..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Y. Aynur Öztürk
Y. Aynur Öztürk - Teþekkürler Hayatým
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Bir An Der Geçerim (Y. Aynur Öztürk) 26 Ekim 2014 Sevgi ve Aþk 

Bir zaman boþluðu düþün, bir an hayatýma selam verdiðini bedelini aðýr ödettiðin. Ýçimde sevgi kelimesine bile isyan baþlattýðýn ismi hatýrla.

  Beyaz Bir Sayfa (Y. Aynur Öztürk) 25 Ekim 2014 Yüzleþme 

Hayat uzun gelebilir. Oysa hiç de öyle deðil. Zaman denilen kör yýlan sokup duruyor dilini geçmiþten geleceðe dair. Koparýyorum o dili, atýp gidiyorum saymadýðým zaman için. Yeni bir sayfa çevirdim, okuyorum ve þimdi varým. Meydan okuyorum hayata, geçmiþimde kalan ne varsa. Deðmeyen yaþamlarý yük etmiþim sýrtýma. Önce onlar saplamadý mý sýrtýna býçaðý? Her defasýnda kendin kalkmadýn mý ayaða? Onlar mý vardý? Hayat ve sen vardýn. Kelimelerine döktüðün dertleþmelerin yanýnda oldu hep. Kimi zaman okuyan dostlar yargýladý kimi zaman alkýþladý. Beyaz bir sayfayý yazýlarýma açýyorum, imzamý hayata atýyorum. Yorumlar ön sayfadan benden beðeniler sizden.

  Kuralsýz Yaþamýn Sýnýr Tanýmaz Geleceðine (Y. Aynur Öztürk) 7 Ekim 2014 Sevgi ve Aþk 

Belki bir bakýþýn bir tokat gibi yüzüme çarpýyor kuþatýlmýþ gençliðinden, geçmiþte býraktýðým gençliðime. Yalan olmaz aþkta. Karanlýk fýsýldadý aslýnda yaralý ardýnda býraktýðý kadýný. Sýrt çantasýna yükledi tüm cümlelerini, koyuldu gitmeye kaldýrým taþlý yoldan, kuralsýz yaþamýn sýnýr tanýmaz geleceðine. Teþekkür ederim geleceðim. Bir gün hüküm giyen bir adaletle, kayýp sokaklarýndaki þehrine elbet bir gün döneceðim.

  Adam Gibi Adam: Benim Babam! (Y. Aynur Öztürk) 30 Eylül 2014 Özlem Þiirleri 


  Son Gidiþ (Y. Aynur Öztürk) 7 Eylül 2014 Sevgi ve Aþk 

Her geliþin mutluluktu. Seni aðýrlarken, yüreðimin sözünü geçiremiyordum. Yalnýzlýðýmla penceremden bakarken seni düþünüyordum. Ýyi ki geldin diyordum. Oysa her geliþin, alaysý gizlerinle doluydu. Aldatýþlarýn saklýydý ruhunda. Bakýyordum ve gülümsüyordum her seferinde. Mantýðýmýn yüreðime dur dediði gecede, yüreðim sildi seni. Ýstem dýþý gerçekleþti zannettiðim zamanlardý. Oysa bir kandýrýþtý, bedenindeki kadýn tenlerinin kokusu. Þimdi, bedenimden seni uðurlarken, son noktayý koymuþ olduðumu anlýyorum. Son olmalýydý. Evet, bu bir sondu. Son gidiþin, dönüþü olmayan bir bekleyiþiydi þimdi.

