..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Emine Piþiren
Emine Piþiren - Her þeye raðmen yaþamak güzel
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Seni Seviyorum Iþýl (Emine Piþiren) 23 Þubat 2010 Aþk ve Romantizm 

“Aþkým, bu gece en sevdiðin þampanyayý aldým. Geçen akþamdan daha hoþ bir fantezi yaþayacaðýz. Bu gece hazýr mýsýn?”

  Vurgun Yedi Yüreðim!.. (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2008 Bireysel 

Yýllardýr sulamýþ ve bakmýþ olduðunuz çok nadide ve sevdiðiniz bir çiçeði; birgün saksýsýnda olmadýðýný görseniz, neler hissederdiiniz? Okuyacaðýnýz hikaye gerçektir. Yaþayan benim. Ben bir anneyim.

  Aþýk Olmak Ýstiyor Musunuz? (Emine Piþiren) 12 Temmuz 2008 Aþk ve Romantizm 

Aþka nedense bazen burun kývýrýyoruz.Sevildiðimiz an bunun farkýnda olmuyoruz.Aþký daha farklý"benliklerde" arýyor ve özlüyoruz.Bu öykü Etna'nýn eteklerinde gerçekten yaþanmýþ olduðunu söylerler. Yýllar önce posta gazetesi Ýtalyan asýllý bir köþe yazarýndan okumuþtum bu öyküyü. Aklýmda kaldýðý kadarýyla aktarmak istedim.Keyifli okumalar...

  Bu Çocuk Benim Deðil (Emine Piþiren) 16 Temmuz 2008 Ýronik 

Bu hikayenin ilk ve ikinci bölümü tamamen kurgu ve yazarýn hayal gücü ile yazýlmýþtýr. Son bölümde yaþanan her an gerçektir. Çünkü oðlumun on dakika kalbi Ý.Ü.Týp Fak.de durmuþ ve litaratürlere geçmiþtir. Doktorlarýn yoðun çabalarý sonucunda oðlum yaþama dönmüþtür ve þimdi üniversitede okumaktadýr. Allah hiç bir anne-babaya böyle bir acý yaþatmasýn.

  Keþke Bir Þansým Daha Olsaydý (Emine Piþiren) 5 Aðustos 2008 Halk Öyküleri 

“ ...Bir ülkenin çok zengin kralý varmýþ. Bu kral dört eþliymiþ. Kral ilk eþini hiç sevmediði gibi, ona çok kötü davranýr ve üzermiþ. Hatta yüzünü bile görmediði de olurmuþ..."

  Aþk Kaðýda Yazýlýyormuþ... (Emine Piþiren) 9 Eylül 2008 Aþk ve Romantizm 

"...Hiç tanýmadýðý bir kýzla mektuplaþmaya baþladý. Adý Holly idi. Mektuplarýn ardý arkasý kesilmedi. Her yeni mektupta bir birlerinden biraz daha etkileniyor ve yürekleri görünmez bir aþk baðý ile baðlanýyordu..."

  Ýnsanlar Týpký Bir Vücudun Hücreleri Gibidirler (Emine Piþiren) 12 Ekim 2008 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Bir gün; hiç tanýmadýðýnýz yabancý bir ülkede bulunduðunuzda, paranýz çalýnýyor ve siz dilini dahi bilmediðiniz bu ülkenin insanlarýnýn gözü önünde, yüzünüzü kýzartacak bir durumda kalýyorsunuz...

  ve Allah Kadýný Yarattý (Emine Piþiren) 16 Ekim 2008 Deneysel 

“…Doðum yapan her þey diþidir. Kadýnlarýn ezelden beri bildiði kâinatýn dengelerini, erkeklerin de anlamaya baþladýklarý zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere deðiþmeye baþlamýþ olacaktýr. -Mohawk Kabilesi-“

  Çýkar Aðzýndan Baklayý (Emine Piþiren) 16 Kasým 2008 Aný 

Bir iþ dönüþüydü… Güneþ Sarayburnu’na doðru uzanmýþ, havayý hafiften kýzýl rengine boyamýþtý. Beþiktaþ’tan taþýnýp Cihangir’in o sokaðýna alýþmaya çalýþtýðýmýz günlerden biriydi. Dar ve dip dibe eski Rum evleri sokaða tarihten kalmýþ görüntüsü çiziyordu.

