beynimi Acýtmýþtýr (osman demircan) 20 Kasým 2010 Sevgi ve Nefret 

Benim kemiðim sevilmez. O yüzden senin gibi itler benden uzak durur. Senin bana yakýn olmaman beni uyuz olmaktan korur. Zaten kancýklýðýný da çekemem. Salyalarýn aðzýndan akarken, seninle mum ýþýðýnda yemek yiyemem. Ýtliðin hayatýma ne katabilir? Boynuna zincir takýp seninle kumsalda yürüyemem. Hayatým boyunca sevilmemeyi ve düþmanlýðý öðrenirken ve ben artýk sevmek ve sevilmek isterken, seninle it dalaþýna giremem. Sen hayat gibisin sevgili. Hayat da it gibidir ve hayat en çok korkaklarýn peþine düþer.

  Bize Seni Gerek Seni Ey Elif Þafak (osman demircan) 6 Aralýk 2010 Popüler Kültür 

Bir sarhoþ otobüste yalnýzken yanýna oturdum. Dedi yanýmda kimse oturmazken sarhoþ olduðum için sen nasýl oturdun. Dedim beni döversen birisi kurtarýr elbet. Dedi tüm insanlar dörde çeyrek vardýr; ben ise üç buçuðum. Dört olan sadece peygamberimizdir. Þaþýrdým o an sözleriyle. Dedim kendi kendime bir abdestliden duymadým böyle söz acaba niye? Bir söz vardýr eski bir gramofondan çýkar gibi gönlü hoþ eder.

  Kendime Özerk Bir Cumhuriyet Ýstiyorum (osman demircan) 21 Aralýk 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ben de eþle dostla yaþayabileceðim özerk bir cumhuriyet istiyorum. Özerk cumhuriyetim için on araba, bir saray, elli köþk, bol para, bir ordu, bol polis, istediðim dilde tabelalar olsun. Ya benim Kürt'ten ne eksiðim var. Hadi iþ baþýna! Acele edin, yoðun bir insaným. Fazla bekleyemem. Tam þuraya tükürüyorum. Tükürüðüm kurumadan verdiðim listedekileri kapýp getirin.

  Ýki Buffalo Bir Aslan Yapmaz (osman demircan) 27 Aralýk 2010 Türkiye 

Ýki buffalo bir aslan yapmaz. Bu yüzden eþitlik yoktur. Orantýsýz güç kimdeyse, en çok eþit olan odur. Sayýca fazlalýk demokrasilerde iþe yarayabilir; fakat otun bol olduðu bir yerde buffalo baþbakan olsa bile, aslan payýný yine sermaye sahipleri yer. Yýllardýr tonlarca fýntýðý satarak uçak tekerleði alan bu ülke, maalesef sýðýr gibi çalýþmaktan kurtulamamýþtýr.

  Fikirlerinle, Felsefeyle Yargýla Beni (osman demircan) 9 Ocak 2011 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

Fikirlerinle, felsefeyle yargýla beni; önyargýlarla deðil... Bir söz býrak dünyamda, inanayým papaðan edebiyatý yapmadýðýna. Bir cümle kat hayatýma, senin için bir nokta olayým. Bir düþünce ol, bulutlarýn arkasýndan görünün güneþ kadar bile olsa. Yeter ki, karanlýðýma sýzsýn bir aydýnlýðýn. Bir þeyi seversem neye göre seveyim, söyle bana. Senin isteklerin, benim tercihlerim mi olmalý?

  Ah Bir Aðlayabilsem (osman demircan) 12 Ocak 2011 Sevgi ve Nefret 

Su desem yaðmur olur. Toprak desem heyelan olur. Buna raðmen gözyaþlarýmla dolarým da bir türlü aðlayamam. Ah sevgili bir aðlasam, bulutlar kupkuru kalýr. Ah sevgili bir aðlasam, yüreðimden sellerle sürüklenirsin, heyelanlarýmýn altýnda kalýrsýn.

  Sen Ekmeðe Nankörlüðünü Sürersin (osman demircan) 13 Ocak 2011 Dostluk ve Düþmanlýk 

Bir þey isteme benden. Senin isteklerin hem kapkara bir böcek gibi sevimsizdir hem de çekirge sürüsü gibi talan edicidir. Karþýnda bitip tükenmeyen bir ýrmak olsam da, sen sularýmý kirletirsin. Yanýnda masmavi bir deniz olsam, bir karpuz gibi sularýma düþersin. Sana sofra dolusu yiyecek olsam, sen ekmeðe nankörlüðünü sürersin. Önünde dursam bir heykel gibi, senin önüne geçtiðim için, yada senin heykelini dikmedikleri için bana ucube dersin. Ey sevgili sen bir ucube bile olamazsýn.

  Bir Küfrün Hiçbir Ahlaki Açýklamasý Olamaz (osman demircan) 17 Ocak 2011 21. Yüzyýl Gençlik Kültürü 

Bir çiçek için bile yaþamaya deðer. Tüm güller, baþkalarýna gülse bile, tüm laleler baþkalarýnýn sarhoþ geceleri olsa bilse, sen yine de üzülme. Eðer tüm insanlar seni linç etmek isterse, bil ki senin için annesinin eteði arkasýna gizlenip aðlayacak olacaktýr. Eðer bu bile sana yeterse, gözlerine çiz o manzarayý. Belki dünyada görmeye layýk bir güzellik bulamazsan, o çocuðun eteðin arkasýndan aðlamasý yüreðine serpsin. Bir çocuðun anne feryadýndan sonra en muhim davranýþý gözyaþlarýnda baba diyememenin verdiði ezikliðin hýçkýrýklara boðulmasýdýr.

  Bir Matematik Problemini Çözer Gibi Çöz Beni (osman demircan) 18 Ocak 2011 Dostluk ve Düþmanlýk 

Basit bir düþmansýn. Dedikoducusun, ikiyüzlüsün, kahpesin. Ýsterim ki, zekanla yen beni, bilginle öldür beni. Ama nerde? Sen anca ojeli ve manikürlü týrnaklarýnýn arasýnda, kiþiliðinin mikroplarýný taþýrsýn. Bir de o ellerinle sanat yaparsýn. Geç bunlarý geç. Avuçlarýna düþmemi istersen, eline al kalemi, bir matematik problemini çözer gibi çöz beni.

  Keyfin Bilir (osman demircan) 21 Ocak 2011 Sevgi ve Nefret 

Kimi seveceðim hemen hemen bellidir. Onun geliþi, güneþ ýþýklarýnýn yollara vurmasý gibidir. Onun yürüyüþü rüzgarla gelen gül kokusudur. Bir bahar gibi kurulur yanýma. Mevsimler deðiþse de, onun gülüþü erik çiçeðidir. Hele bir konuþmasý vardýr ki, sözcükler antik bir tablet olur dudaklarýnda.

  Aþk mý Özgürlük Mü (osman demircan) 23 Ocak 2011 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

Sen kendini ulaþýlmaz sandýkça, baþýn göðe ermeye devam edecektir. Ýster dað ol, ister bayýr. Benimse istediðim yer, geniþ düzlüklerdir. Bana geniþ bir dünya vadedmeyen, ululuðuyla kendi büyüklensin. Yükseklik güzel olabilir, asýl güzellik ya denizde ufuk ya da bir ovada alabildiðine verimli toprak olabilmektir.

  Þair Osman, Öküzü Kadýköyde Sanat Yapar, Köylü Murat Ýse Öküzü Baðdat Caddesinden Aþaðý Salar (osman demircan) 26 Ocak 2011 Toplum ve Birey 

Köylü Murat 'öküz' der suç olur, þair Osman 'öküz' der sanat olur. Peki neden? Çünkü þair Osman, öküzü Kadýköy'de sanat yapar, köylü Murat ise öküzü Baðdat Caddesi'nden aþaðý salar. Aradaki fark budur. Bu bir ayrýcalýk deðil aslýnda. Ayrýcalýklardan oldum olasý nefret ederim. Farklar, renklilik içindir, ayrýcalýk için deðil. Ben de bu farkýma istinaden öküzlü bir yazý yazmaya karar verdim. Umarým öküzler kýzýp, bana samanlýkta iðne aratmaz.

