..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman deðil. Daha büyük bir þiddetle uzaða fýrlatýlmalýdýr. -Dorothy Parker
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Sana Döndüm Efendim
Orhan Bani
Þiir > Aþk ve Romantizm

Bu gece bir baþkayým, seni anarým, bakarým boþluða seni ararým Sen! neredesin? hani yerin kalbimdi, bulamadým, sorarým Seni kim sever benim gibi, canýmýn caný, bu kalbimin sahibi Sen her þeyim, sol yaným, kalbimin sýzýsý, yüreðimin feryadý Öyle yerin var bende , sevemedim kimseyi, Gönlüm senin yerindir Bir haber ver ne olur, yada selamýn gelsin, yüreðimi sevindir Sen, kalbimin sahibi, ben kölenim efendim, tutsaðýným ben senin Sen , canýmýn

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
701 
 Allah'ýn En Büyük Müjdelerinden...  (Fuat Türker)

Rahman ve Rahim olan Allah’ýn Kur’an’da haber verdiði bir diðer müjde ise kötülükleri iyiliklere çevireceði. Bu, günahlarýn baðýþlanmasýndan da öte, Rabb’imizin sonsuz merhametini kavrayabileceðimiz çok büyük bir müjde.
702 
 Namazý 'Ýbrahim Makamý'nda Kýlmak  (Fuat Türker)

Namaz, müminin Allah’a yakýnlaþmasý, O’na boyun eðmesi, dünyevi her þeyden sýyrýlarak Rabb’ini düþünebilmesi için bir yöneliþtir. Namaz gafleti kaldýrýr, insanýn bilincini ve þuurunu canlý tutar. Namazla imaný derinleþen, samimiyeti artan müminin ahlaký güzelleþir, nefsani tutkularýndan ve kötü düþüncelerinden arýnýr.
703 
 Musevilik Ya da Yahudilik  (Mehmet Akif Uçar)

Ýsminden de anlaþýlacaðý gibi Musa peygambere inanan ve onun Allah’tan getirdiði buyruklara göre hayatýna yön veren insanlarýn inandýðý dindir. Günümüzde halen varlýðýný sürdüren ve Ýlahi dinler arasýnda tarihsel olarak en eskiye dayanan bu dine inanan insanlara, Yahudiler denmektedir.
704 
 Dünya Hayatýna Sevinenler  (Fuat Türker)

Mülkün gerçek sahibi olan Allah’týr ve dilediði kiþiye dilediði kadarýný verir. Bu, kiþinin þükredici olup olmayacaðý ve Allah’a gereði gibi kulluk konusundaki imtihanýdýr.
705 
 Ýsmail"i Aþkla Allah"a Adayacak Ýbrahim miyiz?  (Fuat Türker)

Kurban; iman, takva, itaat ve teslimiyet imtihanýdýr. Kurban, Ýsmail’i aþkla Allah’a adayacak Ýbrahim olabileceðimizi kanýtlama imtihanýdýr…
706 
 Dünya Hayatý Oyun ve Oyalanmadýr  (Altuð Öztürk)

Yaþadýðýmýz her an, Allah’ýn bizler için yarattýðý güzelliklerle ve nimetlerle karþýlaþýrýz; soluduðumuz hava, doðadaki muhteþem manzaralar, çiçekler, yüzlerce çeþit hayvan ve yaþamýmýzý sürdürmemiz için gerekli olan sayýsýz yiyecek…
707 
 Neden Varýz?  (Fuat Türker)

Ýnsan yaþamý kýsadýr ancak insanýn ruhu -Allah’ýn dilemesiyle- ölmeyecek, sonsuza dek yaþayacaktýr. Sonsuzluðun yanýnda ise, dünyada geçirilen 60-70 yýllýk bir yaþamýn hiçbir deðeri yoktur. Burada yaþanacak anlýk dünyevi zevkler için, sonsuz yaþamý feda etmek ise gerçekten hata olacaktýr.
708 
 Ýnsanlar Neden Kur"an"dan Kaçarlar?  (Fuat Türker)

Oysa her insan, aniden ölüm melekleriyle karþýlaþabilir, mezara giderken de dünya hayatýnda sahip olduðu hiçbir þeyi yanýna alamaz. Yapayalnýz bir þekilde Allah’ýn huzuruna çýktýðýnda ise, sadece dünyadayken yapýp ettikleri önüne getirilir.
709 
 ‘kader Kalemi Ýle Yazýlmýþ Ölçüler  (Fuat Türker)

Allah kudret ve kader kalemini öylesine kusursuz kullanýr ki gözle göremediðimiz mikroskobik alanlarda muazzam rakamlar ve detaylar saklar. Örneðin atomun çekirdeðinde evrendeki en büyük kuvvet saklý. Minik bir tohumda devasa bir aðaca dair tüm bilgiler kodlu. Yine çýplak gözle göremediðimiz kar tanelerinin herbiri bir diðerinden farklý ve her biri birer sanat harikasý.
710 
 Din ve Vicdan  (Fuat Türker)

Din, kiþinin sadece kendi içinde yaþamasý gereken bir olgu deðildir. Dini bir yerlere hapsetme düþüncesi, Kur’an’dan habersiz olan ya da Allah’tan yüz çevirerek yaþayan kiþilere ait çarpýk bir görüþtür.
711 
 Ýyilikleri Tavsiye Etmek  (Fuat Türker)