  Þayet Þu Bir Çift Gözüm Vizör Olsaydý... 1) (Emine Piþiren) 6 Aralýk 2008 Aný 

O da gülümsedi. Yüzünde hoþ ve babacan bir ifade vardý. Daha sonra da, kulübesine girdi. Ardýndan bakarken nedense içimde ki bir ses; bu insanýn farklý bir öyküsü olabileceðini düþündüm.

  Hüzün Çizdim Yine Yüreðimin En Dip Köþelerine… (Emine Piþiren) 9 Aralýk 2008 Aný 

Masada üç kiþiyiz. Biri ben biri Opera ve Bale’nin koro sanatçýsý Tanju Albayrak ve rahmetli Aziz Nesin oturmaktayýz. Az sonra sýcak köpüklü kahvelerimiz gelecek ve biz koyu bir sohbeti baþlatacaðýz. Damak tadýnda bir sohbet hem de…

  Bana Ýzin Verin Aðlayacaðým (Emine Piþiren) 24 Aralýk 2008 Ýyileþme 

"Hastanemiz çok yoðun sizin oðlunuz kanser deðil, eðer özel ameliyat istiyorsanýz, hocanýn muayenehanesine gitmeniz gerekiyor..." Hoppalaaa!...Bu da nereden çýktý? Özel ameliyat mý? Oðlum acil kaldýrýlmýþ, ve hapþýrsa tüm ciðeri söner, ölür diyorsunuz...Bu nasýl iþtir?Ýlla akciðer kanseri mi olmasý gerek, bu hastanede ameliyat olmasý için?

  Yüzlerce Hayattan Biri... (- 2 - ) (Emine Piþiren) 8 Ocak 2009 Ýyileþme 

Bir gün; siz hasta yataðýnda tüm umutlarýnýzýn "bir balon" gibi söndüðü anda ve "yaþamak" umudunuzun hemen hemen hiç olmadýðý anda, dese ki, "umudunu yeþil tut, hiç bir þey imkansýz deðildir"

  Bana, Hayýr Dediðin An... (Emine Piþiren) 13 Mayýs 2009 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Bir genç kýz delikanlýya sorar: "Benden hoþlanýyor musun?" Delikanlý; "Hayýr" diye cevap verir. Kýz sorar: "Beni sevimli buluyor musun?" Delikanlý; "Hayýr" diye cevap verir.

  Bana Hayýr Dediði An Ýki Sözcük Onda Saklý Dursun (Emine Piþiren) 23 Haziran 2009 Aþk ve Romantizm 

Bir genç kýz delikanlýya sorar: "Benden hoþlanýyor musun?" Delikanlý; "Hayýr" diye cevap verir. Kýz sorar: "Beni sevimli buluyor musun?" Delikanlý; "Hayýr" diye cevap verir.

  Yataðýmýz Cennetimizdi (Emine Piþiren) 29 Haziran 2009 Ýronik 

Sen yataðýn en dip köþesine büzülmüþ öylece yatýyorken ve benim varlýðým seni bu derece ilgilendirmezken, ruhumun anaforlarý sol yanýmý burkuyordu.

  Nineciðim, Bana Ne Zaman Bir Anne ve Baba Getireceksin? (Emine Piþiren) 18 Temmuz 2009 Aný 

”Teyze, ama benim annem babam yok ki” demesi ile hiç düþünmeden, ”O halde ninen vardýr, deðil mi?” diye sesimi yüksek çýkartmýþ ve azarlamýþtým...

  Atatürk'ün Fotoðrafçýsý Cemal Iþýksel ve Ben (Emine Piþiren) 10 Kasým 2009 Aný 

-“ Atatürk ile ilgili kitaplarýn, kütüphane dýþýna çýkmasýna izin verilmediðini öðrendim. Size söz veriyorum, 2 veya 3 gün içinde bu kitaplarý getireceðim. Sizden rica ediyorum. Artýk soruþturma almak istemiyorum…” diye, adeta yalvarýyordum...

  Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 1 - (Emine Piþiren) 25 Kasým 2009 Ýyileþme 

“Üç santimlik kanamalý bir ur görüyorum, hemen aldýrmanýz gerekiyor, poliklinikte Dr. Süleyman Bey var, þansýnýza bu konuda da oldukça deneyimli bir arkadaþýmýzdýr, size raporu verdiðimde hemen ona gidin…”

  Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 2 - (Emine Piþiren) 25 Kasým 2009 Ýyileþme 

“Müsaade edin doktor bey, aðlayacaðým, sonunda korkumla yüzleþtim, ama bu kadarý da çok ani ve fazla geldi bana…” Kendi gerçeðimi kavradýktan sonra oturduðum sandalyeden yavaþça kalktým. Dr. süleyman Bey’in elime tutuþturduðu reçete ve tetkiklerimi alýp, odadan dýþarý çýktýðýmda Þahver Haným’ýn beni beklediðini gördüm.

  Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 3 - (Emine Piþiren) 27 Kasým 2009 Ýyileþme 

“Beklediðimden de büyükmüþ, üç santim deðil bu en az dört buçuk veya beþ santim boyutunda, eþine verin bunu hemen patologa götürsün. Eþim, patologa götürmüþ. Sonucu aldýðýnda da benden gizlemiþti. “Derin kasa iþlemiþ habis olan kanser…”

  Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 4 - (Emine Piþiren) 27 Kasým 2009 Ýyileþme 

“Baþkaným, eðer sizde bize hayýr derseniz baþýmý eðeceðim, ben bunu Edremit’in onuru olarak da deðerlendirmekteyim, çünkü 60 kiþi bilet almýþ ve yola çýkmaya hazýrlar, kimi randevularýný iptal etmiþ, kimileri de ‘biz kumda bile yatarýz’ diye razýlar…Hadi üç beþ kiþiyi evimde konuk edeyim, ama ya diðerleri? Sizden çok rica ediyorum baþkaným, onurumuzu kurtarýn…”

  Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 5 - (Emine Piþiren) 27 Kasým 2009 Ýyileþme 

Ne demiþti Nietzche; "Birinin kendisini baþka birine açmasý ihanetin kapýlarýný açar. Hiçkimsenin bir þeyi sýrf baþka birisi için yapmadýðýný göreceksiniz. Ýnsanýn bütün eylemler kendisine yöneliktir, bütün hizmetleri kendine hizmettir, bütün sevgisi kendini sevmesindendir."

  Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 6 - (Emine Piþiren) 27 Kasým 2009 Ýyileþme 

Þimdi tek tek gözden geçiriyorum ve her bir dostumun el yazýlarýný okuyup gözbebeklerim ise yazdýklarý duygu dolu dizelerinde geziniyor. Sýra Cezmi Ersöz’ün imzaladýðý kitaba gelmiþti. Ýlk sayfada yazýlý olan sözcükler ise gözbebeklerimin büyümesine neden olmuþtu.

  Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - Son Bölüm - (Emine Piþiren) 27 Kasým 2009 Ýyileþme 

Üç ay sonra tetkikler yeniden yapýlacak ve beni kurtaran Dr. Süleyman Özer Beye ne kadar teþekkür etsem azdý. O þimdiye kadar bine yakýn ayný ameliyatý baþarýyla gerçekleþtirmiþ ve benimkinde de elini çabuk tutmuþtu. Kanseri baþýndayken yakalayýp, kurtulmuþtum. Ama içimde olan bir kuþku da vardý: “Ya, kanser hücreleri diðer dokulara sýçramýþsa!..”

  Yine Düþlerimde Sabahlar Mýsýn Yavrum? (Emine Piþiren) 14 Aralýk 2009 Ýronik 

Þimdi bir belden aþaðým tamamen uyuþuk… Ayaklarýmý oynatamýyorum… Sanki aðýr bir kaya koymuþlar belimden aþaðý…Bedenimi ise hiç oynatamýyorum…Gözlerimi açmak istiyorum…Açamýyorum…Aðýr geliyor kirpiklerim gözkapaklarýma…

  Anne Ben Gidiyorum/bir Dakikalýk Acý Hüzün (Emine Piþiren) 5 Þubat 2010 Ýronik 

Ve kulaklarý saðýr eden iki el silah sesi yayýlýr eve, sanki duvarlar yýkýlýr.

