..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþmekten yükselme doðar. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - erdal divriklioðlu
erdal divriklioðlu - Kaibe
Site Ýçi Arama:


Roman
  Evet Sende Haklýsýn Jale!.. (erdal divriklioðlu) 25 Eylül 2013 Karakterler Üzerine 

Dýþarýya çýktýðýnda herkes kara haberi bekliyordu.Genel yayýn yönetmeni cevatýn kapýsýndan çýkan herkes her ne kadar gergin olarak çýksa da, Herkes biliyordu ki jalenin o odaya giriþi ve o odadan sað olarak çýkýþý pamuk ipliðine baðlý bir ihtimaldi. Ve bu yüzden her birinin aðzýndan çýkacak ilk cümle "Geçmiþ olsun jale yada üzülme jale olacaktý." Belki içlerinden bir kaç kiþi bu deli dolu kadýnýn safça görünen aptallýklarýný göz önünde tutmadan içinden gerçekten üzelecekti.Kolay da deðildi bu jale için.Yýllarýný vermiþti bu mesleðe.Eski bir haber muhabiri idi o. Ondan iþini almak demek hayatýný almak demekle eþ anlamlýydý. Bazý insanlar, özellikle yalnýzlýða mahkum olanlar için kronik bir yaþama biçimiydi bu.Jale yalnýz bir kadýndý. Annesini kaybetdikten sonra daha da yalnýzlaþtý.Hayatýna anlam katacak çok az kiþi ile gel gitler yaþamýþtý.Bu yüzden deli doluydu.Bu yüzden hayata þaka gibi bakýyordu.Þaka gibi yaþanan hayatýn gün gelipte ciddileþeceðini bir kaç kez tanýk olmuþtu.Birincisi babasýnýn aniden trafik kazasýnda ölmesinde.Ýkincisi canýndan çok sevdiði annesinin ölümünde.Üçüncüsü ise; uzatmalý sevgilisi selçuðun "Beni çok seviyor,hiç býrakmaz " derken,ona tekmeyi basmasýnda yaþamýþtý. Þaka gibi hayat bir anda ciddileþsede Jale inadýna hayata gülümsemeyi ve onunla barýþýk kalmayý tek taraflý olarak seçti.Þimdi herkes dördüncü darbenin geliþinden o kadar emindi ki.Genel yayýn yönetmenin odasýndan aðýr adýmlarla çýkan Jalenin kovulduðunu iþitmeye hazýrlanýyordu.

  Evet Sende Haklýsýn Jale!.. (Bölüm 4) (erdal divriklioðlu) 24 Ekim 2013 Karakterler Üzerine 

Bazý insanlar, özellikle yalnýzlýða mahkum olanlar için kronik bir yaþama biçimiydi bu.Jale yalnýz bir kadýndý. Annesini kaybetdikten sonra daha da yalnýzlaþtý.Hayatýna anlam katacak çok az kiþi ile gel gitler yaþamýþtý.Bu yüzden deli doluydu.Bu yüzden hayata þaka gibi bakýyordu.Þaka gibi yaþanan hayatýn gün gelipte ciddileþeceðini bir kaç kez tanýk olmuþtu.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Þöhret onu hayatta en tepeye çýkarsa da. Kollarýna,ayaklarýna,göz kapaklarýna hareket edebileceði her yanýna sanki misina ile kancasýný takmýþ.Ýstediði her yöne acýlar içersinde çekiþtirerek götürüyordu.Sempatik ve yakýþýklý olmasý, ortaya koyduðu hareketli ve dinamik müzik tarzý ile genç kýzlarýn her zaman istediði bir erkek, evli kadýnlarýn bir ah çektiði adam olmasý artýk umrunda bile deðildi. Bazen geride kalan,sýradan hayatýný çok özlüyor.Ýçinde bulunduðu renkli küp þeklindeki hapishane ve sirkten sýyrýlýp eski hayatýna dönmek istiyordu. Ama bu mümkün deðildi. Albüm anlaþmalarý,Konser anlaþmalarý,Tv programlarý vs,vs,altýna imzasýný attýðý herþey geriye dönmesine engeldi.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Aslýnda ne olduðumuzun ya da kim olduðumuzun hiçbir önemi yok.Çünkü kendi hayatýnýzý baþtan seçme þansýnýz da yok.Ruhunuza giydiðiniz elbise bazen size uysa da, çoðunla ki uymuyor.Hayatýn akýþýnda ruhlarýnýzý çok az taçlandýrýyor.Ve hayat hiç ummadýðýnýz bir anda kapýnýza gelen bir vergi memuru gibi kesiyor cezanýzý. Ýtiraz da edemiyorsunuz.Herhangi bir üst mahkemede yok.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

