..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - osman demircan
osman demircan - Direncin Sesi
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Ýkinci Bir Þans Ýstiyorum (osman demircan) 15 Nisan 2008 Sevgi ve Aþk 

Hiç bitmeyecek bir aþkla sevdim seni.Kimler geldi geçti de bu gönülden bir tek senin yerin ayrý kaldý.Bana acý verecek bir tek senin sevgindi.Bu bile yýldýrmadý beni.Seni seviyordum ben.Nasýl terk edip gittin beni.

  Seninle Açarým Perdelerimi Güne (osman demircan) 24 Þubat 2010 Düþler 

Sen bir penceresin. Seninle açarým perdelerimi güne. Ve panjurlarý yanlara çekerek, seninle bakarým hiç acý vermeyen bir duygu gibi gökyüzüne uzanan tepelere. Seninle bakarým çiçeklerin en yeþiline. Topraðýn teninde hissederim uðultusunu rüzgarýn otlar sallanýrken. Seninle görürüm yüreðim bir fanus gibi iken okyanuslarýn üzerine yaðan yaðmurun sesini.

  Kimdi (osman demircan) 7 Aralýk 2007 Yaþam 

Düþüncesizlik mi yoksa sadizm mi? Neydi kan diye

  Müsvedde (osman demircan) 7 Aralýk 2007 Sevgi ve Aþk 

Ben senin için birilerin yerini mi tutmaktayým?

  Üþüyüþümsün, Yalnýzlýðýmda (osman demircan) 17 Aralýk 2010 Sevgi ve Aþk 

Sana gözüm gibi bakarken, þimdi gözyaþlarýmla düþüp, yürek mazgallarýna akan bir ýslak ayrýlýk þarkýsýsýn. Islak ve nemlisin, yalnýzlýðýmýn yollarýnda. Üzerime yapýþan sisli bir havasýn. Tüm boþluklarýmý doldururken bir zamanlar; þimdi kollarýmýn boþluðunda, esen sert bir rüzgarsýn. Üþüyüþümsün, yalnýzlýðýmda. Terk ediþin, bana gölgede soðukluðunu býrakýrken, bakýþlarýmýn donduðu yerdesin. Nabzýmýn tükendiði, soluðumun bittiði bir dünyadasýn. Sana ömrümü adadýðým anlarýn ardýndan bana buz sarkýtlarý gibi parmaklar býrakýrken, sen baþka kollardaki saatlerin mutlulukla çaldýðý vakitlerdesin.

  Sen Benim En Büyük Hatamsýn (osman demircan) 18 Aralýk 2010 Ýtiraflar 

Bazen en zor sorularý çözersin de, en basit soruda hata yaparsýn. Ýþte o hata hayatta yaptýðýn en büyük yanlýþlýk olur. Sen benim en büyük hatamsýn, týpký en basit sorularda yaptýðým gibi.

  Gecelerimde Bir Mum Iþýðý Kadarsýn (osman demircan) 10 Aralýk 2010 Sevgi ve Aþk 

Bir daðýn uçurumunun ucuna dökülen bir damlasýn. Düþsen dað hiçbir þey kaybetmeyecek. Yerinde kalsan kuruyup kaybolacaksýn. Bir hiçsin güzellik dolu kabalýðýn içinde. Bir katedraldeki en ve boysun; düzlem ve yüzeysin. Sýnýrlýsýn ve pek tabi ki üçüncü boyutsun. Derinliksin yani. Oysa bir katedralin sýnýrlarý olmamalý. Sonsuzluðu aradýðýn yer üç boyutlu deðil, dört boyutlu olmalý.

  Hayat, Gereksiz Ýliþkiler Yumaðýdýr (osman demircan) 11 Aralýk 2010 Ýliþkiler 

Hayat sevmediklerimizi karþýmýza çýkarýr hep, ne zaman ki sevdiðimiz birine rastlarýz o zaman da iþ iþten geçmiþ olur. Bir insanýn sevmediði insanlar arasýnda yaþamasý tam bir iþkencedir. Bu iþkence sevilen bir insanla karþýlaþýldýðýnda son bulur; ama sonradan gelen mutluluk da mutluluk olmaz. Böyle bir yaþantý, insanýn yüreðine çakýlan bir çividir. Yüreðimize her gelen çerçeveli bir fotoðrafýný asar. Yüreðimiz öyle kanar ki, her kan damlasý her bir resmi kaplar. O zaman anlarýz ki, yüreðimize her giren onca kiþi aslýnda bizi incitmiþtir. Hayat gereksiz iliþkiler yumaðý haline gelmiþtir.

  Ölüyorum Desem Anlamaz (osman demircan) 14 Aralýk 2010 Sevgi ve Aþk 

Ölüyorum desem anlamaz. Kanýyorum desem anlamaz. Býçak yaradan anlamaz. Dilim dilim eder beni sevgili. En güzel güller de güneþe muhtaçtýr desem anlamaz.

  Evlen Benimle (osman demircan) 18 Temmuz 2011 Sevgi ve Aþk 

Hayat düðün ve cenazedir ey sevgili. Nasýl toprakta binbir çiçek açarken ve o çiçekler hem düðünlerde hem de cenazelerde kullanýlýrsa, hayatta da çiçek gibi yaþamak gerekir. Ölümü severek ve yaþamaya kök salarak yaþamak gerekir ey sevgili. Hayatta acýmayan yerimiz kalmaz çoðu kere. Açýk bir yara gibi gezeriz de insanlar arasýnda, kimse yaralarýmýza merhem olmaz.

  Tekrar ve Terör (osman demircan) 25 Ekim 2007 Türkiye 

Türk insaný, yalnýzca zamanýn akýþýný bilir, ritmini, ayný hareketlerin ve ayný kelimelerin sonsuz tekrarýndan alýrsa geliþemez.

  Deðer Yargýn Varsa Deðerlisin (osman demircan) 25 Ekim 2007 Türkiye 

Oldum olasý ya cahillikten ya da gafletten olsa gerek deðerlere karþý bir yýpratma kampanyasý yürütülüyor.

  Burun Farký (osman demircan) 5 Kasým 2007 Sevgi ve Aþk 

Burun farký diye buna derim ben. Aþkýn yürekle

  Hayatý Yýrtarak Ellerimle Açtým (osman demircan) 6 Kasým 2007 Ýliþkiler 

Hayatý yýrtarak ellerimle açtým.Bir söz bulamadým söyleyecek.Az daha dudaklarýmý koparýp çöpe atacaktým.Yalanlarla süslediðim cümlelerimi

  Ýliþkiler (osman demircan) 15 Kasým 2007 Ýliþkiler 

Ýliþkilerin yarattýðý yalanýn içinde yaþamaktayýz.

  Ýþte O Ellerle Tövbe Eder (osman demircan) 2 Aralýk 2007 Yaþam 

Ah bu mecburiyetler yok mu hapishaneden beter.

  Ben En Çok Aðaca Benziyorum (osman demircan) 14 Aralýk 2007 Doða ve Dünya 

Sanki bir körük yüreðime yakýn bir noktada üflüyor ve ben yanýyorum.Çünkü ben en çok aðaca benziyorum.

  Düþler ve Dövüþler (osman demircan) 6 Aralýk 2007 Düþler 

Umutsuzun düþüncesinde gelecek yoktur.

  Ýðneler Batar Yüreðime (osman demircan) 6 Aralýk 2007 Sevgi ve Aþk 

Hüznün çiçeði bahçemde.Arýlarsa beynimde.

  Soyunmalýsýn (osman demircan) 10 Aralýk 2007 Gelecek 

Hiçbir savaþ madalyalarla kazanýlmaz.Üstte baþta ne

  Sen Trensin Ben Deve (osman demircan) 10 Aralýk 2007 Yaþam 

Sen istersin ki bildiðim yoldan gideyim, yoldan yordamdan hiç çýkmayayým.

  Deliliðin Dili (osman demircan) 25 Aralýk 2007 Yazarlar ve Þairler 

Yerinde duran sadece ayak kokusunu duyar ve daima sayýklar.Yürü git deliliðin dili olsun aðzýnda.Ve konuþ durmadan; cümlelerle koþ hayata.Ses getirsin kalem oynatmalarýn.Her kalem gýcýrtýsýnda kapýlar aç; dünyayý yerinden oynat.Yürü ayak kokunu sadece çakýl taþlarý

  Göz Mü Gözyaþý mýyým (osman demircan) 25 Aralýk 2007 Ýtiraflar 

Hem katilim hem maktul.Kendi cenazemi kaldýrýr ellerim.Kendi cenazeme aðlar gözlerim. Peki neyim ve kimim ben.Hem Kürt hem Afrikalý mý? Bir Türk’ün gururunu taþýr mý bedenim? Bir Yahudi’nin helakini yaþar mý gecelerim? Kör karanlýk sularda boðulur mu gülüþlerim? Dudaklarýmdan yankýlanýr mý Kýzýldeniz’in

  Bir Aþk Mektubu (osman demircan) 26 Aralýk 2007 Sevgi ve Aþk 

Yüreðimin ne olduðunu bilmediðim huysuzluðunda, duygularýmý dizginlemeye çalýþýrken, sana çalakalem bu satýrlarý yazýyorum.

  Þair En Çok Zenciye Benziyor (osman demircan) 31 Aralýk 2007 Yazarlar ve Þairler 

Þiir bahçesinde esiyor yine esin rüzgarlarý.Kýrýlýyor en ince yerinden gül dallarý.Ýnciniyor bülbülün ince dudaklarý.Öpmelerinden geriye bir yýðýn tarumar kalýyor.Ahhhh gül endamlarý yerlerde kan aðlýyor. Yeryüzü sularýný ince çizgiler halinde yaralarýndan süzüyor.Bir sancý halinde yayýlýyor vadiler boyunca nehirler.Çocuklar sularýn debisinde

  Kim Kurtaracak Türkiye'yi? (osman demircan) 15 Ocak 2008 Türkiye 

ABD soykýrým dedi. Atalarýmý Ermenileri katletmekle suçladý. Ah adalet güçlünün elinde bir sopa mýsýn? Yalýn ayak yürürken Türkiye ileri daha ileri gitmek için çabalarken tabanlarýna indirilen deðnekler reva mýdýr? Türkiye'm memleketim...

  Tanrý Gülümsemesi (osman demircan) 17 Ocak 2008 Yaþam 

Yemeðe içmeðe insan çok.Dostluk mideden geçmekte boðazda düðümlenmekte.Açlýk bütün maskeleri söküp atan en önemli Tanrý gülümsemesi olarak zuhur etmekte.

  Gül Kokulu Cümleler (osman demircan) 5 Þubat 2008 Sevgi ve Aþk 

Bu gece þiir yazmak gelmedi içimden.Çünkü yüreðimdeki istasyonda tren boþalmaktaydý ve duygusal yolculuklarýmýn hesabýný aklým sormaktaydý.Ýlk

  Bir Çocuðun Topuna Karýþan Allah (osman demircan) 7 Þubat 2008 Din 

Çocuktum topum uçuruma takýldý.Ne yapacaktým.Küçük ellerimi havaya kaldýrdým.Gökyüzü masmaviydi.Tanrý gülümsüyordu.Bulutlar beyaz kanatlý kuþlar gibi baþ ucumda uçmaktaydý. Ama benim topum uçurumdaydý.Dua ettim o an.Dudaklarýmdan döküldü acý dolu sözcükler.Aðlamaklýydý bütün cümleler.

  Hz. Muhammet Kimdir (osman demircan) 6 Mart 2008 Din 

Hz. Muhammet en büyük devrimcidir.Kabileler halinde yaþayan bir topluluðu önce toplum haline getirmiþ sonra millet haline dönüþtürmüþtür.Sonrasýnda hayat verdiði o millet kurduðu devlet aracýlýðýyla dünyaya siyasi ve iktisadi düþüncelerini yaymýþtýr. Siyasi bir amacý olmayan bir ordu þüphesiz sadece kan döker oysa Ýslam ordusu kan dökmek için deðil dünyaya saðlýklý bir yaþam kazandýrmak amacýyla savaþmýþ ve bunu baþararak eþine az rastlanýr bir medeniyet kurmuþtur.Dünyanýn en büyük medeniyeti Roma ya da Ýngiliz imparatorluðu olduðu görünse de aslýnda dünyada gelmiþ geçmiþ en büyük medeniyeti Hz. Muhammet kurmuþtur.

  Pkk Gerçeði (osman demircan) 7 Mart 2008 Türkiye 

1890'lý yýllarda tasarlanan Yahudi devleti tam da Ýkinci Dünya Savaþý'nýn ardýndan Yahudilere uygulanan soykýrýmýn sonrasýnda 1948'de Ýsrail'de kuruluyor. Almanya devleti tazminat ödemeye mahkum ediliyor ve þu an alýnan her BMW ve Mercedes ile birlikte Ýsrail'in geliþmesine aslýnda herkes katkýda bulunmuþ oluyor.

  Tanýmcýlýk (osman demircan) 7 Mart 2008 Sanat 

Dünyada her þey birbirini tanýmlamak ve tamamlamak için vardýr. Gökyüzündeki yýldýzlar ve ay geceyi tamamlamak için var olabilir fakat geceyi asýl tanýmlayan baykuþtur. Aslaný tamamlayan her ne kadar ceylanlar ise de onu þühesiz ki tanýmlayan kükremesi ve yelesi olacaktýr.Kelimeler,resimler ve müzik hayatý tamamlayan anahtarlar olabilirler fakat hayatý asýl tanýmlayan insandýr.Çünkü insan bütün anahtarlarýn kapýsýdýr.Hayatta en baðlayýcý þey insanýn kendisidir.Bir kiþinin duygu ve düþüncelerini bir baþkasýna açmasý bütün kainatýn kapýlarýný açmasýdýr.Ýnsaný anlamak hayatý tanýmlamaktýr.

  Saatler Kimin Ýçin Çalýyor (osman demircan) 7 Mart 2008 Toplum 

Saati zenginlerin bulduðu kanaatindeyim.Yoksullarý, köleleri nasýl çalýþtýracaklarýna karar verirken, saati akýllarýna getirdiklerine inanmaktayým. Çünkü saate ihtiyacý olan iþçidir, memurdur.Þu saatte kalkmasý, þu saatte mola vermesi, þu saatte paydos etmesi gereken odur.Patronun kendisi saate ihtiyaç duymaz.Ýsterse çalýþýr, isterse çalýþmaz.Geç geldiði için kimse kendisinden hesap sormaz.Gider Bebek sahilinde kahvaltýsýný yapar kimse ona karýþmaz.Oysa iþçi, memur o saatlerde ya otobüs duraðýndadýr ya bir dolmuþun içinde sýkýþ sýkýþtýr ya da iþe geç kalma korkusuyla ter içindedir. Kolundaki saat bileðine vurulmuþ bir kelepçedir.Zamana mahkumdur ve her þey zamanýnda yapýlmalýdýr.

  Her An Kapý Çalabilir (osman demircan) 7 Mart 2008 Günlük Olaylar 

Her an kapý çalabilir içeri azrail girmezse jandarma girebilir. Çocuklarýna söyle aðlamasýnlar. Eþine söyle kadýn olmak zor; erkeðini elinden alabilirler. Bütün kapýlar kapanabilir de. Sonra bir tekmeyle içeri polisler girebilir. Bileklerine kelepçe takabilirler alnýna bir kurþun sýkabilirler; erkek olmak zor. Yüreðini ezebilirler.

  Mutluluk (osman demircan) 7 Mart 2008 Yüzleþme 

Bir aðacý budamak onu kökünden etkiler mi? Bir derenin önüne taþ koymak suyu engeller mi? Hayatýmýzda birçok sorun yaþamaktayýz. Bu sorunlarý geçici çözümlerle önleyebiliriz belki ama bir gün o sorunlarýn yeniden yeþerdiðini ya da yeni bir kaynaktan önümüze çýktýðýný görürüz. Öyleyse yapýlmasý gerek þey sorunun köküne inmektir. Sorunun kaynaðý düþüncelerimiz mi, duygularýmýz mý, davranýþlarýmýz veya tavýrlarýmýz mýdýr? Kaynaðý ne ise oraya inmeli ve o sorunu kökünden halletmeliyiz.

  Söyle Sevgili Kendinden Ne Ýstedin (osman demircan) 17 Mart 2008 Ýtiraflar 

Seninle seviþmemi mi yoksa nü resmini yapmamý mý istersin? Seni öpücüklerle sevmemi mi yoksa tuallere çýplak resmini çizmemi mi daha çok istersin? Saçlarýný okþamamý mý istersin yoksa onlara gül takma mý istersin? Sana veda ederken gözlerine bakma mý yoksa gözlerimi yumarak gitmemi mi, söyle hayatta hiçbir isteði gerçekleþmemiþ sevgili ne istersin.

  Yalnýzlýk (osman demircan) 17 Mart 2008 Anýlar 

Bir gün tükendiðinde mum ýþýðý yalnýzlýðýn girdabýna çeker seni karanlýklarýn. Yokluðun ta kendisidir gecenin bir yarýsýnda saatin tik taklarýnda yükselen hayhýrýþlarýn.O saatlerde ne bulut bulunur gökyüzünde ne de sýmsýcak bir mücizeyi andýran gün ýþýðý.Donup kalýrsýn buz kesen yalnýzlýðýnda.Yalnýz kýnýna çekilmiþ bir býçaða benzer bütün hatýralarýn.

  Hangi Çeþmenin Girdabýnda (osman demircan) 22 Mart 2008 Yazarlar ve Þairler 

Hangi çeþmenin girdabýnda ellerin su içmek niyetine sele tutuldu.Ve hangi nehrin akýntýsýnda yüreðin duygulara boðuldu.Soluðunda çakýl taþlarýnýn sertliði mi oluþtu.Her nefes alýþýnda yüreðine kayalar mý düþtü ve neden böyle bir acýya dönüþtün.Az daha bir ekmek adýna buðday tarlalarýna dil uzatacaktýn.Ve kýzarak ona buna gökteki bulutlara laf atacaktýn.

  Ayak Takýmýysan Ezilirsin (osman demircan) 24 Mart 2008 Toplum 

Ayak takýmýysan ezilirsin.Bu yüzden ayak altýnda dolanmamalýsýn.Ayaða kalkmalý yüreðini ve bileðini güçlü tutmalýsýn.Yoksa kendini ilah sananlarýn dünyaya yaydýklarý ayak kokusunu duymak zorunda kalýrsýn.Bu yüzden kendini yüceltmelisin.

  Aslan Baþlý Ceylan (osman demircan) 30 Mart 2008 Ýtiraflar 

Yaðmur pencerelerle konuþmaktaydý ve ince parmaklarýyla camlarý týklatmaktaydý.Oysa içerde kadýn yalnýz ve aðlamaklýydý.Gece gözlerine düþen son umut ýþýklarýný da karartmaktaydý.Yaþamak yaðmurlu bir gecenin altýnda ve bir evin içinde dramatik sahneye dönüþmekteydi.Kadýn aðzýnda biriktirdiði bütün sözcükleri kusmaktaydý.

  Kadýný Ne Yüceltir (osman demircan) 4 Nisan 2008 Ýliþkiler 

Erkeði cesareti yüceltir.Kadýný ise iradesi.Bir toplumda kadýnlar erkekler kadar namussuz olsaydý hiç þüphesiz o toplumda namuslu insan kalmazdý.Bir toplumu ayakta tutan ve ona güç veren kadýndýr.Erkekler bu güçten faydalanarak cesaretlenirler.Bu yüzden iradesini yitirmiþ kadýnlar korkak çocuklar türetirler.

  Aþk Olmayan Yerde Sahte Güller Biter (osman demircan) 4 Nisan 2008 Sevgi ve Aþk 

Kim hiç balýk olmayan bir gölde avlanmak ister? Kim bir su içmek uðruna dudaklarýný katleder? Söyle dürüstlükten, adaletten, samimiyetten söz eden. Kim bir çöl olma sevdasýyla yüreðine kaktüs diker.

  Donumu Kaybetmiþtim (osman demircan) 14 Nisan 2008 Ýtiraflar 

Bir þuursuzluk anýnda yaptým bütün bu þeyleri.Kendimi bir köpek gibi salýverdim önce.Daha sonra rastladýðým bir pazardan don aldým kendime.Ve sonra donumu unuttum insanlarýn yoðun olarak yaþadýðý bir þehirde.Saatlerce, günlerce, aylarca iç çamaþýrým olmadan dolaþtým izbe yerlerde.Ýçim dýþýma çýkmýþtý ve ben ay ýþýðý altýnda yalnýz kalmýþtým.Bir bilsen deli yaðmurlar üzerime yaðmýþtý.Ve ben tek kelime etmeden bulduðum gazeteleri baþýma örterek bir ölü gibi dolaþmýþtým.Bütün mürekkepler saçýma akmýþtý.Alýn yazým gazete sütunlarýndan alnýma akmýþtý.Ah baþým çok aðrýmýþtý.

  Aptal ve Zeki (osman demircan) 28 Nisan 2008 Ýliþkiler 

Zeki insanlarý alt etmenin en kestirme yolu onlarý detaylarla yormaktýr.Kurnaz ve o derece de aptal insanlar detaylarý çok severler.Çünkü küçük hesap peþindedirler.Oysa zeki insanlar büyük düþünürler ve zor problemleri çözmek isterler.Maalesef en kolay ve basit olasýlýðý akýllarýna getiremezler.

  Padiþah ve Kapýcý (osman demircan) 28 Nisan 2008 Toplum 

Padiþahýn kapýcýsýna hediye verirseniz buranýn padiþahý benim der ve þýmarýr.Ortalýðý ayaða kaldýrýr ve önüne geleni ezmeye çalýþýr.Gider çimenleri mahveder ve sarayýn gül bahçesini tarumar eder.

  Yorgunum Anla Beni Deniz (osman demircan) 6 Mayýs 2008 Düþler 

Yorgunum anla beni deniz.Çek üzerimden martý kuþlarýný.Ýstemem senden ne kumsal ne de yakamoz.Boðmaktasýn soluklarýmý.Bir rüya uðruna insan kaç kez baþýný yaslar ki denize.Çek! Çakýl taþlarýmdan sularýný.Ne olursun sus, duymak istemem sahile vuran dalga seslerini!

  Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum (osman demircan) 6 Mayýs 2008 Ýliþkiler 

Beylik laflar etmekle olmuyor dostum.Bey olmak lazým, beyefendi olmak lazým önce.Yoksa yüreðinle, dudaklarýn ayný ritmi tutturmuyor ve sesin kulaklarý týrmalýyor.Ne olur anla beni dostum; lafla peynir gemisi yürümüyor.Oysa benim yüküm baþýmdan aþkýn.Bana sözünün eri biri lazým. Ýnsan er olmayýnca, beylik laflar etse de bey olamýyor dostum.Bu yüzden git baþýmdan dostum.Þarkýlarýný baþkalarýna söyle.Bak sana kargalar bile gülüyor.

