..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER - Rüzgârýn Kalemi
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Yarýnlarda Yaþamak Dileðiyle (Aysel AKSÜMER ) 18 Þubat 2011 Doða ve Dünya 

Boþluk büyür mü dersiniz? Yerini hiç kimse dolduramýyorsa, yüreðinize her gün koca bir çýð düþüyorsa cevabý dopdolu bir evettir. Bunu en iyi, uzattýðý eli boþta kalanlar, sadece kulaklarýnda sevdiðinin sesiyle avunanlar ve maziyle yaþayanlar anlar.

  Çöken Neydi? (Aysel AKSÜMER ) 19 Þubat 2011 Yaþam 

Hava bulutlu ve bir türlü daðýlmýyorsa, o zaman rüzgâr biz olmalýyýz. Güneþ de yüreðimizden doðmalý.

  Her Doðan Gün Yeniden Doðuþtur (Aysel AKSÜMER ) 23 Þubat 2011 Yaþam 

Dünyaya geldiðimiz tarih bizim kurtuluþumuzdur aslýnda her ne kadar buna doðuþ deniliyorsa da. Kolay mý? Dýþarýda ne olup bittiðinden haberin olmadan, dar bir alanda, ayaðýný bile doðru dürüst uzatamadan, boynuna dolanýrsa boðulmana bile sebep olabilecek bir göbek baðýyla dokuz ay on gün korku içinde yaþamak ve dýþarý çýkmayý beklemek.

  Kalbin Sesi (Aysel AKSÜMER ) 24 Þubat 2011 Doða ve Dünya 

Yürek yorgunsa eðer gözlere perde çeker. Ayaklar, yýllarca taþýdýðý bedeni bile yük bilir. Dünyanýn kocalýðýný büyüklüðüne deðil de yaþlýlýða yorar. Hayatý içine hapseder. Umutsuzluðu müebbetliðe mahkum eder ve hiç acýmadan kendi ipini kendi çeker.

  Gülmek (Aysel AKSÜMER ) 26 Þubat 2011 Yaþam 

Dudaklara en çok yakýþandýr gülümsemek. Yüzün giydiði en güzel elbisedir. Rengi: yanaklarda pembedir. Yakýþaný bilen, her þeye raðmen gülebilendir.

  Ruhumuzun Buzlu Camý (Aysel AKSÜMER ) 28 Þubat 2011 Ýliþkiler 

Bazý kapýlarýn zili veya tokmaðý yoktur. Ya da açýp kapamaya yarayan tutma kolu. Ýnsanýn ruh âlemini buna örnek olarak gösterebiliriz. Herkes kendi yönetim merkezinin patronudur. Bunu derken maaþýmýzý veren kurumdan vs. bahsetmiyorum. Tamamen her çeþit duygumuzun örgütleþtiði, karar mekanizmamýzýn sürekli iþlediði kendimizden yola çýkýyorum.

  Su Gibi (Aysel AKSÜMER ) 18 Mart 2011 Yaþam 

Yaðmur tanesi kadar saf ve temiz doðar insanoðlu.. Daha dünyaya ilk merhabasýnda yaþlar akar gözlerinden týpký yaðmur gibi. Dokuz aylýk anne hasretinin sona eriþinin sevincidir kimbilir. Belki de bir bilinmeze geliþin tuhaf korkusudur.

  Sönmeyen Iþýk (Aysel AKSÜMER ) 11 Mart 2011 Ýliþkiler 

Bakarsýnýz duygularýnýz halen sýmsýcacýk, hüzünler ise daha bir dibine çöker, acýlar demlenir, lime lime olur yaþanmýþlýklarda tüm beden, pýhtý pýhtý koyulaþýr sevdalar; karýþýr kana, dolaþýr ayaða, kocaman bir sarmaþýk misali gövdeyi sarar usul usul.