  Ben Asya'da Ömer Hayyam, Avrupa'da Archimedes Olmuþumdur (osman demircan) 28 Ocak 2011 Toplum ve Birey 

Bazen geçiþtirmeyeceksin insanlarý. Sonra kendilerini, Roma askeri sanmaya baþlarlar. Karþýna zekalarýyla deðil, aptallýklarýyla çýkarlar bu tip insanlar. Nasýl Archimedes kum üzerine çizdiði çemberlerle hesaplar yapmak üzereyken, elinde boynuna vurulmak üzere kaldýrýlan bir kýlýçla yaklaþan Romalý askere aldýrmayarak baþýný hesaplarýndan kaldýrmadan "çemberlerime dokunma" der; ama Archimedes kesik baþý çemberlerin arasýna düþerse, iþte böyledir geçiþtirmeler.

  Kurda Kuzu Heykeli Yapsan, O Sadece Saldýrýr (osman demircan) 1 Þubat 2011 Çaðdaþ Sanat 

Ülkenin her yerinde çaydanlýk, fincan, domates, biber patlýcan heykelleri var. Neden çünkü sanat yok. Alçýdan þekil yapmak var. Çünkü ülkemizde sanatýn insan hayatýna bir þey katmadýðý düþünülür. Böyle kiþilere þunu demek lazým eminim Picasso da, Monet de, hatta Osman Hamdi bile sizin hayatýnýzda bir þey deðiþtirmemiþtir. Býrak anýtý, dünyada dikili bir aðacý bile olmayanlarýn bir ülkesinde yaþamak kim ister. Biz bunu isteriz iþte.

  Hepiniz Balkonlarýn Dudaklarýndan Akan Salyalarsýnýz (osman demircan) 5 Þubat 2011 Politik Olaylar ve Görüþler 

Sanki dünya yuvarlak bir masa... Ye babam ye... Bunca aðzýn kendi kazandýðýný kendi yiyecek hali yok ya. Bazýlarý solcuyum der yüreðimin yarýsýný ister. Bazýlarý kapitalistim der yüreðimin tamamýný ister. Yer bitirirler beni. Bak elma aðacý hiç konuþmalarda mý? Her baharda çiçekleri açmakta. Sus bir lamanýn ayak izi bile senin bastýðýn yerleri daha az kirletmekte.

  Rize Daðýnýk Bir Masa Gibi (osman demircan) 25 Þubat 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Bir kalabalýðýn içinde jop kimdir, yumruk kimdir, kýrýlan parmaklar kimdir. Etten ve týrnaktan oluþan bir düþünce, insan beynini týrmalamadýktan sonra linçtir. Sesler, feryadýn ve haykýrýþlarýn oluþturduðu bir kapý gýcýrtýsýdýr ve tüm eþiklerde sýkýþan insandýr. Bir olay ve ardýndan ayný düþüncede sýkýlmýþ bir yumruk gibi beþ, on kiþi. Ve polisler o yumruðun altýnda ezilen çaresizliktir. Balkonlar dolu, pencerelerde insan suretleri, yoldan geçen arabalar sadece bir tekerlek polislerin iþaret parmaklarýný ezmekte.

  Sen Anca Kovaya Benzersin, Kadýn Artýklarýyla Dolup Taþan (osman demircan) 7 Mart 2011 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Bir yaðmurun önce üzerimde ýslaklýk olduðu, sonra üþüme býraktýðý bir an gibisin. Gözlerimde önce sevinç ýþýðý iken, sonra kör eden bir karanlýk gibisin. Sen kumsala yazdýðým sevgi sözcüklerimi silen dalgasýn. Beni boðmasan da, gýrtlaðýma kadar bana dert yaþatansýn. Bir hançersin, iki tarafý keskin. Sana ne yandan yaklaþsam, yüreðime saplanýrsýn. Bari öldür beni de, senin zevklerin ve hýrsýn için her gün kan kusmayayým.

  Ýtlerin Ara Tonu Olmaz (osman demircan) 14 Mart 2011 Özgürlük ve Eþitlik 

En lüks binalarý ameleler yapar; ama o binalarda zenginler oturur. Benim de iþim, harç yoðurmak, demir baðlamak. Gerçi yüksekte kargalar da yaþar; fakat hýrsýzlýktan kurtulamazlar. Çaldýðýnýz hayatlarýn bedeli, iki üç kuruþtur. Ýnsanlarý esaret altýna almak, sizin özgürlüðünüzün güvencesidir.

  Ben Ýse Ahýra Baðlý Öküz Gibi Debelenmekteyim (osman demircan) 15 Mart 2011 Toplum ve Birey 

Bir palto kaç para? Üþüyorum, deðerim buz olmak... Arkadaþlarým nerede? Mangal yürekli insanlar nerede, sýcak ellerini uzatsýnlar bana. Üþüyorum. Herkes neþeli þarkýlar eþliðinde çayýný yudumlamakta. Simit satsam, züppelerin ite kediye benzeyen çocuklarý dalaþmakta bana. Herkes gücünün yettiðine aslan ya da paþa. Tüm krallýklarý yýkmak istiyorum þu an þu vakit.

  Öðretmenler Odasý (osman demircan) 25 Mart 2011 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Ben bir öðretmenim... Öðretmenler odasýnda arkadaþlarla ne konuþacaðýmý bilememekteyim. Bir arkadaþla konuþayým dediðim anda, onun gözlerinin bayan öðretmenin bacaklarýnda olduðunu fark etmekteyim. Ýçime bir sýkýntý girmesiyle susmaktayým.

  Vasattan Aþk Çýkmaz (osman demircan) 31 Mart 2011 Sevgi ve Nefret 

Kadýnlarýn aþaðýlandýðý, tecavüze uðradýðý, katledildiði bir ülkede aþk güle deðil yolunmuþ kaza benzer. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Kadýnlara sunulan bunca armaðan, ikram aslýnda bir tavuk fiyatýnadýr. Sonra kadýn kaz gibi gelir. Yolunup durulan kadýn, aþk yaþadýðýný sanýr. Ardýndan yenilip yutulur ve lades olur. Kadýnlarýn erkek dünyasýnda varlýklarý ya kupa kýzý ya da sinek kýzý gibidir.

  Hanýyaðma (osman demircan) 17 Mayýs 2011 Politik Olaylar ve Görüþler 

Açýk denizlere çýkmak için boðazlardan geçmek lazým. ' Þu boðaz harbi yok mu var mýdýr dünyada eþi ' demiþ Üstad. Acaba Üstad olayýn bu boyutunu düþünmüþ müdür? Hanýyaðma Ýran kültüründe vardýr. Türk kültürüne de geçmiþtir. Yemek verildikten sonra ziyafete katýlanlar sofrada kullanýlan çatal, kaþýk, tencere gibi ne varsa alýp götürürler. Yaðma genlerimize iþlemiþtir.

  Bu Ülkede Ýnsanlar Medeni midir (osman demircan) 8 Haziran 2011 Türkiye 

Bu ülkede insanlar medeni midir? Evet, medeniyetin tarlasýnda otlanacak kadar medenidir. Bu ülkede kimsenin zekasýna ve aklýna güvenip de sakýn kafaný kurcalayan bir konuyu açma. Ya soluðu savcýlýkta alýrsýn ya da kovulursun. Bu ülkede insanlarla konuþabileceðin en zekice konular ineklerin süt verimidir.

  Aþk Mutfaðý (osman demircan) 23 Haziran 2011 Türkiye 

Aþk kalbi kýraný affeder belki. Aþk vicdansýzdýr çünkü. En çok sevene acýmaz. Sevene yüreðinin sesini dinle, o ne derse yap der. Oysa insan aklýyla ve inancýyla ayakta kalýr. Ýnsan bu yüzden sürünür. Aþk gurur kabul etmez. Gurur aklýn iþidir. Aklýný ve inancýný önüne katan kiþi, kalbini kýraný asla affetmez. Aþk der ki, ona inan ve güven. Aslýnda insan için en büyük yük kendisini taþýyamamasýdýr. Aþk süründürür, akýl ayaða kaldýrýr.

  Örümcek ve Kelebek (osman demircan) 26 Haziran 2011 Dostluk ve Düþmanlýk 

Konu mutsuz etme deðil; mutlu edememek. Bir kelebek örümceyi nasýl mutlu eder: Ona yem olursa. Yem olmak istemiyorum kardeþim. Anlamýyor bu örümcek beyinliler. Oysa gökyüzü herkesin hem örümceklerin hem kelebeklerin. Nedir bu gökyüzü altýnda bana bunca düþmanlýk çözmüþ deðilim. Ben örümcekleri hayatýmdan çýkarmak da istemiyorum. Onlarýn da güzel olduðunu düþünüyorum, týpký kelebekler gibi, týpký benim gibi.

