..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Savaþ ve Afetler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
21 
 Zulme Karþý Çýkmak da Suç Mu Oldu?  (NUH KENÝÞ)

Baþbakanýn yaptýðý buydu,zulme seyirci kalmamaktý. Zulme karþý dünyanýn uyanmasýný saðlamaktý. Kýrýp dökme buysa eðer,sayýn Baþbakan bu kýrýp dökmelere devam etsin.
22 
 Postmodern Haçlýlar  (Hulki Can Duru)

Biz tarihi yanlýþ biliyormuþuz. Meðerse Haçlý seferleri, Müslümanlarý ve Hristiyanlarý ayrýþtýrmamýþ, tam tersi bu sayede taraflar birbirlerini tanýmýþ, birbiriyle þimdi olduðu gibi ittifaklar kurmuþ, en önemlisi de çok yoðun bir þekilde bilim ve sanat noktasýnda alýþveriþte bulunmuþlarmýþ.....
23 
 Srebrenitsa Katliamýnýn Gölgesinde Unutulan Hocalý Katliamý  (Cahit KILIÇ)

Karabað’ýn iþgali ve Hocalý soykýrýmý bütün Türk milletinin kalbindeki yaradýr... Hocalý soykýrýmý, sadece Türk milletinin deðil, insanlýðýn kalbinde yara olmalýdýr. Soykýrýmlar insanlýk suçudur çünkü...
24 
 21. Yy'da Savaþlar Nasýl Deðerlendirilir Ki?  (Hülya Atakan)

Güney Lübnan, yýllar sonra yeniden enkazlar altýnda ve bu görünümüyle týpký Yahudi soykýrýmýný konu alan Polanski’nin o ünlü filminin son sahnesinde, piyanist Szpilman’ýn dolaþtýðý enkazlar ülkesini andýrýyor.
25 
 Yusuf Halaçoðlu Röportajý - Ermeni Meselesi  (YETER ÖZHAL)

Ermeniler kendi yayýnladýklarý gazete veya dergilerde bu olaylarda Türkleri nasýl kestiklerini anlatmýþlardýr.
26 
 Ýsrail'in Gizli Oyunlarý / Nazi Soykýrýmý  (YETER ÖZHAL)

... 80-100 kadar erkek, kadin ve çocuk öldürülmüstü. Çocuklari kafalarina sopalarla vurarak öldürdüler. Her evden en az bir kisinin canina kiyildi. Köylerde erkek ve kadinlar yiyecek ve su verilmeksizin evlere kapatildilar. Sonra da sabotajcilar gelip evleri havaya uçurdu. Bir kumandan, bir ere emir vererek, havaya uçurmak istedigi bir evin içine 2 kadin kapatmasini söyledi. Bu arada bir asker, öldürmeden önce bir Arap kadinin irzina geçtigini anlatti.
27 
 Ne Kadar Duyarlýyýz?  (Barýþ Ünlü)

Bu yazý yaþanan her kötü ve olumsuz olay sonrasý sessiz kalýp kulaklarýný her türlü baðýrýþa, yalvarýþa ve de bunlarý durdurun diyenlere.Kendimize sadece ne kadar da duyarlý olduðumuzu sormak için de yazdým.
28 
 Ýsyan  (Hilal Sali)

80 senelik ömrümün 18.senesinde beni uykularýmdan edenlere bir bak!
29 
 Her Zamankinden Daha Çok Ýhtiyacýmýz Var Barýþa  (Ahmet Zeytinci)

Þu soruyu her zaman kendimize sormalýyýz. Bu gün dünyada barýþ var mý, ben barýþý ne kadar istiyorum, bunun için neler yaptým? Bu gün için çok geniþ çaplý bir dünya savaþý olmasa bile, bölgesel savaþlarda yüzlerce, binlerce insan ölmekte, sakat kalmakta, tecavüze uðramakta, yerinden yurdundan edilmekte... Buna kim dur diyecek, kim?
30 
 Biz Durduracaðýz Savaþlarý Edebiyatçýlar  (Ahmet Zeytinci)

Siyasetçilerden fazla birþey beklemeyin, biz durduracaðýz savaþlarý, edebiyatçýlar. Onlar sadece þahsi menfaatlerinin ve Dünyayý karýþtýrýp altüst etmenin peþinde...Yüreklerinde sevgi yok, sadece hýrs ve ihtiras var, daha çok þeye nasýl sahip olurum duygusu tavan yapmýþ adamlarda. Egolarýný tatmin etmek için, insanlara, çocuklara ve diðer canlýlara zerre kadar acýmýyorlar.
31 
 Aman da Ne Güzel Ýnsanlar Ölüyor Diye Göbek Atýyor Alçaklar  (Ahmet Zeytinci)

