..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasýndaki ayrým, kurgunun mantýklý olmak zorunda olmasý. -Tom Clancy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Uðurcan Türkoðlu
Uðurcan Türkoðlu - Uðurcan Türkoðlu
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Hilafet ve Sonrasý (Uðurcan Türkoðlu) 29 Haziran 2011 Tarihe Yön Verenler 

Sizlere bu yazýda Atatürk ve onu sevmeyenleri anlatacaðým.

  Türkiye'de Siyaset (Uðurcan Türkoðlu) 28 Haziran 2011 Kesinlikle Karþýyým! 

Türkiye'de siyasetin ne hallere düþtüðünü anlatacaðým.

 

 



● Bütün ümidim gençliktedir.

● Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.

● Herkes ulusal görevini ve sorumluluðunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düþünceyle, düþünüp çalýþmayý görev edinmelidir.

● Kendiniz için deðil, baðlý bulunduðunuz ulus için elbirliði ile çalýþýnýz. Çalýþmalarýn en yükseði budur.

● Ey Türk Gençliði! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

● Bugün hepimize düþen ortak görev; ulusal deðerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çýkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluþ Savaþý'ný kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuþaklara aktarmaktýr. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygýn kimliðiyle aydýnlýk yarýnlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.

● Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatlarý! Yorulsanýz dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliði gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

● Öðretmenler! Cumhuriyet sizden düþünceleri hür, vicdaný hür, irfaný hür nesiller ister.

● "...bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir."

● Türk Milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azim ile yeni bir devlet kurmuþtur bu devletin dayandýðý esaslar "Tam Baðýmsýzlýk" ve "Kayýtsýz Þartsýz Milli Egemenlikten ibarettir. Yeni Türkiye devletinin yapýsýnýn ruhu Milli Egemenliktir. Milletin Kayýtsýz Þartsýz Egemenliðidir...

● Hiçbir þeye ihtiyacýmýz yok, yalnýz bir þeye ihtiyacýmýz vardýr; çalýþkan olmak!

● Biz büyük bir inkýlap yaptýk. Memleketi bir çaðdan alýp yeni bir çaða götürdük.

● Devrimin amacýný kavramýþ olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardýr.

● Ne mutlu Türküm diyene!

● Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öðretmen ve eðiticileri, sizler yetiþtireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktýr. Eserin kýymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlýðýnýz derecesiyle mütenasip bulunacaktýr.

● Ordularýmýzýn kazandýðý zafer, sizin ve sizin ordularýnýzýn zaferi için yalnýz zemin hazýrladý... Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka baþarýlý olacaksýnýz.

● Türk çocuðu ecdadýný tanýdýkça daha büyük iþler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktýr.

● "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliðine ve yetiþmekte olan çocuklarýna hitap ediyorum: Batý senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eðer bugün batý teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuðu, o kabahat da senin deðil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Þunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekâný unut! .. Daima çalýþkan ol..."

● Milletleri kurtaranlar yalnýz ve ancak öðretmenlerdir. Öðretmenden, eðiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adýný alma yeteneði kazanmamýþtýr.

● "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkýna Türk milleti denir..."

● "Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalýdýr."

● Tarihi yaþadýðýmýz gibi yazdýk, fakat geleceði cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaþatacaklara emanet etmek lazýmdýr.

● Asýl önemli olan ve memleketi temelinden yýkan, halkýný esir eden, içerdeki cephenin suskunluðudur.

● Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüðün istikbaline ait ödevlerim bitmemiþtir, siz onlarý tamamlayacaksýnýz. Siz de, sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz.

● Ýstiklal, istikbal, hürriyet, herþey adaletle kaimdir!

● Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, býrakacaðý meclislere dahi gereðinden fazla inanmamalý ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararlarý olabilir ki, bu kararlar ulusun yaþamýna giderilmesi olanaklý olmayan zararlar verebilir.

● Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduðunuz terbiye ve irfan ile insanlýk ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kýymetli timsali olacaksýnýz. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaþatacak sizsiniz.

● Öðretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafýzlar ister. Yeni nesli bu özellik ve kabiliyette yetiþtirmek sizin elinizdedir.

● Öðretmen, yýllar sonra ödülünü alýr.

● Öðretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek baþkalarýna ýþýk verir.

● Söz konusu olan vatansa, gerisi teferruat.

