..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir ülke baðýmsýz olmadan, baðýmsýzlýk da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Yapýtlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Ýsa Kantarcý
Öykü > Yeraltý

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler “Aman kýzým üþütme… aman kýzým geç gitme eve diye senin için endiþelenen tek bacaklý anneni hatýrla. Bir de otomobil tamirhanesinde arkadaþlarýna senden övünerek bahseden abini hatýrla. ‘Kýz kardeþim çok zeki, okuyor, doktor çýkacak.” Akþam oluyordu ve Ayla’nýn sýkýntýlý saatleri baþladý. O yoðun aþktan sonra onun yokluðuna dayanmak insan iþi gibi gözükmüyordu. Bunu kabullenemiyordu, Ayla. Eski sevg

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
181 
 Bu Ýşte Bir 'Yanlışlık' Var  (Yeþim)

Tuna Kiremitçi 'Bu İşte Bir Yalnızlık Var' üzerine...
182 
   (Ertuðrul ERDOÐAN)

Kafesteki Kalp’i okurken zaman zaman hüzünlenecek, zaman zamanda gülümseyeceksiniz. Kitapta Hacý Ferit Amca var ki, bakýn onu nasýl kandýrýyorlar. Not aldýðým bölümü aynen veriyorum: “Hacý Ferit Amca çok dindardý. Torununun sinemaya gitmesine asla müsaade etmezdi. Ama olayý çözmüþlerdi bir þekilde filmin gerçek adý sayesinde.
183 
 Nifak Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Yüz otuz iki sayfalýk romanda hikaye, ülkücü-milliyetçi-halkçý bir gencin duruþ açýsýndan aktarýlýyor. Hem milliyetçi hem halkçý olunur mu diyenler çýkabilir.. Bal gibi olunur. Halkçý olmadan milliyetçi zaten olunmaz. Neyse..
184 
 Ýsmail Bozkurt’la Onur Duyduk  (Hakan Yozcu)

Ýsmail Bozkurt’u yine sanat sayesinde tanýdým. “Mapolar Öykü Yarýþmasý”na katýlmamý ve bir eserle mutlaka bu yarýþmaya baþvurmamý istemiþti. Ben de hatýrýný kýramayýp “Emanet” adlý öykümü yazmýþ ve bu yarýþmaya rumuz bir adla katýlmýþtým. Birkaç ay sonra ödül törenine davet edildim. Ve üçüncülük ödülünün bana verildiðini o gece öðrendim. Bu da benim için öykücülük alanýnda bir dönüm noktasý oldu. Yazmaya devam ettim böylece.
185 
 Edebiyat Hayat Memat Üzerine II  (Osman AKTAÞ)

Oyunlar, dedik… Deðiþen dünya þartlarýnda deðiþen oyunlar… Kumda oynayan çocuklar, artýk çocuk yuvalarýnda halýflekslerde, internet sayfalarýnda, playstation baþlarýnda… Ne oyunu oyun olarak görebiliyoruz, ne de zamaný zaman olarak…
186 
 Satoðlu'nun Kayseri Ansiklopedisi (!)Ý  (Mümtaz Beðen)

Lâle þiirleriyle ünlü araþtýrmacý- yazar Abdullah SATOÐLU tarafýndan hazýrlanan ve yakýn bir zaman önce Kültür Bakanlýðýnca yayýnlanan bir eserden söz etmek istiyorum.
187 
 Ýzedebiyat'da Kimleri Okuyorum  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

* Okunmak istiyorsan okumalýsýn.Sadece okunmak amacýyla yazýyorsan umduðunu bulamayabilirsin!
188 
 "Musýca" mý, Yoksa "" Mûsikî "" Mi?  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

MÛSÝKÎ kelimesinin yazýlýþý konusunda bir eleþtiri...
189 
 "Barbar, Modern, Medenî" Kitabý Üzerine Düþünceler  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Görünen o ki Doç. Dr. Ýbrahim Kalýn, çok yoðun bir devlet mesaisi içerisinde, asýl alaný olan tarihçiliðini de yepyeni eserlerle taçlandýrmaktadýr. Son olarak kaleme aldýðý "Barbar, Modern, Medenî(Medeniyet Üzerine Notlar)"(Ýnsan Yay., Kasým 2018) adlý kitabý bunun mücessem örneðidir. 300 sayfadan meydana gelen kitap, özgünlüðüyle dikkat çekiyor.
190 
 Uykularýn Gizemi ve Agoraphobia (1ci Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Hokkabazlar, sel sularý, mezarlýklar, horoz dedeler, adý saný bilinmedik kuþlar, sýçrayýp ayýn omuzlarýna çýkan çatal dilli yýlanlar, aðýzlarýndan ovalar dolusu ateþ püskürten dað büyüklüðündeki ejderhalar, gölgeleri þehirleri kaplayan devasa testiler ve týpký insan gibi hýçkýra hýçkýra ta dünyanýn öteki ucundan yuvarlanýp gelen kum taneleri ve benzer gerçeküstü imgelerle dolu büyüleyici anlatýmýyla Asturias’ýn “Guatemala Efsaneleri” ni çaðrýþtýran romanda, Jheronimus Bosch’un fantastik tablolarýný andýran, masalýmsý bir dünya da gözler önüne seriliyor.
191 
 Ýskenderun'da Bir Orhan Veli Varmýþ  (kemal düz)

antakyaya yaðmur yaðýyor sicim sicim ben üþüyorum aðaçlar üþüyor, kuþlar üþüyor, caddeler ayakkabým kýravatým þapkam üþüyorum sokaklar saçaklar evler sokaklar saçaklar evler hep birlikte üþüyoruz.
192 
 Aþkýn Gözyaþlarý /kitap Eleþtirileri  (selcan aktaþ)