ABD Hristiyan ve Yahudi karýþýmý bir ülke, hadi deyin ki bir Müslüman olarak onlardan her türlü hadsizliði bekleyebiliriz... Ya Sudi Arabistanlý beyzadelere hanýmlara ne demeli... Gülmemek için hem de acý acý gülmemek için kendimi zor tuttum... Baþýnda çarþaf ve türban Amerikalýnýn karþýsýnda göbek atýyor Müslüman Suudi Kadýn. At bakalým at göbecikleri orada da senin görmediðin, anlamadýðýn hiç gitmediðin Suriye'de ki bir toprak parçasýnda da kadýnlar, çocuklar parçalanarak ölüyor. Aslýnda sizler de yaþayan ölülersiniz bizim için, tabi ki öldüðünüzün farkýna varmadan, yaþayýp gidiyorsunuz iþte bir þekilde...
32 
 Filistin...  (David Durak ARSLAN)

... ve biz !
33 
 Savaþlarda Çocuklar da Ölür, Bilmiyor Muydunuz?  (salim diyap)

Siz, savaþý bir ayyaþýn düþkünlük histerisiyle talep ederken, tarifi imkansýz bir þehvetle arzularken, savaþta çocuklarýn öleceðini, analarýn aðlayacaðýný, göçlerin yaþanacaðýný bilmiyor muydunuz?
34 
 Emekli Diplomat Selahattin Ülkümen'in Anýlarý Üzerine  (kemal düz)

kitabýnýn sunuþunda, çileli meslek hayatýnda haksýzlýklarla nasýl mücadele ettiðinin öyküsünü anlatmaktadýr. iyi insan olmanýn, çok deðil, tek þarta baðlý bulunduðunu, bunun da, kendinize yapýlmasýný istemediðiniz bir davranýþý baþkasýna yapmamaktan ibaret olduðunu anlatmaya çalýþmaktadýr. Sadece vicdanýnýn sesini dinleyerek, yetki sýnýrlarý içinde, nazi zulmünden kurtardýðý insanlarýn minnet ve þükran dolu sözleri, onun için en büyük ödül olmuþtur...
35 
 Van Depremi, Sosyal Yaralarýmýzý Sarabilecek Mi?  (M.Nazým Güler)

Van depremi, sadece Van ve çevresini sarsmadý; Türkiye’nin birçok dengelerini de sarmýþtý. Tabii bu arada dengesizlerin çoðunu da sarsmýþtý. Derin devletin sarsýlan içyüzünün dýþ tezahürleri olan vitrin ucubeleri kimi spikerler, kendi TV kanallarýnda, sözüm ona, gaf üzerine gaf yaparak, Kürt halkýna olan kinlerini kustular. Derin güçlerin sesi gibiydiler adeta.
36 
 Duy - Arlý - Ýnsan!..  (Semra Arslan)

...bunlar bir filmin kareleri deðil masustan izlediðimiz, baðýra çaðýra gerçekler, bunlar senaryo deðil gerçekler, gerçekten gerçekler, DUY- ARLI-ÝNSAN gör ve idrak et bil!..
37 
 Gazze’yi Kurtarmaya Kendinden Baþlamak  (hüseyin hilmi arslan)

Ýnsanlýk yeniden diriliþ gayretini yaþamadýkça, her insan kendi diriliþi ve gerçek kurtuluþu için çalýþmadýkça ne Filistinliler ne de diðer mazlum halklar kurtulamaz.
38 
 Cenaze Teneþirde Kaldýraný Yok!  (Ömer Akþahan)

Ödemiþ, Küçük Menderes ovasýnýn verimli tarým topraklarý üstüne kurulmuþ bir kent. Konumu gereði çevresindeki birçok ilçe, belde ve köyle baðlantýsýný büyük ölçekte karayolu, pek azýný da demiryoluyla saðlamakta. Yörede hava ve su ulaþýmý yok.
39 
 Sürdürülebilir Çevreye Savaþýn Etkileri  (Yahya Önder ZIÐINDERE)

"...savaþlar ve bu savaþlara yapýlan hazýrlýklar sürdürülebilir çevre olgusunun zýttýna çalýþan en büyük etkilere sahiptir..."
40 
 de Mareva Ha!…  (Þevket Baþýbüyük)

Ýçimizde ki Ruslar hala anlamamýþ olsalar da; “süper güç” dedikleri Rusya’nýn þiþirilmiþ kocaman bir balon olduðunu bir kez daha gördük, hep birlikte müþahede ettik… “Köþe bucak kaçmak” buna denilir… Gördünüz mü nasýl kaçtýðýný… Dünyanýn geleceðinin konuþulduðu 21. Ýklim Deðiþikliði Konferans’ýnýn hiçbir karesinde girmedi/giremedi hep kaçtý Putin… Kur’an-i ifadeyle; أَيْنَ الْمَفَرُّ… “Eynel meferr!..” Kaçýþ nereye?!




son eklenenler
Terör Bitmedikçe…
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Yakýn Tarihin Despotlarý
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
"Ruhumda Sýzý"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ayný ile Vaki
Yeter Özhal
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Kozumuz Ýnsan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Feraset Zamaný
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Yakýn Çekim Faraziye
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
de Mareva Ha!…
Þevket Baþýbüyük
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ýsyan
Hilal Sali
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ýran ve Suriye Savaþýnýn Zaferi
Muhammed CAN
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.