  Cengiz Nakliyat (Y. Aynur Öztürk) 6 Eylül 2014 Ýliþkiler 

Dilden dile, evden eve, elden ele, gönülden gönüle bir adamýn kadýnlar üzerindeki beþ duyu merkezi. Biri aile biri huzur biri aþk ve para biri korku diðeri son nokta. Aradaki kadýnlarýn çerezliði cepte avanta. Beþ kadýn birbirinden haberdar adam arada kendini geçmiþin sultaný sanmakta. Günümüzde evden eve nakliyatta taþýdýðý sadece üzerinde býraktýðý kirli çamaþýrlarý ve duygularýný aldýðý kadýnlarý. Her birinin söylediði söz bir diðerinin bildiði Cengiz'in laf ebeleði. Tüketici kývamýnda tüketilen kadýnlarýn her biri davetinde çerezlerin ve diðer kadýnlarýn varlýðýný tek bilen huzur.

  Olmuyor Ýþte (Y. Aynur Öztürk) 29 Aðustos 2014 Aþk ve Romantizm 


  Sihir midir Keramet midir Bu Þemsiye? (Y. Aynur Öztürk) 26 Aðustos 2014 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Þemsiyesini açan, yüzleþtiðim içimdeki can dostuma: Sevgilerden yaðmur damlalarýnýn küçük dokunuþlarý

  Ýstanbul (Y. Aynur Öztürk) 24 Aðustos 2014 Kent 


  Adam Sende (Y. Aynur Öztürk) 23 Aðustos 2014 Aþk ve Romantizm 


  Nisanýn Gizlisi (Y. Aynur Öztürk) 22 Aðustos 2014 Aþk ve Romantizm 


  Þimdi Gidiyorum (Y. Aynur Öztürk) 20 Aðustos 2014 Aþk ve Romantizm 


  Ýkili Dargýnlýk da Aþk (Y. Aynur Öztürk) 11 Aðustos 2014 Sevgi ve Aþk 

Baþka basamaklarda baþka anlamlar bulacak onlar. Kendilerinden ve birbirlerinden kaçmaktan vazgeçebilseler. Birbirilerini olduðu gibi kabul edebilmenin yanýnda, can yaktýklarý anlarýn ateþini kendi yüreklerinde de duyabilseler. Sýçrasalar birden o ateþi sade karþýsýndakinin deðil. Kendi içlerinde de hissetseler. Þaþýrsalar birbirilerinin acýsýna. Sarýlýp aðlasalar, birbirlerinin saçlarýný okþasalar. Ve yeni bir an geldiðinde ikisi de kendi ayaklarýyla. Bu sefer farklý bir adým atsalar. Birbirlerinin yüreklerini kanattýklarý oranda, birbirlerinin yüreklerine merhem olsalar: Yaþam yorgunu iki kiþi karþýlaþtýðýnda, yüzdeki tebessümler farklý bir gülüþte selamlaþacak. Bu gülüþle beraber sakladýðýmýz iç dünyalarýmýzýn farklý dramlarý yansýmalarda yoðunlaþacak. Geceler, güne merhaba diyecek, yaþanýlanlar gecede kalacak. Gününde diðer bir yaþam gecedekine sýrt dönecek. Yapmam neyse o yaþananacak. Kolay deðil, elbette. Yaþattýðýn, yaþattýklarýmýn karþýsýnda hiç kalacak. Sen hep bir arayýþýn kýstasýnda kalacak ve huzur dediðin geceden ayrýlacaksýn. Ýkili iliþkimizde yalan baþ konuðumuz oluyor. Neden ?Saklanbaç oynamayý mý seviyoruz.? Oysa sevgi yüreðe hitap etmeli, mantýk cevap versin. Her defasýnda incitirsen, incinirsin. Söylenecek bu kadar söz varken kýrmayý seçiyoruz. Sýrf üstün kalmak adýna. Ne kadar doyurucu bir hayat olabilir ki... Ýki yaþamýn en iyi tarafý ne olur dargýnlýkdan baþka. Aradan geçen zaman bile size selam vermez, kiþi hoþlandýðý þeyi sýrf kendisi için istiyorsa. Farklý bir boyut daha vardý. Karþýmýzdakilere hissettirmek. Hayatýn içindeki bizler yaþam denilen sadakatten habersizsek. Ve kendimizi kandýrýyorsak. Yaþattýðýmýz olsa olsa hüzün. Evresinde yalnýz deðiliz. Kimse kimseden habersiz. Sen kendinden bi haber. Keþkelere yer vermeden hayat alfabesini doðru okuyabilsek.