  Yaþamak Nedir (osman demircan) 13 Mayýs 2008 Yaþam 

Gül kokulu topraklardan, badem aðaçlarýndan, yamaçlardaki mor renkli patikalardan, çorak bayýrlardan ve bol yýldýzlý gecelerden baþka nedir ki hayat.

  Kuþlarýn Salýncaklara Ýhtiyacý Yoktur (osman demircan) 9 Mayýs 2008 Doða ve Dünya 

Kuþlarýn salýncaklara ihtiyacý yoktur.Çünkü salýncaklar sadece çocuklarý aldatýr.Ve kuþlar kanatlarýyla gökyüzünü kucaklarken, çocuklar yetim kalýr. Kuþlarýn aðaçlara ihtiyaçlarý çoktur; çünkü ince dallarýnda yuva yaparlar.Yapraklarýnýn arasýnda, gün ýþýklarýyla beraber hem mutluluða hem yeme doyarlar.Ayrýca daldan dala atlayarak oyun oynarlar.Oysa çocuklarýn uçurtmalarý aðaçlara takýlýr ve birçoðu ne yapacaðýný þaþýrýr.

  Kavanoz (osman demircan) 9 Mayýs 2008 Düþler 

Düþünceler beyin kavanozundadýr.Uçmak isterler, özgür kalmak isterler.Aklý baþýnda insan, açar bütün kapaklarýný, salýverir karasineklerini ve beynini yiyip bitiren sivrisineklerini. Bazen düþüncelerimizi bir sinek gibi salýverdiðimizde, gidip bir pisliðe konabilir.Yanlýþ düþünceler bizi, yanlýþ yerlere sevk edebilir.

  Teselli (osman demircan) 10 Mayýs 2008 Sevgi ve Aþk 

Teselli edemez beni ne gül yüzün ne de kokun.Ben artýk bir yaðmurun altýnda sýrýlsýklam oldum.Her þey gri ve donuk.Gözlerinin rengini hatýrlayamýyorum artýk.Seninle kaç kez göz göze geldiðimi unuttum.

  Yetersizim (osman demircan) 20 Mayýs 2008 Yaþam 

Hiç çiçek açmayan bir dal gibiyim.Bahar gelmiþ gelmemiþ neyime.Kupkuru bir aðaca dönüþmüþüm. Acý vermekte bana gül dallarý. Toprakta yeþeren çimenler yüreðimi ezmekte.Hayat beni çiðnemekte, hayata dair her þey üzerimden geçmekte.Çünkü ben ölmekteyim.Çünkü ne kadar yaþamak istesem de bir umut yeþermemekte bende.

  Antik Bir Þehre Benzerdin (osman demircan) 20 Mayýs 2008 Sevgi ve Aþk 

Belki seni unuturum. Vazgeçerim bembeyaz çiçeklere bakmaktan. Vururum yüreðimi daðlarýn sýrtlarýna. Uçurumlara baka baka belki seni unuturum. Þiir yazmaktan usandým. Roman yazdým, kelime kelime seni anlatan. Saçlarýnýn renginde gün batýmý manzaralarý çizdim. Belki seni görmekten vazgeçerim diye göz kapaklarýmý diktim.

  Miras (osman demircan) 26 Mayýs 2008 Doða ve Dünya 

Bir mirastýr tohum topraða.Aðaç ormana mirastýr. Yaðmur buluta mirastýr ve yaðmur þakýr þakýr yaðdýðýnda yeryüzü ýslandýðýnda insan bu döngüye muhtaçtýr.Kimse kimsenin elinden avucundan cehennemi çalmasýn.Kiþi kendi eliyle kendini yakmasýn.

  Kimse Sevgiden Bahsetmesin Bana (osman demircan) 3 Haziran 2008 Ýtiraflar 

Kelimeler artýk benden uzak dursun. Çünkü boþ sözlere karným tok artýk. Ýstemem kimseden ne teselli ne de bir avuntu. Bütün insanlara kapýlarým kapalý ve bütün anahtarlarým kör kuyulara atýlý. Hiçbir iyilik istemem kimseden. Çünkü iyiliðe inancým kalmadý artýk. Herkes kendine güneþ. Bütün dünyam karanlýk.

  Sýrat Köprüsü (osman demircan) 11 Haziran 2008 Yaþam 

Karanlýk bir dünyada bir ýþýk aramanýn sonsuz mutluluðunu terk edip bütün mum ýþýklarýný parmak uçlarýmla söndürerek kendimi kör karanlýk kuyulara atmak çýlgýnlýðýydý bendeki deli sevda. Yaþamanýn zifiri karanlýðýnda bir tek ýþýk bulamamanýn hüznüydü gözlerinde bir pýrýltý aramak. Çok muydu mazlum rolüne girmeden güzel bir oyunda oynamak?

  Üçüncü Dünya Ülkesi Türkiye (osman demircan) 22 Haziran 2008 Türkiye 

Bir üçüncü dünya ülkesinde yaþýyoruz.Belki üçüncü sýnýf otelde kalmak gibi bir þey bu. Belki duvarlarýnda salya sümük þiirlerin olduðu, her an dökülmeye hazýr sývalarýyla alnýna ilkellik kazýlmýþ bir binada kalmanýn diðer bir adý bu. Yani üçüncü sýnýf dünya vatandaþý olmanýn bir baþka benzer tarafý bu.

  Tanrý'dan Aðlaya Aðlaya Uzaklaþanlar (osman demircan) 24 Haziran 2008 Din 

Yalnýz iki kapý sürgülüdür:Biri cehennemin diðeri cennetin kapýsý.Ve bu iki kapýnýn arkasýnda Tanrý gizlidir. Bütün nehirler ceset ve kan akýttýðýnda ve bu manzarayý görenler intihar ettiðinde Tanrý’ya inanmayanlar sadece bir kapý aralýðýndan bakamayanlardýr ya da gözleri yaþlý olanlardýr. Ýþte öyle insanlar aðlaya aðlaya ölüme giderler de arkalarýnda merhamete dair bir iz aradýklarýnda sadece geride kendisini sürekli ileriye iten hayatýn hoyrat ellerini görürler ve önlerinde ise ketum bir uçurum vardýr.

  Bazýlarý Yaþamayý Bazýlarý Ölmeyi Düþler (osman demircan) 9 Temmuz 2008 Düþler 

Cehennemin kare kare olduðu ve ateþlerin yüreðine damla damla aktýðý saatlerde, günahýn orman olmak ise nasýl dayanabilirsin ki bunca yangýna, gözyaþlarý yeter mi bunca yürek ateþini söndürmeye cennet gözlüm ?Sen hiçbir kimse için aðladýn mý peki?Gözlerin cenneti hatýrlatacak kadar güzelken söyle açlarý, yoksullarý hatýrladýn mý ki? Hiç kimseye gözyaþý döktün mü sevgili?

  Kadýnlar ve Erkekler (osman demircan) 20 Temmuz 2008 Ýliþkiler 

Asýl babayiðitlik kadýnlarýn duygu dünyalarýný anlayabilmektir.Belki bir erkeði hemcinslerinden ayýran en büyük yol ayýrýmý da bu olsa gerek.Nice filozoflar, nice bilim adamlarý insanlýða çok büyük yollar açmýþlardýr da, sýra kadýnlara gelince çýkmazlar yaþamýþlardýr.Kadýnlarla ayný dili konuþamadýklarý için aþkýn tadýna da doya doya ulaþamamýþlardýr.Erkekler aðýzlarýndan kan kusarken, kadýnlar dudaklarýna kelepçe vururken, birbirlerine söyleyecek bir söz býrakmamýþlardýr.Kadýnlar ve erkekler farklý duygu dünyalarýnýn insanlarý olarak iç içe deðil, anca yan yana yaþamayý baþarabilmiþlerdir.Aþk iki kutbu bir araya getirirken, yalnýzlýk hem kutsal hem de kutupsal olarak kalmýþtýr.

  Romaným Yakýnda Çýkýyor (osman demircan) 25 Temmuz 2008 Yapýtlar 

Hayatta her þeyden kovulmuþ bir insanýn yazdýðý roman nasýl olurdu sizce? Kendisine yaþama hakký býrakýlmamýþ fakat haktan hukuktan bahseden insanlarýn arasýnda kalmýþ bir insanýn yazdýklarý ne olurdu acaba?

  Sana Baktýkça Islýk Çalmak Ýstiyorum (osman demircan) 17 Aðustos 2008 Sevgi ve Aþk 

Sana baktýkça ýslýk çalmak istiyorum. Sen bana yemyeþil çayýrlarý, masmavi denizleri hatýrlatýyorsun. Sana baktýkça atlar koþuyor dörtnala yaylalarda. Çiçekler açýyor yalçýn kayalýklarda.Sana baktýkça içimde bir ateþ yanýyor ve sanki içim seninle ýsýnýyor. Bütün takvim yapraklarý bir mutluluk habercisi gibi bana en güzel yaþanmýþlýklarý baðýþlýyor. Öyle huzurla doluyor ki gönlüm, Allah'ýn yarattýðý uzun saplý tüm güller gökyüzünün en ýþýltýlý yerinde açýyor. Ve ben sevmeyi þükrederek öðreniyorum o vakit.

  Asýrlardýr Yalnýzým (osman demircan) 19 Eylül 2008 Yaþam 

Yeni bir þey deðil bu.Asýrlardýr içimde yer eden bir yaranýn biraz Picasso biraz Goethe, biraz Mozart ve biraz da Sezar tarzý kan akýþý bu.Sanki içimde bir þehir var ve caddelerinde fahiþeler günü kurtarmanýn telaþýyla gururlarýný ayak altýnda ezdirmekte.

  Taciz (osman demircan) 19 Eylül 2008 Ýtiraflar 

Elimde ateþten top.Buna dünya diyorlar.Ne zaman avuçlarýmý yaðmur duasýna kaldýrsam, bulutlardan ateþ dökülür ellerime.Ne zaman hayata tutunmaya çalýþsam, parmak uçlarýmda çam ormanlarý tutuþur.

  Bir Ýntihar Mektubu (osman demircan) 5 Ekim 2008 Yaþam 

Kimsenin suçu yok.Bilirim tabancanýn bile bir asaleti vardýr.Kendimi vursam kurþun yüreðime saplansa, bütün silahlar benden iðrenir.Kendimi denizlere atsam, dalgalar bedenimi sahile vursa, martýlar bile aðlamaz.Bilirim hayat boynumdaki kirdir.Yaþarken her gün gömlek deðiþsem de, ölümümden sonra kefenim üzerime kanýmla yapýþacak, o zaman kirimi kim çýkaracak? Boynuma ip geçirsem enseme yapýþan bu kirden beni hangi intihar kurtaracak?

  Basit Bir Ýnsaným (osman demircan) 1 Kasým 2008 Ýtiraflar 

Basit bir insaným, basit bir insaným.Týpký musluktan damlayan bir su kadar ucuz bir insaným. Ben ne bir kiri temizleyebilirim ne de coþkun sular gibi çaðlayabilirim. Sadece küçük bir suyum. Dýþarda bardaktan boþalýrcasýna yaðmur yaðsa da, ben kendi bozuk dünyamda su koyuveren bir damlayým. Ne bulutlarý bilirim, ne de yapraklarda çiyim. Basit ve bozuk bir dünyanýn içinden sýzan dolu dolu bir damlayým. Ne dudak tanýrým ne de gözyaþý. Ben baþlýbaþýna bir problemim.

  Sen Benim Ellerimi Zayýflatýyorsun (osman demircan) 10 Kasým 2008 Sevgi ve Aþk 

Sen benim ellerimi zayýflatýyorsun.Her ne zaman sana ellerimi uzatsam, benim kolumu kanadýmý kýrýyorsun. Her ne zaman kollarýmý sana açsam, boþluðu sarýyorum.

  Lanet Olsun Ýçimdeki Ýnsan Sevgisine (osman demircan) 21 Ocak 2009 Ýtiraflar 

Lanet olsun içimdeki insan sevgisine. Lanet olsun bana intiharlarý, bunalýmlarý reva gören herkese. Yaþamak zorunda býrakýldýðým ne olduðunu anlayamadýðým acýlara isteklere, elemlere; sayýsal deðerlerin tek deðer yargýsý kabul edildiði ideolojilere ve her þeye yazýklar olsun bin kere.

  Ölümüm Ýntihar Süsü Verilmiþ Bir Ölüm Olacak (osman demircan) 14 Mart 2009 Düþler 

Ölümüm intihar süsü verilmiþ bir ölüm olacak. Fakat sen bunu asla bilemeyeceksin.Ýki üniversite de bitirsen bilemeyeceksin.Çünkü okuduðun kitaplarýn sayfalarýnýn arasýnda kurumuþ bir karanfili asla göremeyeceksin. Bir bardaðýn son damlasýnýn, göz pýnarlarý kuruyan bir topraðýn kýpkýrmýzý bir karanfilinden damlayan arta kalmýþ çiy olduðunu düþünemeyeceksin. Sen dudaklarýný buruþturup þarýl þarýl akan derelere koþacaksýn. Benimse acýlara boðulduðumu göremeyeceksin.Ya da sararýp solduðumu ve öldüðümü öðrenemeyeceksin.

  Uçurtma (osman demircan) 14 Nisan 2009 Anýlar 

Sen benim gökyüzümsün lütfen uçurtmalarýma zarar verme. Bil ki ilk terk ediliþi uçurtmam tellere takýlýnca yaþamýþtým.Ve hayat benim için ilk defa o zaman kördüðüm olmuþtu. Ýlk defa uzaklara gitmek isterken uçurtmamla acýlara bu kadar yakýn düþmüþtüm.

  Güller de Aðlar (osman demircan) 8 Mayýs 2009 Sevgi ve Aþk 

Güller de aðlar týpký senin gibi. Sen de bir kelebeðin ardýndan gözyaþý dökersin. Onun için hayaller kurarak, beynine giden damarlarýndan arzularýný yürütürsün. Kalbinin bir baþka attýðýný düþünürsün. Daha bir güzelleþirsin.

  Soðuk Düþler Yaþadým Hayata Dair (osman demircan) 18 Eylül 2009 Ýliþkiler 

Mektubuma bu þiirle baþlamak istedim. Çünkü sen derdin ki kelebekleri incitmek istiyorsan gülleri kanatlarýndan kýr. Ýþte bu yüzden seni mutlu etmek için gül kokan mýsralarla baþladým mektubuma mor kelebeðim.

  Türkiye'de Ýki Kutuplu Medeniyet (osman demircan) 18 Eylül 2009 Türkiye 

Türkiye iki kutuplu bir ülke. Aslýnda çok kutupluluktan da bahsedebiliriz ama temel olarak iki taneden bahsedebiliriz. Bir yanda elitlerin oluþturduðu resmi kültür diðer yanda halk kültürü.

  Hayat Bir Oyun Ýnsanlarsa Soytarý (osman demircan) 23 Eylül 2009 Yaþam 

Bir elimde ateþten meþale karanlýðýmda güneþ gibi parlarken diðer elimde bozbulanýk bulutlar yüreðime sel sularýný akýtmakta. Kendi ellerimle ben düþtüm bu ikileme. Ya güneþimi sel sularýna kaptýrdým ya da sularý ateþimle buharlaþtýrdým.

  Kelepçe (osman demircan) 6 Kasým 2009 Sevgi ve Aþk 

Acý bileðime kelepçe gibi takýlmýþ. Nereye el atsam kollarým acýyor.Yaþamak bir özgür türkü gibi býrakmaz dudaklarýmý. Her ne zaman mutluluk dolu bir türkü söylemeye çalýþsam, bileðim kanar. Hayat þah damarýmdan incitir beni.

  Türkiye'de Sanat Anlayýþý (osman demircan) 8 Kasým 2009 Türkiye 

Artýk insanlar iyice saygýsýz olmaya baþladý. Konser, tiyatro ve sinema gibi mekanlar eskiden saygýlý insanlarýn olduðu mekanlardý. Þimdi ise cep telefonu sesi, patlamýþ mýsýr sesi ve çekirdek sesinden hiçbir þey izlenilip dinlenemiyor bu mekanlarda.

  Neden Bütün Aynalarý Kýrmýyorsun (osman demircan) 9 Kasým 2009 Düþler 

Sorular ayný olunca cevaplar da ayný oluyor. Neden bana farklý sorular sormuyorsun? Neden bir fark yaratýp benden farklý cevaplar beklemiyorsun. Bilirim seni hep ayný ifadeler mutlu eder. Harikasýn, senden iyisi yok, sen dünyaya bir renk bir desen katýyorsun gibi...Oysa sana ben bir sapa benziyorsun, gülü ortada olmayan demek istiyorum. Yok illa sen bana gülüm deyin istiyorsun.

  Özgürlük Nedir? (osman demircan) 13 Kasým 2009 Türkiye 

Özgürlük kiþinin özgür iradesiyle kendi siyasi görüþünü belirleyebilmesi ve o partiye oy verdiðini rahatlýkla söyleyebilmesidir. Gel gör ki Türkiye'de en çaðdaþ en demokrat en özgürlükçü geçinenlerin yanýnda bile hangi siyasi partiye oy verdiðinizi söyleyemezsiniz. Söylerseniz ne olur; zavallý, kör ve buna benzer ithamlarla karþýlaþýrsýnýz.

  Atlar Gibi Öleceðiz (osman demircan) 24 Kasým 2009 Yaþam 

Biz de atlar gibi doðduktan bir kaç saat sonra koþabilseydik, maymunlar gibi bizi soðuktan koruyan uzun tüylerimiz birkaç gün içinde çýksaydý böyle bir zekaya gerek kalmayacaktý. Demek ki zekanýn en önemli görevi insana doðada yardým etmek ve insaný korumak gözetmektir. Ýnsan zekasý sayesinde barýnýr, yer, içer.

  Pkk (osman demircan) 26 Kasým 2009 Türkiye 

PKK bir holding gibi çalýþýyor. Parayý uyuþturucudan, kara paradan ve haraçtan kazanýyor. PKK Avrupa'da iþ adamlarýndan haraç keserken, Ýngiliz istihbaratý, Alman istihbaratý neden bir þey demiyor? Demek ki milyarlarca dolarlýk bu gelirden Avrupa devletleri de pay alýyor. Bu yüzden Avrupa PKK'dan desteðini çekmiyor.

  Çam Ormaný (osman demircan) 8 Aralýk 2009 Din 

Ben her kýþ aðustos böceði olmak isterim. Ölmek için deðil þarký söylemek için bunu isterim. Hiçbir þarkýyý tamamlayamadým bugüne kadar. Hep yarýsýnda bitti coþkularým. Ve ben dua ederken bile dilime þarkýlar takýldý. Tanrý beni affetsin bu yüzden. Çünkü ben þarkýlarla Tanrý'ya yalvardým.

  Objektif Olan Ýnsandýr (osman demircan) 22 Aralýk 2009 Ýliþkiler 

Objektif olan insandýr. Gerisini at çöpe. Ve dünya yana kayýyor. Hayatýn dengesi allak bulak oluyor. Kime alkýþ tutarsan o sana elini uzatýyor. Bir ceylaný parçalayan aslanýn diþi oluyor, pençesi oluyor insan.

  Ey Tanrý'm (osman demircan) 25 Aralýk 2009 Ýtiraflar 

Ey cehennemin sahibi Tanrý'm yine yüreðimi yakmaktasýn. Dersin ki ben insanýn kalbinde bulunurum. Bak ateþ içindedir duygularým söyle neredesin? Ben hep seni sevdim tek seni sevdim. Uykularýmý bölerken kabuslarým, hep dualarýmla baþýmý güven içinde sana yasladým.

  Mutluluk Senin Ellerinle Bana Dokunurdu (osman demircan) 22 Mayýs 2010 Düþler 

Gömleðimin her düðmesinde sen vardýn sevgili. Parmak izlerinin dolu olduðu göðsümü senin ellerine býrakýrken, yüreðime iþlerdi dokunuþlarýn. Gömleðimin her düðmesi teker teker açýldýðýnda, elin uzanýrdý tenden örtülerime. O tenimden örtülere parmak uçlarýn, sanki oyalý süslemeri nakýþ nakýþ iþlerdi. Oysa hiç kimse senin kadar tenimi süsleyemedi. Ellerinin güzelliðini senden baþka hiç kimse tenime nakþedemedi. Tenim bir gül bahçesi olurdu senin yanýnda. Sen de tüm çiçekleri toplardýn tenime her dokunuþunda. Koklardýn senin için bahara dönüþen her yerimi. Ben de burnun ucundan öperdim seni.

  Muz (osman demircan) 31 Aralýk 2009 Sevgi ve Aþk 

Porselen tabaktaki dilimlenmiþ muz gibi parlýyordun. O an dilim dilim yemek istedim seni. Dudaklarýma sevinç, dilime tat, aðzýma nefis bir haz olurdun. Ah yiyebilseydim seni hiç çatal kullanmadan. Elimle bir çiftçi açlýðýyla mideye indirmek isterdim seni.

  Bir Aþk Masalý (osman demircan) 18 Ocak 2010 Sevgi ve Aþk 

Adamýn biri dört mevsim dört bucak dolaþmýþ ama aþký bulamamýþ. Demiþ ki en iyisi bir masal kitabý alayým. Almýþ ve bir kütüphaneye gidip okumak istemiþ. Kütüphanede herkesin caný sýkýlýyormuþ, kitaplarsa raflarda çürüyormuþ. Oturmuþ kitabý açmýþ ve satýrlar arasýnda gezmeye baþlamýþ. Hiçbir savaþýn kadýnýn namusu için çýkmadýðýný öðrenmiþ.

  Türklere Mektup (osman demircan) 24 Ocak 2010 Türkiye 

Bu þehir duvarlar arasýnda sýkýþmýþ bir çýðlýk gibidir. Ve bu þehrin duvarlarýna yaðlý boya resimler yapmak isterim. Ey sevgili sen treni bilirsin, uçaða binersin. Bu þehir yumruklarýn gül olduðu, kelebeklerin dövüldüðü bir þehirdir. Ayný ülkenin farklý coðrafyasýnda yaþamaktayýz. Sen oturduðun sitenin çevresini duvarlarla çevirirsin.

  Akrebin Gözyaþlarý (osman demircan) 26 Ocak 2010 Uzay 

Bütün ideolojilerin dünyayý kurtarma çabasý olduðunu düþünüyorum. Bir komünist kendi düþünce yapýsýnýn en iyi olduðunu savunur ve bunun karþýsýnda olan kiþileri kötü niyetlilikle suçlar. Yeri geldiðinde karþýt görüþlü insanlarý öldürür. Aslýnda bunu iyi niyetiyle yapar, çünkü kendi davasýnda haklýdýr diðerleri ise haksýzdýr.

