..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
641 
 Gençlik Nereye mi Gidiyor?  (Fuat Türker)

Yeryüzüne hakkýn geleceði, batýlýn, zulmün ve karanlýðýn yok olacaðý, Kur’an ahlakýnýn güzelliklerinin tüm insanlar tarafýndan yaþanacaðý zaman yakýn. Bu dönem yaklaþtýkça, yaþanan küçük büyük her olay, lehte yapýlanlar kadar aleyhte yapýlan tüm faaliyetler Ýslam’a hizmet ediyor...
642 
 Ateþle Ýmtihan  (Fuat Türker)

Bediüzzaman’ýn da söz ettiði gibi, elmasla kömür burada ayrýlýr; bu, insanýn ateþle imtihanýdýr. Ham altýn ateþe konulduðunda iþe yaramayan, kötü kýsým üste çýkar. O kýsým atýldýðýnda saf/tertemiz altýn kalýr. Allah da insanlarý böyle zorlukla imtihan eder.
643 
 Kurban Ýtaat ve Teslimiyetin Kanýtýdýr  (Fuat Türker)

Kurban, Allah için O’nun adýna, O’na yakýnlaþmak amacýyla, O’nun dýþýndaki her þeyi kurban etmektir. Allah’tan baþka Ýlah edinilen putlar, tutsaðý olunan bencil tutkulardýr kurban edilenler…
644 
 Sorumluluk Bilinci  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Dünyaya gelen her insanýn belli görev ve sorumluluklarý vardýr.Hiç kimse baþýboþ deðildir.Hepimiz belli gayelerle yaratýlmýþýz.Onun için insan en deðerli varlýktýr.Kendimize bu açýdan bakarak büyüklüðümüzün farkýnda olarak yaþamalýyýz.
645 
 Her Ýþte Hayýr Olduðuna Ýnanmak  (Altuð Öztürk)

Güçlü bir imana sahip, Allah'ýn gücünü gereði gibi takdir edebilen ve O'na yakýn olan müminler, Allah’ýn kendileri için yarattýðý her olayda tevekküllü davranýr ve her þeyde mutlaka hayýr olduðuna inanýrlar.
646 
 Batýla ve Tutkulara Dalýp Gidenler  (Fuat Türker)

Birçok insan sahip olduðu serveti kendi çabasý ve aklýyla kazandýðýný zanneder ve Rabb’ine nankörlük yapar. Dünyevi her ’madde’ onun böbürlenmesine, gururlanmasýna yol açar. Oysa hepsi insan için birer imtihan sebebi.
647 
 N"olur, Beni Sakýn Kutsama Papa  (Vildan Sevil)

Kaçakaksaray’ýn ilk yabancý konuðu olarak orada ikamet edenleri kutsayacak mý, bilmiyoruz. Ama Papa Iþid konusunda Avrupa Parlamentosunda yaptýðý konuþmada, tecavüz eden, kafa kesen, ciðer yiyen “Iþid’le diyaloðu kesmeyin” demiþ. “Saldýrýlar durdurulmalý”demiþ ama bombalamaya karþý olduðunu belirtmiþ.
648 
 Müslümanlara Uygulanan Zulme Karþý Birlik Olmak  (Altuð Öztürk)

Dünyanýn dört bir köþesinde yýllardýr Müslümanlara karþý baský ve þiddet uygulanmakta, hiç bitmeyen çatýþmalar ve zulüm sonucunda milyonlarca masum Müslüman hayatýný kaybetmekte, binlercesi ise sakat kalmaktadýr. Bu zulümler halen Filistin, Afganistan ve Doðu Türkistan gibi Ýslam ülkelerinde tüm þiddetiyle devam etmektedir.
649 
 Ýsevilik Ya da Hýristiyanlýk  (Mehmet Akif Uçar)

Bu günkü Filistin özerk bölgesinin Beytüllahim kentinde doðup, Ýsrail sýnýrlarý içindeki Nasýra kasabasýnda yaþadýðý ve daha sonrada bazý din bilginleri tarafýndan çarmýha gerilerek öldürüldüðü sanýlan fakat gerçekte ise Allah katýna yükseltilen Ýsa(as)’ýn öðretilerine ve onun temsil ettiði bu dine inanmaya Ýsevilik ya da Hýristiyanlýk denilmektedir.
650 
 Güzellikler Ýçinde Mutsuzluk, Neden?  (Fuat Türker)

Neden çoðu insan birbirine mutsuzluk ve sýkýntýdan baþka bir þey veremez? Neden her insan yalnýzca kendi çýkarlarýný gözetir? Neden çatýþan çýkarlar beraberinde hep mücadeleyi getirir? Ve neden insanlar güzel ahlâk sergileyemez ve birlikte yaþayamazlar?..Tüm bu sorularýn cevabý önemli bir gerçeði göz önüne serer. Koþullar ne olursa olsun, bu insanlarýn ortak noktasý, mutsuz bir yaþam sürmekte olmalarýdýr.
651 
 Zehir ve Panzehir  (Fuat Türker)