  Yaþamak Hünerdir (Aysel AKSÜMER ) 12 Mart 2011 Ýliþkiler 

Gökyüzünden alçak iniþ yapan uçak gibi bir platforma indik. Hostes deðildi yaný baþýmýzdakiler uçuþ tamamlanmýþtýr da demediler. Dünyaya geldi diyenler, hastanedeki saðlýk görevlilerinin ta kendisiydi. Yani tepe taklak deldik, yuvarlanýp gidiyoruz..

  Bir Yaprak Gibi (Aysel AKSÜMER ) 13 Mart 2011 Doða ve Dünya 

Yeþili, kýzýlý, sarýsýyla tabiata renk ve soluk veren yapraklara ömrümün her döneminde hayran olmuþumdur. Þekilleri ve çizgileri profesyonel bir ressam elinden çýkmýþ kadar estetik gelir bana. Her ne kadar çiçek ve meyvenin yanýnda ikinci planda kalmýþ gibi görünse de onlar da Allah'ýn mucizevi eserlerinden biridir. Aðaçlarýn vazgeçilmez süsleridir.

  Tül ve Gül (Aysel AKSÜMER ) 22 Mart 2011 Ýliþkiler 

Tül, gül ve evin biricik kýzlarý. Benzerlikleri var bence. Ya sizce?

  Toprak Bir Suyu Çeker Bir de Caný (Aysel AKSÜMER ) 24 Mart 2011 Toplum 

Þiddetli gök gürültüsüyle birlikte gözlerinden birkaç damla yaþ düþtü yere.. Kýþ, bir sokak hayvanlarýný bir de kendi gibi kimsesizleri vuruyordu iþte.. Bir anda bastýran yaðmuru iliklerinde hissediyordu. Titreyen elleriyle yýrtýk paltosunun önünü iyice kapatmaya çalýþtý. Fakat aðzýndaki diþler gibi önündeki düðmeler de yýllara yenik düþmüþtü. Kalan iki tane düðmeyi bile iliklemeye dermaný yoktu.

  Hayatýn Yapraklarýný Çeviriyorum (Aysel AKSÜMER ) 26 Mart 2011 Ýliþkiler 

Bu öðrencilik hayatý hiç bitmeyecek! Neyin mi? "Hayatý öðrenmenin" Düþen her yaprakta , hayat defterimden bir yaprak daha çeviyorum.

  Rüzgârým Ol (Aysel AKSÜMER ) 19 Nisan 2011 Doða ve Dünya 

Gözleri gökyüzünde kanat çýrptýktan sonra aðaçlarýn dallarýna kondu. Þimdi kuþlarýn þakýmasýný daha da rahat iþitiyordu. Kuþlardan hangisinin solist, hangisinin vokalist olduðunu ayýrt edebilmek mümkün deðildi. Tabiatýn evrensel müziðiydi bu.

  Þeker Bazen Acýdýr (Aysel AKSÜMER ) 23 Nisan 2011 Anýlar 

Tatlý yiyelim, tatlý konuþalým çocukluðuma ait hafýzama yer etmiþ en güzel sözlerden biridir. Annem ve babamýn bayram alýþveriþinden dönmelerini sabýrsýzlýkla beklerdim. Acaba hangi poþetten bayram þekerleri ve çikolata çýkacak diye küçük kalbim heyecan içinde çarpardý.

  Engeller (Aysel AKSÜMER ) 15 Mayýs 2011 Ýliþkiler 

Yazarken bile insaný kasan sözcüklere birer örnek verin desem acaba aklýnýza ilk olarak ne gelirdi. "O kadar çok ki hangisini söylesem" dediðinizi duyar gibiyim. Sizler içinizden geçenleri düþünmeye devam edin ben de kendi aklýmdan geçeni sizinle paylaþayým.

  Bir Gün Gelecek Bir Gün Kalacak (Aysel AKSÜMER ) 21 Mayýs 2011 Gelecek 

Gelecek; geçmiþi yastýk yapýp, geleceði saten parlak kumaþlardan örülü yorgan yapýp üstümüze çekeceðimiz güzelliklere tanýk olsun hep. Umduklarýmýzý yaþayalým, yaþarken de tat alalým.