  Okurlarýma Mektup (osman demircan) 28 Ocak 2010 Yüzleþme 

Bugün birisinin yanýna hayýrlý olsuna gittim. Kendisi bir bakkal iþletiyordu. Dükkandan içeri girdiðimde beni soðuk bir edayla karþýladý. Zoraki konuþmalarýn ardýndan ben bir koltuða oturdum. Onun için oraya gitmiþtim ve çok yorgundum. Oturduðum yerden kalkmamý isteyip beni hýyarlarýn olduðu bir yerde oturtmak istedi. Ayakta kalakaldým. Sonra bir hýyarla ayný yerde olamayacaðýmý düþünerek oradan ayrýldým. Giderken kusura bakma burasý bakkal seninle ilgilenemedim dedi. Dedim ki senin gençliðini de bilirim canýný sýkma. Oradan uzaklaþýrken kendimi çok kötü hissettim.

  Dostluk (osman demircan) 28 Ocak 2010 Ýliþkiler 

Benim küçük þiirimdiler. Týpký küçük bir kasabayý andýran. Herkesin birbirini tanýdýðý, insanlarýn birbirine bir dað gibi yaslandýðý bir kasaba gibiydiler. Orada insanlar o kadar daðlaþýrdý ki kendini gökyüzüne yakýn hissederdin. Ýþte orada yakýnlýk böyle kurulurdu. Ýnsanlar birbirlerine, dað, ova, deniz, göl, baðýþlardý sanki. Kendini bazen bir martý, bazen serin sularda yüzen alabalýk gibi hissederdin. Böyle bir kasaba haritalarda olmazdý tabi.

  Þanzelize (osman demircan) 31 Ocak 2010 Sevgi ve Aþk 

Bir çam aðacýnýn gövdesinde çam sakýzý, denizin en karanlýk yerinde ýþýk saçan bir balýk, bir zeki kadýnýn beyninde düþünce, bir þairin yüreðinde imge, bir çocuðun aðlayýþýnda gözyaþý, bir ülke coðrafyasýnda metropol, bir adada palmiye, bir fakirin evinde sýmsýcak çorba, bir zenginin evinde antika, senin ise sadece sevgilin olmak istedim.

  Hayal (osman demircan) 2 Þubat 2010 Düþler 

Elsiz ayaksýz birinin hayata dört elle sarýlmasý gibi seni kucaklamak istedim ey sevgili. Bir tabloda görünen sensizlik gibi her resimde senin yokluðunla göz göze geldim. O zaman bütün renklerden nefret ettim. Sen yeryüzündeki en güzel þiir iken, neden ressamlar senin gibi bir þiirin sadece tek dizesinin resmini çizdi. Ayak diplerine halýlar serilirken, neden halýlarýn motifleri bir parmaðýnýn güzelliðine denk gelmedi. Sen bir denizken, neden insanlar kaya balýklarý gibi etrafýnda gezdi. Ey sevgili yok bu dünyada sana layýk bir güzellik.

  Týpký Senin Benden Vazgeçtiðin Gibi (osman demircan) 3 Þubat 2010 Sevgi ve Aþk 

Evimin her köþesini senin zevklinle donattým. Týpký bir þarký bestelemek gibi dudaklarým ve yüreðim heyecanla doldu. Kimseler görmedi seni bu kadar sevdiðimi. Bir bardaða su doldurup içmek gibiydi içimi senin sevginle doldurmak. Suyun duruluðunda sen vardýn. Karanlýk kördü ve ben ýþýðý yaktým. Evim senin ýþýltýnla doldu. Ayla yýldýzýn yan yana gelmesi gibiydi seni evimde hissetmem.

  Tanrý Tümüyle Sizin Olsun (osman demircan) 9 Þubat 2010 Doða ve Dünya 

Ne geçmiþim var ne geleceðim. Tüm saatlar durmuþ. Akrep ve yelkovan kudurmuþ. Tam sevme zamaný ya da duygularý coþturma zamaný derken ve at gibi koþmak isterken, bacaðým kýrýlýr. Hayat beni iþte o zaman vurur. Dallarda kirazlar salýnýp durur. Bense aðzým açýk bakarým öylece. Hayattan tat alamam böylece. Neden hayat bana hep ayný oyunu oynayýp durur. Bundan içimdeki çocuk sýkýlýr.

  Dað (osman demircan) 12 Þubat 2010 Sevgi ve Aþk 

Kelepçeye ne gerek var. Elim kolum baðlý. Ben yalnýzlýða mahkumum. Sen olsan olsan bir gardiyan olursun. Oysa ben bütün zincirleri kýrmak isterim. Sen ise sadece hapsetmek istersin beni senin zindan gibi karanlýk dünyana. Senin kapasiten budur. Bir mum yaksam karanlýðý yok etmek için, rüzgar olursun.

  Ey Sevgili Yana Yana Kül Olacaðýz (osman demircan) 15 Þubat 2010 Sevgi ve Aþk 

Önce seni, sonra beni, en sonra da evi yakacaðým. Bacasýndan hiç duman tütmeyecek evin. Ne senin bana yandýðýný ne benim sana yandýðýmý kimse bilmeyecek. Bir yangýn ki alevi sade yürekleri yakacak. Duygular harlanacak. Ne polisler cesedimizi tanýyacak ne de itfaiye bu yangýný söndürebilecek.

  Kendini Baþkasýyla Tanýmlamaktan Vazgeç (osman demircan) 19 Þubat 2010 Ýliþkiler 

Zaman duvarlardan sývalarý koparýr gibi insanlarý da söküp atmakta hayatýndan. Sabýrla, tek tek taþlarýný dizdiðin duvarlarý yýkmaya çalýþmaktasýn artýk. Ýnsan dünyada en kompleks varlýk iken yetmemekte sana. Arzudan arzuya, duygudan duyguya atlatmakta seni. Sanki ip atlatýr gibi.

  Hadi Gülümse (osman demircan) 19 Þubat 2010 Gülmece (Mizah) 

Bir atýn katýla katýla güldüðünü düþünün hemen ürperirsiniz. At gülmez kiþner. Bir köpeðin kediyi kovalarken güldüðünü düþünün. Böyle bir tabiat olayý olmaz dersiniz. Doðal gelmez böyle þeyler size. Bir saksýnýn þaka olsun diye kuaförden yeni çýkmýþ hasbanýn baþýna düþtüðünü farz edin. Hasba yerde yatarken saksýdaki güllerin iki yanaðýnda durduðu da cabasý olsun. O zaman güler misiniz aðlar mýsýnýz?

  Hayatýn Güzelliði Acýmasýzdýr (osman demircan) 25 Þubat 2010 Yaþam 

Yýldýzlar ne kadar da uzaksýnýz benden. Týpký yýldýz yýldýz parlayan gözler gibi. Þimdi ben ne yapayým göðe baksam görmez kimse gözyaþlarýmý. Güneþ yine doðar, ay yine ýþýldar, yýldýzlarsa göz kýrpar. Yere baksam toprak çiçeklerle dolar, aðaçlar yeþerir, çimenler boylanýr. Yerle gök arasýnda yerim nedir benim. Her þey benden bihaber, her þey yeniden yeþermeye ve boylanmaya aday.

  Çaresizlik (osman demircan) 7 Mart 2010 Yaþam 

Çaresizlik bir yýlanýn aðzýndaki kurbaðaya benzer. Nefes alsan da bedenin yavaþ yavaþ yutulmaktadýr. Kaçamazsýn kaderin yýlan diþli aðzýndan. Hayat bir kez sana diþ geçirmiþtir ya da canlý canlý yutmaya çalýþmaktadýr. Kurtuluþ nerededir bu yýlan yuvasý dünyada? Kalbin göðüs kafesinin içinde bir saatli bomba gibi çalýþmaktadýr. Bir intihar bombacýsý gibi dolaþmaktasýn güzel yüzlü insanlar arasýnda. Bir tatlý dil bulamazsýn insaným diyenler arasýnda. Neden bu kadar yalnýzsýn yýlan yuvasý dünyada?

  Frezya (osman demircan) 1 Mart 2010 Sevgi ve Aþk 

Bugün bir þarký dinledim. Öyle bir duygusu vardý ki týpký frezya çiçeði gibi narin ve iç gýdýklayýcýydý. Dedim ki bu duygularý bir erkek taþýyamaz. Erkek it gibi sever, eþek gibi sever. Böyle bir duyguyu kadýn yüreðinde barýndýrýrdý ancak. Kuþlardan, bulutlardan, nergislerden, güllerden bahseden bir ruh anca narin bir kadýn bedeninde bulanabilirdi. Çünkü kýr çiçeklerini boynuna takan narin bir kadýnýn bedeni aþk kokarken zümrüt ve yakut gerdanlýðý elinin tersiyle iterdi. O anca aþkla duygusal anlamda zenginlik yaþardý. Baþka zenginlikler narin kadýný bir pýrlanta dükkanýna çevirebilirdi ama onu asla kraliçe ve prenses yapmazdý. Onu anca saçýna takýlan kýr çiçeklerinden yapýlma taç prenses yapardý. Erkek de severdi fakat it gibi eþek gibi severdi.

  Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun (osman demircan) 3 Mart 2010 Sevgi ve Aþk 

Gideceðim buralardan beni otobüs duraklarýnda arama. Ne tabutta olacaðým ne de gözyaþýnda. Ayaklarým öyle sessiz hareket edecek ki bastýðým yerde ayak izimi bulamayacaksýn. Uçurumun baþýnda Allah'ým canýmý al diye yalvarýlmaz. Direkt kendini atarsýn boþluða duaya gerek kalmaz. Ama ben ölmeyeceðim ve yüksekte bir kar gibi birikeceðim. Çýð gibi düþeceðim derin uçurumlara. Kaným sopsoðuk akacak kar sularý gibi. Sonra baþýmý kaldýracaðým kardelenler gibi.

  Hadi Gel (osman demircan) 9 Mart 2010 Sevgi ve Aþk 

Fýrtýnanýn dindiði andaki bozkýrýn ruhu sarý yapraklarda hayatýn ta kendisiydi. Yamaçlarda, daðlarda, ovalarda, aðaçlar toprakla seviþmekteydi. Dallarda çiçekler tohumlarýný çýplak topraðýn kasýklarýna dökmekteydi. Hadi gel yaðmur görsün seviþmek rüyalarda. Gecelerce büyüsün saçlarýnla uzayan þarkýlar. Vadi diplerinin henüz su görmemiþ kuytularý gibi dinmez dediðim duygularým durulsun. Ey sevgili bu gece kalbimiz aþkýn okuyla tam on ikiden vurulsun.

  Gri (osman demircan) 12 Mart 2010 Yaþam 

Hayatýma gri renk hakim. Böyle ortada kalmýþlýk hiç hoþuma gitmemekte. Ya kapkara olacaðým ya bembeyaz. Ortasý olmayacak bu duruþun. Ha böyle de yaþayabilirim gri ve hep gri. Ama grilik yine bakýþ açýmý kapatacak. Pencerelerime gri yaðmurlar yaðdýracak. Dünyayý ýþýl ýþýl, pýrýl pýrýl göremeyeceðim. Ýçimi ve dýþýmý temizlemeden, yüreðimi parlatmadan dünyayý net göremeyeceðim bilmekteyim artýk. Bu yüzden grilikten kurtulmam lazým.

  Kalbim Aðrýyor (osman demircan) 14 Mart 2010 Yaþam 

Neden beni en acýlý duygularda arýyorsun. Neden beni bulutun en koyusunda, yaðmurun en yoðununda arýyorsun. O kadar uzaklaþma benden. Bak gözlerimde sana ait gözyaþý var. Aðlamak istiyorum aðrýyan yüreðimle sana. Neden ellerimi býrakýyorsun sonsuz bir terk ediþ gibi.

  Rize (osman demircan) 14 Mart 2010 Yerler 

Heykelim dikilecek boynu bükük gezdiðim sokaklarda belki. Rize'nin adý anýldýðýnda insanlarýn yüreðinde buruk bir duygu olacaðým. Oysa ben bu þehri hiç sevmedim. Ýnsanlarý o kadar arsýz ki en mahrem duygularýma girecek kadarlar. Durmasý gereken yerlerde durmazlar, yaralarýma basarlar. Bana acý bir yürümek býrakýr bu þehir.

  Seninle Nasýl Anlaþayým (osman demircan) 6 Mayýs 2013 Modernizm 

Seninle nasýl anlaþayým, hav hav diyerek mi miyavlayarak mý? Tek derdin yemek, içmek, seviþmek. Bunca romana, þiire, daha birçok esere ve hatta insanlýða araç olmuþ bir dille seninle anlaþmak istemem.

  Bir Fýrtýna Bir Fýrtýnaya Yakýþýr (osman demircan) 20 Mart 2010 Doða ve Dünya 

Ben yüksek daðlara yaðan karým. Güneþ olup sevme beni, eririm sonra. Yaðmur olup yaðma üzerime, her damlan bir kurþun gibi saplanýr yüreðime. Eðer beni sevmek istersen gerçekten, kardelen ol. Yüreðimin buzlu duygularýndan çýk dýþarý. Iþýðý seninle göreyim. Öyle bir yara aç ki bedenimde, kardelenler açsýn tenimde. Eðer bana dokunmak istersen, ellerin tertemiz olsun. Çünkü ben parmak uçlarýndan berrak bir kristal gibi dökülmek isterim.

  Lütfuna Ýhtiyacým Yok (osman demircan) 14 Mayýs 2010 Ýtiraflar 

Asaletin göklere kadar uzansa da sana kýsaca anlatayým, karþýmda dað gibi durma, boyundan büyük iþlere karýþma. Ben beþ parasýz biri olsam da, seni cebimden çýkarýrým bunu unutma. Güzelsin, hoþsun ama boþsun. Bu saatten sonra gönlünü þiirlerle, þarkýlarla, türkülerle dolduramam. Senin boþluðuna yýldýzlarý koyamam.

  Orospu Çocuðu (osman demircan) 2 Haziran 2010 Sevgi ve Aþk 

Ben derdimi taþ yaptým da denize attým. Yüreðim öyle yalnýz ki bir insan bu kadar sevgi dolu iken bu kadar sýcak duygular içindeylen nasýl olurdu da bu kadar soðuk düþler yaþardý? Kimi incittim de yalnýzlýk kaderim oldu. Öyle bir uçurumdayým ki ne dað ne kayalýk düþtüðüm bu yalnýzlýk çukurundan daha fazla acý yaþatabilirdi bana. Bir ummanýn ortasýnda karanlýk sularýn içinde düþten ve rüyalardan uzak yatmaktayým. Kim bana can ve kan katabilir ki?

  Afiþte Bir Yýldýz Gibi Dolabilir misin Gecelerime (osman demircan) 23 Haziran 2010 Sevgi ve Aþk 

Bana geniþ evlerden bahsetme. Yüreðin geniþ mi onu söyle. Ben coþkulu bir adamým. Yataðýn sularýmý taþýrmadan akýtýr mý? Dünyanýn tüm ülkelerinde yaþayan insanlardan bana ne? Benim sýnýrlarýmý sen çizebilir misin onu söyle? Durup durup güzel þehirlerden dem vurma. Ben bir sokak çocuðuyum, beni köþe baþlarýnda gülerek karþýlayabilir misin, yoksa ilk kavþakta taksiye binip kaçar mýsýn? Bana PKK' nýn dað kadrosundan söz etme.

  Hediye (osman demircan) 30 Haziran 2010 Doða ve Dünya 

Bana denizden bahset ama içinde su kelimesi geçmesin. Çünkü yýllarca acýlara boðuldum ben. Bana çölden bahset ama içinde kum geçmesin. Yýllarca, her sabah kalkýþýmda dünya gözüme toz toprak gibi saplandý. Bir türlü deve bakýþýyla bakamadým dertlerimin kum gibi birikmiþliðine. Bana yaðmurdan söz et ama cümlelerin bir þimþek gibi çakmasýn.

  Yaþamak (osman demircan) 17 Temmuz 2010 Yaþam 

Bazýlarý bu dünyada bulunur, bazýlarý ise kaybolur. Bazýlarý yaþar, bazýlarý aðlar, bazýlarý ise yazar. Seni yazdým aðaçlarýn her birine. Seni anlata anlata tüm ormaný dolaþtým. Eðer neler yazdýðýmý merak edip ormanda dolaþsaydýn, kaybolurdun. Sonra beni saçýna dað çiçeklerini takmak için bekler bulurdun. Oysa sen yaþamayý deðil, orada burada bulunmayý tercih ettin.

  Güller ve Kelebekler (osman demircan) 16 Temmuz 2010 Yaþam 

Bir su damlasý denize düþtüðünde kendini umman sanýr. Sonra anlar ki bir hiçtir derya içinde. Dalgayla dalga, denizle deniz, güneþle buhar olsa da özünde çektiði acý birdir. Bir boþluðu doldururken, boþluk da kendisi olmuþtur. Ýçindeki boþluðu bir baþka boþlukla doldurmaya çalýþanlar, bu dünyadan bomboþ gitmiþtir.

  Peluþ Bebek (osman demircan) 22 Temmuz 2010 Ýliþkiler 

Harika bir fikrim var dedi esas oðlan: Bundan böyle peluþ oyuncaklar yapacaðým, bak týpký bu elimdekiler gibi ama daha güzellerini. Konuþurken gözünde yeni bir ümidin ýþýklarý vardý. Atýldý hemen esas kýz sevdiðine olan inancýn etkisiyle ve çocuksu: Ben de istiyorum bu oyuncaklardan birtane.Tabi ki dedi delikanlý: En güzelini senin için yapacaðým. YAPMADI. Bir üzüntüyle bir hüzünle esas kýz dedi neden yapmadýn.

  Güvercin (osman demircan) 27 Temmuz 2010 Doða ve Dünya 

Pencereme vuran güvercinler döküldüler. Ben onlara bir þey yapmadým. Her þey kendiliðinden oldu. Sadece ben evim sýcacýk olsun istemiþtim. Karda kýþta evim soðuk almasýn diye cam taktýrmýþtým. Nereden bilecektim güvercinlerin pencereme çarpacaðýný. Nereden bilecektim benim rahatlýðýmýn bir baþkasýnýn huzurunu bozacaðýný. Evim benim yuvamdý sadece. Sýðýndýðým bir dört duvardý. Oysa masmavi gökyüzü ve yemyeþil dallar onlarýndý.

  Seni Býrakýrsam Eðer, Ellerimden Utanýrým. (osman demircan) 29 Temmuz 2010 Düþler 

Biz edebiyat kitabýnda yer alan matematik probklemi gibiyiz. Kim anlar problemimizden sevgili. Daha çarpým tablosunu bile ezberleyemeyenler mi? Yoksa iki kelimeyi bile bir araya getiremeyenler mi? Boþver sevgili... Biz güzel bir yüzden dökülen yaþlar gibiyiz. Ne güzel aðlýyor diyenler mi bize mutluluk yüzü gösterecek sevgili. Biz sokak çatýþmasýndaki yanan lastikleriz. Hangi taraf yangýnýmýza bir son verecek sevgili.

  Mor Menekþe (osman demircan) 12 Aðustos 2010 Din 

Yüreðim bir yamaç mor menekþelerle dolup taþan. Bir neyzenin sesi kulaklarýmda yankýlanmakta. Hafiften bir deniz kokusu yüzümü okþamakta. Bir an ölüm gelmekte aklýma beyaz kefenlerde bedenim. Hiç kusur yok dudaklarýmda. Sonsuz bir uykuya kapanmýþçasýna. Ne dost peþindeyim artýk ne de sevgili arayýþýnda.

  Þerefsizlerin Þerefine (osman demircan) 16 Aðustos 2010 Modernizm 

Kadehimin dolu yarýsýný sana kaldýrýyorum. Bana dolu dolu yaþattýðýn bað bozumlarý için. Güneþin ateþli bir kadýn gibi gökyüzünde yanýp durduðu saatlerde bana pýnar baþýndaki serin sular gibi öpüþler yaþattýðýn için kadehimi sana kaldýrýyorum. Ellerimin hiç çiçek dermemiþliðinde gül kýrmýzýsý þarabý senin hatýrana döküyorum. Herkes bana ne oluyor sana derken, karakolda sokaklardayken saða sola çarpýp kýrdýðým eþrafýn beþ kuruþluk ticari itibarýnýn ifadesini verirken, dudaklarýmda býraktýðýn þarap tadýnýn hesabýný kimseye vermiyorum sevgili. Hayatýn çok pahalý olduðunu söyleyenlerin yanýnda, senin sevgini hesapsýz yaþadým. Kadehin boþ yarýsýný boþ beyinlere kaldýrýyorum.

  Cesareti Olmayanýn Umudu Olamaz (osman demircan) 26 Aðustos 2010 Günlük Olaylar 

Cesareti olmayanýn umudu olamaz. Cüret et yeni cümleler kurmaya. Korkma! Ýnsanlarýn sana omuz silkmelerinden. Çünkü sen baþýný kimsenin omzuna koyarak uyumadýn ki zaten.

  Arkamda Sadece Seni Býrakýp Gideceðim (osman demircan) 27 Aðustos 2010 Sevgi ve Aþk 

Arkamda sadece seni býrakýp gideceðim. Ne gerimde bir çöp ne bir top kalacak. Bütün yitirilmiþleri ve oyunlarý önüme katarak gideceðim. Bir mendilde senin toza bulaþmýþ ve hiç temize çýkmamýþ aþkýn olsa da senden bir cevap beklemeden gideceðim. Yol öyle uzayýp gidecek ki bir lastik gibi bile esnemeyecek.

  Geri Dön (osman demircan) 31 Aðustos 2010 Sanat 

Sen hiç o þarkýyý dinledin mi peki? Hani Sezen Aksu, " Geri Dön " diyordu. Seni hatýrladýðým o þarkýnýn her notasýnda kalbim narkoz yemiþ bir bedenin içindeydi sanki. Hatýran neþter gibi bedenimi keserken, sana sardýðým kollarým kayýtsýzca yanlarýma düþüyordu. Senin yokluðun beni böyle kolsuz kanatsýz býrakýrken, kimbilir sen kimin yanýnda kelebeðe dönüþüyordun.

  Dað Yaklaþtýkça Büyür, Ýnsan Yaklaþtýkça Küçülür (osman demircan) 7 Eylül 2010 Doða ve Dünya 

Sen aþk coðrafyamda önce bir buluttun, üzerime cesur yaðmurlar serpen. Çimenlerin üzerinde yürürken, parmaklarýmý ýslatan çiydin umut yolumda. Bir ovanýn ortasýnda tümülüsttün geçmiþten geleceðime. Bir tablettin antik bir þehrin kalýntýsýndan ellerime deðen. Bir yamaçtan aþaðý kayan çocuðun neþeli haykýrýþýydýn kulaklarýmda çýnlayan. Bir adaydýn okyanusun karanlýk sularýnýn tam ortasýnda. Yüreðime kazýnan bir haritaydýn duygu kalemleriyle çizilen.