  Masallarla ve Yalanlarla Dolu Hayatýnýzý Ne Edeyim (osman demircan) 6 Temmuz 2011 Toplum ve Birey 

Gözler, eller, yüzler, bakýþlar sürü sürü... Hiçbirinde yok bir anlam ve bütünlük. Hepsi bütünüyle masal kitaplarýndaki yaratýklar gibi. Sürü sürü yüzler baþýma üþüþen gagalarý kocaman kuþlar gibi. Yýrtýk bir gömlek kalýr geride bana hediye edilen. Baðrýmý açtýklarým, göðsüme indirir bir yumruk.

  Baþka Bir Yol Yoksa Ýnancýn Seni Nereye Kadar Götürür (osman demircan) 10 Temmuz 2011 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Bazen hayat önüne bir yol çýkarýr. O yoldan gitmek zorunda kalýrsýn. Ne bir çaren vardýr ne de bir baþka yol. Önündeki yol ise hem kýrýk camlarla hem de raptiyelerle doludur. Her adýmda iki nedenden dolayý aðlarsýn. Birincisi bir baþka yol bulmadýðýn için ikincisi ise canýn yandýðý için. Hem kanýn akar hem de gözyaþýn.

  Aþklar Fýþký Kokmakta (osman demircan) 12 Temmuz 2011 Modernizm ve Post-Modernizm 

Eskiden bedenlerdi orospu. Þimdi duygular ve düþünceler, cep telefonundaki mesajlar, e postadaki iletiler orospu. Herkesin elinde cep telefonu... Mesaj atmakta gün boyu. Yazýlar gün boyu fýþký kokmakta. Ýnsanlar sabahtan akþama, aþkamdan sabaha; yirmi dört saat kafasýný kaldýrmamakta teknoloji dýþkýsýndan. Her gün yeni bir icat çýkmakta. Ortalýk taze dýþký diðer adýyla fýþký kokmakta. Düþünceler kara sinek kadar ancak.

  Belediyede Vidanjörlük Mü Yapsýn (osman demircan) 13 Temmuz 2011 Türkiye 

Özellikle doðu bölgelerimizde erkeklerin eþeklerle cinsel iliþkiye girmeleri olaðandýr. Bu davranýþ o kadar doðallaþmýþtýr ki eþeklere eþo gelin demeye kadar gelmiþtir. Sonuçta erkekler geleneklerin ve göreneklerin baskýsý altýnda cinsel anlamda özgür olamadýklarý ve rahatça partner bulamadýklarý için böyle bir yola girmiþlerdir.

  Tanrý Dedi ki Bana (osman demircan) 7 Aðustos 2011 Toplum ve Birey 

parçaladým yüreðimi köpeklere attým. salyadan sevgiler aktý duygularýma. ve dedim ki tanrýya suç senin onlarý insan diye çýkardým karþýma. ve ben kullarýn arasýnda bir ayrým yapmadým ondan sonra. yine dedim ki tanrýya: senin de suçun yok, insanlarla köpekleri birbirine benzettin. tanrý da dedi ki bana: yarattýklarým arasýndan insan iti kendi kiþisel hayatýnýn uyuzluðunu insanlýða ve bana mal etmeye çalýþýr, bir kemiktir dünya bunu unutma. sen insan kal mutlaka.

  Durmak Yok Yola Devam (osman demircan) 10 Aðustos 2011 Toplum ve Birey 

Ey kader kudurmuþ köpek gibi neden peþimdesin. Hayat beni bir deri bir kemik yaptýðý için mi? Bazen güzel yüzlü bir kýz olarak çýkarsýn karþýma. Senin yüzüne aldanmam, sonuçta itsin. Bazen bir çocuk masumiyetindesin. Aðlar gözlere inanmam, kimse göründüðü kadar masum deðildir bilirim ey kader. Bazen cillop gibi bir araba gibi çýkarsýn karþýma. Ýçindekiler iki sevgilidir. Aþklarýndaki slogan bellidir: Durmak yok yola devam. Ezer geçersin beni ey kader, aþýklarýn þen kahkahalarýyla. Bu kadar arsýz ve yýlýþýksýn. Yakamdan hiç çýkmayan kirsin.

  Özel Hayat (osman demircan) 2 Kasým 2011 Türkiye 

Türk milleti yýlan gibi her deliðe girmeye çalýþýyor. Sokuluyor ýsýrmak için. Yanaþýyor diþlerini geçirmek için. Birey kavramýný yok sayýyor. Ýnsanýn özelini hiçe sayýyor. Hiçbir sýnýr tanýmýyor. Terbiyesizliðin tüm sýnýrlarýný zorluyor. Birisiyle oturup konuþmaya çalýþtýðýnda mutlaka üçüncü kiþiler araya giriyor. Sözüne bulaþýyor, lafýný kesiyor, düþüncelerine müdahale ediyor. Türkiye gitgide mýsýr tarlasýna dönüþüyor.

  Olan Daðdaki Garibana, Karakoldaki Garibana Olmakta (osman demircan) 8 Kasým 2011 Dostluk ve Düþmanlýk 

Baþlarýn yere eðildiði yerdeyim. Ben her gün selamsýz ve sabahsýzým. Saatlerim vefasýzlýða, acýmasýzlýða, nankörlüðe kurulmuþ. Her dakika insansýzlýða uyanmaktayým. Kimseden þikayetim yok. Zaten kimsenin olmadýðý bir dünyanýn içindeyim. Sevmeler ýsýrýk gibi. Her ýsýrýk elmadan kurtçuk çýkarmakta. Elmalar ise ateþ pahasý. Hayatýn gölgelerinde daha da siyaha çalan yüzler.

  Eþeklerle Savaþa Gidilmez (osman demircan) 15 Kasým 2011 Savaþ ve Afetler 

Eþeklerle savaþa gidilmez. Hayat savaþýmda ne at tanýrým ne de kiþneme sesi. Hep yanýmda eþekler anýrýr. Eþeklerle özgürlüðe koþulmaz. Hep yanýmda eþeklik eden insanlar vardýr. Birazcýk yürümeye kalksalar aptallýða, baðnazlýða, vicdansýzlýða, adaletsizliðe inadýna gitme çabasý içinde olurlar ve beni de eþek gibi o yola sokmaya çalýþýrlar. Benim savaþýmda eþeklik etmek yoktur.

  Tüm Aþklar Faþizm Kokmaz (osman demircan) 30 Kasým 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Mutluluðu baþkalarýnýn güzelliðinde arayanlar, bir saç boyasý, bir rimel fiyatýna satýlacaklarýný tahmin edemezler. Baþkalarýnýn güzelliðine esir olanlar ve yenilenler faþistçe aþktan öteye gidemezler. Acaba tüm aþklar faþizim mi kokar diye kimse sormaz bile. Aþk illa bir gül güzelliðinde, gül yaðý kokusunda olmalýdýr. Ýlla sevgilinin gözleri ya renkli ya da sürmeli olmalýdýr. Fiziksel faþizmdir aþk aslýnda tüm þiirlerde. Körün, topalýn seveni olmaz. onlar aþk þiirlerinde hiç yer almaz. Sevgili ince boyludur, sýrma saçlýdýr ve çok güzeldir.

  Köpekler ve Ýt Herifler (osman demircan) 28 Aralýk 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

iki türlü canlýnýn dokunulmazlýðý vardýr: bir sokak köpeklerinin iki korumalý insanlarýn... bu iki varlýklarýn tek farký vardýr: sokak köpekleri kemik yer, korumalý insanlar bonfile ve biftek yer.

  Ýnce Bir Tülüm (osman demircan) 15 Ocak 2012 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

Bir ince tülüm pencerelerde. Hoyrat rüzgarlar esmesin bana. Fýr fýr essin her daim yel üzerime. Dayanamam savrulmalara, daðýlmalara. Ruhum tüm dokunuþlarda hafifçe yerinden oynasýn. Sevdiklerim artýk beni hýrpalamasýn. Sevmeler Allah'ýn lütfu olsun. Rahmet pencerelerimden eksik olmasýn. Bekleyiþlerim fýrtýnaya, kasýrgaya dönüþmesin. Pencerelerde güvercinler bile dövüþmesin. Güvercinlerin özgür uçuþlarýndaki esinti, bana serinlik ve esenlik versin. Ýnce bir tülüm sefaletimde. Kimse bana zenginliðiyle perdeler reva görmesin. Kadifeden perdeler yanýmda olmasýn. Zenginlik sefaletimde hoyrat el olmasýn. Kimse yanýma perdeler koymasýn. Açlýðým güvercinlerin dostluðuyla geçer.