  Herkesin Bir Öyküsü Vardýr (Aysel AKSÜMER ) 1 Haziran 2011 Yaþam 

Kimi kaleminin ucunda, kimi sazýnýn telinde, kimi düþüncelerinde yaþar. Yazabilen þiire, romana, besteleyebilen notaya, kimi de yastýðýna döker içini.

  Sözcüklerin Sihirli Gücü (Aysel AKSÜMER ) 9 Haziran 2011 Ýliþkiler 

Dudaklarýn gerisindeki saklý kent gibidir sözcükler. Tek heceden tutun çok heceye kadar ne çok anlam yükler yapýsýna. Her biri dilde veya kâðýtta can bulmadýkça ölü gibidir. Yaþatmak, insanoðlunun dilinde veya kalem tutan elindedir.

  Duygularýmýz Baþýmýzýn Tacýdýr (Aysel AKSÜMER ) 29 Haziran 2011 Ýliþkiler 

Duygusallýk nedir? Kimler duygusal statüsünün içine girer? Duygularýný; ulu orta, herkesle paylaþan daha mý duygusaldýr? Duygusunu ruhunun derinliklerinde bir sýr gibi saklayan duygusuz mudur? Yoksa duygusallýk; gözden doðup, kirpiklerden süzülüp, bir kolu þakaklardan diðer kolu burun kenarlarýndan akýp, yürekte çaðlayan, his dünyasý haritamýzdaki bir nehrin ismi midir? Veya duygusallýk; bizimle nam salmýþ bir hanedanlýk mýdýr?

  Nerede Kalmýþtýk (Aysel AKSÜMER ) 6 Aðustos 2011 Anýlar 

Rüzgâr, bir reanimasyon hemþiresi edasýyla canýma can katýyordu. Ýçinde biriktirdiði havayý cömertçe dýþarýya veriyordu. Tertemiz havayý; insanýn teninde, saçýnda, içinde hissetmesinden güzel ne olabilirdi ki. Rüzgâr gelmiþ hoþ gelmiþ safalar getirmiþ diyordum ama biraz daha beklersem pencere ile camýn macuna kýydýrdýðý nikahtan tek celsede boþanacaðýný düþünerek ayaða kalkmýþ ve cereyan yapan pencereleri istemeyerek de olsa kapatmýþtým.

  Ey Ruh! (Aysel AKSÜMER ) 11 Aðustos 2011 Gülmece (Mizah) 

- Kesinlikle öyle. Ruhu dingin tutacak, bedene terk ettirmeyeceksin. Bedene dil öðretip, ruhu ilim ve bilime sevk edeceksin. Ruh ve beden saðlýðý taramasýndan geçirteceksin. - Bu kadarý da fazla ama ne bu! Göz, diþ, sýnav kaðýdý taramasý gibi. -

  Duygu Komþuluðu (Aysel AKSÜMER ) 27 Eylül 2011 Ýliþkiler 

Bazý günler, dün akþam ne yemiþtik, bugün günlerden neydi, ayýn kaçýydý hatta biz hangi aydaydýk yahu! gibi utanasý sorular soran bizler, nedense iç dünyamýzýn günlüðünü tutmaya gelince hafýza profesörü kesiliriz. Hele canýmýzý yakan olaylarý mumyalamakta üstümüze yok. Öyle arada bir de deðil sýk sýk geçmiþe döner bizi rahatsýz eden neyse o karede takýlýr kalýrýz. Sebep olaný da taþlarýz, haþlarýz sonra baþlarýz dövünmeye, sövmeye. Aslýnda ne çok ihtiyacý vardýr ruhumuzun sevmeye ve sevilmeye.

  Mantolanmýþ Dünya (Aysel AKSÜMER ) 16 Kasým 2011 Doða ve Dünya 

Yok yok ne yaparsam yapayým yine de ýsýnamadým ben þu dýþ cephesi mantolanmýþ dünyaya. Hep bir yerlerden soðuk esiyor.