  Acý Ýçindeydi... (Emine Piþiren) 19 Þubat 2010 Çocuk 

Kadýn, var gücüyle küçük kýza tekme savurur. Yere yuvarlanan çocuk, ayaða kalkarken yüzünde ikinci kez patlayan tokadýn acýsýyla, bir kez daha beyaz karlarýn üstüne yuvarlanýr.

  Bana Ýnsanca Yaþamayý Öðrettiðin Ýçin Teþekkür Ederim Anne (Emine Piþiren) 25 Þubat 2010 Aný 

Anne gerilir. Yüzlerce km mesafede gazete ilanýyla iþ bulup giden 23 yaþýndaki kýzýnýn sesinde heyecan vardý. Korkunun nabzý aðzýnda atmaya baþlamýþtý. Kalbi aðzýndan çýkacak gibi hýzlanmýþtý. Ýki ay önce de Ýki ay önce de biricik kýzý ile bu þekilde konuþtuðunda, buzda kayýp ayaðýný kýrmýþ olduðu haberini almýþtý. Daha sonra da soluðu Eskiþehir’de almýþtý. Evlat deðil mi iþte...Sevince de, telaþa da sürer anneleri...

  Senin Ayaklarýn Var, Oysa Benim Tekerlekli Bir Sandalyem Bile Yok (Emine Piþiren) 8 Mart 2010 Ýronik 

Ben henüz 22 yaþýndaydým. Üniversiteyi yeni bitirmiþ ve yaþamýn içinde henüz yeni yerimi almýþtým. Kuzenim benden 2 yaþ küçük ve çok güzel bir yüzü vardý. Çocukluðunda geçirmiþ olduðu “çocuk felci” onun iskelet sistemini felç etmiþti.

  Anýlarýmýn Dallarýnda Bir Hüzün Tomurcuðu (Emine Piþiren) 3 Þubat 2011 Aný 

Yüreðimden bir çýðlýk kopmuþtu adeta. Hýzla ikinci kez yanýmdan geçerken, o açýk pembe þiþkin meme uçlarýndan kan, “fiskiye” gibi sütle birlikte fýþkýrmaktaydý.

  Biri Hayat Bulmuþtu Kollarýnda (Emine Piþiren) 21 Nisan 2011 Çocuk 

Ve iþte o anda bir ses kulaðýna derinden geldi… Önce aldýrmadý… Ses bu kez bir çýðlýðý andýrýnca dikkat kesilmiþti:

  Ýki Þey Götüreceðiz Giderken… (Emine Piþiren) 24 Aðustos 2011 Ýronik 

Tören baþlamak üzereydi. Bayrak göndere çekilmiþti. Ýstiklal Marþý okumaya baþladýk. Ýþte ne olduysa o anda olmuþtu. Bacaklarýmýn kasýða yakýn kýsmýnda bir kaþýntý, bir karýncalanma baþlamýþtý, o anda ani bir içtepiyle hazýrol halimden vazgeçip, iki baladýrýmý birbirine sürttüm.

  Davetsiz Konuk - 2 - (Emine Piþiren) 14 Eylül 2011 Beklenmedik 

Bir süre açýða doðru serin sularý kulaçladým. Güneþin tenimdeki sýcaklýðýndan þimdi eser yoktu. Yorulana kadar yüzdüm. Arada ayak bileklerimden parmak uçlarýma doðru kasýlmalar oluyor, sýrt üstü uzanýyordum. Böylelikle kramp oluþmasýný engelliyordum.

  Davetsiz Konuk - 3 - (Emine Piþiren) 9 Ekim 2011 Aný 

Bir ara "sahildeki o yaþlý adamýn aþina mavi gözleri" yine aklýma düþmüþtü. Kimdi? Ve hala kimliðini çözemediðim bir sýrrýn beynimdeki geri dönüþ-ileri dönüþ filmin þeritlerini sararken eþim aðzýma pirzolayý uzatýp; "Daldýn yine tabaðýndakiler hala duruyor,yine nerelerdesin?" diye sorduðunda o ana yeniden dönmüþtüm.