  Dünya (osman demircan) 28 Ocak 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Kimse göründüðü kadar masum deðildir. Çocuklarýn aðlayýþýnda bile doyurulmayý bekleyen bir benlik vardýr. Ben de masum deðilimdir. Deðeri olmayanlara kýymet vererek bakýrý altýn yapmaya çalýþarak en büyük sahtekarlýðý yapmýþýmdýr. Ben de masum deðilim sevdiklerimi sahte kimliklere büründürerek onlarý abartarak sahte bir aþkýn kurbaný kendimi yapmýþýmdýr. Bir manavdan biftek istemek saflýk olabilir ama ayný zamanda yanlýþ adreslerde bulunmak hiç de masumca deðildir. Ýnsanlara fýrsat vermemek lazýmdýr. Kediye fare olarak yakalanmamak gerekir. Dünya en büyük illüzyonisttir. Þapkasýndan nice adamlar ve kadýnlar çýkarýr da onlarý insan sanýrsýn. Hepsi bir göz yanýlsamasýdýr.

  Bu Ülkede (osman demircan) 4 Þubat 2012 Türkiye 

Kararlýyým, tutumluyum, kendimi geliþtiriyorum; fakat zor geçiniyorum. Neden biliyor musun? Çünkü Türkiye’de çalýþanlar deðil, çalýþanlarýn sýrtýndan geçinenler zengin oluyor ve ben bu Müslüman ülkesinde hakkýmý alamýyorum. Neden savunamýyorum? Çünkü hep þükret diyorlar; sabret diyorlar. Oysa çok sabýr eþek meziyetidir. Benden bunu istiyorlar. Bizi eþek yerine koymaya devam ediyorlar, sýrtýmýzdan geçinmeye devam etmek istiyorlar. Ýnsanlar Allah’ý bile bile en büyük Allahsýzlýðý yapýyor bu Müslüman ülkede.

  Tüm Evli Sevgililerin, Sevgililer Günü Kutlu Olsun (osman demircan) 14 Þubat 2012 Popüler Kültür 

Yeni moda: Evliyken sevgilin olacak. Boþanmayacaksýn. Çünkü boþanýrsan sevgilin seni dul ne yapsýn; kuru ne yapsýn. Sen evliyken deðerlisin. Boþanýrsan deðerini kaybedersin. Yeni moda aþklarda üçü bir arada olmalý. Eve gelince kocan ya da karýn seni karþýlamalý. Sevgilinin yanýnda ise onunla el ele tutuþurken, parmaðýnda evlilik yüzüðü olmalý.

  Bir Çocuk Sevdim (osman demircan) 17 Þubat 2012 Sinema ve Televizyon 

Mine'yi Sinan ile Timur sevmektedir. Bu olay tam kurtlar vadisine dönüþmektedir. Polat Alemdar Mine'yi ikisine býrakmamakta kararlýdýr. Hemen Memati'yi çaðýrýr. Memati Mine'yi kaçýrýr. Polat Alemdar'ýn yanýna getirirken Mine'ye aþýk olur. Polat Alemdar'ý öldürür. Olay büyümüþtür. Kanuni bunu bir devlet ve millet meselesi sayar. Hürrem'e Mine'ye aþýk olduðunu söyler. Hürrem çýlgýna döner.

  Herkes Kuyruk Sallarken Ýhanete, Yalana ve Dolana, Kim Bizi Ýnsan Olduðuna Ýnandýrabilir (osman demircan) 21 Þubat 2012 Sevgi ve Nefret 

Hep baþkalarýnýn izlerini taþýrsýn. Yediðin tokatlardan moraran yüzüne bakarlar, derler ki; aptalýn teki iþte yine dayak yedi. Bu bir iftiradýr. Oysa sen sadece sevmiþsindir. Tokat ataný s

  Seni Düþünmek Beni Hasta Eder Grip Olurum (osman demircan) 25 Þubat 2012 Sevgi ve Nefret 

Ben ceket sevmiyorum ki neden beni düðmeler ilgilendirsin. Senin yan bakýþýn, gülüþün, ellerin, bir ceketin düðmeleridir. Ben baðrýmý açarken mutluluða seni koparýp attým hayatýmdan. Sanma ki üþümekteyim. Elimde avucumda senden bir þey kalmasa da, kendi nefesimle ýsýnmaktayým. Sen hayatýmýn akýþýnda tutunduðum bir kütüktün sadece.

  Aþký Yeni Dünya Düzeninin Dini Yaptýlar (osman demircan) 5 Mart 2012 Türkiye 

Türk milleti! Yunus Emre'ye, Mevlana'ya, Mahzuni Þerif'e, Aþýk Veysel'e, Mimar Sinan'a vs. sýmsýký sarýlmalýdýr. Onlar sizlerin gerçek pastalarýnýzdýr. O pastaya yamatýlmýþ, puding niyetine Elif Þafak'a, Orhan Pamuk'a, Ýskender Pala'ya, Bedri Baykam'a vs. el bile sürmemelidir. Onlar anca karýn aðrýsý yapar. Günümüzde aþk mide bulandýrýr hale gelmiþse; Yusuf ile Züleyha, Mevlana ile Þems ve Leyla ile Mecnun'un ya da çaðdaþ sofralarda kadehler birbirine çarpýþtýrýlýrken, insanlarý da birbirine çarpýþtýranlarýn yazdýklarý hindi etine batýrýlmýþ çatal ve býçak aþklarýnýn habire bizlere servis ettirilerek aþk diye yedirilmeye çalýþýnýlmasýndandýr.

  Ben Aþktan Korkmaktayým (osman demircan) 13 Mart 2012 Günlük Olaylar 

Günlük sýkýntýlardan kurtulmanýn yolu olmuþ aþk. Evliliðin ve günlük iþlerin sorumluluðundan ve sýkýntýlarýndan kaçan aþka sarýlmakta. Bir kahve bir çay molasý vermek gibi aþk. Keyif çýkarma þekli ve güzel hayaller kurma durumu aþk. Aþk bir heyecan bir fantezi gibi. Kendini sevememenin ve kendi hayatýndan hoþnut olamamanýn çýkýþ yolu gibi aþk. Bir baþkasýna deðer vererek kendine deðer biçme çabasý daha çok aþk. Aþk günlük bir meta gibi. Üç kuruþluk insanlarla uzak yollara deðil; sadece tuvalete gidilir.

  Ben Bir Zenciyim (osman demircan) 15 Mart 2012 21. YÜZYIL 

Oynak þarkýlar dilimde... Kafam bir düðün salonu ve aklýmý oynatýyorum beynimin salonunda bütün sandalyeler boþken. Aklýmý tümden oynatýyorum. Anne neredesin? Gökten kurþun mu yaðýyor yoksa kar mý? Ben bir zenciyim beyaz adamlarý sevmiyorum, týpký kardan adamlarý sevmediðim gibi. Anne neredesin? Çocuklarý da büyükleri öldüren kurþunlar öldürüyor. Anne artýk anla bir zenciyim ve beyaz yalanlar öldürüyor beni. tüm beyaz çiçeklerin ortasýnda kan kýrmýzý gül gibi duruyorum. Anne ölemediðim için yaþamak istemiyorum.

  Ýnsan Aslýnda Beþ Yýl Yaþar (osman demircan) 20 Mart 2012 Toplum ve Birey 

Ýnsanýn maddi deðeri þudur: Bir insanda 7 kalýp sabun yapacak kadar yað bulunuyor. Orta boy çivi yapacak kadar demire sahip. Bir kahve fincanýný dolduracak kadar þeker bulunuyor. Küçük bir tavuk kümesini badanalayacak kadar kireç var. 2000 kibrit yapacak kadar fosfor bulunuyor. Ufak bir topun atýmýna yetecek barut için potasyum var. Bir insan ortalama 70 yýl yaþar. Bunun yarýsýný gece yaþar ve bu süreçte genelde uyur. Geriye 35 yýl kalýr.

