..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattýr. -Anatole France
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
81 
 Tek Bir Sözle Baþladý Her Þey  (Fatih Mehmet Mirza)

“Dünyanýn gördüðü her büyük baþarý, önce bir hayaldi. En büyük çýnar bir tohumda, en büyük kuþ bir yumurtada gizliydi.” James Allen’ýn bu sözünü her okuduðumda inancýn vazgeçilemeyecek en ulvi duygu olduðunu hatýrlarým. Hayaller ve getirdikleri veya götürdükleri… Hep bir baþlangýcý vurgular bu cümle, yaþama atýlan ilk adýmý, hayata sunulan ilk manayý...
82 
 Tarlaya, Ýnsan Tohumu Eken Deist Filozof…  (Aydýn Akdeniz)

Fontenelle, yýldýzlar üzerine anlattýðý öðretilerin markiz tarafýndan ilgi ile karþýlanmasýndan son derece hoþnuttu. Ona gözün görebildiði kadarýyla, insanda bir sonsuzluk hissi uyandýran bu yýldýzlarýn hareketlerini hiç üþenmeden tek, tek anlatýyor ve bunlarýn anlaþýldýðýný gördükçe heyecaný katlanarak daha da artýyordu. Ýþte, astronomi biliminin temelleri böylesi sýradan insani duygularýn etkisi ile atýlmýþtý.
83 
 Musa Peygamber ile Firavun  (Gürcan Erbaþ)

Yalan söyleyenin burnu uzasýn mý (!)
84 
 Sadaka Kutusu Mu Rant Kapýsý mý?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Gelin birlikte þöyle basit bir mantýk yürütelim: Ýstanbul’da on binlerce sadaka kutusu varsa ve her kutuya günde on lira atýlýyorsa býrakýn aylýk ve yýllýk geliri, sadece bir günde toplanan paranýn büyüklüðü insaný hayrete düþürmez mi? Bunu bir de Türkiye çapýnda düþünün… Peki, iþin asýl can alýcý noktasý: Bu paralar gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara ulaþýyor mu? Yoksa bazý kiþilerin cebine mi giriyor? Açýlan her kutudan çýkan para sayýlýp, makbuzu veriliyor mu?
85 
 Her Ýþte Hayýr Olduðuna Ýnanmak  (Altuð Öztürk)

Güçlü bir imana sahip, Allah'ýn gücünü gereði gibi takdir edebilen ve O'na yakýn olan müminler, Allah’ýn kendileri için yarattýðý her olayda tevekküllü davranýr ve her þeyde mutlaka hayýr olduðuna inanýrlar.
86 
 Neye Sýmsýký Tutunuyorsunuz?  (Fuat Türker)

Saçý dökülen, gözleri bozulan, kulaðýnda sorun bulunan, midesi aðrýyan, böbreðinde taþ, midesinde ülser ya da asit fazlalýðý bulunan hatta kanser olan milyonlarca insan. Allah, dünyaya baðlanmamalarý için insanlara o kadar çok acz vermiþtir ki, saysanýz binlercedir.
87 
 Kürt Tarihsel Diyalektiðinin Paradokslarý mý?  (Muhammed CAN)

Kürt aydýnlarýn kendi kadim geçmiþini metodik eleþtiri süzgecinden geçirmeden onun ontolojik açýlýmýna ulaþmadan, elde edilen deðerlerin bugüne kadar oluþturduklarý ve kült haline gelmiþliðini, özsel ve manipüle edilmemiþ ilahi bilgi kaynaklarýna sunup rafine etmeden, oluþturmak istedikleri Sosyo-kültürel ve siyasal hareketlilik, onlara modern dünyanýn ilmi ve siyasi perspektifinde üstlenmek istedikleri tarihi misyona engel olacaktýr.
88 
 Bilinç Kuþaðý Dersleri - 2  (ilker uðurlu)

Adem ve Havva, Habil ve Kabil.
89 
 Esma - Ül Hüsnanýn Allahýn Adlarý Olduðu Yanýlgýsý  (Adnan Ergin)

'Yarým doktor candan, yarým hoca dinden imandan eder' !
90 
 Yazacaklarým Nedeniyle Rabb'imi Tenzih Ederim, Överim, Yüceltirim!  (Fuat Türker)

Kur’an’dan sonra hangi hadise inanacaklar" diyen insan Kur’an’a inanýyor demektir. Ne anlarýz, ölçüsü Kur’an’dýr. Peygamberimizin O’na iftira mahiyetinde birçok hadisi vardýr. Hadisin doðruluðu Kur’an’ýn teyid ediyor olmasýdýr. Tamam, Diyanet de bununla ilgileniyor þu sýralar. Peki ölçüsü Kur’an ise insanýn aþaðýdaki sözleri neyin ifadesidir?
91 
 Aslanlar Gibi Hýrsýzlýk Yapýp, Krallar Gibi Yaþýyorlar  (osman demircan)

