..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Çaðdaþ Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
81 
 Latince Kimi Yeni Sözcüklerin Yazýmý  (nuri saðaltýcý)

Yazým kurallarý halk için ortaya konur, aydýnlarý tatmin etmek için deðil. Biraz suçlama gibi olacak ama lütfen þu yazýyý okur musunuz? Özet mi? Yazým sorunlarýný aydýnlar yaratýyor bence.
82 
 Bir Milletin Müziðini Deðiþtirmek Ýstiyorsanýz Önce  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Alaturka-Alafranga müzik polemiði hakkýnda...
83 
 1. mesarya Tiyatro Festivali'nin Ardýndan  (Hakan Yozcu)

Sayýn Baþkan Ýlker Edip, bu kararýndan asla vazgeçmemiþ, azmiyle, çabasýyla bu salonu yaptýrmýþtý. Ýlk etapta ülkemizde faaliyet gösteren çeþitli amatör gruplarýn veya dýþarýdan getirilen oyunlarýyla seyircilere “Merhaba” dedi. Daha sonra Belediye Baþkaný Sayýn Edip, çok yerinde ve doðru bir kararla Sanatçý, yönetmen, yazar ve oyuncu olan Ýzel Seylani’yi Belediye’nin Tiyatro Biriminin baþýna getirdi.
84 
 Sanatçýya Bakýþ  (A.Latif ÝRVEN)

Sanatçý, inandýklarýný yansýtmada engel tanýmayandýr. Tüm barikatlarý aþan, tüm duvarlarý yýkan, tabu tanýmayan ve tüm yasaklarý çiðneyendir. Vermek istediklerini, tüm becerisini harekete geçirerek verebilmeye çalýþandýr. Çaðdaþ, ufku açýk, sýnýrsýz, boy
85 
 Ýkinci Dereceden Ýþsizlik Yanýðý  (Hakan Yozcu)

“Ýkinci Dereceden Ýþsizlik Yanýðý” oyunu, bu gün Ýstanbul’da en çok beðenilen, en çok seyirci çeken dört oyundan biri olarak gösteriliyor. Ýstanbul’da oynandýðý süre içerisinde kapalý giþe oynuyor. Çok keyifli ve zevkli bir oyun. Oyunun ana temasý, adýndan da anlaþýlacaðý gibi, iþsizlik. Üniversite mezunu olan bir gencin iþ bulabilmesi için baþýndan geçen komik olaylar ele alýnýyor.
86 
  dünya Çapýnda Bir Sanatçýmýz Gültekin Bilge  (Hakan Yozcu)

Sanatçý, 1945 Kýbrýs doðumlu. Ýstanbul, güzel Sanatlar Akademisinde okumuþ ve buradan mezun olmuþ 2011 yýlýnda Ýngiltere’ye hareket etmiþ. Avrupa’da, ABD, Kanada, Avustralya, Japonya gibi ülkelerde eserleri sergilenmiþ. Sanatçýmýzýn uluslar arasý arenada birçok ödülü var. Eserleri Türkiye, Avrupa ve Japonya'da özel koleksiyonlarda yer almaktadýr. Sanatçýmýz, 1974 yýlýnda Kýbrýs’ta çýkan savaþta vurulmuþ. Sað elinin kullanýmýný kaybettikten sonra yýllarca boya çalýþmasý yapamamýþ.
87 
 Cumhurbaþkanlýðý Senfoni Orkestrasý  (Hakan Yozcu)

Cumhurbaþkanlýðý Senfoni Orkestrasý çok sesli müziði yayma, tanýtma, sevdirme, Türk bestecilerin eserlerini yurtdýþýnda seslendirme amaçlarýna hizmet eden bir kurumdur. Ankara’daki yerleþik senfoni orkestrasý Dünyada, kuruluþundan itibaren varlýðýný kesintisiz sürdüren en eski orkestralardan biridir.
88 
 12. Direklerarasý Titaro Ödüllerinin Ardýndan  (Hakan Yozcu)

Daha oyuna baþlarken hedefimiz bu yönde olmuþtu. Ciddi bir çalýþmanýn ürünüydü bu ödüller. Tam bir ekip çalýþmasý içine girdik. Herkes yüreðini koydu oyuna. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsýn, bildiðimiz yoldan sapmayacaktýk. Doðru dediðimiz þeylerin peþinden koþacaktýk. Öyle de yaptýk.
89 
  "gumru" Oyunu Çok Güldürdü  (Hakan Yozcu)

Mesarya Kültür Ve Sanat Derneði’nin sahnelediði, Mehmet Erzen’in yazdýðý ve Doðan Erçað’ýn yönettiði 2 perdelik “GUMRU” adlý oyun gerçekten görülmeye deðerdi
90 
 Adýyla Özdeþleþen Bir Konser  (Hakan Yozcu)

Her þeyden önce 700 kiþilik salon tamamen doluydu. Gazimaðusalýlar bu dev organizasyona büyük ilgi gösterdiler. Yaklaþýk 2 saat süren Senfonik Özlem Konser’i neredeyse nefes alýnmadan heyecanla izlendi. Konser, “ Jean B Lully”nin “ Osmanlý Heyetini Fransa Sarayý’nda Karþýlama Müziði” ile baþladý. “Edvard Grieg”in “ Peer Gynt Suit N0 1 Daðlar Kralýnýn Sarayýnda” ile devam etti.
91 
 Sanatta Zihniyet Ne Olmalý?  (Hakan Yozcu)