"Özür dilemenize gerek yok.ben iþim gereði bu tür durumlara alýþkýným,sizin için anormal bir durum olduðunu anlýyorum" Memduh Gül kan kokusundan kurtulamak için yüzünü lavoboda defalarca yýkamýþtý.Islak saçlarý hali hazýrda kurumamýþ,küçük su damlalarý alnýnýn köþesinden akarken,çalýþma masasýna doðru ilerleyerek,kaðýt peçetelerden aldý.Yüzünü tekrar silerek,koltuðuna oturdu.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Bir katilin sizce en zevk aldýðý þey nedir?... Basit ve sýradan insanlarýn hayatýna renk katabilmek mi? Onlarý ýþýða tutulan bir tavþan gibi ürkütmek mi? Gözlendiðini hissetmek mi? Basit ama sýradan insanlar,kaybedecek çok þeyi olan insanlar.Geceleri yataklarýna belki huzurla,belkide huzursuzca yatan. Evlerinin sessizliðine ve mahremine sýðýnan insanlar. Bir katilin sizce en zevk aldýðý þey nedir? Kurbanýna sýradýþý bir þey yaratmak mý? Yoksa içindeki vicdani azaplarý dýþarýya vurmasýný saðlamak mý? Bir katil oyun bozandýr.Sizinle oynar.Sizinle akýl dýþý oyunlar oynamasýna gerekte duymaz. Hayatýnýza bir anda girer.Ve bir anda iþinizi bitirir. Siz ondan ölüm diye korkarsýnýz.Koridorun sonundaki karanlýk gibi... Ya da hiç düþünmek istemediðiniz bir aný gibi... Bir katil sizin güldüðünüz veya eðlendiðiniz þeylerden nefret eder. Sýradan ve boktan hayatýnýz ona hiç cazip gelmez... Bir katilde acýma duygusu yoktur... Bir katile en zevk veren þey size açýða çýkarmaktýr. Ýçinizdeki en kirli duygularý ve en çaresiz anýnýzda yapabileceklerinizi düþünür. Ýþte bu ona zevk verir...

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Þizofren bir kadýnýn kocasýnýn intiharýndan sonra söylediði saçmalýktan baþka bir þey deðildi bu.Bir kerecik bunu gerçek olarak kabul etse,bir sürü sorular sorabilirdi elbet. 40 kiþi,ülkenin apayrý yerlerinde,hiç durmadan neyi yazýyorlar? Belkide bir yer altý örgütü idi bu.Defterini dürmek istedikleri kiþiler hakkýnda bilgi toplayan ve onlar hakkýnda yazýlar yazan bir örgüt.Yok daha neler? dedi içinden.Sanal alemde insanlarý zor duruma düþürmek için tuzaklar kuran bir örgüt fikri aslýnda benimseyecek bir varsayým deðildi.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Komiser Cengiz odada ki bu negatif enerjinin sormak istediði sorulara almak istediði cevaplara þu anda hiç bir faydasýnýn olamadýðýný anlayarak tam odadan çýkmaya yeltenirken,Nihal atýldý. "Ýnternet'te arama motoruna bakýn komiser bey...