Ýyilik yapan iyilik bulur, sözü þimdi hiçbir iyilik cezasýz kalmaz olmuþ. Aslan yaþadýðý yerden belli olur, demiþler. Ýþte biz de boðulma tehlikesi geçiren bir genci kurtarmak için denize atlayan kýzýn, üzerine yapýþan elbiselerinden dolayý hatlarý ortaya çýktýðý için günah iþleyip iþlemediðini tartýþan bir yerde yaþýyoruz. Bunu tartýþýrken de aslanlar gibi kükrüyoruz. Birbirimizi yiyoruz.
92 
 Kalplerinde Hastalýk Olanlar  (Fuat Türker)

Manevi yaralar sonsuz yaþamý tehdit eder hale gelir, günah kalbe iþler ve Bediüzzaman’ýn ifadesiyle siyahlandýrarak imanýn nurunu çýkarýncaya kadar kalbi katýlaþtýrýr. Ancak insan tedavi için çaba göstermek yerine, hastalýðýný daha da artýracak ortamlarda bulunursa, hastalýk durumu sürer.
93 
 Dünyanýn Ýmtihan Mekaný Olduðunu Unutmayalým  (Fuat Türker)

Kalp atýþý hýzlanýr; acaba enfarktüs mü geçirmektedir? Karnýnýn aðrýyor olmasý acaba apandisit belirtisi midir?... Her an yeni bir endiþe ve yeni bir acý yaþayan kiþi, yalnýzca kendisi için deðil, ailesindeki tüm bireyler için de ayný korkularý tek tek yaþar. Dolayýsýyla sinirleri çok bozuktur, sürekli gergindir. Bu yüzden sigara, alkol hatta uyuþturucu kullanýr; hýrçýn ve saldýrgandýr.
94 
 Özgürlüðe Tutsak Olmak  (Altuð Öztürk)

Özgürlük kelime anlamýyla 'her türlü dýþ etkiden baðýmsýz olarak insanýn kendi iradesine, kendi düþüncesine dayanarak karar vermesi durumu' dur. Her türlü dýþ etkiyi reddeden ve sadece kendi iradesine dayanarak karar veren insanlara göre Allah 'a inanmak ve O'nun emir ve yasaklarýný uygulamak tutsaklýktýr
95 
 yersiz inançlar  (Ayça Yýldýran)

Neden benim gibi pek çok insan, birçoðumuz burçlarý okumadan o gazeteyi kapatmayýz ki? O günkü falýmýz hayatýmýzda ne kadar deðiþiklik yaratabilir ki? Siz ne kadar hayatýmýzý deðiþtirebileceðinii düþünüyorsunuz?
96 
 Nasýl Günahkâr ve Nursuz Oldum!  (Kâmuran Esen)

Kadýn mý, köle mi?
97 
 Biz Neyiz?  (fatma)

ÝSLAMIZ MÜSLÜMANIZ BÝZ
98 
 Cennetiniz Bol Olsun  (osman demircan)

Bir cehennem kültürü yaþýyor dünya. Ya baþkalarýnýn canýný yakýyoruz, ya da baþkalarý bizim canýmýzý yakýyor.Niçin böyle? Niçin her yer yakýlýp yýkýlýyor?
99 
 Öfkeli Mektuplar - 25  (Veysel Menekþe)

Attýðýn adým günah..Yediðin lokma necis ..Bozduðun abdest mekruh.. Aldýðýn nefes haram.! .Yattýðýn karýn mahrem.! Sanýrsýn da.
100 
 Hayat Bir Dayatmadýr Aslýnda; Dayandýðýn Sürece Mutlusundur  (osman demircan)

En büyük þans seçme þansýdýr. Böyle bir þansýmýz da yoktur. Elmayý seçsen cennetten kovuluyorsan; yönlendiriliyorsun demektir. Dünyada hep bizlere cennetler sunulmuyor mu; hep cehennemlerle korkutulmuyor muyuz? Sürekli yönlendirilmiyor muyuz?




son eklenenler
Gerçeðe Aykýrý Ýþler
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Monolog...
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Al-ilah
Alp Þahin
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Türkiye'nin Dincilik Sorunu
Aziz Dolu
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Dinhuriyet Sancýsý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Hollywood Þeytaný
Alp Þahin
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Yoz Meyveden Aþý Ýçin Filiz Almak
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Türklerdeki Kalýcý Din ve Geçici Dinler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Dr. Fýrat’ýn Haþiyesine Haþiye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Ýman, Þüphe Götürür Mü? Dr. Fýrat'a Yanýt
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Ruhumuzu Kendine Döndürecek Olan: Ýnançtýr!
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Caner Taslaman
MUSTAFA ESER
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Hocalara Yöneltilen Saçma Sorular
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Nedir Bu Nirvana Muhabbeti
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.