  Aþkçýkmazý (osman demircan) 14 Eylül 2010 Sevgi ve Aþk 

Gök gürültüsü büyük, yaðmuru küçük aþklar yaþattý bana hayat. Her yukarý bakýþýmda baþýmý yere eðdim tekrar tekrar. Bütün yaðmurlar acý bir tokat gibi vurdu suratýma. Her ne zaman birini bir aðacý sever gibi sevmek istediysem, boyundan daha büyük gölgeler düþürdü berrak sularýma. Ýþte bu yüzden dostum, bu zamana kadar hep istemediklerimi yaþadým, isteklerimi ise kimse gerçek anlamda anlayamadý. Bir yalnýzlýktý benimki dallardan tek tek kopan yapraklar gibi. Bir yalnýzlýktý benimki mum ýþýklarý arasýnda yüzüme çarpan.

  Hiçbir Þarký Masum Deðildir; Genelde Zalimleri Hatýrlatýrlar (osman demircan) 23 Eylül 2010 Sevgi ve Aþk 

Hiçbir þarký masum deðildir; genelde zalimleri hatýrlatýrlar.

  Para Sevgiyi Deðil; Sevgiliyi Getirir (osman demircan) 25 Eylül 2010 Sevgi ve Aþk 

Para sevgiyi deðil; sevgiliyi getirir. Para için gelen para bitince gider. Oysa sevgiyle gelen sevgisini býrakýr gider ve bu býrakýlan sevgi, seni sürekli mutlu eder. Hayata her küstüðünde o sevgi bir zindan penceresi gibi kararan yüreðine bir ýþýk süzer. O aydýnlýk ne bir zengin evinin salonundaki mücevher ýþýltýlarýna ne de gökyüzündeki gece yýldýzlarýndan doðan ýþýða benzer. O aydýnlýk ki insanýn gözünün önüne hep cenneti serer.

  Bana Bir Gözyaþý Bile Býrakmadan Çekip Gittin (osman demircan) 27 Eylül 2010 Sevgi ve Aþk 

Sen sadece gözlerimi sevdin. Sonra bana bir gözyaþý bile býrakmadan çekip gittin. Söyle sevgili gözlerimden ne istedin. Ne seninleyken ne de sensizken kimseye bakmamýþken, þimdi tüm otobüslerin camlarýndan dýþarýyý seyredenlere belki sensindir diye bakar oldum. Öyle bir zamanda terk ettin ki beni her yaným kesiklerle doluyken, tüm bulutlardan yaralarýma tuz yaðdýrarak gittin.

  Kestim Bütün Zincirlerin Damarlarýný (osman demircan) 6 Ekim 2010 Türkiye 

Attým kendimi mavi sulara. Kulaðýma su kaçtý. Duydum kurak diyarlarýn sesini. Yüreðimin çatlaklarýndan duygu aktý. Yüzdüm martý çýðlýklarý altýnda. Daldým o an hayallere. Kulaklarýma gemi kaçtý. Kürek mahkumlarýnýn çektiði prangalarýn sesleri, doklarda kýlýç oldu. Kestim bütün zincirlerin damarlarýný. Demirlerden pas aktý. Bir gürültü doldu kulaklarýma. Önce vapur sesleri sandým. Sonra anladým ki, kulaklarýmdan Ýstanbul aktý.

  Dünyasýndan Çiçekleri Koparýlmýþ Bir Kelebek Gibiyim (osman demircan) 9 Ekim 2010 Yaþam 

Dünyasýndan çiçekleri koparýlmýþ bir kelebek gibiyim. Caným öyle yanmakta ki, bir pervane miyim yoksa ateþ miyim belli deðil. Bakýþlarýndan da gözyaþlarý alýnmýþ bir çocuk gibiyim. Aðlayamamam, beni mutlu gösterirken, annem bile mutsuzluðuma inanmamakta. Kimse beni gözlerimden tanýyamamakta. Bir galeride ünlü tablolar arasýnda sýkýþýp kalmýþ resim gibiyim ayný zamanda. Kimsenin gözü bende deðil. Hayatým amatörce çizilmiþ bir resim gibi.

  Türban Sorunu Nasýl Çözülür (osman demircan) 16 Ekim 2010 Gelecek 

Bir eve pencereden de girilir, bacadan da. Kapýyý çalmadan da eve girilir, kapýyý kýrarak da. Türkiye'de tüm sorunlara kapýlar kýrýlarak ya da bacadan girilerek çözüm bulunmaya çalýþýlmakta. Ters durumlar bunlar. Hak yolu varken tersten giriþi tercih etmek, Türkiye'de sapkýnlýða yol açmakta. Türban sorunu iki þekilde çözülür. Birincisi, türban direk laikliðin ve Atatürk'ün simgeleriyle baðdaþtýrýlmamalý. Ýkincisi yeni bir anayasa yapýlmalý.

  Siyah Gül (osman demircan) 20 Ekim 2010 Sevgi ve Aþk 

Dünyanýn tüm acýlarý bir çiçek olurken, benim mutlu bir kelebek gibi ortalýklarda dolaþmamý kim bekleyebilir?Yüzüm tüm acýlara sürtünürken, yanaklarýmýn yeni yaðmýþ bir karýn doldurduðu dað yamacý gibi olmasýný kim isteyebilir?

  Saçlarýnýn Bir Teli Kýrýlsa, Baþýn Aðrýrdý (osman demircan) 27 Ekim 2010 Sevgi ve Aþk 

Saçlarýnýn bir teli kýrýlsa, baþýn aðrýrdý. Peki, okþamaya kýyamadýðým saçlarýný baþkalarýný okþatýrken yüreðin hiç sýzlamadý mý? Saçlarýn bir uçurtma idi aþk rüzgarýmda. Her teliyle göklere yükselirken, bir bit gibi saçlarýndan temizledin beni. Baþýný alýp giderken, saçlarýn sonbahar yapraklarý gibi dökülürken önüme, sana doðru koþamadým incinirsin diye.

  Tüm Gözyaþlarý Yalnýzdýr (osman demircan) 31 Ekim 2010 Günlük Olaylar 

Gülüþleri kýskanan çok olur. Tüm gözyaþlarý ise yalnýzdýr. Seçim senin. Ýster gül ister aðla... Ya kýskanýlacak biri olacaksýn ya da yalnýz... Ýnsanlar gülüþlerini saklarlar, kýskanýlmaktan korktuklarý için. Ya somurturlar akþama kadar ya da yüzlerinde nötr ifadeler taþýrlar. Dünyada gülmek, kolay deðildir. Kolay olmayaný baþaranlar göze batarlar. Gülmek, tüm nazarlarý üzerine çeker.

  Þimdi Seni Þarkýlarla Korkutacaðým (osman demircan) 2 Kasým 2010 Sevgi ve Aþk 

Kurbaðalarýn bir orkestra edasýyla baðýrmalarýný yýlanlar duymadý. Duysalardý belki de sürünmeyeceklerdi. Yýlanlarýn tek derdi midesini doldurmak oldu. Bu yüzden kurbaðalarýn sesi yýlanlarýn kalbini hiç burkmadý veya yýlanlarýn dili çatallý olduðu için, kurbaðalarla birlikte hiç þarký söyleyemediler. Belki de asýl düþmanlýklarý bundan kaynaklandý. Hayatým delik deþik oldu. Her yaným yýlanlarla doldu. Daha þarkýmý söylemedim ben. Neden bana bunca acý? Zehirledi beni hayatýmda var sandýðým her süzülen boy.

  Boþsun (osman demircan) 5 Kasým 2010 Sevgi ve Aþk 

Boþ tencere karýn doyurmaz. Bu yüzden tencere yuvarlanmýþ kapaðýný bulmuþ demem. Boþsun, boþsun , boþsun, bomboþsun. Boþluðunu kapakla örtme. Sana kapak olamam. Ben yarým dönümlük araziyim, sen bir dönümlük arazisin ama bomboþsun. Boþsun, bomboþsun. Aþký herkes ayný yaþamaz. Yüreðin boþtur.

  Senin Kurallarýnýn Benim Trafiðimde Geçerliliði Yoktur (osman demircan) 6 Kasým 2010 Sevgi ve Aþk 

Arabalar ne zaman yol verecekse o zaman geri geri giderler. Uçaklarýnsa böyle bir sorunu yoktur; týpký benim böyle bir sorunumun olmadýðý gibi. Senin hayatýndan uçup giderken, arkama bakmam. Ayrýca dikiz aynam da yoktur. Ýstersen makam koltuðunda otur. Senin kurallarýnýn benim trafiðimde geçerliliði yoktur. Hadi sana elveda. Geç gelen mutluluk, mutluluk deðildir. Daha uðrayacaðým yer çoktur. Gökler yýldýz ýþýklarýyla doludur. O ýþýklar ki ne kýrmýzýdýr, ne sarýdýr, ne de yeþildir.

  Zeka Bazen Elde, Bazen Ayakta, Bazen de Sýrtta Bulunur (osman demircan) 12 Kasým 2010 Sevgi ve Aþk 

Zeka her zaman kafada bulunmaz. Zeka bazen elde, bazen ayakta, bazen de sýrtta bulunur. Sýrtýný dönebilmek, elinin tersiyle itebilmek, ayaklanmak bazen çok zekice hareketler olabilir. Yazarlarýn ve enstrüman kullananlarýn zekasý ise parmak uçlarýnda bulunur. Parmak ucumla seni gösteriyorsam bil ki, ya bir þiir kadar zarifsin ya da bir keman kadar etkileyecisin.

  Piç ile Ýbne (osman demircan) 23 Kasým 2010 Ýliþkiler 

Bir piç hiç þüphesiz karþýsýndakine ibne diye hitap eder. Aslýnda bilmez ki o neyse kendisi de aynýdýr. Sadece kelimeler arasýnda nüans farký vardýr. Ne garip deðil mi? Ýnsanlar az bir farktan dolayý, büyük ayrýcalýklar yaratmak istemekteler kendilerine. Orospuya orospu deyip, onunla seviþenler genelevden adam gibi çýkmaktalar. Kocasýnýn yataðýnda, sevgilisiyle seviþenler, bilmezler mi yüreðin erkeði, diþisi olmaz; bir mert olaný vardýr yüreðin, bir de namert olaný... Namert yürekle sadece öpüþmeyi ve seviþmeyi sevenler, bedenleri doyunca baþka bedenlere elin karýsýna da ondan sonra orospu derler.

  Býldýrcýn Bakýþlý Sevgili (osman demircan) 26 Kasým 2010 Sevgi ve Aþk 

Kalkýp gitmenin vakti gelmiþtir. Ayak niyetine taþýdýðým uzuvlar, elbet beni bir yere kadar götürür. Bu kaçýþým ne açlýðýmdan ne de susuzluðumdandýr. Ah sevgili bu gidiþim senin o gözlerindeki derinlikte boðulmamak içindir. Ey sevgili bana bir daha bakarsan, ölürüm diye korkarým. Ne açlýk ne de susuzluk, senin süründürücü ve öldürücü bakýþtan daha fazla beni mahvedici olabilir. Seninle göz göze gelmek, tsunami dalgalarýyla burun buruna gelmek gibidir.

  Ölümüm Güzelleþir Seninle (osman demircan) 28 Kasým 2010 Düþler 

Yolumun sonunda cehennem varsa, ayak altýma Ýran halýlarý sersen ne çýkar. Bana öyle gel deme, çek ayak diplerimden saltanatýný. Bana lüks caddelerde hýz yapan spor araba olacaksan eðer, benim baþýma gelen en büyük hata olursun. Çünkü ben baþýmý alýp daðlara çýkmak isterim. Daðlarda, soðuk sular içmek, çiðdemlerle hemhal olmak isterim. Senin bana yaþatacaðýn güzellik, bir çiçeðin sapý kadar bile olamaz. Seninle el ele yürüsem, avuçlarýmda güller kurur.

  Sen Giderken (osman demircan) 3 Aralýk 2010 Sevgi ve Aþk 

Renklere mi küskünsün ki saçlarýný bir fýrça gibi savurup dünyayý siyaha, beyaza, yeþile, maviye boyamamaktasýn. Bir küstüm çiçeði misin ki, bir bahar dalý gibi bana güzellik yaþatmazsýn. Nedir sendeki bu telaþ? Güvercinler gibi camlara yýldýz yaðmuru gibi yaðarsýn. Ruhun acýsýndan bana billur bir göl býrakmaz. Çalkantýlý ve bulanýk sularda bedenimi sýrýlsýklam býrakýrsýn. Ve sonra alýr baþýný gidersin. Gitmek bilirsin, terk etmektir. Gitmek, hiç geriye bakmamaktýr.

  Bir Ýnsanýn Son Kez Çay Getiriþidir Belki de Ruhumun Ölümcül Soðukluðuna (osman demircan) 5 Aralýk 2010 Yüzleþme 

Ah bin kere ah... Son kez denize bakýþýmdýr belki de yýldýzlarýn denizle oynayýþýný seyrediþim. Bir boðulma anýdýr denizle mehtap arasýnda kalýþým. Bir insanýn son kez çay getiriþidir belki de ruhumun ölümcül soðukluðuna. Bir insan gözünün son bakýþýdýr bana gülüþlerimin son çabasýnda. Bu dünya sizin olsun, her gün eþeleðiniz çöplükleriyle. Artýk yeter dediðimin, yetersizliðindeyim.

  Seni Sevmek Yanarak Ölmeye Benzer (osman demircan) 7 Aralýk 2010 Sevgi ve Aþk 

Bir göl ki sularýna vurur söðüt dallarý. Dalga dalga yayýlýr serin sularý. Bir rüzgar ki saçlarýna deðmeden gider. Çimenler bu manzara karþýsýnda boynunu eðer. Çünkü saçlarýn çiy düþmüþ çimenlere benzer. Týpký saçlarýna tutamamamýn verdiði hüzünle, bükerim ben de boynumu. Yoksul bir çocuðun, eþofmansýz haliyle, arkadaþlarýnýn top oynayýþýný izlemesine benzer sana bakýþým.

  Sürahi ile Bardak Gibiydik (osman demircan) 24 Aralýk 2010 Düþler 

Sürahi ile bardak gibiydik. Çift kaþarlý dost gibiydik, deniz kenarýndaki bir masada. Bir örtüydün sen, ben ise üzerindeki çiçeklerdim. Sen yeþil bir gözdün, ben içindeki bir ýþýk... Sen gözdün mavi ya da siyah... Ben göz kapaklarýnda kirpiktim. Sen saçtýn, ben rüzgar... Sen neþeydin, ben gülüþ... Sen bahardýn, ben çiçekli bir dal... Ben bir denizdim, sen derinliðimde sedef içinde bir inci... Ben bir vazoydum, sen rengarenk çiçek...

  Haykýr Beni (osman demircan) 25 Aralýk 2010 Sevgi ve Aþk 

Önce sessizce yüreðine al beni. Bir duygu yap beni. Bir imge olayým ardýndan düþüncelerinde, þiir diye yaz beni. Notalarla süsle beni ey yar. Al eline kemaný çal beni. Hangi þarkýysam gecelerinde, dudaklarýndan o tatla haykýr beni. Kelimelerinin içinde kalayým ey yar.

  Binlerce Çiçeðe Dönüþmek (osman demircan) 29 Aralýk 2010 Yaþam 

Hayatta hep tek baþýna mücadele etmek zorunda olanlar vardýr. Arabalar yanýndan geçerken dost yüzler hep dikiz aynalarýndan gülümser onlara. Kaldýrýmda karþýlaþtýklarý, sadece bir kahve kokusudur o kadar. Derdini kimseye söyleyemezler. Yerlere düþseler bile, kendilerini kaldýracak kimseleri yoktur. Bir aðaçtýrlar; ama dallarýnda hep yiyiciler vardýr.

  Bir 58 K Cinneti (osman demircan) 30 Aralýk 2010 Yerler 

Saat on onbir sularý. Evimdeyim. Eþim, açýlan kapýdan sel sularýnýn getirdiði bir yaprak gibi yanýma süzüldü. Kupkuru ve sopsoluktu. Þaþkýnlýkla kendisine bakarken, gözlerimin içine bakarak babamýn öldüðünü söyledi. Þaka sandým önce. Dudaklarýmdan þaka bu diye hüzünlü bir ifade çýktý. Babamýn hastalýðýný hatýrlatýnca, öldüðüne inandým. Üzerimdeki þoku atlatýr atlatmaz, doðruldum. Dizlerimin birbirine kenetlendiðini hissettim.

  Yýlbaþýnýn Talihsiz Kuþu Güvercin (osman demircan) 31 Aralýk 2010 Yerler 

Bir güvercindim. Uçtum bulutlarla gökyüzüne. Sonra dolu dolu aðladým. Bir hapishanenin penceresine kondum. Göz göze geldim bir mahkumla. Bakýþlarýnda sarmaþýk gülller vardý. Duvarlara týrmanýp, sokaða taþmak isteyen bir hali vardý. Sustu, sazýn sesiyle. Titreten tellerde, gözyaþlarý diken olmuþtu. Dikenli tellerde þarkýlarý bile hapis kalmýþtý. Yýllarýn biriktirdiði acýlar, yüreðini yakmaktaydý. Duygularý kül rengindeydi. Gözleri alev alevdi.

  Dualarýndaki Amin Olayým (osman demircan) 31 Aralýk 2010 Sevgi ve Aþk 

Karanlýðýnda yýldýz yap beni. aydýnlýðýnda gölgen olayým. Her gün geçtiðin yol olayým. Eteðinin ucunda dantel, ellerinde eldiven olayým. Hep seninle olma isteðidir bu. Göz kapaklarýnda kirpik, bakýþlarýnda manzara olayým. Olayým olayým sevgilin olayým. Þiirlerinde ahenk, kaleminin ucunda yazý... En mutsuz anýnda yüzündeki gamzende gül olarak biteyim. Burnunun dibinde hep olma isteðidir bu.

  Ben En Çok Saçlarýna Benzerim (osman demircan) 4 Ocak 2011 Sevgi ve Aþk 

Ben en çok saçlarýna benzerim. Týpký onlar gibi bazen bitli, bazen kirli, bazen de, tertemiz olurum. Týpký saçlarýn gibi uzar gider yalnýzlýðým ve hiç kimse okþamaz beni. Saçlarýn gibi kývrýk ve iki büklüm olur bazen hayatým. Dünyaya bir saç teli kadar baðlýyýmdýr o anlarda. Ha koptum ha kopacaðým derken, bir el uzanýr inceliðime ve sonra o el hayatýmý örer yeniden. Saçlarýnýn kadar siyahýmdýr ve toz kir içindeyimdir, hayatla mücadelemde.

  Ben Masallara Ýnanýrým, Senin Realiten Beþ Para Etmez (osman demircan) 6 Ocak 2011 Düþler 

Gözlerimin içinden kopup gelen bir sabah uykususun. Yüzümün su görmemiþliðinde, dudaklarýmdaki çýrpýnan balýksýn. Burnumdaki, deniz maðarasýsýn. Her nefes alýþýmda, içime dolan iyot kokususun. Gözlerimin açýklýðýnda deniz dibi kumsalý, gözlerimin kapalýlýðýnda inci dolu sedeften saraysýn. Sen masallarý andýransýn. Sen, bana masallarý inandýransýn. Ýnançsýn, güvensin, vefasýn ve merhametsin. Ýþte bu sözlerle baþlar asýl masalllar.

  Cehennemden Bir Mektup Var (osman demircan) 10 Ocak 2011 Yazarlar ve Þairler 

Cehenneme bir damla gözyaþý gibi düþeceðim. Senli günahlar, bakýþlarýmda çengeli iðne olacak. Bakaþlarým, gözlerimden bir beyaz kaðýt olarak akacak. Cennetteki adresine, cehennemden bir mektup var diye göndereceðim, acýlarýmý. Senli mektuplarýn kenarý yanýkken, ben cehennemde tamamiyle kül olacaðým. Çünkü seni sevmenin kahredici azabýný, senden þýmarmayasýn diye gizleyeceðim. çünkü yangýnlarýmýn asýl sebebi sen deðilsin, benim bir mum altýnda þiir yazarken, mýsralarýmýn ateþ alýþýdýr.

  Seni Çok Seviyorum (osman demircan) 10 Ocak 2011 Düþler 

Beyninde kuþ cývýltýlarý. Öyle ýlýk, öylesine sýcak bir rüzgar el gezdiriyor dallarda. Ardýn sýra, kuþlar ötüþüyor yapraklar arasýndan ýþýklarýn sahne yaptýðý yerlerde. Beynimin içinde güzel sesler bir cennet nehri gibi þakýmakta, çaðýldamakta. Mutluyum iþte. Seni düþünüyorum ondan. Düþüncelerimde bir kuþ, bir þarký, bir ýlýk rüzgar oluyorsun. Gözlerimden fýþkýrýyor aðaçlar.

  Mahvettin Dudaklarýmý (osman demircan) 13 Ocak 2011 Sevgi ve Aþk 

Önce bana dönüktün. iþte o an gözlerin bir ova kadar büyüktü. Sonra yan duruþunu gördüm, gözlerin sanki baþýmýn yanýndan výzlayýp geçen bir kurþundu. Daha sonra sýrtýný döndün bana. Giderken arkandan baktým sadece. Bir saç telin düþtü kaderime. Öyle ince bir saçýn vardý ki, onunla ben, birden koptuk sanki aþk ülkesinden. Sana geri dön diyemedim.

  Karakollardaki Tutanaklara Þiir Gibi Geçmemiþimdir (osman demircan) 16 Ocak 2011 Yaþam 

Yine akþam olmakta. Aðaçlar, yapraklar, insanlar, çekilmekteler kendi manþetlerine. Ben ise tüm gazateleri çektim üzerime. Harf harf yalnýzlýðý sardým üzerime. Sen evinin köþesinde, umut çiçeklerini sulamaktasýn. Ben ise gazatenin köþe yazýsýnda, beni hiç tanýmadýðý halde bir yazarýn kaleminin ucunda can çekiþmekteyim.

  Ey Kömür Gözlüm Yüreðimin Ateþinden Uzak Dur (osman demircan) 18 Ocak 2011 Düþler 

Yine bahtýma rüyalarým düþtü. Rüyalarýma girersin sen her gece. Her sabah uyandýðýmda da, kor gibi yüreðime küreklenen kömür gözlerini unutmak için tüm gün kömür ocaðýnda çalýþanlar gibi terden sýrýlsýklam olurum. Gözlerin sonra toz halinde bulaþýr tenime.

  Bakýþlarým Ýse, Gözlerimin Ortasýnda Bir Kaktüs Gibi Kalmýþtýr (osman demircan) 19 Ocak 2011 Ýtiraflar 

Ezelden ebede uzanan yolda yalnýzlýðým tek yarenimdir. Ruhlar aleminde tek baþýna bir köþede, kendi gölgemi siyaha boyamýþýmdýr. Bir ruh ikizim olmamýþtýr hiç. Otagara kavuþamayan bir otobüs gibi þarampole yuvarlanmýþýmdýr. Tek kiþilik bir kazayým ben. Kaným, ruhumun kimsesizliðinde saklýdýr. Bir bedene bürününce anne karnýnda, kordan baðýmdan annesizliði içmiþimdir.