  Benden; Ýçeri Buyur, Ben (Y. Aynur Öztürk) 9 Aðustos 2014 Yüzleþme 

Yunus Emre nin dediði gibi, bir ben var ki benden içeri. Bazen o dýþarda ben içerde, bazen ben dýþarda o içerde. Ben, beni seviyor birbirlerine iyi ki varsýn diyor. Çünkü biliyor, ben bende, bende ben olmazsa ben olamam. Benler bir arada bazen baþka benler de çalýyor kapýyý, benlerimiz buyur ediyor yeni gelen beni. Yeni gelen ben de kendini benden sanýyor, bazen unutup kendini beni benden etmeye çalýþýyor. Kendine gel, haddini bil ben. Ben ve ben seni içeri aldýðýmýz gibi uðurlamayý da biliriz. Ne de olsa senden önce ve senden sonra da olacaðýz ben ve ben. Ýyi ki geldin, bize birbirimizin deðerini gösterdin. Þimdi uðurlar ola sana benden ve bendeki benden giden benliðe özenen misafir ben: Sana söylemek istediklerimi söylüyorum bendeki ben, hazýrmýsýn yüzleþmeye ? O halde sana sevdiðimi söylediðim günü de hatýrlýyor olmalýsýn. Saçlarýnýn uzun halinde saçlarýný tararken aynada yüzleþmiþtin kendinle. Eþinden ayrýldýðýnda, yalnýzlýðýn boþluðu vardý ;hani. Ama, gülerken aðladýðýn o günü de hatýrla. Sonra o boþluðu dolduran insaný da. Karþýnda duran sen ve yansýman. Nasýlda bütünleþmiþtin!.. Þimdi buyur geç ;otur benimle beni konuþ. O BEN, BANA SARIL DEDÝM SANA. Neredeydin ? Yoktun yanýmda savaþýmda. Önce saçlarým býraktý beni bana. Ayna deðil ki. O biliyordu çünkü. Sýr diye bir þey yoktu. Gizlenenler. Sadece kendini kandýranlar vardý. Yeminim vardý, býraktýðýn bendeki ben. Þimdi hayat oynadýðýmýz tiyatro sahnesinden. Devam diyorum, ben beni bana kazandýran bana

  Masumiyetin Sýrlarý (Y. Aynur Öztürk) 8 Aðustos 2014 Sevgi ve Aþk 

Öyle bir nefes al ki içinde olayým, dýþarý verirken yanýnda. Nefesimizi boþa harcamayalým. Diyebilseydik keþke birbirimize: Hatýrla, her yaptýðýn hatanýn bedelinde sustuðumu, susarak kaybetmediðimi. Sabrettikçe zorluyordun sevgiyi. Oysa sana aþýk olamazdým, arayýþlarýnda binlerce kadýn varken. Aslýnda yalan söylerken bile kendini kandýrýyordun. Bilmiyordun; dimi gözlerine bakarken bütün dünyaný gördüðümü. Herkes masumum derde: Masumiyet sorar? Masumiyetin sýrlarý ne?-Masum : Söylersem nasýl bakacaksýn gözlerime? der.-Masumiyet: Kabuðunun dýþýna çýkma, yargýlanýrsýn, iyisi mi sus! Susar!!! Masum bakýþ bir süre. Mahþer çýka gelir:-Mahþer: Kabuðunda kal, vurup kýrmaya çalýþanlara diren. Kýrmayý baþaran senindir. Kýrýp da gider o baþka.-Masumiyet: Sadece kendini kandýran susma payý var. Gözlerim, gözlerinde sustuðunda vazgeçtiðimi anladým. Hala masum rolü oynamana alýþýyorum. Zor olan masum masumiyetin deðerini bulabilmekti. Aktýðým suyun önüne bend koyamazdým. Ne küçük bir sel ne de durgun bir göl. Ýçimizde suskunluða daima bir gözlemci olacak. Nefes alabilmek susmak kadar elinde. Nefesi alýrken içindedir. Nefes verirken atmakta. Kandýrma kendini, bak susmak da, susamamak da nelere sebep.

