..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - SÝNAN ÝSPENOÐLU
SÝNAN ÝSPENOÐLU - SÝNAN ÝSPENOGLU ÞÝÝRLERÝ
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Sevgiliye Özlem Uzak Þehirlerden... (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 31 Temmuz 2012 Aþk ve Romantizm 


  Kurt Adam (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 7 Mayýs 2011 Aþk ve Romantizm 

Sinan köyde yaþayan yaðýz bir delikanlýdýr . Daha hayat denilen denizin kýyýlarýnda dolaþmakta hayat denizinin içine bir kez olsun girmemiþtir. Hayata atýlým yapmýþtýr. Annesi onun iyi bir eðitim almasýndan yanadýr. Ama o köyde ava meraký olduðundan okuldan kaçmalarý okul eðitiminden uzaklaþmasýna neden olmuþtur. Arkadaþlarýyla dolaþýr onlarla sigara içer, kötü alýþkanlýklarý öðrenirken okulunun bitmesi sevindirici bir durumdur. Sinan köyde yaþlý annesi ve kýz kardeþleriyle yaþayýp gidiyorlar. O evde bulunan iþlerle pek ilgilenmez köyün meydanýnda arkadaþlarýyla oturup gününü gün ederdi. Yaþlý anasý oðlunun bu durumdan yakýnýr. Onunla sürekli tartýþýr.

  Geldim Çanakkale"m (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 18 Mart 2011 Destan 


  'Aþk Baþka, Sevda Baþka' (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 9 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Kayýp Kentin Kütüphanesi (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 9 Mart 2011 Bilim Kurgu 

Yýllar önce Turna denilen bir kent vardý. Bu kent ilime bilime öyle önem vermiþler ki,astroloji,týp,botanik vb bilimlerde çok ileri gitmiþlerdi. Bu þehir kültür ve ticaret þehriydi. Ve sýk sýk savaþlar oluyor karýþýklar çýkýyordu. Yine bir kýþ günù büyük bir orduyla gelerek Timur devleti taþ üstünde taþ,baþ üstünde baþ býrakmamýþlardý. Þehirde ne var ne yoksa yakýp yýkmýþlardý.Þehrin kalan kalýntýlarý da depremlerle alt üst olmuþtu.

  Pencere Kenarlarýný Seçerdim Eskiden (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 7 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  "" Divan Edebiyatýnýn Anlaþýlamamasýn Sebebleri "" (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 6 Mart 2011 Toplum 

Edebiyat bir toplumun yaþayýþýný toplumun kültürünü toplumdaki olaylarý yazýldýgý dönemin askeri siyasi özelliklerinin bir yansýmasýdýr.Nitekim divan edebiyatý da bu bizim toplumumuzun birçok kültürünü içerisinde barýndýrmakla birlikte bizim toplumumuzun bir yansýmasýdýr.Bizim atalarýmýzýn yaraatmýþ oldugu edebiyat þimdi svilmemekle birlikte arkasndan bir yýgýn dedikodu yapýlmaktadýr.Lisedeki kitaplarda koca 600 yýllýk bir geçmiþimizi beþ altý madde ile geçiþtiriyoruz

  Acý Bir Ayý Avý (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 6 Mart 2011 Gerilim 

Sinan, býyýgý terlemiþ genç yagýz bir delikanlýdýr. Köyde gece okullarýna giderek okuma yazma ögrenmiþti. Ailesinin maddi durumu iyi degildi. Sinan okula devam edemedi. Sinan evin en büyük ogludur. Babasý gurbette çalýþýr,bayramlarda gelirdi. Evde görülen iþleri yapar,iþi olmayýncada keçý otlatýrdý daglarda. Sinan sessiz pek konuþmayan biriydi.Akþam eve gelince annesinin yaptýðý bazlamalarý yer yatardý. Sinanýn iki de kýz kardeþi vardýr. Onlarla aksamlarý süllenpe,lök, beþ taþ, celik oyunu oynarlardý.

  Düþ Bahçem (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 6 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Þaþýrma (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 6 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Sanata ve Sanatçýya Umumi Bir Bakýþ (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 6 Mart 2011 Toplum 

Sanat bir toplumun kültürünü,örfünü adetini,inançlarý,geliþmiþliðini eserler yardýmýyla bizlere sunma iþidir.Bir ülkede sanata verilen deðer ne kadarsa o ülkenin geliþmiþliði o derece geliþir.Sanat önemini kaybetmeyen hep kanýný tazeleyen,insanlarýn,duygularýn dilidir. Sanat cesaret iþidir ahlak iþidir.Sanat güzelliklerin esere yansýtýlmasýdýr.

  Þair ve Þiire Dair (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 6 Mart 2011 Günlük Olaylar 

Þiir duygularýn dilidir. Þair bu dili kullanan kiþidir. Þiir yaþanýlmýþ,hayalî,imge sembol,hayata ve insana dair ne varsa üzerinde barýndýrýr.Þiir hayatýn hikayesi,masalý, romaný,denemesidir. Çünkü o yazýn türlerde anlatmak istediklerini kýsa öz bir þekilde karþýdaki kiþiye anlatabiliyorsun. Sözünü uzatmadan söyleyeceðini tam olarak söylüyorsun. Zaman kaybýnda cok az. Þiir akýlda kalýcýkýk nedeniyle de bir numara. Atalarýmýzda þiirin geliþmesýndeki sebebte budur.Göcebe bir toplumda yaþýyorsun akýlda kalýcý bilgiler daha iyi þekilde saklanýyor hafýzalarda.

  Sinaýmý Ölümü (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 5 Mart 2011 Gerilim 

Sonbahar günleriydi,hava açýk hafif bir rüzgar esiyordu. Toroslarýn yamaçlarýnda kecý otlatan bir çoban... Elinde deyneði sýrtýnda abasý... Uzun boylu sert mizaclý biriydi. Ali okulundan yeni ayrýlmýþtý coban sinan. Köyde keçileri otlatan tek çobandý.Yýllarý keçi otlatacaðý için üzülüyordu. Keçiler tek bir kiþinin keçisi degildi belli bir ücret karþýlýðý tüm keçilere bakýyordu. Yaþlý bir annesi ikide kýz kardeþi vardý.. Onlarýn geçimi küçük yaþta yýkýlmýþtý üstüne.. Babasý küçük yaþta býrakýp baþka biriyle evlenmiþti bile..O kaderine isyan etmeden geçimini yapmaya çalýþýyordu.

  Sevdan Kavurdu Beni (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 5 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Sorun Degil (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 4 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Derya (Akroþtiþ) (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 4 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Zefure (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 4 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Biliyor Musun (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 4 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Ben Sana Göre Degilim (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 4 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


  Ben Sana Göre Degilim (SÝNAN ÝSPENOÐLU) 4 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 


 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SÝNAN ÝSPENOÐLU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 07:57:00