Oysa þeytanýn –Allah’ýn dilemesiyle- verdiði her zehrin panzehiri vardýr; o ecza dolabýnda hiç eksik yoktur. Ýnsanýn yapmasý gereken, "Ya da sýkýntý ve ihtiyaç içinde olana, Kendisine dua ettiði zaman icabet eden..." (Neml Suresi, 62) ayetinin bilincinde olarak, her ne durumda olursa olsun hacetlerin bitirilmesi, ýzdýraplarýn giderilmesi için tek merci olan Allah’a güvenmek ve samimiyetle dua etmektir.
652 
 Katýksýz Ýmaný Nasýl Yaþayabiliriz?  (Fuat Türker)

Samimi iman eden ve aklýný kullanan insaný dünya hayatý aldatamaz. Dünya hayatýndaki hiçbir þey insana bir yarar saðlamaz. Maddeye olan baðýmlýlýk kiþiyi yýkýma taþýr.
653 
 Korkmayýn ve Hüzne Kapýlmayýn  (Fuat Türker)

Nedenini anlayamadýklarý olaylarla karþýlaþmak ve bunun sonucunda yaþadýklarý sýkýntý, kuþku bataklýðýna düþen kiþilere mutsuzluk getirirken, müminlerin kalpleri mutmaindir. Kalplerin tatmini yalnýzca Allah’ýn zikriyledir.
654 
 Hz. Ýbrahim (As) ve Hz. Ýsmail'in (As) Örnek Teslimiyeti  (Fuat Türker)

Kurban, Allah’a yakýnlaþmak niyetiyle, O’nun dýþýndaki her þeyi kurban etmektir. Bizler de Hz. Ýbrahim(as) ve Hz. Ýsmail(as) gibi, tam bir teslimiyetle teslim olalým ve o sapasaðlam/kopmayan kulba tutunalým…
655 
 'Allah'ýn Ýpi'ne Sýmsýký Sarýlmak  (Fuat Türker)

Ýman eden insan, bu "ipe tutunurken" arada darbeler alýr, sarsýlýr. Bu, insana, ipine asýlmýþ bir örümceði hatýrlatýr. Allah’ýn sonsuz ilmiyle yarattýðý kusursuz bir tasarým olan örümcek ipi de, tutunurken aldýðý her darbede çok kýsa bir süre döndükten sonra tekrar eski halini alýr; örümcek bu nedenle uzun süre sallanmaz. Ýþte inanan insanýn sarýldýðý ip de týpký örümceðin ipi gibidir, sarsýlma süresi kýsadýr...
656 
 Hesap Günü  (Altuð Öztürk)

Dünyada yaþayan insanlarýn büyük çoðunluðu için hayat sadece bu dünyayla sýnýrlýdýr ve ölümle birlikte herþey sona erecektir. Bu yüzden kendilerini sadece bu dünyanýn meþgalelerine adar, ahiretleri için hiçbir þey yapmazlar. Bazý insanlar ise ahirete inanýrlar ancak inandýklarý halde Allah yolunda yaþamak yerine dünya hayatýnýn dýþta görünenine kapýlýrlar ve gaflet içinde yaþarlar.
657 
 Kadýn ve Ýslam  (Altuð Öztürk)

Toplumda kadýnlarýn ikinci plana atýlmasý, deðer görmemesi, ezilmesi, þiddete maruz kalmasý tüm dünyada yaþanan önemli bir sorundur. Kadýnlarý düþük akýllý ve zayýf karakterli görmeleri kadýnýn toplum içerisinde erkekten daha az deðer görmesine neden olmaktadýr.
658 
 Zýtlýklarýn Yaratýlýþýndaki Hikmetler  (Fuat Türker)

Dünya hayatýnda olduðu gibi ahirette de zýtlýklar bir aradadýr. Yüce Allah, dünyadakinden farklý olarak, ahiretteki tüm güzellikleri eksiksiz/mükemmel þekliyle cennette bir arada yaratmýþtýr. Tümü insanýn en hoþlanacaðý mükemmelliktedir, kusursuzdur. Ýnsanýn hoþlanmadýðý, ruh ve bedeninin azap duyacaðý tüm ayrýntýlar da cehennemde bir arada yaratýlmýþtýr. Dünya hayatýndakinden farklý olarak ahiret zýtlýklarý birbirinden kesin çizgiyle ayrý tutulmuþtur.
659 
 Yalnýz O'ndan Yardým Dileriz  (Fuat Türker)

Cenneti umuyorsak çokça umutvar olmalýyýz; umut duamýz olur. Ýmtihan mekâný olan dünyada, baþýmýza her türlü musibet gelebilir. Ýlacýmýz ise yalnýz O’na sýðýnmak, yalnýz O’ndan yardým dilemektir…
660 
 Bilmesem de Bilen Var (Mý?)  (ömer faruk)

küçük bir yazý

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.