  Kadýna Mutsuzluk Yakýþýr (osman demircan) 23 Ocak 2011 Sanat 

Bütün kadýnlardan tablo yapýlabilir biri hariç. O da kim midir? Tabi ki yontulup þekillendirilen ve bir resme monte edilebilen taþ gibi kadýndýr. Bir resme baþladýðýnýzda dikkat edin, kompozisyonuzda kadýn figürü olacak kiþi, mutluysa eðer sýradan pozlar verir ve boyayý taþýrýr. Kadýný mutsuz et ki, tabloya heyecan ve renk katsýn. Böyle olmazsa kadýn katýlaþýr, taþlaþýr. O zaman resme bir figür olarak deðil, bir motif olarak katýlýr.

  Sen ve Ben (osman demircan) 24 Ocak 2011 Ýtiraflar 

Bugün bir film izledim. Her karesinde sen vardýn. Ellerin bir merhametti. Bütün paslanmýþ parmaklarýn inadýna seninkiler altýn gibi parlamaktaydý. Ellerindi ihtiyaçlarýmý gideren. Ellerindi bana zahmetsiz bir gün geçiren. Senin eline düþmek, parmaðýnda bal olmaktý. Parmaklarýn yürek peteðimden keþke hiç çýkmasaydý.

  Bir Ýnce Belli Bardak ve Çay Deminde Bir Kadýn (osman demircan) 25 Ocak 2011 Ýtiraflar 

Bir masa... Masada anlýk fotoðraflar... Bir kadýn ve üç adam... Devrilen ince belli bardak mý yoksa kadýn yüreði mi anlamak zor. Masada aðýr bir travma... Kadýn çayýn deminde bir silüete dönüþmekte. Kadýn ince belli bir bardak mý koyu demlenmiþ bir çay mý kimse bilmemekte. Ortalýk bir duygu hali. Duygular ise þaþkýn ve üzüntülü. Bir ressam yüreðinde, adam portresi açýk arttýrmada.

  Yak ve Kül Et (osman demircan) 27 Ocak 2011 Sevgi ve Aþk 

Acýyý elime bir ateþ olarak verdiler. Dediler git, sevgiliyi yak ve kül et. Yanýna varýnca, baktým sevgili gülüþmelerde. Attým ellerimdeki ateþi o vakit. Koydum yüreðimin üzerine ellerini. Parmak uçlarýyla öyle bir tutuþtu ki, kurtaramadým onu içimdeki aþk ateþinden. Ey sevgili, sen bir volkan ben ise yamaçlarýnda kurulmuþ bir þehir miyim? Ya her gün beni sarsacaksýn ya da her gün yakýp kül edeceksin. Kolay mý bilirsin her gün cehennem olmayý.

  Al Beni Sen Kurtar Anne (osman demircan) 5 Þubat 2011 Gelecek 

Al beni götür buralardan anne. Burada güneþ bile soðuk. Dokun cümle ýrmaklarýma. Avuçlarýna dolsun kelimelerim. Belki anlarsýn beni o zaman anne. Ýç yüreðimdeki korkularý. Bir su gibi akar hayatým. Suyum kendi içine akar anne. Akýt içine duygularýmý. Belki yüreðine bir su gibi düþerim. Acýlarýmý hissedersin anne.

  Bir Þehrin Hiç Olmaman Gereken Yerindeyim (osman demircan) 8 Þubat 2011 Yerler 

Bir þehir dolusu insanýn beyninin küçük bir yerini dahi fikirleriyle, görüntüleriyle, davranýþlarýyla dolduramamasýna raðmen, seni aptal ve iðrenç bulmalarý ne kötü kader deðil mi? Bir dünya dolusu insanýn seni sevmediklerini söylediklerinde üzüntüden ölmeni bekledikleri bir anda senin katýla katýla gülmekten ölmen ne güzel kader deðil mi?

  Ruhum Kokan Bir Demet Söz (osman demircan) 9 Þubat 2011 Yaþam 

derdin ki ne güzel kokuyorsun. ben güzel kokular sürünüp yanýna her geliþimde, sen dünyamý egzoz dumanýyla doldururdun. çekip giderdin, bagajýna doldururdun gitme deyiþlerimi. git deyiþlerimi þimdi plakan yaptým arkana taktým. yolun açýk git sevgili. sana birlikte el sallayacaðým yeni bir sevgili buldum. þunu unutma sevgili el sallayan herkesin bir eli boþtadýr. þimdi o elim doldu sevgili.

  Nerdesiniz Gurbet Kuþlarý (osman demircan) 10 Þubat 2011 Yerler 

Bu nasýl bir þehir. Apartmanlarýnda, bir çocuðun ev çizimlerindeki hayaller bile yok. Birbirinine dayanan apartmanlarýn, insan içine çýkacak halleri yok. Bu nasýl bir þehir. Yollarý kananilazyon tünelleri, arabalarý laðým fareleri. Düþtüm bir çukuruna þehrin, insanlar seyretmekte beni. Çocuklarým aðlamaklý ve garip. Nerdesiniz gurbet kuþlarý?

  Her Beyazlýk Ayný Deðildir. (osman demircan) 14 Þubat 2011 Yaþam 

Yaðmurlarýn derelerle birlik olduðu zamanlarda, toprak yüreðinden kopan her parçasýný sulara kaptýrýr. Toprak sele dayanamaz, çünkü su sinsice yüreðine iþler. Bilmez ki, suyun kirlendiði vakitlerde, saflýðýný da yitirir.

  Yaþamak, Kadýnlarda Dudaklara Ruj Sürmek, Erkeklerde Þarký Söylemektir (osman demircan) 15 Þubat 2011 Yaþam 

Günlerden salý... Takvimler yýrtýlýrcasýna, günler geçmekte. Her günümde olduðu gibi bugünümde de kelebekleri salývermekteyim kavanozlardan. Çünkü ben en çok gökyüzüne açým. Karnýmý bulutlarla, gün ýþýklarýyla doldurmak istemekteyim. Bugün salý...

  Matematik Bu Yüzden Küsüratlarýmý Görmek Ýstemez (osman demircan) 15 Þubat 2011 Doða ve Dünya 

Kalbim yuvasýndan yere düþmüþ bir kuþ yavrusu. Gözlerim yuvalarýndan fýrlayacak gibi. Gözlerim uçamamakta. Bakýþlarým aðacýn altýnda, soðuktan nemlenmekte. Aðladýðýmý sanmayýn sakýn, gözyaþlarý beni hiç ilgilendirmemekte. Bir aðaç, duygusal bað kurmadýðý meyvelerini kuþlara kaptýrmakta. Ne nefret ne sevgi var içinde. Ben aðaç altýnda çýrpýnmaktayým. Aðaçta bir kýpýrtý yok. Gölgesi karanlýðý resmetmekte.

  Ey Kara Gözlüm (osman demircan) 16 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

Ey kara gözlüm! Beni bu gece rüyanda görür müsün? Rüyalarda saklanýr, en gizli aþklar. Beni bir ömür boyu, gözlerinde saklar mýsýn? Gözlerini her sabah açtýðýnda bile ve gözünde bir cam parçasý halinde kalsam bile, ölünceye kadar bu acýya dayanabilir misin?

  Yalnýz Notalarý Oynadým Bu Zamana Kadar, Þarkýlar Hep Aþklardan Bahsederken (osman demircan) 16 Þubat 2011 Sevgi ve Aþk 

Bir gözün hep arkasýnda kaldým. Göremedi garipliðimi bana sýrtýný dönenler. Oysa ben onlarýn saçlarýný gördüm. Saçlarý bakýþlarý olsaydý keþke. Bir uzun bakýþ düþürseydi yoluma. Yollarým bir merdiven oldu bir rampa. Her adým atýþýmda þehrin bütün ayakkabalýrýmýn baðlarýný çözdüðünü gördüm. Ben bu þehre, bu yüzden hiç baðlanamadým. Bir ezan sesi kadardý haykýrýþlarým; ama bir türlü dik duramadým minare gibi. Eðdi ve büktü beni bütün inançlar.

  Kocaman Bir Çýðlýðým (osman demircan) 22 Þubat 2011 Ýliþkiler 

Ýhanet, ikiyüzlülük, vefasýzlýk yoðun bir kar yaðýþý... Bir ölümcül acýnýn tam altýndayým. Parmaklarým donmakta, ayaklarým kaymakta, ellerim beni kurtaramamakta. Kocaman bir çýðlýðým. Baðýrsam çýð altýnda kalýrým, sussam donarým. Bir beyaz masumiyetin içinde bir ben miyim suçlu? Gözlerimdeki karý atmaktan yorulur bakýþlarým. Aðlasam gözyaþlarým buz, nefesim ayaz olur. Üþürüm ölümcül yalnýzlýðýn içinde. Kimse duymaz sesimi. Her yer kardan dað, buzdan nehir... Bütün yollar bana kapalý. Yüreðimin, beynimin buz kestiði ayazda ve kýþta, bir acýnýn keskinliðinde soluðum kesilmekte. Ufkumda hiç güneþ görünmemekte. Tüm insanlar ya dallarý kar dolu aðaç, ya da sesimi duyunca üstüme çöken bir çýð.

  Uzak Mesafeli Aþklar (osman demircan) 11 Mart 2011 Sevgi ve Aþk 

Yanlýþ anlaþýlmalarý düzeltmek için, iletiþim kurmaya çalýþýyorum karþýdaki kiþiyle. Telefon etmek istiyorum. ona. Ya meþgul oluyor ya da çaðrýlarýma cevap vermiyor. Aradaki mesafe, söz anlamýnda kilometrelerce büyüyor. Yan yana hiç gelemediðimiz için, nerede ve nasýl yaþadýðýmý bilmiyor. Onun yaþamýný bildiðim için, telefonda konuþurken acýlarýný hissedebiliyorum.

  Ter de Pis Kokar; Ama Emek Olmazsa O Koku da Olmaz (osman demircan) 13 Mart 2011 Yaþam 

Hayattan ne aldýðýn deðil; hayata ne kattýðýn önemlidir. Tüm sahneler boþtur; senin oyunculuðun elleri ve dudaklarý coþturur. Tüm kadýnlar, çicektir ve daldýr. Rüzgarsan, dallarý kýrma, çiçekleri yerinden sökme. Tükettin kadar, hayatýn çöplüktür. Üret sevginin en sýcaðýný.

  Of Of... Ne Güzel Bir Gün (osman demircan) 16 Mart 2011 Düþler 

Of of... Ne güzel bir gün! Ýnsanýn bir arabaya binip, kaçasý geliyor; ama nereye? Tüm bahçeler gül dolu, lale dolu. Tüm þarkýlar sevinç terennümlerinde... Þöyle akþamüstü kimse yokken, çýrýlçýplak denize girmek geliyor insanýn içinden. Denizi kucaklamak, donsuz ve þortsuz bir balýk gibi yüzesi geliyor insanýn. Koþmak istiyor insan, çayýr çimen. Sonra yumuþak bir yastýða baþ koyar gibi, sevgilinin teninde rahatlamak istiyor insan.

  Hepiniz Gazetelerdeki Köþe Yazýlarý Gibi Boþsunuz. Nedense Hayatýmdaki Tüm Köþeleri Tutmuþsunuz (osman demircan) 18 Mart 2011 Toplum 

Þöyle bir sana ne diyebilsem. Karþýmdaki de bu sözümün ne anlama geldiðini bir anlayabilse. Toplum öyle sokulgan ki, yýlandan farksýz. Hayatýnda yeter ki bir gedik bulsun, hemen içeri girer. Diyemezsin ki hayatýmda ne iþin var. Arkadaþtýr, dosttur... Ne yapsa iyilik içindir. Uf dersin, anlamaz. Sana nefes aldýrmaz. Neden bu kadar yapýþ yapýþsýn dersen, seni ayakta tutmak için der.

  Senin Ne Olduðun Önemli Deðildir (osman demircan) 23 Mart 2011 Ýliþkiler 

Aristo da olsanýz, size genelevi de soran olur, hayatýn ne olduðunu da. Sonuçta sizin ne olduðunuz önemli deðildir, önemli olan karþýnýzdakinin ne olduðudur. Bir bakýn hayatýnýz, piç diyenlerle, orospu çocuðu diyenlerle, hiçbir þey diyemeyip susanlarla ya da yalan konuþanlarla doludur. Peki bu yargýlara baþvuranlar kimlerdir?

  Mevsimlerden Bahar (osman demircan) 25 Mart 2011 Günlük Olaylar 

Mevsimlerden bahar... Toprak kokusu yok etrafta. Ne çocuk gülüþmeleri ne de kadýn çaðýrmalarý iþitilmemekte. Yaþamak güzel kokudur, bakýþlarýn parlamasýdýr oysa. Mevsimlerden bahar... Baðýrmalar, çaðýrmalar, küfürler, sövmeler havada uçuþmakta. Kelebekler yok. Herkes bir örümcek galiba. Kim dünyayý bu hale getirmekte. Sebzelerde ve meyvelerde eski tatlar yok. Toprak adeta taþ. kaya, uçurum. Her þey intihar etmiþ sanki.

  Neþeli Bir Gün (osman demircan) 30 Mart 2011 Günlük Olaylar 

Bugün neþeli bir gün... Dudaklarýmda insanca gülümsemeler... Güzel bir yüz ifadesi var bende. Yaðmurlarý ve sisleri istemem artýk. Gitsin kara bulutlar, aðlamak isteyenlere. Tozlu kitaplarýn tertemiz sayfalarýný çevirmekteyim. Bugün en güzel cümleleri ezberlemekteyim." Ölüyorum, ellerini uzat bana. Son sýcaklýðýmý vereyim sana." cümlesi gibi. Yaþamak ne harika. Paketlere konulan hayatýn hediyelerini açmaktayým.

  Bileklerindeki Malleollarý Severim (osman demircan) 7 Nisan 2011 Ýliþkiler 

Karanlýktayým, alkollüyüm, sinir ilaçlarýný içmiþ vaziyetteyim, damarýma enjekte edilen morfinleyim, bileklerimdeki kesiklerleyim... En kötü haldeyim, hayatýn torpido gözündeyim. Bir þehrin manzarasý en güzel yamacý gibi karþýma çýkma.

  Senden Kaçsam da Sana Gelsem de Ayaklarým Kan Ýçinde Kalýr (osman demircan) 17 Nisan 2011 Ýliþkiler 

Yalnýzlýk yüreðimde derin bir kuyu... Bütün dileklerim birikse de içinde, duygularým yine sensiz. Acýlar yaðan yaðmur altýnda kuru daldýr. Bütün su birikintileri dallarda asýlýrken, bir umut yeþermez o aðaçlarda ne yazýk. Aklýmdasýn, bir çivi gibi.

  Kulaklarým Çýnlamakta (osman demircan) 18 Nisan 2011 Günlük Olaylar 

Kulaklarým çýnlamakta, baþým dönmekte... Ýþitme kaybý yaþamaktayým. Ýnsanlar mýrýldanmakta sanki yanýmda. Duymak istemekteyim seslerin enerjisini. Cümle varlýðýmla katýlmak istemekteyim hayat kitabýna.

  Sen Bir Fazla Gözükmelisin (osman demircan) 20 Nisan 2011 Yaþam 

Aþkta ve sevgide de adil olmalýsýn. En fazla yüreðini ikiye bölmelisin. Rasyonel davranýp 1/2 olmalýsýn. Sonuç itibariyle eþit olsanýz da, o 1' de kalýrken, sen 2' de kalmalýsýn. Çünkü sen her zaman daha fazlasýný hak ediyorsun. Onun yanýnda olmayýþý senin bir eksiðindir belki; ama o giderse kendini deðersiz sanma.

  Ayrýk Otlarý (osman demircan) 21 Nisan 2011 Ýliþkiler 

Seni okþayan ellerin yanýnda sanki bileti kesilen garip bir yolcuyum. Seni severlerken baþka gözler ve eller korkular, kaygýlar otobüsünün içindeyim. Kimdir bu üçüncü kiþiler? Sen ve ben aralýðýnda özgür bir ülke býrakýrken, kimdir o ülkelere girip talan edenler? Bir elin parmaklarýnýn diðer elin parmaklarýnýn içine girmesi gibi kimdir bizimle bu kadar içli dýþlý olanlar? Kimdir aþk apartmanýmýzýn asansörüne bindiðimizde bizimle beraber binen ve inen? Üçüncü kiþiler akan bir renge benzer, karýþýr diðer renklere.

  Sen Giderken O Beyaz Güller, Beyaz Kefenim Olmuþtur (osman demircan) 23 Nisan 2011 Sevgi ve Aþk 

Acý bir kova su. Baþým dalýp çýkmakta içine. Nefesim gýrtlaðýmdan çýkamamakta. Bir ölüm kalým savaþý baþýmýn yazgýsýdýr. Baþým bedenimin volkan aðzý. Beynim gri bir lav, gözlerim kor ve alev. Þimdi bu kafayla sana nasýl þarký söyleyeyim? Sözlerim kasabalarýný yakar, yaþadýðýna piþman olursun. Eðer benim sevgim sende olsa, dilini çiðnersin.

  Bir Kadýn Gördüm (osman demircan) 28 Nisan 2011 Yaþam 

Bugün bir kadýn gördüm. Titrek bedeninde, sarsýlmaz tek yer dudaklarýydý. Dudaklarý keskin çizgilerle yüzünde bir býçak gibiydi. Dudaklarý tüm suskunluklarýný ve haykýrýþlarýný taþýmaktaydý. Kollarýný üst üste kavuþturmuþ, elleriyle su þiþesini tutmaktaydý. Yalnýzdý kimsesiz bile olamayacak kadar.

  Gözyaþlarýmý Isýrmak Ýstiyorum (osman demircan) 29 Nisan 2011 Sevgi ve Aþk 

Gözyaþlarýmý ýsýrmak istiyorum. Susturmak istiyorum seni isteyen duygularýmý. Ellerimi, kollarýmý, gözlerimi senden uzak tutmak istiyorum. Seni öyle arzuluyor ki azalarým, sanki her birini ipe baðlýyorsun ve sonra çekiyorsun uçlarýný. Senin beni kendine çekmene dayanamýyorum. Damarlarým çatlayacak gibi oluyor, kollarým kopacak gibi oluyor ama; aþkýndan kopamýyorum.

  Þeytanýn Doldurduðu Tüfeðe Benzeyen Ýnsanlar (osman demircan) 3 Mayýs 2011 Meslekler & Ýþ Yaþamý 

Bedenime kazýnan bir dövmeydi insanlar. Tenime yosun kokusu hakim olunca, mavi bir dalga yýkadý beni ansýzýn. Silindi tüm bedenime kazýnan figürler. Ne güzel bir dokunuþtu öyle sevgilim denizin ýslak elleriyle beni yýkayýþlarý. Ipýslak bir aþkýn dalga sesleriydi yürek limanýma ve koylarýma dolan.

  Kulaðýnýn Dibinde Çalan Bir Kemandým (osman demircan) 6 Mayýs 2011 Sevgi ve Aþk 

Kulaðýnýn dibinde çalan bir kemandým da beni iþitmedin. Eðer boynunu bana doðru eðmiþ olsaydýn, sana hüzzam þarkýlar eþliðinde seni seviyorum diyecektim. O kadar dik baþlýydýn ki, ellerinde keman oldum da, baþýný bana doðru yaslamadýn.

  Bir Türlü Bir Masaya Kurulup Tam Tadýnda Bir Aþk Yaþayamadým (osman demircan) 8 Mayýs 2011 Sevgi ve Aþk 

Saçlarýmýn rüzgarda daðýlýþý yalnýzlýðýmdý. Çünkü bir daha toplayamamacasýna karanlýða kaptýrdým siyah saçlarýmý. Gündüz seni düþünürken saçlarýmý yoldum. Gece yolduðum saçlarýmý karanlýða kaptýrdým. Ne yýldýz düþürdün saçlarýma ne de gözlerimde mehtap ýþýltýsý verdin. Sen sadece kendini sevdin.

  Sen Giderken (osman demircan) 10 Mayýs 2011 Sevgi ve Aþk 

Zarif bir çiçeðin renklerinde kýrmýzý dudaklarýn vardýr. Bahar dudaklarýnda þen þakrak kahkahadýr. Güldüðün kadar mutlusundur, aðladýðýn kadar esir. Býrak koyuver gözyaþlarýný, sevgilinin adý silinip gitsin. Seni güneþe muhtaç eden, gece karanlýðýnda yýldýzlara esir eden sevgili tüm yaðmurlarý yüreðine doldurup da, sana üþüme býrakýrsa, uzattýðýn ellerini geri çek.

  Büyük Aðaçlarýn Yapraklarý Küçük Olur (osman demircan) 12 Mayýs 2011 Sevgi ve Aþk 

Takýlýp kaldým yapraktaki çiy tanesine. Yaðmularý sevmek varken, ben birazla yetindim. Biraz sýcaklýk yetti bana karlý havalarda. Birazcýk sevgi istedim yürekten konuþanlardan. Biraz ýþýk yeter dedim, zindandan hayatýmda.

  Sen Benim Gözlerimin Altýndaki Mor Halkasýn (osman demircan) 22 Mayýs 2011 Sevgi ve Aþk 

Bir sevgi bu dayanýlmaz acýlar içerir. Yürüyüþümü deðiþtirir kaldýrýmlarda. Seni her düþünüþümde yalpalar bedenim. Ha düþtüm ha düþeceðim olurum sokaklarda. Ölüm ve yaþam yüreðimde ayný anda var olur. Seni düþünmek ya ciðerlerime temiz hava doldurur ya da yüreðime mahvoluþumun ölümül duygularýný vurur.

  Uçurumlarýndan Üzerime Dök Þelalelerini (osman demircan) 23 Mayýs 2011 Sevgi ve Aþk 

Yeraltý sularý gibi çýkmak istiyorum, duygu kapalýlýðýndan. Yüreðiminin çatlaklarýndan duygularýmý fýþkýrtmak istiyorum. Ey sevgili bundan cesaret alýp yanýmda çiçek olmaya kalkma. Seni sýcak sular gibi haþlarým. Eðer sevgime denk olmak istiyorsan bir dað gibi çýk karþýma. Aþkým diye baðýrdýðýmda ayný tonda ve yakýcýlýkta sesim yankýlansýn yanýmda.

  Ey Tanrý'm Kendini Benim Yerine Koy; Þimdi Ben Ne Yapmam Lazým (osman demircan) 24 Mayýs 2011 Yüzleþme 

Tanrý'm bu yüreði neden bana verdin? Yine kollarým böðrümde yine cýlar içindeyim. Bir tükenmiþ kalemim. Yeni sayfalar açsam ne çýkar. Tüm defterlerimde sil baþtanlar. Artýk tüm sayflarý ya silmekten ya da yenilemekten sýkýlmaktayým. Ýçimin tükenmiþliðinde bir güzel cümle kurabilecek güçte deðilim. Ben Tanrý'nýn yonttuðu bir mermer heykel miyim?