  Köpek (osman demircan) 25 Mart 2012 Toplum ve Birey 

Sanki bu dünya baþkalarýnýn malý ve ben o mala izinsiz girmiþim. Nereye gidersem gideyim sanmayýn ki kapýda köpekler beni karþýlar. Her adým atýþýmda insanlar bana hýrlar, kuyruklarýna basmýþým gibi diþ gösterir ve havlar. Onlara desem ki sizin dünyanýzda gözüm yok. Hýrlayarak derler ki biz de bu dünyada kalýcý deðiliz, taþýnmadan önce bu dünyadan bitlerimizi dökelim ve biraz da eðlenelim. Desem ki onlara neden benimle eðlenirsiniz? Derler ki köpeklerin adetidir illa bir insana sürtünürler ve havlarlar. Biz de baþka bir yaþam tarzý bilmeyiz.

  Giyinmek Sürtüðe de Çok Yakýþýr (osman demircan) 24 Nisan 2012 Günlük Olaylar 

Hangi moda eleþtirmeni pantolonumun boþ ceplerini ve ruhumun dikiþ tutmayan yanlarýný görebilir? Kim yanýmdaki sürtüklerin uçlarýný gösteren göðüslerini sütyene sýðdýrabilir? Giyinmek sürtüðe de çok yakýþýr. Hatta orospuyu gösteren mekyajýdýr. Bunlar mý insanlýk adýna güzel ve þýk olan.

  Herkes Kendi Orospusunun Namus Zabýtasý Bu Ülkede (osman demircan) 13 Mayýs 2012 Türkiye 

Türkiye ahþap bir gökdelen gibi. Bir kibrit çöpüyle ateþe verilse, yangýn büyük olacak ve kimse kimseyi bu yangýndan kurtarmayacak. Ayrýþtýrmalar devam etmekte. Etnik ayrýþtýrmalar, mezhepsel ayrýþtýrmalar, spor ayrýþtýrmalarý, laik anti laik ayrýþtýrmalar devam etmekte. Eskiden adý malum partiden isen, zeki, akýllý, mantýklý ve kültürlü olurdun. Þimdi yeni partiden isen zeki, akýllý ve iyisin.

  Sýðýrlarýn Arasýnda Gül Olsan da Seni Ot Sanýrlar (osman demircan) 15 Mayýs 2012 Günlük Olaylar 

Denizdeydim ve boðuluyordum. Sahil insan doluydu; ama kimse yoktu. Kimse yoktu haykýrýþlarýmý duyan. Kimse yoktu yardýmýma koþan. Su yuttum ama beni en çok kimsesizlik boðdu. Beni en çok sesimi duyaramamak yordu. Kulaç dolusu sevgi beslerken herkese, kulaçlarýmýn bir yükselip bir alçalmasýný gören yoktu. Deniz beni boðarken acýya, beni en çok insanlardan aldýðým darbeler incitti. Bir havuç gibi rendelendim insanlarýn bu darbeleriyle. Ýnceldim, kýrpýldým. Kýrýntýlarým doldu denize. Ve ben bir havuç gibi çýktým su yüzüne.

  Cevabýný Siz Verin (osman demircan) 21 Mayýs 2012 Türkiye 

Hoca bir kadýnla düþüp kalkmaya baþlar. Bunu oðlu duyar ve isyan eder. Oðlu müdahale etmeye kalkýnca, vatandaþlar bu iþi Allah'a býrak der. Oðlu bu iþi Allah'a býrakýrsam, anamý hoca mahveder der. Bizim de iþimiz hocalara ve hacýlara kalmýþtýr. Allah yardýmcýmýz olsun mu diyelim. Dersek sevaba mý gireriz; ya da günah mý iþleriz. Cevabýný siz verin. Þükretmek nereye kadar. Hocalar insana dayanma gücü býrakmamakta.

  Kent Kültürü (osman demircan) 7 Haziran 2012 Türkiye 

Kadýnýn birini saraya götürmüþler, ahýr nerede demiþ. Ýnsan ne görürse onu yaþar. Bir þehir insana ufkunu göstermediði sürece o þehirde yaþayanlarýn geleceði karanlýktýr.

  Eðitim Sistemi (osman demircan) 13 Haziran 2012 Çocuk Yetiþtirme 

biz de kedilere fare yememeyi öðretiyoruz. farelerin iktidarý sarsýlmasýn diye bunu yapýyoruz. utanýyorum bazen öðretmenliðimden. laðým farelerine hizmet ettiðimiz için. bazen kedilere erik yemeði bile öðretiyoruz, farelerin canlarýný korumak için. bazen çocuklara dar aðacý olmayý öðretiyoruz, bir orman olmanýn güzelliðini anlatmak yerine. bunu da ormandaki ayýlar rahat etsin diye yapýyoruz. bizler sisteme hizmet ediyoruz. çarklarýna çocuklarý sokup, ezdiriyoruz.

  Bize Poþetlenmiþ Aþklarý Karýþtýrýyoruz (osman demircan) 23 Haziran 2012 Güven ve Güvensizlik 

Sevmiyoruz baðlanýyoruz. Yaþamýyoruz hayata asalak gibi yapýþýyoruz. Gülmüyoruz; çünkü dudaklarýmýzdaki köpek salyalarýyla yaþýyoruz. Köpekler gibi yaþýyoruz bu yüzden ne aðlayabiliyoruz ne gülebiliyoruz insanca. Bir kemiðe insanlýðýmýzý satýyoruz. Sokaklarda öpüþüyoruz ve seviþiyoruz. Þarký söylerken it gibi uluyoruz. Hayatýmýzý çöpe çeviriyoruz, sonra bize poþetlenmiþ aþklarý karýþtýrýyoruz. Poþetler bile doluyken, bazý yüreklerin boþ olmasý ne acýdýr. Sevgi satýn alýnmýyor iþte ve zorla da olmuyor. üstelik poþetler her þeyi taþýrken, yürekler her þeyi taþýyamýyor. zorla sevgi olmuyor. Emin de olamýyorsun sevgilerden. Kim kimi ne için seviyor anlaþýlmýyor. Yürek poþet deðil, içindekini göstermiyor.

  Evlilik (osman demircan) 25 Haziran 2012 Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý 

Eþ mi arýyorlar; yoksa eleman mý arýyorlar belli deðil. Artýk herkes çalýþan, kadrolu, süreli maaþý olan birini arýyor. Kimse kimsenin, kiþiliðiyle, ahlakýyla, nitelikleriyle ilgilenmiyor. Tilkinin üzümle ilgilenmesi gibi insanlar birbiriyle ilgileniyor. Tüm aþklar kurnazca. Tüm aþklar palavra.

  Neden Ýnsanlar Bunca Aþk Yaþamalarýna Raðmen Hala Sevmeyi Bilmiyorlar (osman demircan) 15 Temmuz 2012 Sevgi ve Nefret 

Seni düþündükçe Çin kadar çoðalýyor ve çoklukla sefalet yaþýyorum. Senin coðrafyana sýðýbilme adýna tüm Çin'i seferber ediyorum da, sen kendini yakan aktivist bir Tibetli gibi karþýma çýkýyorsun. Ah sevgili bu dünyada hep sýnýr sorunlarý ya da akýllýlarýn býraktýðý sorunlarý yaþýyoruz. Oysa ben seni deli gibi seviyorum anlamýyorsun.

  Ey Baþka Milletin Çocuklarý! (osman demircan) 27 Temmuz 2012 Türkiye 

ey baþka milletin çocuklarý! beni bilek gücüyle yenebilirsiniz, zekanýzla yenebilirsiniz, bilginizle yenebilirsiniz, mantýðýnýzla yenebilirsiniz! ben bir türküm! beni asla kendi iradenizle yenemezsiniz. yenerseniz yenerseniz anca uþaklýk ederek beni yenersiniz. çünkü ben bir türküm. uþaklýktan anlamam gücümü de asla baþkalarýndan almam!

  Jantlar Gibi Aksesuar Oldun (osman demircan) 3 Aðustos 2012 Popüler Kültür 

beni paralý olman deðil; kapitalizme hizmetin yýktý. çünkü sen aptal kýzlar gibi hep arabasý olanlarýn peþine takýldýn. belki bunda bir sorun yoktur. fakat þunu bil ki sen hiçbir zaman insanlara bu arabayý nereden buldun diye sormadýn. zira insanlarýn zengin olmasý önemli deðildir; önemli olan o zenginliði nasýl elde ettiði ve nasýl harcadýðýdýr. sen bunu hiç düþünmedin. sen bir arabada jantlar gibi aksesuar oldun.