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 1. Bölüm 

"Ýnsan bu çaðda bile ne kadar yalnýzlaþýrsa yalnýzlaþsýn kulunu doðru yola sokmak için mutlaka bir mekanizmasý vardýr" dedi Engin. "Meknizma demek ha..." dedi Nihal. "Sence nasýl bir mekanizma bu?... Yani hepimizin peþinde bir melek mi var..." Sevcan bu sohbetten fazlasý ile sýkýlmýþtý.Konuyu deðiþtirmek için Nihal'in tabaðýndaki yemeði bitirmediðini görerek atýldý. "Nihal, daha tabaðýndaki yemeði bitirmemiþsin.Výr,výr konuþuyorsun. Yeter artýk! bu aðýr felsefi konulardan sýkýldým ama..." Engin Sevcan'ýn sýkýldýðýna umursamadan Nihal'e cevabýný verdi. "Evet bence olabilir ama sadece melekler yoktur çevremizde þaytanlarda olabilir" dedi.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Emin olduðu ve gözlerinle þahit olduðu tek þey,kendisi hakkýnda arama motorunda sürekli olarak güncelenen kýsa ve öz bildirimlerdi.Onun hakkýnda çýkan en son bildirim,Ýstanbul’un sessizliði ve ýssýzlýða ile bilinen geniþ bir ova’nýn tam ortasý’na kurulmuþ cayra kasabasýna gitmesi gerektiðini anlatan açýk ve net cümlelerdi.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Ölümle uyku arasýndaki ince çizgide bazen huzurlu bazense cýlýz bir nefesi uyuduðu odayý kaplarken,Ölüm varla yok arasýndaki bir yerde duruyordu.Oysa insan küçük bir zevkle geliyordu bu dünyaya.Varoluþ bir þölenken,yok oluþ sessiz sedasýzdý.Her ikisinde de bir þeyin içinden gelip;sanki çok ama çok büyük birþeyin içine doðru gidiyordu.Bu yoðun uyku içersindeyken veda etti annesine

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Uzun öðrencilik yýllarýndan sonra,siyasetin içerisinde piþmek ve kamile dediði gibi piþkinleþmek kolay olmamýþtý.Ona göre psikolojik anlamda bir sýnýrý yoktu.Ýnsan kademe kademe ya daha çok ahlaklý bir yaþama doðru yol alýr ve hayatta yaptýklarýndan ödün vermeyerek böyle bir sýnýrsýzlýðý seçer yada kademe kademe daha da piþkinleþir bu piþkinlikte kendine yine yeni bir sýnýrsýzlýk seçerdi. Politika her ne kadar iþleyiþ gereði belli kurallar manzumesi etrafýnda dönsede,zeki ve ihtiraslý insanlarýn kendi seçtiði sýnýrsýzlýkta tatmin olabilecekleri alaný en geniþ þekilde önlerine seren basamaklarý,yükseliþlerinin nihai hedefleri belli en iyi koridordu.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

"Bilmem" dedi Gevþo. Onun için aslýnda hiç farketmezdi.Yeni bir suç iþlemek.Siciline bunu ekletmek hiç bir þeyin önemi yoktu. Kendisinin de bir önemi yoktu. Yaþýyordu iþte.Sokaktaki taþtan kaldýrýmlardan, Bir bitkiden pek bir farký yoktu.Sadece yaþýyordu. Yaþamak için suç iþlemeyi seçmiþti. Suç iþlemek içinde yaþamayý.Kimi kimsesi yoktu.Kaybedeceði bir þey yoktu. Sadece hayatý bekleyen ruhsuz bir nesne gibiydi. Taþ bir kaldýrým gibiydi. Üzerine çýkýlan.Her gün çiðnenen. Bazen içindeki cehennem ateþi ile kavrulan.Bazense buz gibi soðuk taþ bir kaldýrým gibi. Sadece küçük bir çevrenin ayak takýmýydý.