  Elveda Aþkým Elveda (osman demircan) 25 Mayýs 2011 Sevgi ve Aþk 

Sana elveda dediðimde güldün. Zannettin ki seni terk edip gidemem. Zannettin ki bu yürek ayrýlýðýný taþýyamaz. Sandýn ki sensizlik beni öldürür. Gittim. Ne telefonlara sarýldým ne de boþluðuna. Aramam dedim ya sana iþte aramadým ve de aðlamadým. Bir gözyaþý dökseydim belki hatýralarýna, koþardým ayaklarýna. Yok öyle olmadý. Ayaklarýndan dökülmedim bu sefer yollara. Adýn harf harf bir mermer yazýsý gibi düþtü de aklýma, yine de parçaladým içimdeki seni. Gömdüm seni yüreðime ve adýnýn kazýndýðý yere. Yüreðimin acýsýna dayandým.

  Özlemek (osman demircan) 28 Mayýs 2011 Yaþam 

Özlemek neye yarar ki hiçbir þey eskisi gibi kalmadýktan sonra. Eskiden bir kediyi sever gibi severdin beni. Ben de yanýnda süt dökmüþ kediler gibi dururdum. Þimdi ne kedi sokuluþlarý kaldý bende ne de senin sýcaklýðýný arayýþým kaldý bende. Ýnsan yaþamamak istedeðini yaþamak ister; ama elden bir þey gelmez.

  Üþüdüm (osman demircan) 30 Mayýs 2011 Sevgi ve Aþk 

Bir bulut gibi geldin gözlerimin önüne. Yüreðim gök kadar karardý. Neredeyse aðlayacaktým. Eðer aðlasaydým, düþüncelerim kasýrga olacaktý, beynimi darmadaðýn edecekti. Aklým uçuþan sandalyeler, arabalar gibi savrulacaktý. Deli olacaktým senin için.

  Ey Tanrý'm Gazan Mübarek Olsun (osman demircan) 2 Haziran 2011 Ýtiraflar 

Ey Tanrý'm! Otur kullarýnla çay iç. Sen de ki ben yarattým. Onlar da desinler ki biz de sövdük, küfrettik, dövdük. Ey Tanrý'm gazan mübarek olsun. Her yanýmda sensizliðin günahlarý var. Kullarýnda ise senden deðil de, günahtan korkan kalp var. Þimdi anla ey Tanrý'm. Kullarýn ne seni sevmekte ne de beni. Eðer dersen ki beni zaten seven sevmiþ.

  Feryat (osman demircan) 5 Haziran 2011 Ýtiraflar 

Beni dostluksuzlukla korkutmayýn. Bütün dostluklarým býçaklar gibi elimi kesmiþtir. Kimse de yarama merhem olmamýþtýr. Þimdi ben nasýl sevgi adýna, dostluklar adýna insanlara el uzatayým. Býrak karanlýk sokaklara gireyim. Gölgem bile vurmasýn duvarlara. Tüm duvarlar bile yalpaladýðýn ve ellerimle onlara yaslandýðým saatlerde beni yok saysýn. En büyük dostum sigara iken bile her gün canýmý yakar. Simsiyah bir bulut olarak dudaklarýmdan çýkar.

  Haksýzlýk Deðil mi Bu (osman demircan) 9 Haziran 2011 Sevgi ve Aþk 

Sen sevgimi hiç hak etmemiþken, þimdi özleminle beni mahvetmektesin. Haksýzlýk deðil mi bu. Çünkü sen ne sevilmeyi ne de özlenmeyi hak etmektesin. Gel gör ki yüreðime söz dinletememekteyim. Sana karþý gururdan surlar yaparken, sen beni içten yýkmaktasýn.

  Kimse Yetiþemezsin Hýzýmýza (osman demircan) 15 Haziran 2011 Sevgi ve Aþk 

Mutluluk sensin, mutsuzluk da. Su þýrýltýsý da sensin, boðulmak da sensin. Bir çocuk sevinci yaþarým yanýnda. Her daim can diye dolaþýrsýn damarýmda. Ey sevgili beni lüks arabalar içinde görmek istersin. Dersin ki bu araba bile sana yakýþmaz, sana jip almalýyým. Kafaný sen benle bozarsýn, ben seninle. Ey sevgili bizi kim tamir edecek söyler misin? Beni gülümserken seversin ama dersin ki ben senin kötü tepkilerini, kusurlarýný ve yanlýþlarýný da özlerim.

  Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel (osman demircan) 18 Haziran 2011 Ýliþkiler 

Doruklara çýkýp sonra kendini býrakarak kaymak ne güzel!Bedeninin kontrolünü kollara ve bacaklara vermek ne güzel! Titremek sarsýlmak ve oh çekip rahatlamak ne güzel! Sert kayalardan içinin bir su gibi sýzmasý, akmak ne güzel! Beyninin bir pamuk gibi aþk rüzgarýyla savrulmasý ve tüm yaralarýný sarmasý ne güzel! Tüm güzellikleri ince parmaklarýn göðsüne okþayarak dikmesi ne güzel!

  Gözlerinin Karasý Gecelerime Siner (osman demircan) 4 Temmuz 2011 Sevgi ve Aþk 

Gözlerinin karasý gecelerime sinerken hiçbir ay ýþýðý vurmaz karanlýk sularýma. Iþýltýn sýzar gündüzlerime de bir gölge gibi düþerim kaldýrýmlara. Her geçen aksini ezerken, hiçbir yansýman düþmez gölgeme. Ah sevgili gözyaþlarým bakýþlarýmý bir küpü doldurdurur gibi doldururken, yokluðunun boþluðunu görürüm gözlerimde. Ah sevgili neden bana delilikten elbise dikersin. Oysa ben her gün yüreðime güzelliðini çizerim.

  Tanrý'm Bana Niye Ýntiharý Çok Gördün (osman demircan) 10 Temmuz 2011 Ýtiraflar 

Tanrý'm bana niye intiharý çok gördün böyle yaþamak daha mý iyi? Zorundalýklar içinde, aðlamak isteyip de aðlayamamaklar içinde, caným yanarken ateþi sevmek mecburiyeti içinde yaþamak daha mý iyi? Bir melek masumiyetini yitirip bir þeytana dönüþerek tüm lanetleri yaþamak daha mý iyi?

  Kurþunlardan Kaçamayan Atlar (osman demircan) 25 Temmuz 2011 Toplum 

Bir deniz resmi çizdim. beyaz ýþýklar çizerken sularýna göz kamaþtýrýcýydý. Mor ýþýklar ruh okþayýcý, sarý ýþýklar göz alýcý, turuncu ýþýklar can yakýcýydý. Kýrmýzý ýþýklar kalbimdi. Duygularým gibi dalga dalgaydý ve ben çizdiðim o deniz resminde su alan bir sandaldým. Küreklerim ve güvertem yalnýzdý. Ve ben deniz ortasýnda geceleri insanlara býrakan gün batýmýydým. Tüm güzelliklerin ortasýnda kaybolan ve en son hayatýnýn tüm renklerine simsayah boya çeken bir ressamdým. Bir sandal yalnýzlýðýnda kendi karanlýðýný yaratan yüreðinde gün batýmlarý eksik olmayan bir ressamdým. Kimsenin duvarýna sýðmayan resimler yaptým.

  Tüm Aþk Balkonlarýndan Sana Düþmüþüm (osman demircan) 30 Temmuz 2011 Sevgi ve Aþk 

seni sevenler yüz güzelliðinden, boyunun posunun ihtiþamýndan bahseder. ey sevgili seni görünce intihara teþebbüs eden kiþilerin durumuna düþerim. her yerden sesler gelir, gölgeler düþer etrafýma. hiçbir þey hatýrlayamam. ölüm döþeðindeki hastanýn kendi derdine dönmesi gibi olurum. ey sevgili hastayým sana. ya öldür beni ya da hayata döndür. çaresizliðim kendimedir. beni anca sen iyi edersin. kendime sözüm geçmez. tüm aþk balkonlarýndan sana düþmüþüm. acýlarým sana olan sevgim kadar büyüktür. bu yüzden ey gülüm bana böcek deme.

  Nerden Bilecektim (osman demircan) 19 Aðustos 2011 Sevgi ve Aþk 

Güneþin doðumunda yoktun. Yaðmurlar ýlgýt ýlgýt yaðarken sokaklara, parmaklarým ýslanýrken sen yoktun ellerimde. Þiirlerimin duygusu sendin; fakat ezberimde yoktun. Acýlarýn vardý, mutluluðun yoktu. Mum ýþýðý, þarap, masa örtüsünün dantelleri vardý. Sarhoþluðumda sen yoktun. Nemdin duvarlarýmda, yýkýntýlarýmda ise yoktun. Gümüþ tepsilerde, altýn varaklarda senin güzelliði vardý; fakat muhabbetin yoktu. Aþkýn bir býçak keskinliðinde yanýmdayken, damarlarýmda sen yoktun. Ruhum gibi beni terk ettin ey sevgili.

  El Bari (osman demircan) 29 Aðustos 2011 Din 

Bir þiþeyim sensiz. Ýçimde aþk tadýnda bir þarap seni damla damla biriktirir. Boðazýmýn en dar yerinde hýçkýrýklarým bir ip gibi olur, içmek ister misin beni böyle demek isterim sana; fakat aðzýmda bir mantar, týkar tüm sözcüklerimi. Ýçimi açamam sana, dökemem yalnýzlýðýmý dudaklarýna. Bir þiþeyim mahzenlerde. Yýllanmýþ acýlar var içimde. Kadehine alsan beni, sarhoþ ederim seni.

  Açtým Yüreðimin Perdelerini (osman demircan) 3 Eylül 2011 Sevgi ve Aþk 

Açtým yüreðimin perdelerini. Çýrýlçýplak artýk karþýndayým. Ýster gecenin esmer tenini izle, ister bedenimin tüm karelerinde seksek oyna. Zýpla bedenimin avlusunda. Öyle bir tutkuyla dolan ki bedenimin avlularýnda, serin nefesim seni ferahlatsýn önce. Ardýndan nefesim söndürsün bedeninde yanan tüm mumlarý. Her yer karanlýða bürünsün. Sadece ellerimiz aç kurtlar gibi ten ormanýmýzda dolaþsýn.

  Þaheser (osman demircan) 5 Eylül 2011 Sevgi ve Aþk 

ey sevgili senin eteðinin küçük bir parçasýný parisin tüm giyim maðazalarýna deðiþmem. eyfel kulesi, nasýl parisin göbeðine vurulmuþ bir þaheser ise, izin ver ey sevgili göbeðinin tam ortasýndan seni öpüþüm de aþkýmýzýn þaheseri olsun. ey sevgili çin iþkencelerin geçerken bile seni unutamamaktayým. bütün çin ayaklar altýna alsa bile beni, belki senin ayaklarýna rastlayýp öperim diye ölmem. mýsýr çarþýlarýnda baharat kokularýnýn yoðunluðu bile bana seni unutturamaz. ey sevgili anla artýk seni sevmek bir piramitin zirvesinden gün batýmýný seyretmektir.

  Bir Hareketimle Seni Yok Sayarým (osman demircan) 30 Eylül 2011 Ýliþkiler 

Kapýyý kapattýðýmda yoksun. Perdeleri örttüðümde varlýðýn da bana dýþta kalýr. Yüzümü sana döndüðümde karþýmdasýn, yüzümü çevirdiðimde yoksun. Sýrtýmý dönüp gidersem, arkamda bir gölge, kendimi sana döndüðümde önümdesin. Bir hareketimle seni yok sayarým.

  Ah Leyla (osman demircan) 7 Ekim 2011 Sevgi ve Aþk 

Yüreðimden kumlar dökülür Leyla'nýn yoluna. Leyla yine de anlamaz beni. Bir çöl sýcaklýðý altýnda yaksýn beni, tenim pul pul olsun ve aþkýn rüzgarýyla savursun beni isterim. Oysa Leyla bensizdir de ayak tabanlarýna batan bir taþ kadar bile deðilim onun yolunda. Ufak bir acý bile yaþatamam ona. Ne geldiðiyimdir ne gittiðiyimdir. Leylanýn düþüncesinde yokum, yüreðinde ise hiç yokum. Onun varlýðý þiire susamýþ bir þairin kalemi gibidir bana. Onun varlýðý içimdeki boþluða dolan serin sular gibidir. Ah Leyla senin için çöle düþmeye razýyým.

  Boþ Masa ve Sandalyeler Kadar Yalnýzým (osman demircan) 18 Ekim 2011 Sevgi ve Aþk 

Saðanak halindeki yaðmurlar gibi býrakmaktasýn beni. Kanýmý akýtmaktasýn sokaklara ve ýzgaralara. Silip süpürmektesin sana olan çýðlýklarýmý. Baðýrmaktayým baðýrmaktayým aðlamaktayým. Sonra bir þemsiye gibi kenarda býrakýlmaktayým. Yapayalnýz ve ýpýslak bir köþeye atmaktasýn beni. Mahvetmektesin beni. Ey sevgili bir bilsen kadehinde þarap, masanda gül, gecende mum ýþýðý olurum. Sen aþk þarkýlarý söylersin muhabbetle þevkle. Ardýndan eteklerini toplarsýn, saçlarýný tarayýp gidersin. Beni daðýnýk bir masa gibi býrakýrsýn ulu orta yerde.

  Dünyanýn Yatak Altlarýndan Çýkar Beni (osman demircan) 21 Ekim 2011 Sevgi ve Aþk 

Gecenin karanlýðýný, ince dallarýn arasýndan yýrtarak gel. Tüm korkularýmý al benden. Rüzgarlar sallarken duygu dallarýmý, yüreðim korkuyla dolar. Bir metal týkýrtýsý dolaþýrken kulak merdivenlerimde, bir katili görmüþ gibi göz bebeklerim büyür. Ey sevgili dünyanýn yatak altlarýndan çýkar beni. Korkularýmý al benden. Yüreðim seni sevmenin mutluluðuyla kelebek kadar narin olsun ve aþkýnýn ateþinde yanmaktan hiç korkmasýn.

  Beni Sevsen Yüreðin Kýraðý Yemiþ Çimenler Gibi Olur, Ýçin Üþür (osman demircan) 13 Kasým 2011 Sevgi ve Aþk 

Piminin çekilmesini bekleyen bir bombayým. Senin narin ellerine yakýþmam. Sen git çiçek topla. Ben senin coðrafyanda bir gül bile olamam. O ellerin bana yakýþmaz. Sen git yiðidim diyenlerle el ele tutuþ. Ben yiðidim diyenlerin tespihi bile olamam. Sen git onlarýn ellerine tut. Çünkü ben el deðmemiþ dað çiçekleri kadar gururluyum. Birinin eline düþsem bomba gibi patlarým. Sen git günlük kahramanlarýn eline tutuþturulan ödül ol. Onlar yanýnda masal kahramaný gibi dolaþsýn. Benim gerçeklerim seni paramparça eder. Senin ellerin eldiven içine saklanýr, benim parmaklarým hep kapý aralarýna sýkýþýr.

  Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim (osman demircan) 16 Kasým 2011 Sevgi ve Aþk 

ey sevgili herkes sevdiceðine seni seviyorum der. ben seni görünce nutkum tutulur, sesim kýsýlýr; ben seni görünce konuþamam ki. ey sevgili seni görünce yüreðim duracak gibi olur, nefesim týkanýr. sana seviyorum desem ardýndan selam okunur. herkes sevdiceðine bas bas sevgisini baðýrýr. ben seni görsem susarým. ey sevgili bir anlasan suskunluðum sana çok þey anlatýr.

  Ýntihar Eden Ýnsan Gibi Yüzüstü Beni Býraktýn (osman demircan) 23 Kasým 2011 Sevgi ve Aþk 

Baþýmý yastýklara vuruþumun kan damlalarýydý rüyalarým. Her sabah seninle göz göze geliþimin kan birikmeleriydi rüyalarým. Aðlayýþlarýmý göz kapaklarýmla kapatýþýmdý rüyalarým. Hiç gülmeyeceðime katlanýrdým da seni göremeyiþime katlanamazdým. Sensizlik her an kör bir zamandý ve sen gözlerimin önünden bir jilet gibi giderken, bakýþlarýmda biriktirdim acýlarýmý. Güzel yüzünü bir daha göremeyeceðimin verdiði ýstýrapla buruþ buruþ bir kaðýttým dünya çöplüðünde.

  Balýklarýn Gözyaþlarýný Sadece Deniz Fark Eder (osman demircan) 24 Kasým 2011 Sevgi ve Aþk 

insan bir içimlik su ise kendine layýk dudaklarý bulmalý. insan aþk þarabýyla zikzaklar çizen bir ressamsa kendine elini titretmeyecek sevgili aramalý.

  Sadece Bir Ýnsandým (osman demircan) 1 Aralýk 2011 Doða ve Dünya 

bazen bir gülüþ oldum dudaklarýmda. bazen bardaktan boþalýrcasýna yaðmur oldum gözlerimde. sustum, haykýrdým, delirdim ve sakinleþtim. ne kimseyi anlayabildim ne de kimseye kendimi anlatabildim. üþüdüm, korktum, rezil oldum.

  Bu Þehirde (osman demircan) 19 Aralýk 2011 Ýtiraflar 

Yüzümde düþüp kalkmanýn kan izleri. Yüzümde adýný bile bilmediðim insanlarýn hayatýma girip çýkarken býraktýðý ayak izleri. Ben bu þehrin halkýný yüzümdeki ayak numaralarýndan tanýmaktayým. Ben bu þehrin insanýný bir tükürük gibi yüzüme fýrlatýlmasýndan, bir tekme gibi, bir tokat gibi yüzüme vurulmasýndan tanýmaktayým. Biri seni üzüyorsa baþkasýný mutlu ediyordur sözüne istinaden ben bu þehrin insanlarýný baþkalarýnýn yüzüne gülerken tanýmaktayým. Bu þehrin insanlarý yabancý bir melodi gibidir kulaklarýmda. Bu þehrin insanlarý kuru bir dal görüntüsüdür gözlerimde. Bu þehrin insanlarý acý bir tattýr dudaklarýmda.

  Yüreðimi Korkak Büyütmedim (osman demircan) 24 Aralýk 2011 Sevgi ve Aþk 

Yine sana sesleniyorum yar! Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var. Býrak gözlerin gözlerimde kalsýn; Yüreðimin yüreðine söyleyecekleri var. Sana seni anlatacaðým için midir bilmem; ama ilk defa cümlelerimde bir telaþ var. Nefes nefese hecelerim... Sevdan uðruna bir araya gelmek için savaþýyor harflerim. Belki de bundan sonra hep kifayetsiz kalacak þiirlerim; seni hak ettiðin gibi anlatamayacaklarý için. Biliyorum boynu bükük olacak bundan sonra cümlelerimin. Ýznin olursa yüreðine ihtiyacým var.

  Ben En Çok Aklýmý Kaybettim Dünyada (osman demircan) 26 Aralýk 2011 Ýtiraflar 

Ben en çok kalemimi kaybettim dünyada. Kim bulduysa, cümlelerimin tekrarýný yazamadý. Ben en çok kaðýdýmý kaybettim dünyada, kim bulduysa buruþturup attý bir kenara. Ben en çok aklýmý kaybettim dünyada. Kim beni bulduysa, hiç acýmadý bana. Ya bir tutanakla kayýt altýna alýndým; kendimi bile hatýrlamadýðým anlarda.

  Bakýþlarýn Çýð Olup Düþtü Üstüme (osman demircan) 26 Aralýk 2011 Sevgi ve Aþk 

sen bir beyaz kaðýttýn, þairliðime layýktýn. sana þiirler yazmak isterken, sen buruþ buruþ olan yüzünü gösterdin ve yaþlý olduðunu söyledin. ne büyük cahildim, beni sevmediðini sandým. ne büyük cahildim. bilemedim ki en güzel sözler buruþmuþ kaðýtlarda olurdu. kýrýþmýþ yüzünde ne gizli vadiler ne þiirlerden çiçekler saklýydý bilemedim. seni kýrýþmýþ yüzünle sevmek istedim.

  Of Of (osman demircan) 4 Ocak 2012 Ýtiraflar 

Köpek cehennemine düþmüþ bir kedi gibiyim. Köpeklerle beraber olduðuma mý yanayým; yoksa ateþler içinde olduðuma mý yanayým? Offff offfff! Köpekler cehenneminde bir kediyim. Köpeklere bir kemik deðeriyle peþkeþ çekilmekteyim. Kulaklarýma köpek sesleri ateþ gibi dökülür. Gördüðüme mi yanayým, duyduðuma mý yanayým?

  Ýstanbul'un Zindan Taþlarýyla Örülmüþ Kaderim (osman demircan) 8 Ocak 2012 Ýstanbul 

Ýstanbul'un izbe bir semtiyim. Ýçimde öldürülecek, iç organlarý çýkarýlacak, birileri var. Korku kol gezmekte tüm bedenimde. Hücrelerimde ve organlarýmda tutsaklýk ve açlýk var. Ýstanbul'un zindan taþlarýyla örülmüþ kaderim. Yedi tepesinde yüreðim bir elma sepeti. Ýçimdeki duygu elmalarým yuvarlanmakta yokuþ aþaðý. Kaygýlarým, endiþelerim saða sola daðýlmakta.

  Beni Þizofrenik Bir Halüsinasyon Sayýn (osman demircan) 9 Ocak 2012 Düþler 

Beni yok sayýn insanlar. Þiirlerimi hiç yazýlmamýþ farzedin. Hiç dünyaya gelmemiþim gibi beni þizofrenik bir halüsinasyon sayýn.

  Aldatmak Bozuk Para Gibidir (osman demircan) 24 Ocak 2012 Sevgi ve Aþk 

Öyle bir duygusun ki hangi ten bana yaþattýðýn özlemi, aþký, tazeliði, sýcaklýðý hissettirebilir. Senin yanýnda kýnalý bir kuzuyum Allah’ýna kurban olduðum. Seni severken çöpleri karýþtýran ve onun bunun artýðýyla beslenmeye çalýþan bir köpek nasýl olabilirim. Sen sevgilileriyle övünen erkek olmayý deðil, karým diyerek mutlu olan erkek olmayý öðretirken bana, bir çatý altýnda bir avizenin iki lambasý gibi yanmayý seninle yaþayabilirim ancak.

  Bir Garip Þiir Dolanýyor Dilimde (osman demircan) 25 Ocak 2012 Ýtiraflar 

Bir garip þiir dolanýyor dilimde. Mýsralar bir uçurtma oluyor bir rüzgar. Yokluðunun boþluðu gökyüzü kadar büyüyor. Ne yazýk ki ne bir öpücük uçurabiliyorum sana doðru ne de uçurtmalar maviyle buluþuyor. Hep fýrtýnalar kopuyor baþýmda. Yokluðunun akþamýnda her yere simsiyah gece manzarasý çiziyorum. Karanlýktan korkan ellerimi ceplerimde saklayarak, sokak sokak seni arýyorum. Yokluðunda baþýmdan aþaðý kaynar sular dökülüyor.