● Yorulmadan beni takip edeceðinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaþlar, yorulmadan ne demek? Yorulmamak olur mu? Elbette yorulacaksýnýz. Benim sizden istediðim þey yorulmamak deðil, yorulduðunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduðunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk her insan, her mahlûk için tabii bir halettir, fakat insanda yorgunluðu yenebilecek mânevi bir kuvvet vardýr ki, iþte bu kuvvet yorulanlarý dinlendirmeden yürütür.

● Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karþýsýnda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliði üzerine kurulmuþ müesseseler her tarafta yýkýlmaya mahkumdurlar.

● Cumhuriyet fikir serbestliði taraftarýdýr. Samimi ve meþru olmak þartýyla her fikre saygý duyarýz.

● Gerçi bize milliyetçi derler. Ama, biz öyle milliyetçileriz ki, iþbirliði eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onlarýn milliyetlerinin bütün icaplarýný tanýrýz. Bizim milliyetçiliðimiz herhalde hodbince ve maðrurca bir milliyetçilik deðildir.

● Öyle istiyorum ki, Türk Dili bilim yöntemleriyle kurallarýný ortaya koysun ve her dalda yazý yazanlar, bütün terimleriyle çoðunluðun anlayabileceði güzel, ahenkli dilimizi kullansýnlar.

● Okul, genç beyinlere insanlýða saygýyý, millet ve ülkeye sevgiyi, baðýmsýzlýk onurunu öðretir.

● Okul sayesinde, okulun vereceði ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatý, Türk iktisadiyatý, Türk þiir ve edebiyatý bütün güzellikleriyle geliþir.

● Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatlarý seven, fikir terbiyesinde olduðu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmýþ ve yükselmiþ olan erdemli, kudretli bir nesil yetiþtirmek ana siyasetimizin açýk dileðidir.

● Bilelim ki, milli benliðini bilmeyen milletler, baþka milletlere yem olurlar.

● Milletlerin tarihinde bazý dönemler vardýr ki, belli amaçlara eriþebilmek için maddî ve manevî ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve ayný doðrultuya yöneltmek gerekir. Yakýn yýllarda milletimiz, böyle bir toplanma ve birleþme hareketinin önemli sonuçlarýný kavramýþtýr. Memleketin ve devrimin, içeriden ve dýþarýdan gelebilecek tehlikelere karþý korunmasý için, bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetlerin bir yerde toplanmasý gerekir. Ayný cinsten olan kuvvetler, ortak amaç yolunda birleþmelidir.

● Birçok güçlükler ve engeller karþýsýnda bulunduðumuzu biliyoruz. Bunlarýn hepsini inceleme ile, gayret ve iman ile ve millet aþkýnýn sarsýlmaz kuvvetiyle birer birer çözüp sonuçlandýracaðýz. O millet aþký ki, her þeye raðmen içimizde sönmez bir kuvvet, dayanýklýlýk ve ateþ kaynaðýdýr.

● Bizim milletimiz vataný için, özgürlüðü ve egemenliði için özverili bir halktýr; bunu kanýtladý. Milletimiz, yaptýðý devrimlerin kýskanç savunucusudur da. Benliðinde bu erdemler yerleþmiþ bir milleti, yürümekte olduðu doðru yoldan hiçbir kimse, hiçbir kuvvet alýkoyamaz.

● Arkadaþlar! Devrimimiz Türkiye'nin yüzyýllar için mutluluðunu üstlenmiþtir. Bize düþen onu kavrayarak ve takdir ederek çalýþmaktýr.

● Adýmlarýný, attýðýmýz uygarlýk ve yenilik adýmlarýna uydurmak istemeyenler ne talihsizdirler! Bu gibiler hâlâ milleti aldatacaklarýný ümit ediyorlarsa bu ümitleri, kendilerinin zarara uðramalarýndan baþka bir sonuç vermeyeceðine þimdiden emin olabilirler.

● Biz cahil dediðimiz zaman, mektepte okumamýþ olanlarý kastetmiyoruz. Kastettiðimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuþ olanlardan en büyük cahiller çýktýðý gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çýkabilir.

● Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuþ bir milletiz.

● Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlýk karþýsýnda uþak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyýk sayýlamaz.