  Yüz Kitabý (erdal divriklioðlu) 28 Mart 2014 Polisiye 

Sigarasý bitmiþti. Yanan izmariti küllük içerisinde yavaþça söndürdü.Yanýnda duran pet su þiþesinden bardaðýna su koydu.Kalýnca sayýlabilecek dudaklarýnla içine çektiði dumanýn ardýndan,suyunu yudumladý.

  Evet Sende Haklýsýn Jale Bölüm 5 (erdal divriklioðlu) 12 Ekim 2014 Polisiye 

20 bin lira gibi bir rakkam talep etmiþti yeþil döbyesli kýz'dan.Ve o gün bugündür. ödemediði çalýþtýðý taksitler,krizlerlerle gelen yapýlandýrmalar derken,yeþil döbyesli kýzýn maliyeti tam olarak 35 milyara fýrlarken,selçuk hayatýndan firar etmiþ,elinde kala kalan sadece belkide yaþama tutunmasýný saðlayan borcunu ödeme azmi ve namuslu bir insan olarak ölme isteði kalmýþtý.

  Evet Sende Haklýsýn Jale. / Bölüm 6 (erdal divriklioðlu) 26 Eylül 2015 Polisiye 

“Tornistan kim?...” Olaðan bir anlatýmla ailesinin annesinden sonraki ikinci ferdiydi tornistan. Ve annesinin Ali’den sonra sevdiði en çok þey. “Tornistan bizim tekir kedimiz jale..” Önce bir duraksadý. Ardýndan küçük bir gülümseme ve freni boþalmýþ bir kamyon gibi gelen bir kahkaha çýnlattý otoparký. Gülmekten merak duyduðu soruyu zar zor soru verdi. “Tornistan mý? Bu sizin kedinizin ismi mi?...” Ali sinirlendi. Aile yadigarý olan ferdi ile dalga geçilmesine hem sinirlenmiþ hem de açýkçasý içlenmiþti. “Evet jale, adý tornistan ama komik olan nedir anlamadým?” “Yani … yani… bir kedi için tuhaf bir isim…” Gülmekten kendini alamýyordu.

  Evet Sende Haklýsýn Jale / Bölüm 7 (erdal divriklioðlu) 26 Eylül 2015 Polisiye 

Aðzýndan bir anda çýktý o cümle. “Zigo, ben lezbiyen olmak istiyorum!...” Önce boþ gözlerle baktý Zigo. Sonrasýnda aðzýnda olan bütün birayý üzerine boþalttý. Kahkaha ile karýþýk cümle kurmaya çalýþtý Zigo. “Kýzýmm sen iyi misin? Git birkaç bardak su iç ya da yüzünü yýka gel,lezbiyen olmak istiyormuþ, Allah’ým ya deli bu kadýn, hadi hadi git yýka yüzünü.” Çok ciddi bir bakýþý vardý. Zigo, Jale’nin gözlerindeki bulutlanmanýn geçmesini bekledi. Kararlý bakýþý devam ediyordu. “Lezbiyen olmak istiyorum, Zigo…!”

  Evet Sende Haklýsýn Jale / Bölüm 8 (erdal divriklioðlu) 28 Eylül 2015 Polisiye 

“Aynen komiserim, aynen ben de öyle diyorum zaten aynen yani…” Adý Belgindi. Emniyet Müdürlüðünde göreve iþ baþladýðý zamanlar, Belgin Doruk olarak fiskos edilse de. Türk Sinemasý’nýn küçük hanýmefendisi diye meþhur olan o güzel kadýna benzerlik olarak yanýndan bile geçmiyordu. Kýz kurusu sarýþýn huysuz bir kadýndý Belgin. Ve herkes ona “Aynen Belgin..” lakabýný takmýþtý. “Yani iðrenç bir dosya komiserim, aynen, aynen anasý ile konuþmaya geldik, neydi kadýnýn ismi Kerime ha kerime aynen komiserim ben þimdi kapayým sizi daha sonra arayým. Saygýlar Komiserim.”

 

 



.........



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © erdal divriklioðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 24.04.2024 05:48:46