  Davetsiz Konuk - - - Son Bölüm - - - (Emine Piþiren) 9 Ekim 2011 Aný 

Genç kadýnýn bir suçlu gibi piþmanlýk içersindeki bu ruhsal görüntüsü karþýsýnda bende meraklanmýþtým. Yine de onu teselli etme gereðini duyumsadým:

  Abdülbaki Gölpýnarlý Ýle Söyleþim (Emine Piþiren) 11 Temmuz 2012 Aný 

Odaya giren olmamýþtý, ama ben bu kaba davranýþa neden olan kiþiyi tanýmak için hýzla kapýya yöneldim. Koridorda küçük bir kalabalýk ve en önde yeni tayin olmuþ albay, ardýnda ona yað çeken her devrin adamý müdür yardýmcýmýzý gördüm. Öfkeyle haykýrdým: “Ayý olsa þu kapýyý çalmadan önce bir kükrerdi yahu! Bu ne kabalýk!”

  "O Mutlaka Cennet Kapýsýndaki Melekleri de Neþelendirmiþtir. "" (Emine Piþiren) 21 Eylül 2012 Aný 

Sürekli konuþuyor ve beni de anýlarýna çekiyordu. Bir yandan da vitrin camýndan þekerliðe uzandý. Diðer elinde limon kolonyasý vardý. Aslýnda bilmediðim insandan özellikle þeker alýp yemezdim. Çekinerek reddettim:

  Ýçimizdeki Hayvan (Emine Piþiren) 24 Kasým 2012 Ýronik 

Toprak yolu yürürken ayaðýna bir kitap takýldý. Eðilip kitabý aldý. Kitabýn dýþ kapaðý yýrtýktý. Parmaklarý ikinci sayfayý açtýðýnda “ÝÇÝNÝZDEKÝ HAYVAN” yazýsýný seslice okudu. Kitabýn yazarýnýn önsözünü okuyunca daha da merak sarmýþtý.

  Dýþarýda Onu Bekleyen Bir Yaþamda Rolü Yoktu... (Emine Piþiren) 22 Eylül 2013 Aný 

O anda Cibran fýsýldadý adeta: “Eðer biri sana gülerse ona acýyabilirsin; ama sen ona gülersen kendini asla baðýþlama!” Onu az önce hafife almýþtým. Kýzdým biraz da kendime! O hala gözlerimden onay bekliyordu. Bende onu masamýza davet ettim:

  Sahipsiz... (Emine Piþiren) 27 Eylül 2013 Baþkaldýrý 

"...Uzun zaman mektuplaþtýðým insaný bu ziyaretimde daha da güçsüz ve çökmüþ görmüþtüm. Ciðeri yýrtýlacakmýþ gibi öksürmesi içimi kýymýþtý. Üzüntümü derin bir soluk çekerek belli ettim: Havdan sudan konuþmayla ilk yarým saati aþmýþtýk. -”Ne zaman BARIÞ yaþayacak ülkemizin insanlarý?” diye sorduðumda bir anda siyah kaþlarý çatýldý, kara gözlerindeki o yumuþaklýk yitmiþ, yerine daha farklý bir ifade yerleþmiþti."

  Hastanedeydim/ Birinci Bölüm (Emine Piþiren) 27 Eylül 2013 Beklenmedik 

-“Hayýrdýr, hemþire haným? Teyzemin odasýný neden deðiþtiriyorsunuz?” Kat hemþiresinin verdiði yanýt yüreðimdeki öfke baloncuklarýný þiþirmeye yetmiþti. Günlerce uykuya hasret gözlerim, yerinden çýkacakmýþ gibi açýlmýþtý.

  Hastanedeydim - Ýkinci Bölüm - (Emine Piþiren) 14 Ekim 2013 Aný 

-“Teyze sen daha önce mide kanamasý geçirdin mi?” -“Hayýr, ama iki kez mide ameliyatý olmuþtum.” Eyvah! Ya bu kez de benzer þey olursa! Ýnsan bilmediði bir konu üzerinde nasýlda kuþkulanýyordu. Peki, bizim bu kaygýlarýmýzý yok edecek kimlerdi?

  Posta Kutumdaki O Yabancý Kimdi? - Birinci Bölüm - (Emine Piþiren) 14 Ekim 2013 Beklenmedik 

'Acaba bana yeþil ýþýk yakacak mý, yoksa ayakkabý topuðunu mu kafama yiyeceðim?' diye düþündüm... Ve o günden sonra sana kur yapmaya baþladým. Amacým seni kurduðum tuzaða çekmekti. Nihayetinde o iletileri yazmaya baþladým.