Okuduðumuz kitaplarýn detaylarýna dikkat ediyor muyuz?
193 
 Somuncu Baba Dergisi"nin 100. Þeref Sayýsý  (M.Nihat MALKOÇ)

“Dergi hür tefekkürün kalesidir” demiþti Cemil Meriç “Bu Ülke” adlý kitabýnda… Gazeteler günün haberlerine deðinir ve bunlarý deðiþik açýlardan yorumlar; bu yüzden bir günlük ömrü vardýr gazetelerin. Ya dergiler; dergiler öyle midir? Gazetenin aksine dergiler daha kalýcýdýr. En azýndan yayýnlandýðý dönem içerisinde hayatiyetini sürdürürler. Birçok aydýnýn duygu ve düþüncelerini iki kapak arasýna alan dergiler fikriyatýmýza ýþýk tutarlar.
194 
 Kötülük Kavrayýþý Üzerine Bir Deneme  (Derya Erdem)

Günümüzde bütün dünyanýn gözlerini çevirdiði Ortadoðu'da yaþanýlan savaþ, katliam, tehcir, iþkenceyle, hemen yanýbaþýmýzda, ülkemizdeki baský, þiddet, iþkence gibi Y. Türker'in ifadesiyle "fotoðrafý çekilmemiþ hikâyeler"in yaþanmasý, yani yaþamýn pek çok alanýnda fotoðraflanmýþ ya da fotoðraflanmamýþ "kötülük(ler)", bir kez daha "etik" sorunun gerek siyaset, gerekse felsefe içinden yapýlan tartýþmalar içinde ne kadar hayati bir önem taþýdýðýnýn altýný çiziyor. Kötü'nün ne olduðunu, kötülüðün görüngülerini, nasýl olup da bir kötülüðün zuhur ettiðini, verili bir Kötü'nün, Kötülük'ün var olup olmadýðýný, bunlara dayalý siyasalarý, bu minvalde süregiden muhalif ve statükocu tavýrlarý ve eylemleri kavramsallaþtýrmak ve adlandýrmak, kýsacasý tutarlý bir kuram oluþturmak ise oldukça zor görünüyor. Fransalý düþünür Alain Badiou'nün "etik" çalýþmasý, her eserde olduðu gibi eleþtirilebilir, tartýþýlabilir yönlerine raðmen, tam da böyle "zor" bir görevi yerine getirmeyi, bu baðlamda alana önemli bir katký saðlamayý hedefliyor.
195 
 Zombi Savaþý Eleþtirisi  (Levent Ölçer)

Hee, olur da ilerde bi zombi olayýný filan dünya gerçekten yaþarsa bu kitabý okuduðunuz için hayatta kalma þansýnýzýn çok artacaðýný söyleyebilirim. Hadi gene iyisin, sen iþini bilirsin..
196 
 'Özlemeye ve Korkmaya Devam' Üzerine  (Hilâl Erboyacý)

Eðitim ve öðretim denildi mi dayanamam, konuþurum. Ne varsa bugüne kadar topladýðým hepsini daðýtýrým. Sevgili Osman Tatlý’ nýn bir kitap eleþtirisi düþündürür kaç gündür beni. Nasýl bir yazma aþký? Zaman bulup yazamadýðým. Her gün belleðime kazýdýðým.
197 
 Edebiyat Hayat Memat Üzerine III  (Osman AKTAÞ)

Hayat Memat: “Mermer ‘tezgâh’” Evet, tezgâh kavramýný, toplum olarak, anlam geniþlemesine uðratmýþ, gerçek anlamý dýþýnda, “tuzaða düþürme” anlamýnda kullanmýþýz. Eskiden tuzaklar kalýn iplerle, aðaçlarla, demirlerle yapýlýrken, þimdi de mermerden yapýlýyor. Herkes birbirini tezgâha getiriyor. Hem de mermer tezgâha…
198 
 Þiir, Þair, Okur...  (Muhittin Ulupýnar)

"zavallý þair... Bülbül hamûþ, havz tehî, gülistan harab diye inliyordu. ne bülbül kaldý ne havz."
199 
 Tolstoy Müslüman Olmuþ Muydu?  (Aydýn akdeniz)

Diriliþ, bir solukta okuduðum kitabýydý onun. Ýnanan insanýn psikolojisini entellüektüel birikimiyle ne kadar güzel tahlil etmiþti bu romanda. Rus klasizmini bana sevdiren güçlü yazarlardan biri oldu. Arayýþlarý ve hayatý öðretile gelenin dýþýnda sorgulama eðilimi, eserin her sayfasýnda hissediliyordu. Yalnýz, bunlara verdiði cevaplar nedense pek özenilerek, olgunlaþtýrýlarak hazýrlanmýþ gibi gelmemiþti bana. Birikimlerini yetiþtiði dönemin kültürel zeminine uygun düþen beklentilere feda edebileceðine hiç mi hiç ihtimal vermiyorum. Ama eserin kurgusu Ortodoks inancý içinde bir formül koyuyordu ortaya.
200 
 Aþk/elif Safak  (AYSUN)

Aþk aþký anlatýyor.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kitap Tanýtým
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Ýz Edebiyatta Yazanlarýn Dikkatine
Ýsa Kantarcý
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Genç Werther’in Acýlarý
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Kalemde Yorulur Yürekte Bazen
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Yazan Okuyandan Çok
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Bilgeler ve Balýklar Kitabý Üzerine
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"" - Miþ…"li Gelmiþ Zaman
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Göçer Bir Þehir"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Ahmet Sargýn
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.