Ne olduysa ikinci perdede oldu. Bazý seyirciler, þaþkýnlýktan neye uðradýklarýný þaþýrdý. Kimileri sessizce izlediler oyunu, kimileri de sessizce protesto ederek ikinci perdeyi izlemeden salonu terk ettiler…
92 
 Ýstanbul Devlet Tiyatrolarýný Davet Ettik  (Hakan Yozcu)

2. Dereceden Ýþsizlik Yanýðý” tek kiþilik bir oyun. Berkay Tulumbacý rol alýyor. Berkay Tulumbacý , Kýbrýs kökenli bir sanatçý. Lefkoþa’da doðmuþ. Liseyi Lefkoþa’da bitirmiþ. Konservatuvarý Türkiye’de tamamlamýþ. B itince de þansýný Ýstanbul’da denemiþ, burada kalmýþ ve çok da baþarýlý olmuþ.
93 
 Özlem Erzen Ýle Tiyatro Üzerine  (Hakan Yozcu)

Mesarya Kültür Sanat Derneði olarak 2009 yýlýna kadar 5 oyun sahnelemiþler. Önceki yýllarda Mehmet Erzen’in yazdýðý “Düðün” oyunu oynanmýþ. Bu oyuna Kültür Dairesi de büyük destek vermiþ. “Düðün” oyunu Güzelyurt Tiyatro Günlerinde oynamýþ. KKTC’nin birçok yerinde sahnelenmiþ. Bu oyun için özel kostümler hazýrlanmýþ. Seyircinin büyük beðenisini ve takdirini kazanmýþ.
94 
 Bizden Olunca  (Hakan Yozcu)

Ertaç Hazer "Deli" rolünde izleyenleri çok güldürüyor. Farklý bir tip kompozisyonu çizerek izleyenleri adeta eðlendiriyor. Sayýn Hazer’in tipini ekranlarda görünce gülmemek elde deðil. Bunun sebebi bana göre, karakterlerin hep bizden olmasý ve kendi kültürümüzü yansýtmýþ olmasý.
95 
 "Metal Fýrtýna" Üzerine  (Hakan Yozcu)

Amerika’nýn emperyal bir güç olduðu ve kendi çýkarlarý uðruna her çýlgýnlýðý yapabileceði konusu ele alýnýyor. Irak, Kuveyt, Libya gibi yerlere barýþý ve huzuru getirmek için giren Amerika, burada, bambaþka bir amaç için Türkiye’ye giriyor. Oysa, Türkiye ve Amerika yýllardýr müttefik olmuþ iki devlettir. Faka söz konusu çýkar olunca Amerika bu müttefiklikten vazgeçmiþtir.
96 
 Aþka Çýrak Ölüme Usta  (Hakan Yozcu)

Þair Ýhsan Tevfik Kýrca’dan söz ediyoruz. Araþtýrmacý, yazar, þair ve edebiyat öðretmeni… Ýlk Þiir Kitabý olan “Dipsularý” ile edebiyat dünyasýnda bir çýkýþ yakaladý. Ýçindeki aþký, sevgiyi ve melankoliyi farklý bir bakýþ açýsý ile dile getirdi
97 
 Tiyatro Oyun Dizisi 2  (Hakan Yozcu)

Kýbrýs’ta kitap bastýrabilmek, basýrmaktan da öte, daðýtýmýný yapýp satmak çok zor. Çünkü kitap basýmý için dünyalar kadar para ödüyorsunuz. Kaðýtlar, mürekkepler hep Türkiye’den alýnýp getirildiði için ücretler oldukça fazla oluyor. Tabii bu ister istemez de çýkacak olan kitabýn maaliyetini artýrýyor. Yapýlan masraflarý kurtarmak için de yazarýn kitap ücreti olarak hayli para istemesi zorunlu oluyor.
98 
 Þehit Tuncer Ýlkokulu"ndaydýk  (Hakan Yozcu)

Leyla Ulubatlý Hanýmefendi’ye teþekkürlerimizi sunmak için bir plaket yaptýrdýk ve yanýnda bir buket çiçekle Þehit Tuncer Ýlkokulu’na gittik. Çünkü Leyla Haným orada çalýþýyor. Okul Müdürü Güven Varoðlu Bey’in odasýnda kendilerine teþekkür edip hediyelerini verdik.
99 
 Yalan Piyanosu  (kuzey darıcı ...)

yanýk kokusu, vicdan muhasebesi ve gevþemeyen ayný alýþkanlýklar damardan körleþerek alýnan cin darbeleri , aydýnlýðý elinin terslemesiyle soðuran parmaktaki yaramýn izi .... can yakar... yanýk kokusu , dolaba iteklenmiþ ýzgara, ne zaman doymamýþ bir güvercine fýsýldasam kanatlarýmýn ne kadar uçmaz olduðunu, muhakkak beni nerede unuttuðunu hatýrlayacak biri vardýr gibi geliyor
100 
 Sevgi Festivali  (Hakan Yozcu)

Kýbrýs’ta düzenlenen bu festivaller, önceleri, “Panayýr” olarak adlandýrýlýrdý. Sonra bu isim festivale çevrildi. Bu festivallerde daha ziyade, küçük büfeler ve restoranlar, lokma, kebap çeþitleri, bunlarýn yanýnda geleneksel Kýbrýs Türk mutfaðýndan örnekler sunulmaktadýr...




son eklenenler
Sessiz Çýðlýk Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
"Gelecek 100 Yýl" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat

Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Derman Atik Ýle Tiyatro Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Terapi Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Nikah Þekeri
furkan dede
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.