..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
661 
 Ýnsanýn Ölümsüz Kýlýnma Ýsteði  (Fuat Türker)

Dünya hayatýný asýl hayat olarak görenler, öldükten sonra geride isimlerini sürdürecek çocuklar býrakmayý isterler. Soylarýnýn devamý için kýz deðil, özellikle erkek çocuk isterler. Bu, dünyevi geçici bir hevestir
662 
 "Rabb'ime Dua Etmekle Mutsuz Olmayacaðým"  (Fuat Türker)

Dua, önceden ezberlenmiþ belli cümleleri –bazen anlamýný dahi bilmeden- tekrarlayýp durmak deðildir. Kur’an’da açýklanan dua bundan tamamen farklýdýr. Dua edilirken, Allah’ýn varlýðý, birliði, büyüklüðü, gücü, her kulunu sürekli olarak görüp-iþittiði gibi hayati konular düþünülmeli ve Allah’ýn en hayýrlý þekliyle icabet edeceðinin bilincinde olunmalýdýr.
663 
 Yoksulluðun Çözümü  (Fuat Türker)

Mekke‘li Müslümanlar, evlerini ve mallarýný geride býrakarak Medine’ye hicret etmek zorunda kalmýþlardý. Medine‘li Müslümanlar, hicret eden kardeþlerine büyük bir fedakarlýkla yardým etmiþ, her þeylerini onlarla paylaþmýþlardý.
664 
 Ýçten Allah'a Yönelene Müjde Var  (Fuat Türker)

Allah’a gönülden baðlanmak; her durum ve koþulda imani baðlýlýk ve sadakatten vazgeçmeyecek kadar çok sevmek ve O’na karþý içi titreyerek korku duymaktýr. Allah’a bu þekilde gönülden baðlanan insan, O’nun hoþnut olmayacaðý davranýþ sergilemekten þiddetle kaçýnýr.
665 
 Rabb'lerine Kalpleri Tatmin Bulmuþ Olarak Baðlananlar  (Fuat Türker)

Dünyevi herþeyden uzaklaþarak, yalnýzca Allah’a yönelen müminler, kaderlerinde meydana gelen olaylardan ders çýkarýr, yaþadýklarý olaylardaki hikmet ve hayýrlarý görerek Rabb’lerine teslim olurlar.
666 
 Oruca Dair Mülahazalar  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Zaman yine bir nehir misali aktý ve ramazan ayý kapýmýza dayandý. Çoðu kiþinin dilinde ‘ne de çabuk geçti günler’ yakýnmasý var. Haksýz da deðiller; zira günler çok hýzlý bir tempoda mukadder sona akýyor. Bizlere düþen yakýnma deðil, yaþadýðýmýz günlerin içini doldurmaktýr. Zaten elden gelen de budur. Hiçbirimiz günlerin akýþýna müdahale edemeyiz.
667 
 Müslümanlar Birbirleriyle Deðil Ýnkarcýlarla Mücadele Etmeli - II  (Fuat Türker)

Þefkat, sevgi, barýþ ve kardeþliði esas aldýðýmýzda, Allah inancý ve sevgisi hakim olduðunda dünya adeta cennete benzeyecektir. Allah’ýn dilemesiyle fetih ve zafer geldiði zaman, "sizinle birlikte deðil miydik?" diyenlerden olmamak için bu mücadelede herkes safýný belirlemelidir.
668 
 Allah Öðüt Alýnabilecek Kadar Süre Tanýr  (Fuat Türker)

Allah’tan yüz çevirerek yaþayan kiþi, bu sýkýntý anlarýnda aczini anlar. Ardýndan vicdanýnýn sesine kulak verdiðinde ise, hatalarýný görür ve kendisini düzeltmeye gayret eder. Zor zamanlar, gerçekleri kavrayan insan için tevbe etmeye ve Allah’a yönelmeye bir fýrsattýr.
669 
 Hangi Sesi Dinliyoruz?  (Fuat Türker)

Kiþiye vicdaný her an doðruyu söylerken, þeytan hep yanlýþý telkin eder. Ancak bunu sezdirmeden, sinsice yapar. Örneðin bir insaný, "sen zaten iyi bir insansýn, Müslümansýn, cennete gidersin” telkiniyle ibadet etmesine gerek olmadýðýna inandýrmaya çalýþýr. Kiþi, bunun þeytanýn kasýtlý planý olduðunu anlamaz, kendi düþünceleri zanneder. Vicdaný insana her zaman gerçek dini yaþamasýný söyler ancak þeytanýn, nefsi aracýlýðýyla söyledikleri daha kolay geldiði için birçok kiþi onun söylediklerine uyar.
670 
 Nefsimizin Kapýlarýný Þeytana Kapatalým  (Fuat Türker)

Ýmaný derinleþtirmek gerekir; derin iman önemlidir. Mümindeki imanî derinliði gören þeytan ona yanaþamaz. Çünkü þeytan sýðdakilere yanaþýr, onlarla uðraþýr. Allah’ýn dediðini yapmadýðýmýzda þeytan yanýmýzdadýr. Kurtulmak için Allah’a yöneliriz. Böylece tüm yaþadýklarýmýzdan ders alýrýz ve bozulan fýtratýmýz deðiþir, güzelleþir.
671 
 Allah Korkusu  (Altuð Öztürk)