  Al Eline Silahý Deðerli Ol (osman demircan) 18 Aðustos 2012 Dostluk ve Düþmanlýk 

Al eline silahý deðerli ol. Vur, kýr, öldür deðerli ol. Öyle deðerli ol ki; milletvekili sana sarýlsýn. Geridekilerin anasý aðlasýn. Öyle yetenekli olmana gerek yok. Çoluk çocuðum okusun diye çýrpýnanlardan deðil, akþam eve ne götüreceðim hesabý yapanlardan hiç deðil hele hele kendinden olmayana kardeþçe ve dostça bir gülüþü gösterenlerden de deðil, bir PKK'lý ol yeter. Dünyaya gez, gör, arpacýktan bak yeter. Öyle gözleri barýþ içinde parlayarak bakma. Ýnsanlarýn acýlarýyla beslen, kan ve kin kus; al eline silahý deðerli ol. PKK'lýyým de her önüne gelene su tabancasýyla poz verir gibi poz ver, ondan sonra herkesten alacaklý ol.

  Asýl Günah Tanrý'ya Ýsyan Etmemektir (osman demircan) 5 Eylül 2012 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Ýsyan kim verirse versin istenmeyen rollere kazan kaldýrmaktýr. Ýsyan Tanrý'yý kendi onuruyla, kendi kiþiliðiyle kabul etmektir. Ýsyan Tanrý'nýn karþýsýnda bile onurlu durabilmektir.

  Türk Toplumu Daha Çok Beynini Deðil; Kuyruk Sokumunu Kullanan Bir Toplumdur (osman demircan) 20 Eylül 2012 Toplum ve Birey 

Ýnsan aslýnda enerji topudur ve insan denen enerji topunun iki ana enerji merkezi vardýr. Bunlardan birincisi; beyindir. Beyin bilgelimizin ve ruhsallýðýmýzýn geliþmesi ve anlayýþlýlýðýmýzýn artmasý için, sanatsal yaratýcýlýðýmýz ve kendimizi ifade etmemiz için, sevgi, þefkat, barýþ ve güçlü bir adalet anlayýþý için enerji saðlar. Beynini kullanan bir toplumda da haliyle iç savaþ olmaz, terör olmaz ve o toplum haksýzlýk yapmaz ve eþitsizliði kabul etmez.

  Erkekler Bir Baþka Erkeðin Cinsel Organýyla Kadýnlarýn Bedenini Deþmekte (osman demircan) 11 Ekim 2012 Günlük Olaylar 

Sözün kýsasýný severim. Bir sözde kölelerin zincir çýnlamalarý varsa dinlerim. Ve insanlar sözde her þey, eylemde hiçbir þeydir. Hiçbir þeyler için nakaratlar, destanlar, masallar dinlerim. Sözünde surak yok. Durmadan konuþan çok.

  Neden Mutsuzum (osman demircan) 26 Kasým 2012 Toplum ve Birey 

Neden mutsuzum? Çünkü eðlencelerim çok ciddi. Çocukça heyecanlar, çocukça coþkular yok hayatýmda. Uçurtma uçurtmayalý, salýncakta sallanmayalý, çimenler üzerinde yuvarlanmayalý, týrabzanlardan kaymayalý, elmayý dalýnda yiyip çöpünü dalýnda býrakmayalý, köpeðimle koþmayalý, kahkaha atýp gülmeyeli, bir kazaðý giyip sevinmeyeli, elma þekeri yemeyeli, bir kaðýdý istediðim gibi boyamayalý, toprakta oynayýp kirlenmeyeli çok zaman oldu.

  Ah Filistinli Kýz (osman demircan) 26 Kasým 2012 Sevgi ve Nefret 

Ah Filistinli kýz! Bana Kibritçi Kýz'ý hatýrlattýn. Yalnýz bilmelisin, bazý insanlarýn kibrit çöpü kadar deðeri yokken, tüm dünyayý yakýp yýktýklarýný. Yüreðinin ateþine bir damla su gibi düþmek isterdim.

  Baþýmýzda Dolaþan Kuþlar, Mutlaka Bir Odundan, Bir Kalastan Havalanmýþtýr (osman demircan) 23 Ocak 2013 Toplum ve Birey 

Sadece iki üç kiþi deðil bunlar. Bir sürü bahane, bir sürü zerzevat düþünce bunlar. Gittikçe çoðalan cop, biber gazý, sopa, dayak, yumruk, taþ, molotof kokteyli þiddet kelimesiyle tekleþtiriliyor. Bir yýðýn taþýn izdüþümüdür daðlar. Kim bu taþlarý kepçe aðzýyla döker? Kim sürekli birilerine taþ atar? Ýnsanlar yýðýn, sürü... Bir yýðýn bir sürü sýkýntý bundandýr.

  Sevmek Zümrüt Deðerini, Utanmak Yakut Rengini Yitirdi (osman demircan) 22 Ocak 2013 Sevgi ve Nefret 

Aþkýn çimen yeþilinde, yüreðim zümrütleþti. Tutkunun kýrmýzýlýðýnda duygularým yakutlaþtý. Her halimde bir deðer taþýdým. Ucuza satmadým kendimi. Deðerlerimle yaþadým. Kaburgasýz kalmadým, düþüncelerim enfeksyona kapýlmadý. Saðlýklý yaþadým. Korkudan altýma kaçýrdýðým anlarda, umumi tuvalet gibi kokmadým.

  Deli Keçinin Bir Boynuzu Her Zaman Kýrýk Olur (osman demircan) 19 Þubat 2013 Toplum ve Birey 

Deli keçinin bir boynuzu her zaman kýrýk olur. Bir deli miyim acaba? Yüreðim kýrýk her zaman. Kafamda her daim uzayan baþ aðrýsý. Nedir bu çileli duruþ? Keçi gibi inatçý deðilim? Üstelik ne etimden fayda var ne de derimden...

  Hayat Bir Dayatmadýr Aslýnda; Dayandýðýn Sürece Mutlusundur (osman demircan) 3 Nisan 2013 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

En büyük þans seçme þansýdýr. Böyle bir þansýmýz da yoktur. Elmayý seçsen cennetten kovuluyorsan; yönlendiriliyorsun demektir. Dünyada hep bizlere cennetler sunulmuyor mu; hep cehennemlerle korkutulmuyor muyuz? Sürekli yönlendirilmiyor muyuz?

  Üremek (osman demircan) 19 Nisan 2013 21. YÜZYIL 

Doðanýn kanuna göre kültür bitkilerini korumazsan, onlarý yabani bitkiler yok eder. Bu nedenle tarlalar, ovalar sürekli çapalanýr, kazýlýr. Bir iki yýl uðraþ vermezsen, kültür bitkileri dikenlerin, otlarýn altýnda kalýr. Neden böyle olur? Çünkü kötü ve niteliksiz olan fazla ürer. Ýnsanlar için de geçerlidir bu. Maalesef kötüler ürer, iyiler üremez. bu nedenle toplum bir amip gibi çoðalýr. toplumun azý bu üreme karþýsýnda, kendini duvarlarla korur.

  Of Allah'ým Of (osman demircan) 21 Haziran 2013 Toplum ve Birey 

Ýnsanýn sinirleri bozuk olunca korkularý çok oluyor. Bu ara benim de çok korkularým var. Sinirlerim bozuk. Tarzým deðil bu hayat. Sinirlerimi bozuyor. Bugün bilboartta bir reklama rastladým. Oksijen bedava, çayýr çimen bedava, Telekom'la yaylada ev telefonu bedava diyordu. Ya ne demek çayýr çimen bedava. Koyun muyuz, sýðýr mýyýz bak yine sinirlerim bozuldu, korkularým arttý.

  Ýnsanlar Bu Ülkede Özellikle Ramazanda Neden Aleni Yer Ýçer (osman demircan) 26 Temmuz 2013 Türkiye 

Ýnsanlar bu ülkede özellikle ramazanda neden aleni yer içer? Çünkü sistem onlara, oruç tutmamanýn, namaz kýlmamanýn bir üstünlük olduðunu dikta etmiþtir. Onlar da üstünlüklerini aleni olarak oruç tutanlarýn karþýsýnda yeyip içerek gösterirler.

  Dokunmayýn Bana (osman demircan) 31 Temmuz 2013 Sevgi ve Nefret 

Dokunmayýn bana orkestra olurum, müziðimden anlamazsýnýz. Dokunmayýn bana resim olurum, renklerimden korkarsýnýz. Ellerim asma bahçesidir, üzümlerimden çalmayýnýz. Bileklerim kabe yoludur, býçaklarýnýzla kollarýmý doðramayýn. Bu dünyada kim üstün davasý vardýr, karga gibi baþýmda uçmayýn. Dokunmayýn bana boþ çuvallarýnýzý kanýmla doldurmayýn. Dokunmayýn yaralarýma, merhem olmayýn. Her ýþýðý karanlýkta yýldýz sanmam, uçaklar yol alýr göðün karanlýðýndan baþka memleketlere.