Kuran ahlakýnda, insanýn gerçek iyiyi ve kötüyü yalnýzca kendisinin bilmesi ve yaþamasý yeterli deðildir. Müminler, diðer insanlarý da din ahlakýný yaþamaya davet etmekle sorumludurlar. Ayrýca, karþýlarýndaki kiþinin nefsine aðýr gelebilecek de olsa, Kur’an dýþý davranýþlarýný engellemek amacýyla uyarýlarda bulunurlar.
712 
 Allah Adaletle Hüküm Yürütenleri Sever  (Fuat Türker)

Ýçinde Allah korkusu taþýyan ve hesap günü Rabb’inin huzurunda sorgulanacaðýnýn þuurunda olan insan gerçek adaleti saðlayabilir. Dünyada hak arama telaþýnda olan birçok insanýn, asýl ahirette Hakkýn karþýsýna çýktýðýnda ne yapacaðýný düþünmesi gerekir.
713 
 Duamýz Olmasaydý?..  (Fuat Türker)

Dua, bazý kiþiler için yalnýzca zor zamanlarda; korku duyduklarý ya da tehlikelerle karþý karþýya kaldýklarýnda hatýrladýklarý bir ibadettir. Oysa dua yaþamýn ayrýlmaz bir parçasý olmalýdýr. Ýnsan Rabb’i karþýsýndaki aczinin bilincinde olarak hem kolaylýkta, hem de zorlukta O’ndan yardým istemelidir.
714 
 Hayali Yaþarken Gerçeði Kaybetmek  (Altuð Öztürk)

Yeryüzünde yaþayan çoðu insan hayatý boyunca pek çok hayal kurar ve bunlara ulaþabilmek için çok çalýþýr. Kimi bu dünyaya yönelik hayaller kurarken, kimi de Ýslam uðruna yapabileceklerini ve tüm bunlarýn kendisini ulaþtýracaðý güzel sonucu düþünür, hayal eder.
715 
 Ýnsaný Aldatýp Yanýltan Nedir?  (Fuat Türker)

Dünya, tüm detaylarýyla denizleri, gölleri, okyanuslarý, çiçekleri, aðaçlarý, daðlarý, canlýlarý ile birlikte insanýn bu kulluk görevini yerine getirip getirmediðinin denenmesi için Allah’ýn özel olarak yarattýðý bir mekandýr. Evren, evrendeki tüm sistemler, yýldýzlar, gezegenler, gök cisimleri de insanýn Rabbimizin büyüklüðünü ve sonsuz kudretini görmesi ve O’nun gücünü takdir edebilmesi için yaratýlmýþtýr. Bunlarýn yaný sýra insanýn dünya hayatý boyunca yaþadýðý tüm olaylar, bulunduðu tüm mekanlar da kiþinin dünyada yaþadýðý imtihanýn birer parçasýdýr.
716 
 Bu Dava Ýman Davasýdýr  (Fuat Türker)

Bu dava insaný ve imanýný kurtarmaktýr. Kaldý ki imanýný kurtarmak, insaný ölümden kurtarmaktan binlerce kat daha büyük ve deðerlidir.
717 
 Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak - I  (Fuat Türker)

Din, miras aldýklarý kurallarýn bir parçasý olduðundan, bu sistemin mensuplarý içlerinde Allah’a karþý saygý dolu korku taþýmazlar. Namaz, oruç gibi ibadetleri yapar ancak bunlarý vicdani bir duyarlýlýkla yerine getirmezler. Allah’ýn gücünü gereði gibi takdir etmez, ahirete de kesin bilgiyle inanmazlar; kalpleri bomboþtur.
718 
 Galibiyet Müminlerindir  (Fuat Türker)

Münafýklar, kimi zaman müminlerin felaket haberlerini dýþarýdan beklerler. Müslümanlara yapýlacak bir saldýrý, bir hakaret, bir oyunu sadece uzaktan izler; dýþarýda olduklarý için de kendilerini güvende görürler. Müslümanlar, o göðüs göðüse mücadelede galip geldiðinde haset ederler ancak Müslümanlara bir saldýrý olduðunda haz alýr, “Allah bizi korudu” derler.
719 
 Güzel Ahlakta Kararlý Olmak  (Altuð Öztürk)

Kuran’ý Kerim, insanlar için bir yaþam rehberidir. Yüce Rabbimizin en güzel ahlaký bildirdiði Kuran’ý okumak ve emir ve yasaklarýný titizlikle uygulamak her Müslüman’ýn görevidir. ‘Bu, kendisinde þüphe olmayan, muttakiler için yol gösterici olan bir Kitap'týr.’ (Bakara Suresi, 2)
720 
 Kiþiye Göre Din  (Fuat Türker)

Hatta bazen bu kiþinin gününün neredeyse 23 saati Kur’an ahlakýndan uzak geçerken, din ahlakýný yaþamaya ancak bir saatini ayýrýr. Oysa insanýn yaþamý, ölümü, ibadetleri ve kulluðu yalnýzca Allah için olmalýdýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.