Ýnsanlar arasýnda yaygýn olan bir inanca göre Allah' tan korkmak yerine Allah' ý sevmek yeterli görülür. Bu çarpýk anlayýþ insaný gaflete sürükleyen en önemli nedenlerden biridir.
672 
 Sunulan Güzelliklerin Farkýnda Mýyýz?  (Fuat Türker)

Akýl ve hikmet gözüyle bakabilen bir insan, bir kuþun kanadýndaki muhteþem renklerde izlediði sanat karþýsýnda Allah’ýn eþsiz ilmine daha yakýndan tanýk olur. Allah, yarattýðý tüm canlýlara ayetlerini, güzelliklerini yerleþtirir ve varlýðýnýn delillerini insanlara gösterir. Ýnsanýn her hücresi sevgiye göre kodlanmýþtýr. Ýnsandaki Allah aþký, tüm uzuvlarýna yansýr; o aþkla bakabilenler, tüm detaylarý görebilirler.
673 
 Ölümü Günde Kaç Kez Düþünüyoruz?  (Fuat Türker)

"Yaþ 35, yolun yarýsý eder" der þair. Oysa 35 yaþ yolun sonu bile olabilir hatta insan 35 yaþýný hiç göremeyebilir. Geriye dönüp baktýðýmýzda, yaþadýðýmýz yýllarýn ne kadar da çabuk geçtiðini düþünürüz. Yaþayacaðýmýz yýllar da ayný hýzla geçecek unutmayalým. Ki yavaþ da geçse ölüm sonunda bizi bulacak...
674 
 Müslümanlar Birbirleriyle Deðil Ýnkarcýlarla Mücadele Etmeli - I  (Fuat Türker)

Allah, Müslümanlar’a birlik olup güç kazanmalarýný buyuruyor, bazý Müslümanlar güçlerini kardeþlerine karþý kullanýyorlar. “Birlikte Allah’ýn ipine sarýlmak" yerine, din kardeþlerinin ipini çekmeye çalýþýyorlar.
675 
 Allah, Müminleri Görünmez Ordularýyla Destekler, Zafere Ulaþtýrýr  (Fuat Türker)

Allah, inkarcýnýn iþlerini zorlaþtýrýr, müminin iþlerini ise kolaylaþtýrýr. Dilerse hikmet ve kalplere hitap eden konuþma yeteneði verir. Karþýsýndaki kiþide, o mümini sebep kýlarak kalp duyarlýlýðý yaratýr.
676 
 Dünyanýn Zahirine Aldanmayalým  (Fuat Türker)

Allah kaybolup gidecekleri býrakmamýzý, ardýna düþmememizi istiyor; bizler ise O’nun istediklerini yapmayýp kendimize zulmediyoruz. Zulmeden pisliklerden kurtulduðumuzda, pýrýl pýrýl imana kavuþmamýz mümkün olacaktýr.
677 
 Çoðunluða Uymamak  (Altuð Öztürk)

Ýnsanlarýn çoðunun sahip olduðu ortak yanýlgýlarýndan biri, çoðunluðun uyduðu þeylerin doðru olduðuna inanmaktýr.
678 
 Ýbadet  (Mehmet Akif Uçar)

Yaþanýlan hayatýn iniþ-çýkýþlarý ve yaptýðýmýz davranýþlara binaen, kutsiliðine inandýðýmýz bir zat huzurunda kendimizi hesaba çekme iþlemine ibadet deriz. Bu eylem, her cemiyet veya her din mensubu için farklý þekillerle icra edilmektedir. Ama neticede gaye hep aynýdýr. Yani amaç, ilah olarak kabul edilen zata ibadet etmektir. Ýbadette ki asýl amaç ise insanýn kendisini hesaba çekmesi ve olgunlaþmaya çalýþmasýdýr.
679 
 Dinsizliði Yayma Yöntemleri  (Altuð Öztürk)

Ýnsanlarýn Kuran ahlakýna uygun yaþamalarýný engellemek için yoðun çaba sarfeden þeytan, türlü oyunlarla dinsizliði yaymaya çalýþarak, kendi sistemini topluma yerleþtirmeyi amaçlar. Allah’ýn varlýðýnýn milyonlarca delili olmasýna raðmen, þeytanýn telkini ile bunu farkedemeyen bazý insanlar, inkarda direnerek din ahlakýný yaþamaktan kaçarlar. Bununla da kalmaz büyük bir mücadele yürüterek dinsiz bir toplum yaratmaya çalýþýrlar.
680 
 Þeytanýn Oyunu: Ertelemek  (Fuat Türker)

Zaman, geçirmek deðil kazanmak içindir. Her saniye çok deðerlidir; çünkü tekrarý yoktur. Her yeni gün, yaþanacak yeni bir yirmi dört saat deðil, Allah’ýn hoþnutluðunun kazanýlabilmesi için yeni bir fýrsattýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.