  Bir Öykü Kadar Kýsa, Bir Roman Kadar Derin Hayatlar (Aysel AKSÜMER ) 27 Mart 2012 Yazarlar ve Þairler 

Sizlerle mutluluðumu paylaþmak istedim. Artýk benim de bir kitabým var. Ýsmi "Bir Öykü Kadar Kýsa, Bir Roman Kadar Derin Hayatlar". Darýsý kitap çýkarmak isteyen bütün dostlara. Bana þans dilemenizi istiyorum. Sevgiler.

  Yýldýzlý Geceler (Aysel AKSÜMER ) 3 Haziran 2020 Umut 

Gündüzün kalabalýðýna inat gecenin yalnýzlýðýný ve sessizliðini severim. Bir de yýldýzlarý.

  Ýç Dünyamýz (Aysel AKSÜMER ) 20 Kasým 2020 Yaþam 

Ýç dünyamýzda neler oluyor?

  Sevgi (Aysel AKSÜMER ) 24 Kasým 2020 Ýliþkiler 

Bereket yaðsýn sevgiye.

  Ýlk Yaþ Günü (Aysel AKSÜMER ) 31 Ekim 2021 Yaþam 

Sevgiyle büyümek güzeldir.

  Gel Tezkere Gel (Aysel AKSÜMER ) 9 Kasým 2021 Gelecek 

Sayýlý günler, özlem, sevgi...

  Hayal Fidanlarý (Aysel AKSÜMER ) 21 Kasým 2021 Yaþam 

Ýyilik iyiliði çeker.

  Ruh Tembelliði (Aysel AKSÜMER ) 23 Kasým 2021 Toplum 

Ayný Dünya farklý karakterde insanlar ve ortak yaþam.

  Öðretmenler Günü (Aysel AKSÜMER ) 24 Kasým 2021 Meslekler & Ýþ Yaþamý 

Gelecek sizinle aydýnlýk.

  Yürek Kaþýðý (Aysel AKSÜMER ) 26 Kasým 2021 Ýtiraflar 

Yazmak iyi gelir insana hele ki bembeyaz bir sayfaya.

  Piþmanlýk Demlendikçe Koyulaþýr (Aysel AKSÜMER ) 8 Aralýk 2021 Ýliþkiler 

Renkleriniz çok olsun.

  Yok Artýk (Aysel AKSÜMER ) 14 Aralýk 2021 Günlük Olaylar 

Yok artýk, sözü artýk dilimizden düþmüyor.

  Ýlk Beyaz ve Sonrasý (Aysel AKSÜMER ) 15 Aralýk 2021 Estetik 

Hayata bakýþ açýnýz sadece görsellik mi?

  Sevgililer Günü (Aysel AKSÜMER ) 12 Þubat 2022 Sevgi ve Aþk 

Sevgili ile baþlayan her cümle ne güzel ve anlamlý.

  Ýçimizdeki Yangýn Merdiveni (Aysel AKSÜMER ) 18 Þubat 2022 Ýliþkiler 

Çýkýþ yolu mutlaka vardýr.

  Sorgulanan Hayat (Aysel AKSÜMER ) 23 Þubat 2022 Ýliþkiler 

Kendini Sev

  Kötü Huylu Kitle (Aysel AKSÜMER ) 8 Temmuz 2022 Meslekler & Ýþ Yaþamý 

Acil Servisler expres kasa deðil.

  Ýlhan Ýrem (Aysel AKSÜMER ) 1 Aðustos 2022 Günlük Olaylar 

Iþýk ve sevgiyle...

  Mutluluk Düþüncede Baþlar (Aysel AKSÜMER ) 4 Aðustos 2022 Yaþam 

Mutluluk kaça ayrýlýr?

  En Kötü Ýhtimalle (Aysel AKSÜMER ) 10 Aðustos 2022 Günlük Olaylar 

En kötü ihtimalle. Her ne olursa olsun iyi düþünelim.

  Kazasýz Belasýz (Aysel AKSÜMER ) 12 Aðustos 2022 Günlük Olaylar 

Monotonsa hayatýnýz bakýþlarýnýzý gökyüzüne çevirin.