  Caným Yanýyor Baba (osman demircan) 29 Ocak 2012 Ýtiraflar 

Caným yanýyor baba. sen hep bir dað gibi durdun hayatýmda. Senin uçurumun ben oldum baba. hep korkular vardý bende senin yanýnda. Hayatýnýn ölümlü kýyýsýnda ben bir uçurum çiçeði gibi büyürken, sen çiçeði burnunda bir genç gibi taptaze kaldýn. Senin yanýnda ben yaþlandým baba. Ben bir çam gibi büyüdüm sen ise çam sakýzý çorban armaðaný vermek isterken bana bedenimde ve ruhumda yaralar açtýn. Bir çam aðacý gibi büyürken baba kabuk baðladým.

  Bir Kazaným Ben (osman demircan) 2 Þubat 2012 Ýliþkiler 

Bir kazaným ben. Dünyanýn acýlarýyla yanarken tabanlarým, içimde kaynar durur et parçalarým. Ne yakan benim ne de içimde piþenler benim. Ey dünya bir kazaným. Ýçime doldurduklarýn tarifi imkansýz acýlardýr. Herkes tuzum biberim eksik der, yine de herkes kepçeyle alýrken benden kaþýkla vermez. Ey dünya içimi herkes bilir ve benimle herkes midesiyle konuþur. Ey dünya kimseye anlatamam derdimi ben. Dünyadan alamam bir tat yýllardýr açým ben. Ve dünya ile insanlar benim açlýðýmý bilmelerine raðmen bu konuyu kapatalým der. Üzerime kapaklanýr herkes. Herkes içimi yer bitirir de kimse doymak bilmez.

  Bir Can Ne Kadar Dayanýrsa Azrail'e (osman demircan) 3 Þubat 2012 Sevgi ve Aþk 

Gözlerim gözyaþlarýyla dolu, o beyaz ellerin mendilim olur mu? Dudaklarým gülüþe kapalý, neþem olur musun? Baþtan aþaðý kibrit çöpüyüm, ateþim olur musun?Ýnsanlar, mont, kaban, kürk sen benim güneþim olur musun? Nice sahibinden satýlýk arabalar gördüm, nice kiralýk evler gördüm. Sen benim en deðerli varlýðým olur musun? Bir can ne kadar dayanýrsa azraile, bu yürek o kadar dayanabilir sensizliðe. Özlemim hançerdir içimde, tüm bedenimi kýlýf yapýp saklarým seni yüreðimde. Belki kavuþmak yok seninle dünyada.

  Ey Sosyalist Sevgilim (osman demircan) 19 Þubat 2012 Sevgi ve Aþk 

Ey sosyalist sevgilim. Haksýzlýða uðrasam, benim için oturma eylemi yapar mýsýn? Açlýk olsam, ekmek kavgam olur musun? Düzen beni dümdüz etmeye kalksa, benim için dað olur musun? Gesi baðlarý olsam benim için saz olur musun? Hep tabureler, tahtým olmuþtur. Benim için çay ve simit olur musun? Üþüdüðümde parkam, yandýðýmda Dicle ile Fýrat olur musun? Ben ölüme inanmýþým, benim þehadetim olur musun? Ey sosyalist sevgilim!

  Ýnsanlar Dünya Kadehinden Boþalýr Gider (osman demircan) 25 Þubat 2012 Doða ve Dünya 

Ey sevgili, içki içmem günahmýþ. Bu gece efkarlýyým söyle nasýl içmeyeyim. Gel yanýma, sana bakýp içmeden sarhoþ olayým. Ne ben günaha gireyim ne sen hoyrat ellerde kadeh gibi kýrýl. Seni sevmek üzüme bakýp þarap küpüne dönmektir. Gel otur yanýma, saðým solum bað bahçe olsun. Yüreðim yanýnda ezilip büzülerek þaraba dönüþsün, sarhoþluk damarlarýma dolsun. Ne ben günahkar olayým ne sen baþýmý döndüren içki ol. Yanýmda altýndan þarap nehirleri akan cennet gibi kurul da, seni sevmenin sevabýna ereyim.

  Ýnsanlar En Çok Sevdiði Þeyi Alýrken Kazýklanýr (osman demircan) 8 Mart 2012 Sevgi ve Aþk 

Aslýnda hep tükenmiþliklerden, bitmiþliklerden medet umarýz. Bir kadýn annesinden, babasýndan, sevgililerinden, arkadaþlarýndan ve dostlarýndan sýza sýza, süzele süzüle bir erkeðe ulaþýr. Týpký çöldeki bir nehrin en son damlasýyla bir çiçeðe ulaþmasý gibi.

  Bir Atým Olsa (osman demircan) 10 Mart 2012 Ýtiraflar 

bir atým olsa. dað bayýr demeden koþsak. geride toz duman býraksak. her nal kaldýrýþýnda, tekme atsak geçmiþe. ki geçmiþ küçük bir tay gibi...

  Deniz Ülkesi (osman demircan) 14 Mart 2012 Düþler 

Yorganlarý yastýklarý doladým bedenime. Üþüdüm çok üþüdüm. Ben sandým ki dýþarýda kar yaðýyor. Meðerse senin beyaz suretin içimde kar manzarasý idi. Ýçimin titremesi ondandý, üþümem ondandý. Ne zamanki seni sýmsýcak öptüm, içim ýsýndý. Yorgansýz ve battaniyesiz o gece uyudum. Seni o gece bedenime doladým. Ben sarmaþýk oldum, sen yüce bir aðaç oldun. Sana sarýlarak mutluluktan göðe ulaþtým. Seni sevdim ve güneþi býraktým. Göðümü seninle doldurdum. Dört mevsimi senin çevrende dolanarak yaþadým. Ben seninle dünya kadar mutlu oldum. Üþümek yalnýzlýðýmýn buzdan akýþýydý. Üþümek yorganlara sarýlmamdandý.

  Çocuðum (osman demircan) 19 Mart 2012 Gelecek 

Vallahi ne isteðimle dünyaya geldim ne de isteðimle çocuk oldum ve en kötüsü ölmeyi de istemiyorum ve yine bana kimse sormayacak. Ýþte kimse bana neyi isteyip neyi istemediðimi sormadýðý için hala çocuðum. Ve hayat bir oyunken nasýl büyüdüm diyebilirim.

  Piyano ile Kemanýn Aþký (osman demircan) 26 Mart 2012 Düþler 

bir aþk hikayesi yazmak istiyorum. piyano ile kemanýn aþký olmalý bu. keman tel tel titrerken, piyanonun yüreði tuþlar gibi yerinden oynar. ve bir þarký tuttururlar birlikte. çalýnan her notanýn vurgusu ve tonu çok aðýrdýr. keman aþkýný vurur tellere, içi yanarak, piyano söyler derdini kan aðlayarak. keman ile piyano hiç susarak sever mi? onlarýn suskunluðu ötekilere benzer mi?

  Beziyorum Gözlerimi Koparan Ýnsan Selinden (osman demircan) 13 Nisan 2012 Ýliþkiler 

Gözlerim þarap çanaðý. Ýçiyorum gözyaþlarýmý. Kurudukça göz pýnarlarým, bakýþlarýmda güller yapraklarýný döküyor. Kopuyor gözlerimden acýnýn kýzýl yapraklarý. Kýpkýrmýzý bir damardan bakýþlarým akýyor her yere.

  Hayat (osman demircan) 15 Nisan 2012 Gelecek 

Bastonsuz kör gibiyim ve her gün istemeden kuyruðuna basýyorum hayatýn. Bu nedenle her gün týrmalýyor beni hayat. Yine de kör topal yaþamaya çalýþýyorum. Bir kara kedi gibi ayaklarýma dolansa da hayat ve her gün onun kuyruðuna bassam da, yoluma devam ediyorum. Çünkü baþka yolu yok yaþamanýn. Aðacýn kalýn dallarýnda çiçek olmaz. Dal inceldikçe çiçek dolar ve o dal kocaman meyveleri taþýr sonra. Ben de sabýrdan meyveleri taþýyorum kollarýmda.

  Beden Dilini Konuþturan Bir Sporcu O (osman demircan) 30 Nisan 2012 Yaþam 

kendi baþýna dünyanýn pusularýna direnen sporcu o. o bir savaþçý. dövüþmek hayatla tek konuþmasý. sözleri yumruk gibi, tekme gibi. beden dilini konuþturan bir sporcu o. elleri ve ayaklarý yürek çarpmasý gibi. vurdukça elleri ve ayaklarý hayatýn pusularýna sisler daðýlmakta.

  Tüm Bedenim Çin Olur, Ruhum Çin Ýþkenceleriyle Mahvolur (osman demircan) 4 Mayýs 2012 Ýtiraflar 

Bir kan izi, bir sperm lekesi, ter kokusu tüm odayý sararken, içimde beslediðim güller kurumak üzere. Gülleri kurtarma adýna, tüm vazolarýmý kirletmekteyim. Bedenimi bir mendireðe koyup ateþ topu gibi fýrlatýrken, bedenim hýrsýn, þehvetin içinde yanmakta. Ruhum Ýbrahim peygamber gibi garip ve üzgün. Allah'tan bir rahmet beklemede. Bedenim þehvetin ateþli dudaklarýnda bir odun. Þehvet üfledikçe üzerime nefesini, bedenim kavrulmakta. Ey Allah'ým beni de kurtar bu ateþten, Ýbrahim peygamberi kurtardýðýn gibi. Yoksa bu külden sana insan þeklinde kul çýkmaz.

  Sen Kimsin (osman demircan) 21 Mayýs 2012 Yaþam 

Sen kimsin bir arsýz mý yoksa sevgili mi? Hayalime çöreklenen sensin. Bana bir baþkasýný düþündürtmeyecek kadar beynimin her karesine çöken bir yýðýn düþüncesin. Yüreðimi sýkan bir elsin. Duygularýmý ele geçirensin. Ya sen kimsin bir sevgili mi yoksa haydut musun? Duygularýmdan ve düþüncelerimden daha mý deðerlisin? Senin gözlerin kýymetli, senin sözlerin deðerli,

  Bütün Kulaklar Ayný Millettenmiþ Gibi Bana Saðýr (osman demircan) 31 Mayýs 2012 Ýtiraflar 

Benim suskunluðum ne dilsizliktendir ne de aþktan. Benim suskunluðum sebebi hangi dilden konuþursam konuþayým bütün kulaklarýn ayný millettenmiþ gibi bana saðýr kalmalarýdýr. Tüm kulaklar cop olurken, sesimi duymayarak dövmekteler beni. Suskunluðum ateþten kaçanýn, sopayla dövülmesi gibi. Canýmý yakan her saðýr ve dilsiz bakýþ, üzerime bir barut fýçýsý gibi dökülmekte. Yangýným her geçen gün büyümekte.

  Narsizmin de Böylesi (osman demircan) 24 Haziran 2012 Gülmece (Mizah) 

Ýstanbul'a gitmiyorum. Yerle bir olmasýn, karizmasý sarsýlmasýn diye. Bir gittiðimde marmara depremi olmuþtu. Þimdi gitsem ne olur Allah bilir. Oradakiler Ýstanbul'un karizmasýyla yetinsin. Ýstanbul benim gibi bir padiþah daha görmesin.

  Çakýl Taþlarýný Ben Hep Yýldýz Sandým (osman demircan) 16 Temmuz 2012 Ýtiraflar 

yüreðim hakkýný nasýl ödeyeceðim. seni hep kavanoza çevirdim. seni yalanlarla doldurdum. seni çok kýrdým. ah yüreðim ah! seni hor kullandým. oysa senin masmavi gökyüzü kadar ferah ve geniþ olmaný ne çok isterdim. ah yüreðim beni baðýþla. baþým eðik gezdiðim için, hep taþlarý gördüm ve onlarý sevdim. ah bu garibanlýðým kahrolsun.

  Çüp Çüp Su Ýçtim (osman demircan) 30 Temmuz 2012 Ýtiraflar 

Kopya kaðýtlarýný yutan bir öðrenci gibiydim. Sana söylemek istediðim tüm kelimeleri, cümleleri içime attým. Davula döndüm de gümbür gümbür sana seni sevdiðimi söyleyemedim. Tüm utangaçlýklar bendeydi. Tüm kýzlar ise yüzü kýzarmayanlarýn, utanmayanlarýn sevgilisiydi. Ben tüm acýlarýmý içimde biriktirdim.

  Sayýn Baþbakaným (osman demircan) 8 Aðustos 2012 Türkiye 

Sayýn baþbakaným Sizlerin yapacaðý yanlýþlar saf Müslümanlarýn yani mütedeyyin insanlarýn hanesine yazýlacaktýr. Dünün kaþarlarý türbanlý genç kýzlarýmýza öcü derken, yapacaðýnýz yanlýþlar bugünkü türbanlý genç kýzlarýmýza yeni yaftalar söylenmesine sebep olacaktýr.

  Hayatta Aslýnda Hiçbir Þey Yoktur (osman demircan) 21 Aðustos 2012 Yaþam 

Caným sýkýlýyor. yokluktan deðil varlýktan... Her þey var; ama aslýnda hiçbir þey yok. Varlýk alemi yok diyen dudaklara benziyor ve alay eder gibi gülmesi canýmý sýkýyor. Ne vakit varlýk aleminden bir þey istesem, her daim çölden bir damla su istenir mi diyor bana. Varlýk alemi plastik meyvelerle dolu masaya benziyor. Meyve var sanýyorum, yedikçe anlýyorum ki aslýnda meyve yok. Tattýðým olmayan þeylerdir.

  Yokluðun Küçük Ayak Parmaðýmý Dolaba Çarpmak Gibi (osman demircan) 23 Eylül 2012 Ýtiraflar 

Yüreðimin, beynimin uyuyamadýðý gecelerde, gözlerimi uykuya yumsam ne olacak ki. Baþýmý raylara koyar gibi koyduðum yastýkta senin tren gibi geliþine razýyken, yokluðun boynumu koparmakta.

  Bazen Birine Seni Seviyorum Demek, Kasaba Bir Kilo Et Verir misin Demek Gibidir (osman demircan) 1 Ekim 2012 Ýtiraflar 

Ýnsan kendini onarmak adýna hep baþkalarýndan bir þeyler koparýr. Taþ üstüne taþ býrakmaz. Böyle insanlar hep baþkalarýnýn yaþamý içinde bir gecekondu olur. Çaldýklarýný kaptýrmamak adýna da, kendi kapýsýnda köpek gibi havlar. Böyle insanlara yaklaþayým dersen, ýsýrýlmayý göze almalýsýn. Eðer benim aðaçlara sevgim varsa, hep bu it sürülerinin arasýnda yaþamamdandýr.

  Mutluluk Kendi Sandalýmdýr (osman demircan) 22 Ekim 2012 Ýtiraflar 

Mutluluk kendi sandalýmdýr. Bu sandalda, kürek mahkumuyum. Özgürlüðüm ise yine kendi ellerimde. Ne kadar denize düþüyorsa gölgem, o kadar aydýnlýktayým. Güneþe doðru yol almaktayým. Ufkum renklerin her türlüsüyle dolu. Küreklerim bazen mor bazen kýrmýzý. Sular yosun tadýnda, balýk tadýnda. Yüreðim mangal kývamýnda. Kendi açlýðýmý kendim dindirmekteyim. Kimseden yardým istememekteyim.

  Sevgiliye Mektup (osman demircan) 15 Ekim 2012 Sevgi ve Aþk 

Kutuptaki bir insaným. Kar, kýþ içinde umutlarýmýn bir baþka bahara kalmasý ne acý. Kutupta hiç bahar olmaz. Olsa da çok kýsa sürer. Bunca üþümenin ardýndan az bir güneþ ýþýðýný umut etmem ne acý. Hiç mi dinmeyecek bu üþümelerimin verdiði sancý.

  Beni Yiyecekler Ama Asla Acýlarýmýn Tadýna Bakamayacaklar (osman demircan) 16 Ekim 2012 Ýtiraflar 

Köpekleri boynundan insanlarý ayaðýndan baðlarlar. Esaret prangadýr ayaklara vurulan. Ben bu yüzden her gün ayaklarým acýyarak eve dönerim. Ah ayaklarým, derisi yüzülmüþ, kemikleri kýrýlmýþ, leþe benzeyen bir þehirde, ete kemiðe doymuþ insanlarýn akbaba gibi dolaþtýðý bir þehirde ruhuma özgürlük arama adýna sana yaþattýklarým için özür dilerim. Dünya iki türün savaþ yeridir.

  Aðlama Gözlerim Ne Olur (osman demircan) 31 Ekim 2012 Ýtiraflar 

Aðlama gözlerim ne olur. Sen bir kez aðlarsan ben bin parçaya bölünürüm. Gözyaþý olurum, bir karlý dað olurum. Sel olur, çýð olur düþerim gözlerimden. Parçalanýr bir intihar bombacýsý gibi vücudum. Gözlerim aðlama ne olur. Onu göremediðim zamanlarda dakikalara, saniyelere, saliselere bölünürüm. Ey gözlerim bir kez aðlarsan, ben her an sopsoðuk kar yaðýþýna dönüþürüm, üþürüm. Ellerim çýplak, ayaklarým ýslak asfaltta dizüstü dururum.

  Görsün Dünya Bir Yalnýzlýktan Ambar Dolusu Bolluðun Nasýl Çýktýðýný (osman demircan) 18 Kasým 2012 Yaþam 

Elimde bir tohum... Tarlam kýraç. Su çok uzakta. Gölgesine sýðýnacaðým bir aðaç yok. Ben kendi gölgeme sýðýnýyorum. Elimde bir tohum var; baþýmda kýzgýn güneþ... Avuçlarýma su verecek kimsem yok. Bir bulut görmese de gözlerim bir dere gibi bakýyorum. Yüreðim su gibi akýyor. Gönlümü serin tutmaya çalýþýyorum. Küp küp sözler taþýnmakta bana; ama bir fincaný doldurabilecek iþe yarar söz yok. Bir çakal dýþkýsý ne kadar tavuk kokarsa, herkes yanýmda o kadar insan kokuyor. Elimde bir tohum... Yanýmda kasa kasa buðdaylar kaldýrýlýyor.

  Soytarý Deðilim; Bir Palyaçoyum Belki Farkým Bu (osman demircan) 15 Aralýk 2012 Ýtiraflar 

Soytarý deðilim; bir palyaçoyum belki farkým bu. Sýradan insanlarýn mahalle aðýzlarýnda bir dedikoduyum. Çoluk çocuðun topu, büyüklerin þutuyum. Acýlarýn tuzu biberi hayat mutfaðýnýn ocaðýnda kaynayan bir ceylan yüreðiyim. Sevgilerim çimen yeþili; korkularým aslan diþi beyazý. Kan kýzýlýyým. Bir hýrdavat dükkanýnda baltalarýn ve kazmalarýn arasýnda unutulmuþ ve her gün kendi yüreðine saplanan bir çiviyim.

  Bir Þehrin Kar Yaðýþýnda (osman demircan) 22 Aralýk 2012 Yaþam 

Bir þehrin kar yaðýþýnda, dondurucu gökyüzünün altýnda paltoma sýmsýký sarýlýrken, bedenim evsizlerin barýnaðý gibi havaya sadece nefesin dumanýný yayýyordu. Adýmlarým mahþer yerinin koþturmalarýndaydý.

  Her Yýkýntý Sütun Baþlarýmý Ortaya Çýkarýr (osman demircan) 6 Þubat 2013 Sevgi ve Aþk 

Seni yalnýz görmemeliyim. Yanýnda benden daha yakýþanýný görmeliyim. Seni kürkler içinde, yanýndakini kabarýk cüzdanlý görmeliyim. En lüks arabanýn içinde gülmelisin. Saçlarýný camdan dýþarý sarkýtýp sevgilin seni seyretmeli. Hatta tutkuyla öpüþmelisin onunla. Sana delice aþýk olmalý ve seni çiçek demeti gibi yapmalý. Seni prensesler gibi yaþattýðýný görmeliyim. Onun yanýnda buz sarkýtlarý gibi erimelisin. Kar kristalleri gibi parlatmalý seni. Elini sýcak sudan soðuk suya deðdirmediðini görmeliyim. Seni yalnýz görmemeliyim. Seni yýldýzlar gibi yaþatanýn yanýnda görmeliyim ki farkýmý anlayasýn. Rakipsiz olduðumu anlamalýsýn. Kime gidersen git, yüreðinin dönüþü banadýr. Neden mi sen bana hastasýn, ben de sana uyan tek kaným. Þimdi anla yüreðin kime muhtaç

  Kilim (osman demircan) 19 Mart 2013 Doða ve Dünya 

Bir bardak nasýl mecbursa suyla dolmaya, ben de öyle mecburum seninle olmaya. Çünkü ne dudaklarýndan uzak durmaya ne de susuz kalmaya tahammülüm var. Ne olur en daraldýðým yerden tut beni. Yoksa durdurduðum yerde kýrýlýp parçalanacaðým. Bir bardaðýn kenarýna kondurulan dudak izi gibi öp beni. Bir ömür yapýþsýn bana kýzýllýðýn. Hem gün batýmlarý hem þafak kýzýllýðý hatýrlatsýn bana seni. Sabahtan akþama kadar aklýmda kal. Bir iðne deliði kadar bile boþluk býrakma yüreðimde. Her an iðne ucu gibi saplan kalbime.

  Benim Ýse Boynuzsuzluðum, Bir Geyiðin Boynuzlarý Kadar Büyüktü (osman demircan) 15 Nisan 2013 Ýtiraflar 

Bir çok þehirler kurdum beynimde. Köprüleri saðlam, nehirleri kuruydu. Kuru derelerinde insanlar boðuldu. Çok gezdim, beynimde. Yoruldum düþüncemin hýzýyla. Kimsenin olmadýðý bu þehirde, aðaçkakanlar beynimi deldi. Bir kuþ sesi bile duymadým. Ýnsan sesleri girince beynimin yollarýna, metrolar döþedim þehrime.

  Bulunmaz Derdime Çare (osman demircan) 21 Temmuz 2013 Sevgi ve Aþk 

Bir garip bedendeyim? Ben bedenimin neresindeyim?Dudaklarým sigaraya sarýlýrken, gözlerim dumanlarýn içinde kör sevdalarda. Ellerim kalemi oynatýrken kaðýt üzerinde, parmaklarým kaðýttan uçaklar yapýp sevgiliye haber uçurma peþinde. Yüreðim bir fýrtýnanýn içinde annesinin ellerini kaybetmiþ bir çocuk gibi, nereye gideceðinden habersiz yüreðim. Beynim bir çam ormanýnda yanan bir kibrit çöpü gibi... Düþüncelerim kývýlcýmlar gibi yanmakta... Ah ateþim volkan gibi beynimden akmakta...