● Özgürlük ve baðýmsýzlýk benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadýmýn en deðerli mirasý olan baðýmsýzlýk aþký ile dolu bir adamým. Çocukluðumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatýmýn her safhasýný yakýndan bilenler bu aþkým malumdur. Bence bir millete þerefin, haysiyetin, namusun ve insanlýðýn vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve baðýmsýzlýðýna sahip olmasýyla kaimdir. Ben þahsen bu saydýðým vasýflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasýflarýn kendimde mevcut olduðunu iddia edebilmek için milletimin de ayný vasýflarý taþýmasýný esas þart bilirim. Ben yaþabilmek için mutlaka baðýmsýz bir milletin evladý kalmalýyým. Bu sebeple milli baðýmsýzlýk bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlýðý teþkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabý olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansýz düþmanýyým.

● Yurtta sulh, cihanda sulh.

● Türk milletinin istidadý ve kati kararý medeniyet yolunda durmadan, yýlmadan ilerlemektir.

● Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.

● Yeni kuþak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öðretmenler topluluðundan ve onlarýn yetiþtirecekleri öðretmenlerden alacaktýr.

● Milli mücadelelere þahsî hýrs deðil, milli ideal, milli onur sebep olmuþtur.

● Bir millet eðitim ordusuna sahip olmadýkça, savaþ meydanlarýnda ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalýcý sonuçlar vermesi ancak eðitim ordusuyla mümkündür.

● Milli his ile dil arasýndaki bað çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olmasý, milli hissin geliþmesinde baþlýca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil þuurla iþlensin. Ülkesini, yüksek baðýmsýzlýðýný korumasýný bilen Türk milleti, dilini de yabancý diller boyunduruðundan kurtarmalýdýr.

● Bir dinin tabii olmasý için akla, fenne, ilme ve mantýða uygun olmasý lazýmdýr.

● Her fert istediðini düþünmek, istediðine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiði bir dinin icaplarýný yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanýna hakim olunamaz.

● Türk Milletinin istidadý ve kesin kararý medeniyet yolunda, durmadan, yýlmadan ilerlemektir.

● Medeni olmayan insanlar, medeni olanlarýn ayaklarý altýnda kalmaya mahkumdurlar.

● Büyük dinimiz çalýþmayanýn insanlýkla hiç ilgisi olmadýðýný bildiriyor. Bazý kimseler çaðdaþ olmayý kâfir olmak sayýyorlar. Asýl küfür onlarýn bu zannýdýr. Bu yanlýþ tefsiri yapanlarýn maksadý Ýslâmlarýn kâfirlere esir olmasýný istemek deðil de nedir? Her sarýklýyý hoca sanmayýn, hoca olmak sarýkla deðil, dimaðladýr.

● Arkadaþlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti þeyhler, derviþler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doðru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatýdýr.

● Medeniyetin emir ve talep ettiðini yapmak insan olmak için yeterlidir.

● Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplarýný tatbik edeceðiz.

● Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr.

● Bizim devlet idaresinde takip ettiðimiz prensipleri, gökten indiði sanýlan kitaplarýn dogmalarýyla asla bir tutmamalýdýr. Biz, ilhamlarýmýzý, gökten ve gaipten deðil, doðrudan doðruya hayattan almýþ bulunuyoruz.

● Milletimiz her güçlük ve zorluk karþýsýnda, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hýzýný, her vasýtayla arttýrmaya çalýþmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir.

● Ýnsan topluluðu kadýn ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasýný ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüðü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarýsý topraða zincirlerle baðlý kaldýkça öteki kýsmý göklere yükselebilsin?

● Ey kahraman Türk kadýný, sen yerde sürünmeye deðil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layýksýn.

● Kadýnlarýmýz için asýl mücadele alaný, asýl zafer kazanýlmasý gereken alan, biçim ve kýlýkta baþarýdan çok, ýþýkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktýr. Ben muhterem hanýmlarýmýzýn Avrupa kadýnlarýnýn aþaðýsýnda kalmayacak, aksine pek çok yönden onlarýn üstüne çýkacak þekilde ýþýkla, bilgi ve kültürle donanacaklarýndan asla þüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardaným.

● Analarýn bugünkü evlatlarýna vereceði terbiye eski devirlerdeki gibi basit deðildir. Bugünün analarý için gerekli vasýflarý taþýyan evlat yetiþtirmek, evlatlarýný bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasýflar taþýmalarýna baðlýdýr. Onun için kadýnlarýmýz, hattâ erkeklerimizden çok aydýn, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eðer hakikaten milletin anasý olmak istiyorlarsa.