  Eyvah Cüzdaným Yok!.. (Emine Piþiren) 13 Ocak 2014 Aný 

Allah’ým, delireceðim! Millet de üstüme üstüme geliyordu. Topluca almýþ olduðum lunapark oyun biletlerini avucumda tutmakta zorlanýyordum. Tüm dikkatim iki çocuðumdaydý. Bir yandan da elimdeki toplu biletler düþmesin/kaybetmeyeyim diye endiþelenirken, diðer yandan ele avuca sýðmaz afacan oðlumun elini sýkýca tutmaktaydým.

  Hastanedeydim (Son) (Emine Piþiren) 5 Mart 2014 Aný 

-“Asýl siz tedavi olun,” dedi hemþire. Derin bir soluk aldým. Refakatçi ve meraklý hastalarý daha fazla kendime seyirci yapmadým. Uzaklaþtým oradan. Odaya vardýðýmda...

  Biz Önce Beþ Kiþiydik (Emine Piþiren) 9 Mayýs 2016 Aný 

Bedenimde bir gariplik olduðunu anlamýþtým. Eþime hafif aðrým olduðunu söylesem, heyecan yapacaktý. Üstelik elimden tuttuðu gibi beni hastaneye götürecekti. Ýçimden 'Biraz daha bekleyeyim belki gaz aðrýsýdýr, ‘diye geçirip kâðýt oyunu oynamaya devam ettim. Ama aðrýdan sayýlarý çift görmeye baþlayýnca oyuna daha fazla devam edemeyeceðimi anladým: Biraz da kaygýyla eþimin annesine fýsýldadým: "Anne galiba bebek geliyor..."

  Yumurtaný Nasýl Ýstersin Caným, Rafadan mý Kafadan mý? (Emine Piþiren) 13 Haziran 2016 Beklenmedik 

Dedi ve tam sýnýftan çýkarken arkalardan bir hýþýrtý ve müdürümüzün tam sýrtýna isabet eden yumurta, krem rengi elbisesini sarýya çalmýþtý. Tüm sýnýf aniden sessizleþmiþti; bazýlarýmýzýn arkalara doðru radar gibi çevrilen baþlarý adeta bir suçlu arar gibiydi.

  Anne Cennette Yemek Var mý? (Emine Piþiren) 17 Þubat 2017 Ýronik 

" Anne babamla abim nereye gittiler?" Anne aðýtýný dudak uçlarýnda donduruyor: " Onlar gitti kýzým, onlar gittiiii..." " Nereye gittiler anne?" Anne yutkunuyor. Nasýl dese yavrusuna da onu ikna etse? Kendince en mantýklý yanýtý seçiyor aklýnýn havuzundan: " Onlar cennete gittiler yavrum."

  O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (3) (Emine Piþiren) 18 Mayýs 2017 Aný 

Çocuk yüzünde masum kýrýlganlýk donup kalmýþtý. Konuyu daha fazla uzatýp, onu da býktýrmadan konuþtu yaþlý kadýn: “Aslýnda þimdi kendini buldurman çok kolay yollarý var. Gel sana öðreteyim.” Torun hevesle yaklaþtý anneannesine: “Bana öðreteceksin deðil mi, anneanne. Gerçekten çok korktum. Ya kaybolursam ben!”

  O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (2) (Emine Piþiren) 18 Mayýs 2017 Aný 

Görünen o ki, çocuk sorusuna sýký sýký asýlmýþ durumdadýr; çocuðun ninesi onun baþýný okþayýp, yüzüne yalansýz bir buruk gülüþ kondurdu: “Çocuðu kaçýranlar, kötü insanlar. Onun organlarýný çýkartýp baþka ülkelere satýyorlar. Aman oðlum, sakýn yalnýz baþýna dolaþma. Ortalýk çok kötü. Bir yere gideceðin zaman anne ve babandan izin al. Seni yalnýz görürler, kaçýrýrlar çocuðum.”