  Mutluluðu Duada Arýyorum (osman demircan) 6 Aðustos 2013 Gelecek 

Mutluluðu duada arýyorum. Ellerimi yukarý kaldýrýyorum. Yalvarýyorum Allah'a. Diyorum ki çölde kaktüse su veren Allah'ým bana da bu dünya çölünde su ver. Susuzluðum kum nehri kadar çoktur. Yalvarmam da kum kadar çoktur. Bir damla düþür neþeme. Sevincim bir çiy gibi düþsün yüreðime. Masum bir yüreði duymaz mýsýn? Dualarýmý yükseltiyorum sana. Alçaltma beni istiyorum.

  Anladým Kimse Sevmemiþ Bu Ülkede (osman demircan) 3 Eylül 2013 Yapýtlar 

Anladým kimse sevmemiþ bu ülkede. Þarkýlar kulak týrmalayýcý, aþkýn okþayýcý sesi yok hiçbir yerde. Anladým bu ülkede kimse sevmemiþ. Sus ulan sus diyesim geliyor herkese. Boþuna tüketilmiþ nefesler, sesler bu ülkede. Bir þarký bulamadým ikimize. Ayný yöne bakan, ayný düþünceleri savunan, ayný duygularý anlatan ve bütün bunlarý tek yürekte, tek beyinde birleþtiren bir bütünlük yok þiirlerde, öykülerde, sazda ve sözde.

  O Artýk Bir Baþkasýný Seviyor (osman demircan) 29 Kasým 2013 Sevgi ve Aþk 

Yaðmur iplik iplik kaldýrýmlara ýslak halýlar örüyor. Ve bacaklarým söðüt dallarý gibi suya deðiyor. Her adýmda þehrin taþtan kalbi: O artýk baþkasýný seviyor diyor.

  Belki Rüzgar Bir Yaprak Düþürür Yüreðime (osman demircan) 24 Aralýk 2013 Yaþam 

Yüreðim bir çöl. Duygularým çöl çiçeði. Kum fýrtýnalarýna dayandýðým sürece, yaðmurlar yaðacaktýr. Yüreðimin serinliði bu yüzdendir. Yaðmurun yaðacaðýna güvenmemdendir. Zira hala yüreðimin daha kurumamýþ köþelerinde geçmiþten kalan bir damla mutluluk vardýr. Ki o damla yaðmurun gelmesine kadar bana yetecektir. Bir damla mutluluðu asla küçük görmem. Bilirim ki bir damla su çölde kalan için okyanustan daha deðerlidir. Ýþte bu yüzden hala þezlongda beklemem, hala mayolu beklemem bundandýr. Yüreðimin serinliðin nedeni rüzgarlarýn sadece koca kadýrgalarý taþýmadýðýný bilmemdendir.

  Bazen Söðüt Aðacýna Benzersin (osman demircan) 8 Þubat 2014 Anýlar 

Bazen söðüt aðacýna benzersin. Hep aþaðý çeker seni kaderin. Ellerin duaya kalkamayacak kadar yorgun düþer. Suya düþer gölgen ve yapraklarýn. Suya düþer ayýn silüeti. Suya düþer hayallerin. Hep düþmeleri görürsün de talihine seni yüceltecek bir þey düþmez. Bir söðüt aðacý gibi hep boynun bükük olur. Yanýnda çamlar boy boy uzanýr. Yüreðinde hasret uzar, yollar uzar, gökyüzü uzar; yakýnýnda bir vefa bir sefa bulamazsýn. Kavuþamazsýn lastiðin ucundaki mutluluða. Lastik sürekli uzar; ama sen hep bodur kalýrsýn. Bir çöl yalnýzlýðý yaþarsýn.

  Çaðýr Beni Hayat (osman demircan) 13 Mayýs 2014 Gelecek 

Çiçek saksýda mý olur sadece? Neden ben hep ayný yerdeyim? Bunca bahçe kime tarh? Ben niye hep ayný yerdeyim? Gece gündüzlerden ayrýlýr, su pýnarýndan, yaprak dalýndan ayrýlýr. Ben ise ayrýlamam durduðum yerden. Böyle yazýlmýþ kaderim ezelden. Ben ne montumu deðiþtirmek, ne evimi deðiþtirmek, ne eþyalarý deðiþtirmekten yanayým, ah ah kaderim deðiþmedikten sonra. Bir ayrýlýk þarkýsý özler dudaklarým.

  Karalahana (osman demircan) 12 Mayýs 2014 Yaþam 

Bu ara karalahana gibiyim. Karalahana kara deðil; ben de ben deðilim. Kendi rengimi ortaya koyamamaktayým. Evet, ben yeþilim ama nedense kara talihim peþimde. Sürekli bana kapkara bir ön yargý giydirilmekte. Kiþiliðime uygun bir boya hayatýmý renklendirememekte.

  Yer Kabuðu... Aðaç Kabuðu... (osman demircan) 26 Mayýs 2014 Yaþam 

Yer kabuðu... Aðaç kabuðu...Elma kabuðu... Ceviz kabuðu... Kaplumbaða kabuðu... Tüm acýlar kabuk baðlamýþ. Yine de kaplumbaða kabuðuyla yürür. Aðaç kabuðuyla büyür. Elma kabuðuyla þekillenir, ceviz kabuðundan çýkýp filizlenir. Sen de kýr kabuðunu ya da durma yerinde. Ya çýk göklere ya yürü ümitlere. Hangi acý ayný dozda kalýr, hangi acý mutluluðu kapatýr? Aç pencereleri, kapýlarý, bacalarý. Duman gibi dol gökyüzüne, ýþýk gibi dol yeryüzüne. Acýlara yol ver. Hangi yolcu ebediyen kalýr istasyonda? Herkes biletine göre alýr yol.

  Ah Bana Korku Ne Acýlar Yaþatýr (osman demircan) 8 Aðustos 2014 Gelecek 

Bazý topraklarda yaðmur deðil; gözyaþý akar. Týpký bazý insanlarýn gözlerinin Gazze'ye benzemesi gibi. Her gün göz kapaklarýn korkuya açýlýr. Tanktýr, tüfektir korkularýn ve insan gölgesi týpký bir kara bulut gibi bakýþlarýný kaplar. Öyle bir açmak istersin ki gözlerini, kara bulutlardan, tanklardan daha kocaman olmasýný ister gibi. Aðlayýþýn içine akan yaðmur sularýdýr ve o sular sokaklarda boylu boyunca yatanlarýn cesetlerini de içine taþýr.

  Seninle Olmam Ýçin Yanmam mý Gerekiyor (osman demircan) 25 Eylül 2014 Anýlar 

az önce oturduðun sandalye boþ. içtiðin çayýn bardaðý boþ. yüreðimse senle dolu. neden bir sandalye gibi senin yokluðunu kabullenemiyorum.

  Hýrs ve Azim (osman demircan) 20 Ekim 2014 Yaþam 

Yavaþ yavaþ acele ediniz. azmi ne güzel anlatan bir cümledir bu. Azmin elinden hiçbir þey kurtulamaz. Çünkü azmin elleri hem duadadýr hem sabýrdadýr ve bu ikisiyle olan her daim kazançtadýr. Azim yiðit bir delikanlýdýr. Ne pusu kurar ne hile yapar. Kahramanca, savaþýr hayatla. Yüreðini koyar, bileðini koyar, bedenini koyar ortaya azim. Hýrs ise bir cadýdýr. Sürekli cadý kazanýnda hile kaynatýr, tuzak kaynatýr ve bu cadý kaynattýðý kazanda kendini piþirir. Hýrs kendini yiyip bitirir. Bu yüzden hýrs denen cadý tat alamaz hayattan. Azim yiðidiyle hýrs cadýsý birbirine asla sevdalanmaz. Çünkü azimde sevgi, hýrsta nefret vardýr. Bu nedenle barýþýk deðillerdir.

  Mum Iþýðý Neden Titrer Bilir misin? (osman demircan) 25 Kasým 2014 Düþler 

Mum ýþýðý neden titrer bilir misin? Tabi ki karanlýkta kaybolup gitmekten korktuðu için. Peki mum ýþýðý karanlýkta kaybolup gitmekten neden korkar?

  Kalbin Eriþemeyeceði Yerdedir Aþk (osman demircan) 13 Aralýk 2014 Ýliþkiler 

Birbirimizi seviyoruz evet. Kalplerimiz birbirimiz için çarpýyor buna da evet; ama birbirimizi gönülden sevmiyoruz. Ýþte bu yüzden birbirlerini sevenler hep baþkalarýna gönül veriyor. Neden mi? Çünkü birbirini gönülden seven yok. Birbirine gönülden baðlý olan yok. Her þeyi kalbimize yüklüyoruz. Oysa gönlün baþardýðýný kalp baþaramaz.

  Kanguru (osman demircan) 17 Aralýk 2014 Ýtiraflar 

Bazen kendimi hiç kimsenin çözemediði bir matematik problemini çözen matematik dahisi gibi hissediyorum. Bazen ise kafasýndaki düþünceleri toparlayamayacak kadar daðýtmýþ bir ayyaþ hissediyorum kendimi. Bazen þiir delisi, bazen müzik manyaðý, bazen resim çýlgýný hissediyorum kendimi. Bazen bir orkestra þefi, bazen hapishane kaçaðý, bazen ise güneþ karþýsýnda tutulmuþ ay gibi hissediyorum kendimi. Keþke herkes gibi olaydým: Sadece bir kanguru olaydým kesesinde kendi egosunu taþýyan. Ýnsan nasýl bir yerde yaþamak isterse hayalindeki kiþi de odur. Örneðin ben, bir göl kenarýnda yaþamak isterim. Suyun durgunluðu, yaðmurun sesi, yapraklarýn hýþýrtýsý yeter bana. Fazla ses istemem doðrusu. doða güven verir. Güven isterim. Doða renk dolu.

  Ben Mutlu Olunca Baklavaya Benziyorum (osman demircan) 26 Aralýk 2014 Ýtiraflar 

bazen bir tepsi baklavaya benziyorum. baþka bir mutluluk tadýnda da olmak istemiyorum. çörek tadý mutluluklarý, hamburger tadý mutluluklarý sizin olsun diyorum. anca baklava tadýnda mutlu oluyorum ve dahasý þeker oraným iyi, kývamým iyi oluyor. hele þöyle güneþte içim ýsýnýnca ooo hayatýn tadýný ta içimde hissediyorum.

  Üreyin (osman demircan) 9 Ocak 2015 Türkiye 

Gittikçe yaþlanýyormuþuz. Türkiye'nin gençlere ihtiyacý varmýþ. Üreyene para verilecekmiþ. Üreyin. Üreme kapasitesi olanlara saygý duyun. Ortalama sýcaklýðý iyi tutun ki üremede bir sýkýntý olmasýn. Hatta sýcak bölgelere, sýcak kumsallara yollayýn. Otel parasýný verin. Tek gezene hemen bir eþ bulun, çiftleþtirin. Hatta arpa yulaf ezmesi verin. Yuvalar yavru dolsun, yavrular kuzu kuzu okula gitsin. Hatta faceden partner bulmayý kolaylaþtýrýn. Arkadaþ listelerini kabartýn.

  Kolun Gider, Bacaðýn Gider... Duygularýn Kemikleþir Bu Sefer. (osman demircan) 7 Þubat 2015 Yaþam 

Çok cesur insan olduðunu düþünüyorum peki korkularýn nelerdir? Hedeflerine ulaþamadan ölmek. Hedef ne demek? Dünyalýk hedefler, ekonomik, aile.... Düzenli bir yaþam mesela. Düzenli bir yaþam diyorsunuz peki dünyada bir düzen var mi bunu dünyadan istiyorsunuz? Yaþamsal boyutta kurulmuþ bir düzen var tabi; doðanýn düzeni asimetriktir. Peki her ailede bir maðdur vardýr; ilk adaletsizliði ailede görürüz çünkü. Sizin böyle bir durumunuz söz konusu mu? Her insan böyle durumlarla karþýlaþmak zorundadýr.

  Ben Bir Kuzuyum, Bembeyaz; Týpký Senin Diþlerin Kadar (osman demircan) 31 Ocak 2015 Ýliþkiler 

kasabýyla yaþayan bir kuzuyum. bana býçak sýrtýnda yaþam sunuyor. ve diyor ki sana bu dünyada ne býçaklar gösterdim, ne satýrlar hediye ettim. hala seni sevmediðimi mi söylüyorsun. ulan senin sevgin daðda biten ota benzer, senin bir emeðin var mý bana onu söyle.

  Derdimi Kime Döksem (osman demircan) 19 Þubat 2015 Yüzleþme 

Derdimi kime döksem? Hristiyan'a döksem din deðiþtir önce der. Ateiste döksem hadi oradan der. Devlete döksem ücret veremiyorum der. Ben derdimi kime döksem? Her insanýn yaþadýklarý onu bir alana sürükler. Yaþanan sýkýntýlar ressam olsun, þair olsun, yazar olsun, tasarýmcý olsun, sporcu olsun diye bir yol ve yön bulmak içindir, aslýnda. Oysa biz tek hedef olarak zenginliði belirlediðimiz için, sýkýntýlarýn bir yol ve yön bulma olduðunu unutmuþuz. Sýkýntýlarý zengin olmamýzý engelleyen bir faktör olarak görmeye baþlamýþýz. Bu da sýkýntýlarýn asýl amacýný görmemizi engellemektedir.

  Nasýl Gideyim Söyler misin (osman demircan) 3 Mart 2015 Sevgi ve Aþk 

Ey uzak iklimlerde yaþayan sevgili, kayalara da mý bakmazsýn, denizi de mi görmezsin, hiçbir kapkara bulut da mý hatýrlatmaz beni sana? Bu dünyada hiçbir yerim mi olmamýþ sana.

  Ya Rab (osman demircan) 9 Mart 2015 Yüzleþme 

Bir gül uðruna çimenleri ezeceksem, namussuzca, þerefsizce, kul hakký yiyerek yaþayýp ardýndan tövbelere yaslanarak cennete gireceksem o cenneti istemiyorum. Benim cennetim karþýmdaki güzel insaný kýrmamaktýr. Benim cennetim onurlu ve namuslu yaþamaktýr. Benim cennetim kul hakký yememektir. Eðer beni onursuzca yaþatacaksan cennetle de ödüllendirme; bu dünyada rezil edeceksen cennette tac da istemem ya Rab.

  Bakýþlarýna Tutulmuþ Balýk Gibiyim (osman demircan) 10 Mart 2015 Sevgi ve Aþk 

Bazen mavi, bazen mor renge dönüþüyorum. Sonra hayatýn griliðinde kayboluyorum. Aþk hayatýn griliðine karþý koymaktýr. Aþký kaybettiðimde renklerimi yitiriyorum. Ýþte sizlere aþka dair renkli sözler: Sana kök salsam. Sen de erik çiçeði gibi açsan. Çiçeði burnunda aþk yaþasak. Hýzla düþen uçak gibi senin yüreðine düþsem. Senin için nasýl paramparça olduðumu yüreðinde hissetsen. Soba dumanýndan zehirlenmek ne ki aþkýn gýrtlaðýmda soba borusu. Her kelimenin ucu kalemin ucundan sivridir. Aþk en sivridir.

  Dünya Bana Sen Ýnsansýn Diyecek (osman demircan) 26 Mart 2015 Günlük Olaylar 

Bu þehirde evliya yanýndakine tuzak kuracak, eþkýya yanýndakine kumpas kuracak... Bu þehirde yaþamak kime ne saðlayacak? Bu þehirde herkes konuþacak, ama kimse ben insaným demeyecek... Bu þehirde insanlýk nasýl saðlanacak? Dünyada mutlaka bir deniz kenarý bulacaðým. Siz tüm sahilleri sahiplenmeye çalýþsanýz da. Bir martý çýðlýðý bile yetecek içimdeki duyguyu anlatmaya.

  Allah Kainatý Yaratmadan Önce Ne Yapýyordu? (osman demircan) 4 Nisan 2015 Din 

Cevap: Allah önce lebi yarattý. Yani lezzeti, hazzý, mutluluðu yarattý. Sonra tat alýnsýn diye kainatý ve canlýlarý yarattý. Nankörlük edenler için de cehennemi, þükredenler için de cenneti yarattý. Allah lütuf sahibidir. Kainatý yaratmadan önce lebi yarattý sonra lütfetti leb-i deryayý yarattý.

  Ýki Aþk Arasýnda (osman demircan) 27 Nisan 2015 Ýtiraflar 

Leyla bana dua eder. Ey Züleyha sen ise iyi toprak atarsýn. Þimdi söyle ey Züleyha hanginiz beni aþka gömer. Ben Leyla'yý içimdeki kuyulara attým. Sen git Yusuf yüzlüleri kuyulardan kurtar. Bana ip atma, sana baðlanamam. Leyla'nýn göz çukurlarýndan çýkamam. Ben Leyla'nýn gözünün içindeki rengim. Sen git Yusuf yüzlülere kýrmýzý gül ver. Bana Leyla'nýn göz rengi yeter. Ben Leyla'nýn kusurlarýna aþýðým. Sen git kendine Yusuf yüzlü bul ey Züleyha.

  Aç Kalýrým Terlik Yerim (osman demircan) 9 Mayýs 2015 Türkiye 

Onurumu ayaklar altýna aldýrmam, aç kalýrým terlik yerim. Nedir bu iðrenç eli cebinde hareketler? Kadýnlarýnýz ve çocuklarýnýz sizlerin cebinden düþmüþ üç kuruþluk þahsiyetler olabilir. Sizler bu tavýrlarýnýzla medeniyete yükseleceðinizi mi sanýrsýnýz?

  Yaðmurda Islanmak Ýstiyorum (osman demircan) 5 Mayýs 2015 Ýtiraflar 

Yaðmurda ýslanmak istiyorum. Güneþlenmek, kýrlarda koþmak, gözlerimden yaþ gelinceye kadar gülmek, denize girmek, köpüklü sularda yýkanmak, en sevdiðim þarkýlarý dinlemek, en sevdiðim yemekleri yemek hatta beni mutlu eden ne varsa yaþamak istiyorum. Resimler yapmak, bir orkestrayý yönetmek, imza günü düzenlemek, Lamborghini ile gezmek, önüme kýrmýzý halý döþenmesini istiyorum. En zor matematiksel problemleri çözmek, bol bol para kazanmak, dünya gezisi yapmak istiyorum. Ah ah bir bilsen aslýnda ben tek bir ifadeyle seninle olmak istiyorum.

  Umut Denizinin Ta Orta Yerinde (osman demircan) 27 Mayýs 2015 Gelecek 

'Umut denizinin ta orta yerinde bir deniz anasý... Bir açýlýr, bir kapanýr, bir açýlýr, bir kapanýr...'

  Öyle Doluyum ki (osman demircan) 26 Haziran 2015 Ýtiraflar 

Öyle doluyum ki patlasam Ýstanbul'da sur kalmaz yansam Roma'yý yakarým. Öyle doluyum ki tüm bulutlar köy çeþmesi kalýr yanýmda su gibi basarým her yaný. Öyle bir doluyum ki nar zeytin tanesi olur yanýmda.

  Biz Birbirimizi Aslýnda Çok Sevdik (osman demircan) 13 Aðustos 2015 Ýtiraflar 

Bu kirli dünyada birbirimizi hayatýmýzdan silerek temizlenmeye çalýþtýk; ama þunu gördüm ki yas tutarak karalar giyinerek ak olmuyor insan.Birbirimizi kire toza bulanmýþ ellerimizle temizleyebiliriz ancak.

  Sal Gitsin (osman demircan) 17 Kasým 2015 Anýlar 

Yaðmurun yaðýþý güzeldir. Aþkla sýrýlsýklam olmak da güzeldir. Yalnýz yaðmur suyu içilmez. Býrak içemediðin yaðmur sularý gidenin ayak izlerini silsin. Sal gitsin. Bir gülsen yaðmur sularýnýn sende býraktýðý damlayý güneþ parlatsýn. Býrak günün ýþýklarý seni mutlu kýlsýn.

  Karadeniz Þarkýlarý Kadar Güzeldin (osman demircan) 30 Kasým 2015 Sevgi ve Aþk 

Oysa ben sana vurulmuþtum. Neden bu kadar silah bana çevrildi anlamýyorum? Sen yanýmdayken tek düþmaným akýp geçen zamandý. Neden herkes beni topun aðzýna sürüp, bir yere fýrlatmak istedi, neden senden ayýrmak istedi? Neden sana olan sevgim baþkalarýnda nefreti ateþledi. Oysa yandýðým sadece sendin. Tuttuðum el seni

  Çoktan Kül Olmuþtum Harran Büyüklüðünde (osman demircan) 28 Ocak 2016 Ýtiraflar 

Acýlarýmý anlayaný deðil; acýlarýmý anlataný seviyorum. Keþke bir ah sesi olabilseydim iç çekiþlerinde. O vakit anlardýn yüreðimin Ýbrahim olduðunu ve dünyanýn yüreðimi ne derece yakmak istediðini, her türlü fitne, fesat, hýrs ateþini içime yerleþtirdiðini dünyanýn . Ki bir umut damlasý olmasaydý inancýmda Yaratan, çoktan kül olmuþtum Harran büyüklüðünde.

  Mavi Iþýk (osman demircan) 25 Aðustos 2016 Ýtiraflar 

Atýlmýþ bir mektup, silinmiþ bir yazýsýn artýk. Nerede kiminle yaþadýðýn ne de ne yaptýðýn umurumda deðil. Ýçimde yakýyorum sana ait mektuplarý, yazýlarý. Ýçimde soðuyan bir mavi alevsin artýk. Alev renginde kýzýl güller yüreðimde bitmeye baþlýyor. Bitmeye baþlýyor sana olan sevgim.

  Ah Angelina (osman demircan) 29 Aðustos 2016 Düþler 

Ayný þehirde yaþamamak ne kötü. Gözlerimin yalnýzlýðýný bilemezsin. Bakýþlarým kayaya çarpan dalgalar gibi. Hem gözlerim ýslak hem duygularým paramparça. Ah Angelina keþke denizkýzý olsan! Gelsen sahile. Ya da benim cesedimi bulsalar deniz kýyýsýnda. Bir masal uðruna ölmek de var unutma Angelina.

  Varlýðým Bir Okyanus (osman demircan) 8 Þubat 2017 Ýtiraflar 

Varlýðým bir okyanus. Kendi sularýmda boðuluyorum. Çýrpýnýþlarým, haykýrýþlarým bir dalga sesi. Kendimi atýyorum kýyýlarýma. Sonra bir iç çekiþ gibi kendimi çekiyorum yine kendime. Sürekli bir gelgit hali yaþýyorum. Varlýðým boðuyor beni.

 

 



Ben intihar ediyorum. Kendimi edebiyat denizine atýyorum. Kelimelere boðuluyorum. Ölüyorum. Siz bunu nereden bileceksiniz ki. Kaç yazarla tanýþtýnýz ki onun ölümünü de tanýyasýnýz.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 07:02:49