  Gidiþim Çaðý (Aysel AKSÜMER ) 22 Eylül 2022 Gelecek 

Geliþim, Gidiþim Çaðý

  Merhaba - Elveda (Aysel AKSÜMER ) 29 Eylül 2022 Ýliþkiler 

Hayatýmýzda iz býrakanlar.

  Nasihat ve Tavsiye (Aysel AKSÜMER ) 1 Ekim 2022 Ýliþkiler 

Hayat bizim kontrolümüzde.

  Müzisyen Onur Þener'i Unutmayacaðýz (Aysel AKSÜMER ) 5 Ekim 2022 Sanat 

Ýstek þarkým : Öldürmek deðil yaþamak, yaþatmak.

  Ulaþamama (Aysel AKSÜMER ) 12 Ekim 2022 Günlük Olaylar 

Oturamýyoruz bari ayakta rahat gidelim.

  Duygusal Zeka (Aysel AKSÜMER ) 19 Ekim 2022 Ýliþkiler 

Keþke sonsuz aþklar garanti olsa.

  Halit Kývanç (Aysel AKSÜMER ) 26 Ekim 2022 Türkiye 

Unutmak ne mümkün...

  Gönül Kapýsý (Aysel AKSÜMER ) 28 Ekim 2022 Ýliþkiler 

Kapý deyip geçmemek gerek. Her kapý açýlmaz, her kapýdan da girilmez.

  Yine Ne Oldu? (Aysel AKSÜMER ) 4 Kasým 2022 Ýliþkiler 

Ýnsani duruþ ve yaklaþým çok önemli.

  Özgürlüðün Ýçten Ölçüsü (Aysel AKSÜMER ) 9 Kasým 2022 Toplum 

Özgürlüðün iç ölçüsü

  Taksim (Aysel AKSÜMER ) 15 Kasým 2022 Ýstanbul 

Oysa kadýnýn elinin deðdiði yer güzelleþirdi. Kadýn, erkek hiç farketmiyor teröre her kim bulaþmýþsa insan asla deðil. Ýnsan dediðin merhametlidir. Bunlar ise cani.

  Durgun Saatler (Aysel AKSÜMER ) 9 Aralýk 2022 Ýliþkiler 

Kelime denizinde birlikte yüzmek ne güzel.

  Kadýnlar ve Erkekler (Aysel AKSÜMER ) 14 Aralýk 2022 Toplum 

Ne kadýn ne de erkek önce insan olmak.

  Gözyaþlarým Nerede? (Aysel AKSÜMER ) 23 Aralýk 2022 Ýliþkiler 

Duygularýn da kontrolü vardýr. Zamanla azalýrmýþ gözyaþlarý da.

  Hatýrlama Yolculuðu (Aysel AKSÜMER ) 21 Ocak 2023 Yüzleþme 

Pandemi, ruh ve beden saðlýðýmýzý nasýl da etkiledi? Hadi hep birlikte bir hatýrlama yolculuðuna çýkalým.

  Mutluluk Kontratý (Aysel AKSÜMER ) 23 Ocak 2023 Ýtiraflar 

Bendeki terslik : Aþýrý Pozitiflik

  Sevgili Hayat (Aysel AKSÜMER ) 27 Ocak 2023 Sevgi ve Aþk 

Herkes kendine göre çizer, boyar, yazar ve yaþar hayatý.

  Mevsim (Aysel AKSÜMER ) 2 Þubat 2023 Doða ve Dünya 

Her mevsim aþktýr yaþamak.

  Deprem Farkýndalýðý (Aysel AKSÜMER ) 11 Þubat 2023 Doða ve Dünya 

Yaþamak þans, ölmek kader olmamalý.

  Süs Püs Deðil Öz Gerek (Aysel AKSÜMER ) 20 Þubat 2023 Meslekler & Ýþ Yaþamý 

Saðlam kalma, saðlam yapý eseri

  Kendinize Yakýnlaþýn (Aysel AKSÜMER ) 4 Mart 2023 Ýtiraflar 

Ýnsan bir kere doðar ama yeniden pek çok kez sil baþtan baþlayabilir.

