..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Anýlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar
261 
 Ayný Dünyadaki Ayrý Dünyalar  (Duygu Seyman)

Bir þeylerin deðiþebilmesi adýna...
262 
 Ýlk Poyrazým  (GÜLZADE)

Bir türkü tutturduk þimdi Ayrýlýðýn çizgisinde Bir adým ötede özgürlük Geride çocukluðum Anýlarý kazýyýp yüreklerimize Gidiyoruz.. Üzülme “Ayrýlýk özlemlerde buluþmak için Çýkýlan yoldur.”
263 
 Çeyrek Kalayý Hissetmek...  (Mehmet SALÝH)

Ne oluyor bana, kendimi çok kötü hissediyorum? Yoksa, yoksa!...Daha, çocuklarým çok küçük ne yaparlar bensiz, ya eþsiz bir tutkuyla sevdiðim eþim, ya hasta babam ya annem?
264 
 Delinin Hastane Günlüðü"nden Çalýnmýþtýr  (asivemavi36)

Ve kokusu.. insanýn her yerine sinen.. aðýr.. yaþamayan bir koku.. yaþattýðý sanýlan.. oysa en güzeli bir tebessümdü ilaçlarýn.. yürek güçlü olmalýydý.. insan yüreðinden tutunuyordu yaþama..
265 
 Hamsinin Dili Olsa...  (duygu hakalmaz)

Çocukken baþýma gelen ve bu yaþta hala aklýma gelip yazmama sebep olan bir aný.O zaman yaralayan þeye bugün gülerek bakýp satýrlara dökebiliyorsam ne mutlu bana.
266 
 Þimdi  (Ömür Ýsfendiyaroðlu)

Anlýk serzeniþler... Gün gelir olur, belli mi olur...
267 
 Þýmarýk 15  (GÜLZADE)

Yaþanýlan günleri çalmaya karar verdim tarih sayfalarýndan.. 15in payýna düþen þýmarýk bir kaç hatýra. Artýk kimsecikler alamaz elimden temmuz 15i
268 
 Adana Kültür Gezisi  (Hakan Yozcu)

Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin suladýðý ovalar çok verimlidir. Bu özellikleri nedeniyle adanada bir çok medeniyetler kurulmuþtur.
269 
 Kitaplarým - 3  (Zümrüt Mimoza)

Kitaplarým benim en deðerli hazinemdir.
270 
 Bir Söyleþinin Ardýndan  (Tuba Unsal)

"... Fotoðrafý çeken kiþinin bakýþ açýsý ve karar anýnýn yanýnda, o fotoðrafa sosyal bilimlerle ve özellikle yazý bilimi ile, anlam kazandýrmak, fotoðrafýn daha kolay, baþka izleyenlere ulaþmasýný saðlar. Fotoðraf ne kadar güçlü olursa olsun, o fotoðrafýn alt yazýsýnda, bir takým kelimelere ihtiyaç duyulur...."
271 
 Küçükyalý"da Erguvani Kýzýllýk...  (Aydýn Akdeniz)

Dedem de anlatýrdý bir þeyler. O vakitler çocuktuk dinlemezdik. Toplandýðýmýz radyo baþýnda cazýrtýlý seslere karýþan “ arkasý yarýn”lar varken onu kim umursardý ki. Boðazýn iki yakasýný bir araya getirecek köprü tamamlanmak üzereydi. Kardeþimle, hiç unutmam þimdiki giþelerin önünde hatýra fotoðrafý çekinmiþtik. Omuzlarda karþýlýklý sarmaþ dolaþ atýlmýþ kollar, damalý o biçim pantolonlar! Ve objektife poz verirken yüzünde donup kalan gülümsemesiyle komik görünüþlü kardeþim. Biz kakara kikiriler arasýnda gülüþürken resme, dedem sokaða bakan penceresinden homurdanmasýný sürdürürdü,
272 
 Monarozayý Gördüm  (Eyyüp)