  Öküz Kafasýný Kullanýr, Boynuz Atarken; Ýnsan Kafasýný Kullanýr Düþünürken (osman demircan) 27 Aðustos 2013 Türkiye 

Benim dinim yobazlýðý kabul etmez. Eðer ortada yobazlýk varsa, nasýl çaðdaþlýk bize dayatýlmýþsa ayný o þekilde bize dayatýlan yobazlýktan, batýl yaþam tarzýndan dolayýdýr; dinimden dolayý deðil. Çaðdaþlýðý da yobazlýðý da ayný kefeye koyarým. Çünkü her ikisi de dayatmanýn ürünüdür. Dayatýlan yaþam tarzýyla þekillenen kiþiler, bu modelle kiþiliklendirildikleri için dikkat edin çaðdaþlar ramazanda oruç tutmamayý yiyip içerek dayatýrlar veya baþörtülü bir kýzýn baþörtüsünü zorla çýkarýrlar. Yobazlar ise herkese zorla çarþaf giydirmeye çalýþýrlar.

  Türkiye'de Özgürlük Talepleri (osman demircan) 5 Ekim 2013 Türkiye 

Türkiye'de özgürlük talepleri iki psikoloji üzerinden gitmektedir. Ya ego üzerinden ya meydan okuma üzerinden. Bu durum için kendime dair söyleyeceðim þey: Beni seversen benden çok þey alýrsýn; ama beni sevmezsen benden sadece canýmý alýrsýn. Eðer böyle yaparsan senin özgürlük totemin için sunaða yatýrýlmýþ ve kaný akýtýlmýþ biri olurum. Ve özgürlük totemin o vakit senin tanrýn olur.

  Türk Milleti Sýðýntý Tiplerle Doludur (osman demircan) 21 Ekim 2013 Türkiye 

Birazdan saðlýk ocaðýna gideceðim. Ýþim Allah'a kaldýðý için üç Ayetel Kürsi mi okusam. Ne doktora güveniyorum, ne saðlýk sistemine. Acaba diyorum iki rekat namaz da mý kýlsam. Zaten doktorla ya papaz olacaðým ya da suphanallah... Hristiyanlýðý da mý öðrensem. Papaz olursak lazým olur veya haç mý götürsem. Uf Allah'ým uf. Nedir vatandaþa bu zulüm.

  Þafak Pavey'den Toplumsal Zihin Bulanýklýðýnýn Nüksetmesi (osman demircan) 31 Ekim 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þafak Pavey ilginç bir anekdot paylaþtý: 'Çiçekli baþörtüsü ve daracýk pantolonuyla, Çamlýca parkýnýn kuytularýnda, sevgilisiyle öpüþen genç kýza, özgürlüðünü Mustafa Kemal’e borçlu olduðunu hatýrlatmak istiyorum.' dedi. Bu anekdot hem çaðdaþlardaki hem de muhafazakarlardaki zihinsel hastalýðý ortaya koyan en güzel ifadedir. Gerçi Þafak Pavey'in niyeti böyle bir teþhis ortaya koymak olmasa da özgürlüðü öpüþmeye, dini türbana baðlamanýn izdüþümü þu olmuþtur: Çaðdaþýyla muhafazakarýyla hepimiz hastayýz.

  Yolsuzluk Operasyonu (osman demircan) 24 Aralýk 2013 Politik Olaylar ve Görüþler 

Geçen hafta aile mezarlýðýna toprak taþýyordum. Yanýmdan el ele bir sevgili çift geçti. Sonra az ötedeki bir barakaya girdiler. Sizce buna müdahale etmem doðru mu?

  Özgür Köpeðimin Adýdýr (osman demircan) 3 Mart 2014 Kesinlikle Karþýyým! 

Geçinmeyi düþünüyoruz; ama düþündüðümüz gibi geçinemiyoruz. Gezmeyi düþünüyoruz, düþündüðümüz gibi gezemiyoruz. Hatta gezemiyoruz. Düþünüyoruz; fakat düþündüðümüzü söyleyemiyoruz. Düþünme özgürlüðünün olduðu yerde, konuþma özgürlüðünü bulamýyoruz. Her þey bir þarta baðlanýyor. Þartlara da razý oluyoruz; ama þartlar el vermiyor. Anlýyoruz ki bizden nefes alýp vermemiz isteniyor. Lügatimizden birçok sözcüðü silmek zorunda kalýyoruz.

  Elma Kurtlarý (osman demircan) 27 Mart 2014 Türkiye 

Benim Kürt kardeþim artýk bu ülkede Kürt olmaktan gurur duyuyor. Rahatça Kürtçe konuþuyor ve yazýyor. Benim çaðdaþ vatandaþým ise mini etek giyemiyorum bu ülkede özgürlük ortadan kaldýrýlýyor diyor. Ha senin mini eteðine ve özgürlük anlayýþýna! Benim Kürt kardeþime resmi aðýzdan kardeþim deniyor, çaðdaþ vatandaþým ise kürtaj olamýyorum bu ne biçim özgürlük diyor. Ha senin kürtajýna ve özgürlük anlayýþýna. Bu ülkede kardeþlik türküleri söyleniyor. Benim çaðdaþ vatandaþým ben türkü sevmiyorum piyano nerede diye soruyor. Ha senin piyanona...

  Cömertlik Mertlikle Olur Bilmekteyim (osman demircan) 30 Nisan 2014 Günlük Olaylar 

Bir sofradayým sanki sofra bezi var sadece. Yenilir yutulur bir durum deðil açýkçasý. Cimriliðin daniskasý somfamda. Akýllar kýt, yürekler boþ, beyinler fukara... Nereden tutsan sofra bezi ayný. Tat alýnacak hiçbir þey yok. Kýtlýk elde... Elimden ne gelebilir? Dudaklar boþ sürahi... Ýçmeye varlar. Aðýzlar kazan, yemeye varlar. Bir duvarýn iki tarafý karambol. Tüm kaçmalarým karanpolde.

  Rize ve Zincirlikuyu (osman demircan) 26 Temmuz 2014 Türkiye 

Hindistan'da sýðýrlar sokaklarda dolaþýr. Kutsal olduklarý için kimse onlara dokunmaz. Türkiye'de de insanlar kural bilmeden, düzen tanýmadan sokaklarda dolaþýr. Biz de onlara kimse dokunmaz. Bizim ülkemizde de insanlar kutsaldýr. Þehirlerimiz solunum yetmezliði çeken hastalar gibi. Nefes aldýrmazlar insanlara. Þehirler, þehirlerimiz ne açýk hava müzesidir ne de açýk hava tiyatrosu.

  Var mý Ýnsanlýðýndan Utanan (osman demircan) 23 Temmuz 2014 Toplum ve Birey 

Neden en güzel þeyler kötülerin olur? En çok zalimlerin dostu olur. En çok hýrsýzlarýn, vicdansýzlarýn seveni bulunur. En çok kara bulutlarýn olduðu saatlerde yaðmur yaðar. En çok çiçekler sýcak havalarda açar. En güzel gökyüzü karanlýkta bulunur. Neden en güzel an gün batýmlarýnda oluþur? En içten gözyaþý acýnýn doruða çýktýðý anlarda akar. Neden bardak en dolu olduðu zamanda taþar?

  Kasmayýn Kendinizi Bu Kadar (osman demircan) 1 Kasým 2014 Türkiye 

Bana hep anlatýldý ben ise anlatýldýðý gibi yaþayamadým. Bana Türk milleti zekidir, þereflidir, namusludur dediler. Bir baktým Fatih Sultan Mehmet'in türbesinin yanýnda çiftler öpüþüyor, kýzdým. Çünkü bana Türk milleti atasýna saygýlýdýr dediler. Neden bu kadar bizleri zorladýlar? Eðer deseydiler Türk milleti namussuzdur, þerefsizdir bu kadar kýzgýn olur muydum?