  Zaman Tüneli (Aysel AKSÜMER ) 24 Mart 2023 Ýliþkiler 

Gelecek dediðin önündeki ilk saniye belki de son dakika.

  Susturulan Nesil (Aysel AKSÜMER ) 26 Mart 2023 Unutulamayan Dönemler 

Sessiz sedasýz, kendi halinde insanlar.

  Ýdealler (Aysel AKSÜMER ) 30 Mart 2023 Düþler 

idealler, çok mu iddialý bir söz?

  Elimde Deðil (Aysel AKSÜMER ) 10 Nisan 2023 Gelecek 

Yüreðine yaslan, ruhundan destek al.

  Boþluklarda Ben (Aysel AKSÜMER ) 27 Nisan 2023 Ýtiraflar 

Hayatý çok ciddiye mi alýyorum yoksa hafife mi alýyorum inanýn ben de bilmiyorum.

  Yýldýzlarýmýz (Aysel AKSÜMER ) 30 Nisan 2023 Sanat 

Yýldýzlar hayatýn en güzel ýþýltýlarýdýr.

  Gece Hayatý (Aysel AKSÜMER ) 3 Mayýs 2023 Anýlar 

Bazý þeyler daha güzel baþka türlü anlatýlamaz.

  Kendini Sev (Aysel AKSÜMER ) 8 Mayýs 2023 Yüzleþme 

Zindan edersen hayatý kendine, mahkum yaþarsýn ömür boyu. Kýr zincirleri.

  Öteleme (Aysel AKSÜMER ) 18 Mayýs 2023 Ýliþkiler 

Unutmak mý unutmamak mý?

  Fýrça Günlüðüm (Aysel AKSÜMER ) 11 Haziran 2023 Yaþam 

Bazen bütün terslikler üst üste gelir. Kaderde fýrça yemek varsa kaçýþ yok.

  Bakýþ Acýsý (Aysel AKSÜMER ) 16 Haziran 2023 Toplum 

Yanlýþ yazmadým doðru okuyorsunuz : Bakýþ Açýsý deðil "Bakýþ Acýsý".

  Ýnsan Profili (Aysel AKSÜMER ) 4 Temmuz 2023 Anýlar 

Ýnsanýn kendini yere göðe sýðdýramamasý ne garip. Hele en son sýðdýrdýklarý yeri düþününce. Bazý insanlar o kadar uçta ki.

  Karþý Geliyorum (Aysel AKSÜMER ) 21 Temmuz 2023 Gelecek 

Zaman çok uzaklarda deðil soluklandýðýn anda.

  Ýnsan Sýnýfý (Aysel AKSÜMER ) 15 Aðustos 2023 Toplum 

Umarým ben ölmeden insanlýk dirilir.

  Buyur Buradan Yaz (Aysel AKSÜMER ) 22 Eylül 2023 Ýliþkiler 

Yaþamak yazmak, yazmak ise yaþamaktýr.

  Uygulamalý Atasözleri (Aysel AKSÜMER ) 25 Ekim 2023 Gülmece (Mizah) 

Bazen atasözlerini uygulamalý yaþarýz.

  Sýradýþý Tarzlar (Aysel AKSÜMER ) 3 Aralýk 2023 Günlük Olaylar 

Bazen aklýndan geçenlerle hesaplaþýrsýn. Ýnsanýz iþte.

  Yaralý Ben Ama Kan Yok (Aysel AKSÜMER ) 10 Ocak 2024 Günlük Olaylar 

13 Aralýk'ta bir kaza geçirdim þükür iyiyim. Korkusu bende kaldý acýsý çoktan geçti.

  Taksiler Kan Kýrmýzýsý (Aysel AKSÜMER ) 3 Þubat 2024 Türkiye 

Ýzmir'de taksi þoförümüz haince vuruldu. Ýyilikten maraz doðdu.

 

 



Hayat; bir öykü kadar kýsa geçer ama bir roman kadar derin yaþanýr.

Aysel AKSÜMER



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 22:45:36