  O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (1) (Emine Piþiren) 18 Mayýs 2017 Aný 

Çocuk 6 yaþýndadýr. Annesi ve babasý sevgililer günü kutlamasý için dýþarý çýkmýþtý. Çocuk ve 3 yaþýndaki kardeþi doðal olarak güvenilir bir yakýný olan dede ve ninesine býrakýlmýþtýr. Kardeþi erken uyumuþtur. Okula yeni baþlayan büyük torun ile anneanne baþ baþa vermiþ televizyonda uygun bir filim arayýþýndadýrlar. Bir ara nine yüksek sesle, "Allah kahretsin senin gibi pislikleri!" diye söylenir.

  O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (Son Bölüm) (Emine Piþiren) 18 Mayýs 2017 Aný 

Bakýþlarýmýz ana yolun sað tarafýnda otostop çeken liseli gençleri gördüler. Toruna ne söylese mantýklý gelecekti? Geçen haftaki nine torun arasýnda geçen söyleþi bir çýrpýda aklýndan ince ince süzülmüþtü: “Hani sana organ mafyasýndan bahsetmiþtim ya…Hani kaçýrýlma, falan…” Çocuk heyecanla anýmsadý o konuþmayý: “Evet, anne anneciðim. “ “Ýþte þu gençler bile kaçýrýlabilir oðlum. Kötü niyetli insanlar, araçlarýyla buradan geçerken, onlarý arabalarýna alýp kaçýrýrlar…”

  Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? (Son Bölüm) (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Yavru kedilerin o anda gözlerine bakasým gelmiþti. Evet, açýktýlar. Günlerce beklediðim o aný bugün bile anýmsadýkça içim kýyýlýr gibi olur. Gri ve açýk mavi renkti. Hani, aksu dediðimiz renge çalýyordu her birinin gözleri. Belki büyüdükçe deðiþecekti renkleri. Ama o gün yavrularýn gözleri açýlmýþtý iþte…

  Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Öðle tatillerimde birden ortadan kaybolmamý neden sýr gibi saklýyordum, bilmem ama arkadaþlarýmýn -herhalde o yavru kedileri annesinden alýp ayýracaklarý korkusu - yavrulara zarar verecekleri düþüncesi, çocuk yüreðimi kaygýyla dolduruyordu. Beni arayýp da bulamayan, derste yakalayýp “nerede?” olduðumu soran arkadaþlarýma “Annem dýþarý salmýyor, evde yemek yememi istiyor…” gibi bahanelerimle savuþturuyordum.,,

  Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 1 - (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Öðle tatillerimde birden ortadan kaybolmamý neden sýr gibi saklýyordum, bilmem ama arkadaþlarýmýn -herhalde o yavru kedileri annesinden alýp ayýracaklarý korkusu - yavrulara zarar verecekleri düþüncesi, çocuk yüreðimi kaygýyla dolduruyordu. Beni arayýp da bulamayan, derste yakalayýp “nerede?” olduðumu soran arkadaþlarýma “Annem dýþarý salmýyor, evde yemek yememi istiyor…” gibi bahanelerimle savuþturuyordum.,,

  Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 - (Emine Piþiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

O þaþkýnlýk hali bende kýsa sürdü tabi...Yerini ani geliþen bir öfke tepkisi almýþtý. O an nasýl bir kuvvet hakim olduysa bana; elimde tutmakta olduðum süt þiþesini sarý kediye fýrlatmýþtým. Sersemleyen kedi, merdiven altýndaki yan duvara çarptý. sonra da lastik top gibi geri yuvarlanýp, dört ayak üstüne düþtüðü an bende ileri doðru bir hamle yapmýþtým. Kaçmamalýydý.

  Gel Mezarýma Ýþe Oðlum (Emine Piþiren) 10 Aðustos 2017 Aný 

Bankadaki iþimiz bitince boþ koltuklara oturup beyefendi ile biraz sohbet ettik. Emekli bir memurmuþ. Çocuklarýnýn her biri farklý þehirlerdeymiþ. Eþi öleli çok olmuþ. Yalnýz yaþýyormuþ. Dizlerinden ameliyatlýymýþ. Gözleri izin verdiði sürece kitap okumayý çok severmiþ. En çok da Rýfat Ilgaz ve Aziz Nesin Kitaplarýný okumuþ. Hala onlarý bir kaç sefer okuduðunu söyleyince onu daha çok sevmiþtim.

 

 



"Haksýz Eleþtiri Çoðunlukla Biçim Deðiþtirmiþ Övgüdür."-Dale Carnegie-



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 16:15:18