● Ben icap ettiði zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canýmý vereceðim.

● Çalýþmak demek, boþuna yorulmak, terlemek deðildir. Zamanýn gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluþlardan azami derecede istifade etmek zorunludur.

● Hiçbir zafer amaç deðildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacý elde etmek için belli baþlý bir vasýtadýr.

● Zafer, bir fikrin istihsâline (elde edilmesine) hizmeti nispetinde kýymet (deðer) ifade eder. Bir fikrin istihsâline dayanmayan bir zafer pâyidar olamaz (yaþayamaz). O, boþ bir gayrettir.

● Her büyük meydan muharebesinden, her büyük zaferin kazanýlmasýndan sonra yeni bir âlem (dünya) doðmalýdýr, doðar. Yoksa baþlý baþýna bir zafer, boþa gitmiþ bir gayret olur.

● Türkiye'nin asýl sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. O halde, herkesten daha çok refah, saadet ve servete müstahak ve layýk olan köylüdür. Onun için, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iktisadi siyaseti bu aslî gayeye eriþmek maksadýný güder.

● Basýn milletin müþterek sesidir. Baþlýbaþýna bir kuvvet, bir okul, bir öncüdür.

● Ekonomik kalkýnma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlý Türkiye idealinin belkemiðidir.

● Tam baðýmsýzlýk, ancak ekonomik baðýmsýzlýkla mümkündür.

● Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküþ vardýr. Her ilerleyiþin ve kurtuluþun anasý hürriyettir.

● Biz kimsenin düþmaný deðiliz. Yalnýz insanlýðýn düþmaný olanlarýn düþmanýyýz.

● Tarih bir milletin kanýný, varlýðýný hiçbir zaman inkar edemez.

● Adalet gücü baðýmsýz olmayan bir milletin, devlet halinde varlýðý kabul olunamaz.

● Millete efendilik yoktur. Hizmet vardýr. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.

● Biz barýþ istiyoruz dediðimiz zaman tam baðýmsýzlýk dediðimizi herkesin anlamasý gerekir.

● Sanatsýz kalan bir milletin hayat damarlarýndan biri kopmuþ demektir.

● Tüketici yaþamak iyi deðildir. Üretici olalým.

● Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandýrýlmazlarsa meydana gelen zaferler devamlý olamaz, az zamanda söner.

● Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktýr. Bizim için bu hayat davasýdýr.

● Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle deðil, süngünün de dayandýðý ekonomi ile kuracaktýr. Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktýr. Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktýr.

● Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniðin gerektirdiði þeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.

● Devrim yasasý, eldeki yasalarýn üstündedir. Bizi öldürmedikçe, bizim kafalarýmýzdaki akýmý boðmadýkça, baþladýðýmýz devrim ve yenilik bir an bile durmayacaktýr. Bizden sonraki dönemlerde de böyle olacaktýr.

● Büyük baþarýlar, deðerli analarýn yetiþtirdikleri seçkin çocuklarýn yardýmýyla meydana gelir.

● Toplumdaki baþarýsýzlýðýn sebebi, kadýnlarýmýza karþý gösterdiðimiz ihmal ve kusurdan doðmaktadýr.
● Bu memleket dünyanýn beklemediði, asla umut etmediði ayrýcalýklý bir varoluþa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beþiðidir. Beþik doðanýn rüzgarýyla sallandý; beþiðin içindeki çocuk doðanýn yaðmurlarýyla yýkandý, o çocuk doðanýn þimþeklerinden, yýldýrýmlarýndan, kasýrgalarýndan evvela korkar gibi oldu sonra onlara alýþtý; Onlarýn oðlu oldu. Bir gün o doða çocuðu, Doða oldu; þimþek, yýldýrým, güneþ oldu; Türk oldu... Türk budur. Yýldýrýmdýr, kasýrgadýr, dünyayý aydýnlatan güneþtir.

● Dünyada herþey için, medeniyet için, hayat için, baþarý için, en hakiki mürþit bilimdir, fendir.

● Yaptýðýmýz ve yapmakta olduðumuz inkýlaplarýn amacý, Türkiye Cumhuriyeti halkýný tamamen çaðýmýza uygun ve bütün mana ve biçimiyle uygar bir toplum haline deðiþtirmektir.
"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !"



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Uðurcan Türkoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 17:11:29