  Her Gelen Adaletsizliðiyle Gelir (osman demircan) 10 Aralýk 2014 Toplum ve Birey 

Bir zindana atýlmakla bir camiye, bir kiliseye veya bir ideolojinin içine zorla sokulmak arasýnda hiçbir fark yoktur. Özür dilemek zorunda býrakýlmak, sözle, gözle, tacize uðrayýp bütün bunlarý sineye çekmek zorunda býrakýlmak hapse atýlmaktan farklý deðildir. Yetkiler ve güçler putlaþtýrýlýr ve bunlara boyun eðme mecburiyeti önüne dilekçelerle, yönetmeliklerle, kanunlarla bir seccade gibi serilir.

  En Ýyi Ticaret Siyasettir (osman demircan) 16 Aralýk 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

En iyi ticaret siyasettir. Atýl siyasete zengin ol. Adam ol. Atýl siyasete ileri gidenlerden ol. Tembeller akýl verir hep. Tembelsen siyasete soyun, millete don giydir. Don Kiþot ol, savaþ halk kaybetsin sen kazan. Kazan ki millet dayak yesin sen havyar...

  Adalet Nedir (osman demircan) 20 Aralýk 2014 Kesinlikle Karþýyým! 

Davul gürültü çýkarýr. Davulcu gürültü yapar. Müslüman sahura uyanýr. Hristiyan uykusundan olur. Ve adalet uyumaya devam eder. Dünya kim kime dum dumadýr.

  En Kötü Hayat Avutulmuþ Hayattýr (osman demircan) 20 Aralýk 2014 Siyah - Beyaz (En Uçlar) 

En kötü hayat avutulmuþ hayattýr. Bana aþkým dedi, bana prensesim dedi, bana güzelim dedi sözleriyle anca kendini avutursun. Realite ne: hece ölçüsünü bulamayacak kadar aptalsýn. Sen geri zekalý prensin aptal prensesisin o kadar.

  Adalet Asalettir (osman demircan) 22 Aralýk 2014 Kesinlikle Karþýyým! 

Eski dört bakanýn mal varlýklarýyla ilgili bilirkiþi raporunda Zafer Çaðlayan, Egemen Baðýþ ve Muammer Güler’in servetlerinin gelirleriyle orantýlý olmadýðý belirtildi. Önce "Paralar bizim deðil polis koydu." dediler. Þimdi paralarýný geri istiyorlar.

  Ganimet (osman demircan) 23 Aralýk 2014 Güven ve Güvensizlik 

Herkes çok iyi. Týpký gülleri muhafaza eden vazo gibi iyi. Peki vazo bu kadar iyiyse güller neden kurur? Mademki herkes bu kadar iyi neden yüreðimdeki duygular solar ve kurur? Çok iyi insanlarla tanýþtým. Çok iyi cümle kurdular. Çok iyi gülüþler sundular.

  Söz Veriyorum (osman demircan) 3 Ocak 2015 Türkiye 

Kýbrýs çýkarmasý sýrasýnda kendi hava kuvvetlerimiz tarafýndan vurularak batýrýlan Kocatepe muhribinin komutanýydý kendisi, israilli bir eðitim gemisi tarafýndan kurtarýldý. Ýsrailli komutanýn üniformasýný giydi ve þarap içip yemek yedi. Sonra da kafayý vurup yattý. Ýþte Türkiye'nin kaderini elinde bulundurmuþ kiþilerden biri Güven Erkaya...

  Kýskandýrmýyorsan Bir Medeniyet Kuramazsýn (osman demircan) 7 Ocak 2015 Türkiye 

Kurtlar uluyarak þarký söylerken kuzular korkarak dua eder. Zalimin eðlencesini dua ederek deðil; onu kudurtarak bozabilirsin. Zalim neyle kudurur? Hiç þüphesiz ki onu çýldýrtýrcasýna kýskandýrarak. Avrupa ve Amerika zalimdir; ama neyimizi kýskansýnlar ki? Neyimizle çýlgýna dönsünler ki? Garibin açlýðý kýskanýlmaz, cahilin bilgisizliði, aptalýn budalalýðý kýskanýlmaz. Nasýl Türkler Kürtleri kýskanmýyorsa, kýskançlýðýndan kudurmuyorsa, Avrupa da bizim karþýmýzda çýlgýna dönmüyor. Kýskandýrmýyorsan bir medeniyet kuramazsýn. Kýskandýrmýyorsan ya bir medeniyet olamazsýn ya da medeniyet sofrasýnda yemek olursun.

  Ýnsanlýk Dersi Verin; Ýnsanýn Baþka Derse Bundan Fazla Ýhtiyacý Yoktur (osman demircan) 23 Ocak 2015 Çocuk Yetiþtirme 

Öyleyse yýkýn tüm okullarý. Yakýn tüm üniversiteleri. Sadece insanlýk dersi verin. Ýþte o zaman dünya bütün cahilliðinden kurtulacaktýr. Ve bu ders günahla, sevapla hatta tüm kanunlarla baþarýlamayaný baþaracaktýr. Dünyanýn notu sýfýr olmaktan çýkacaktýr. Bir insanlýk dersinin, tüm camilerin, tüm kiliselerin, tüm havralarýn çabalarýndan daha etkili olduðu anlaþýldýðýnda insanlýk hayat bulacaktýr. Ýnsanlýk dersi verin; insanýn baþka derse bundan fazla ihtiyacý yoktur.

  Kadýnlar Týrnak, Erkekler Yumruk (osman demircan) 16 Þubat 2015 Türkiye 

Bu ülkede insana yatýrým yapýlmalý. Ýnsaný ihmal edersen insanlýðýndan olursun. Bu ülkede kelimeler ölür, gazeteler yazar, yazarlar konuþur. Bu ülkede gülüþler ölür; alay edenler, kahkaha atanlar TV'de þov yapar. Susun. Bari hýçkýrýklarýmýzý bize býrakýn. Anamýzý aðlattýðýnýz yetmez mi? Millet

  Bir Pkk'lýyý Yüreðinden Vurmak Ýsterdim (osman demircan) 22 Þubat 2015 Dostluk ve Düþmanlýk 

Bir PKK'lýyý yüreðinden vurmak isterdim. Onu aþk militaný yapardým. Yüreði buna yeter mi bilmem. Ben millete benzemem. Bir Allahsýzý yüreðinden vurmak isterdim; aþk acýsýndan Allah diyerek inlesin diye.

  Ýnsanlar Kama Kýlýfýdýr, Eðilmeyince Ýçlerine Almazlar (osman demircan) 17 Mart 2015 Türkiye 

Hani kopya çeken öðrenciler gruplaþarak bir araya gelir ya iþte tüm gruplaþmalarda, örgütlenmelerde, toplanmalarda niyet aynýdýr. Niyet: Biz geçelim de, biz ilerleyelim de, biz yükselelim de gerisi önemli deðil.

  Bu Ülke Kendi Ýnsanýnýn Kötülük Ýþgaliyle Yaþam Savaþý Veriyor (osman demircan) 24 Mart 2015 Türkiye 

Türkler rüþvetle ve haksýz kazançla Kürtler uyuþturucu parasýyla imtihan oluyor. Allah her iki milletin de yar ve yardýmcýsý olsun diyorum baþka bir þey demiyorum. Yoksa her iki milleti de parada kazanmýþ iyilikte kaybetmiþ bir hayat bekliyor. Eðer böyle olursa beni iki milletten de yapma Allah'ým bunu senden istiyorum. Beni iyilikte yarýþanlar zümresinden kýl diye sana yalvarýyorum.

  Var Olmak Ýçin Emperyal Olmak Zorundasýn (osman demircan) 10 Nisan 2015 Türkiye 

Ülkemizde ilk binden ve en baþarýlý öðrencilerini almasýna raðmen niçin Galatasaray Lisesinden ve Robert Kolejinden ülke çapýnda yapýlan üniversite sýnavlarýnda derece çýkmýyor? Acaba bu öðrenciler nasýl yönlendiriliyor? Sayýsalcý olmayan birinin derece yapmasý çok zor. Bu okullarda sayýsal yerine yönetim kadrolarýna uygun eþit aðýrlýk veya sözel eðitimler mi veriliyor?Dikkatle incelediðimizde bu okul mezunlarýnýn daha çok sosyal alanlara ve hukuk gibi bölümlere yönlendirildiði göze çarpýyor.

 

 



Ben intihar ediyorum. Kendimi edebiyat denizine atýyorum. Kelimelere boðuluyorum. Ölüyorum. Siz bunu nereden bileceksiniz ki. Kaç yazarla tanýþtýnýz ki onun ölümünü de tanýyasýnýz.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 22:03:13