  Aþk Mevsimi (Y. Aynur Öztürk) 31 Temmuz 2014 Aþk ve Romantizm 


  Kristal Yürek (Y. Aynur Öztürk) 20 Temmuz 2014 Aþk ve Romantizm 


  Bir Sebep Yaratýlýyor Sorguladýðýmýz Hayatýmýzda (Y. Aynur Öztürk) 20 Temmuz 2014 Sevgi ve Aþk 

Uyanýþ: Bir rüyanýn dönüþüm sonrasý. Aslýnda bir yalaný yakalamak. Her insanýn tercih noktasý. Þimdilerde yeni tanýþtýðým rol; insaný insana tanýþtýrmak. Bir yaným "O" diyor diðer yanýmsa "Hayýr". Gülmekten kendimi alamýyorum, hayatým hüzünlerime gülümsüyor. Ustalýkla nasýl da kaya olmayý seçenleri yeðliyorum.

  Þaþmaz Bir Yargýnýn Kader Çizgisinde (Y. Aynur Öztürk) 18 Temmuz 2014 Sevgi ve Aþk 

Sana dair sözlerim aslýnda kendime. Güven veren her þeyi yok ediyor sonra da olmadý diyorduk. Aþk adýna suçlanýyorduk. Þimdi ikimizde Nisan, içimizde yüzleþtiðimiz sesimiz var.

  Meraklý Duvar (Y. Aynur Öztürk) 14 Temmuz 2014 Sevgi ve Aþk 

Yalnýzlýðýn yansýmalarý, meraklý bir duvarýn aracýlýðýyla dile geldi ve düþündürdü beni. Yansýmalar, yalnýzlýða dairdir. Aynalar hep duvarda var aslýnda, Baktýðýmýzda, yüz yabancý deðil. Ardýndaki sýr da, bir dolu insan. Alkýþ tutsa da, içinde insan, hep yalnýzlýðýyla baþ baþa kalan. Yaz dedin, yazdým yalnýzlýðým, Ýçimi kanatan kýrýlganlýðým, sözlerinde. Ama silgisi yok dil yarasýnýn. Git dedin, gittim, içimde yalnýzlýðým.

 

 



Aþka Dair

Bazen yakýn dediklerimiz, nasýlda uzak oluyor, bazende uzak dediklerimiz yaný baþýmýzda. Size yabancýdýr oysa. Bir bakýyoruz ki dost oluyor.Ýnsan en çok sevdiðine kýrýlýr oysa. Unutmaz aslýnda geriye býraktýðý boþluðu. Geriye býraktýðý biraz endiþe, biraz piþmanlýk, birazda öfke kalýyor. Sen hiç seni sevmeyen birine aþýk oldun mu? Aþk bir umuda baðlanmaksa, birbirimizin gözlerine baka baka kayboluyoruz, nereye gittiðimizi bilmeden. Ben seni kendime davet etmiþim de farkýnda olmamýþým. Karþýlýksýz aþk yakar, yýkar hem de çektirir. Aþk acýtýr. Aþk kaç yýllýk saklambaç oynuyor aslýnda, hafýzalarýn görüntüsüne. Aþký çabuk tüketen, ömrü de bitirir. Kýrarsýn, parçalara bölersin. Gidecek hiç bir yeri yokken. Sana sýðýnan deðil, gideceði yeni yeri olmasýna raðmen senin yanýnda kalandýr deðerli olan. Aynur Öztürk



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Y. Aynur Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 20:39:15