Sezai Karakoç’un Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatýna armaðan ettiði ve ona “Mona Roza” þairi denmesine sebeb olan bu þiir on dokuz yaþýnda iken yazýlmýþtýr. Yýl 1952. Edebiyatýmýzýn en güzel örneklerindedir. Dört bölümden daha doðrusu dört þiirden oluþmaktadýr. Bu þiir üniversite gençliðinin baþ ucu þiirlerindendir. Karakoç, o yýllarda tanýnmadýðýndan dolayý bazý taþra gazetelerinde birileri kendi adlarýna yayýmlamýþlardýr. O dönemde his ve heyecan doruðunda olan ve þiire ihtiyacý olan herkesin þiir olmuþtur Mona Roza.
273 
 Sokaklar Arasý Gezen, Yalnýzlýktý.  (ugur lalek)

Boþ zamanlarýmý deðerli bir þekilde dolduramamýþtým ama balkondaki park manzarasý her zaman çocukluðumun "yalnýz taktaravalyesi" idi. Ege, tatilimin odak noktasýyken Ýzmirin kýzlarýný fark edemedim. Karþýyaka, baðýrsam duyucaktý yunanýn teki.
274 
 Sevgili Günlüðüm (2)  (Emine Piþiren)

"...Bir gün Y. Kemal Beyatlý ve arkadaþlarý Küçüksu tepelerinde bir konaða davetli olurlar. Sedat Ýçgören O sýralar bir konservatuar öðrencisi ve son sýnýfta oku maktalarmýþ. Her þair ve davetli eþleri ile gelmiþ. Tabi ünlü þairde kendisine hayran bir kýz öðrencisiyle davete icabet etmiþ...
275 
 Bayan Panik Yok Yok Bayan Karamsar  (Þebnem Ezik)

Er yada geç karþýlaþacaðýmýz.....
276 
 No Women No Cry  (Ýnan ARSLANBOÐAN)

Ýstiklal caddesinde sabaha karþýlar daha içten oluyor...
277 
 Döneceðim Sana  (Yeþim Þahin)

Hayatý sýfýrlayýp sonsuza kadar sende yaþamak" Gönülçelen sevda... Yýldýrýmlarýn aþký... Sen deli sevda
278 
 Hoþçakal Baba...  (müge eralp kaya)

Ölümün soðuk yüzünü bir kez daha gördüm...
279 
 Reankarnasyon  (uFuK)

Bütün bu sorular Ýslam inancý açýsýndan sorulabilecek sorular ve cevaplarý da Kur'an-ý Kerim'de en net þekliyle yer almaktadýr. Her ne kadar bazý uyarýcý ilahiyatçýlarýmýz "Tevhid inancýný zedelemiyorsa reenkarnasyon olabilir" gibi hem nalýna hem mýhýna bir ifade ile konuya yaklaþsa da, esasen ilahiyatçýlarýn tamamýnda bu konuda görüþ birliði vardýr ve Ýslam'da reenkarnasyon yoktur.
280 
 Maðusa’da Ýkram Çadýrý  (Hakan Yozcu)

Ayný alanda ziyarete açýlan Hz Peygamber Efendimizin Sakal-ý Þerif Çadýrýný da ziyaret ederek manevi duygularýn en büyük hazzýný aldýk. Burada, Efendimizin bir kutu içinde muhafaza edilen ve sadece tek bir telden ibaret olan mübarek sakalýný gördük. Bu esnada okunan ilahiler damarýmýza kadar iþledi. Duygularýn en coþkusunu yaþadýk.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Tuncay Þanlý
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Derya
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Kum Saati 02: 00
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Bir Bölü Elli
Gökhan
Deneme > Anýlar
Gece Hayatý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Anýlar
Pelin
Alp Þahin
Deneme > Anýlar
Leylim Ley
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Anýlar
Fehmi Dayýma.
Servet Alkan
Deneme > Anýlar
Kahramanýma...
Ebru Otuzbir
Deneme > Anýlar
Sen Yoksun
Dilek Þengel
Deneme > Anýlar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.