..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Simultane
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

haklýllýk huzur verseydi en huzurlusu Ýblis olurdu insan odunlu bir ateþte kavrulup durmazdý sonsuza dek...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
621 
 Kalpteki Samimi Niyet  (Fuat Türker)

Allah kolayýn en kolayýný bize nimet olarak vermiþtir; samimi olmayý. Ve gerçek anlamda samimi inananlar kurtuluþ bulacaklardýr. Samimi olan insana, Allah ne yapacaðýný, nasýl davranmasý gerektiðini zaten ilham edecektir.
622 
 Asýl Düþük Akýllýlar  (Fuat Türker)

Yaþanan durum Allah’ýn kanunudur, bir sýnamadýr. Peygamberler, elçiler, sahabeler, Allah yolunda çalýþan her Müslüman bu uygunsuz üslup, alay ve suçlamalarla karþýlaþmýþtýr.
623 
 Karanlýk Kuyularda Yanan Iþýk  (Fuat Türker)

Karanlýklarýmýz anne karnýnda baþlar. Sonrasýnda eðitim mekaný olan dünyada, kimi zaman Yusuf gibi karanlýk kuyularda, kimi zaman Yunus gibi balýðýn karanlýk karnýnda; ancak hep Allah’ýn korumasý altýnda sürer hayatýmýz. Her türlü tehlikelerden kullarýný selamete çýkaran Allah, günü geldiðinde anne karnýndan çýkardýðý gibi, zifiri karanlýklardaki kulunu aydýnlýklara çýkarýr.
624 
 Ramazanýn Ýçini Doldurmak  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Þu günlerde aylarýn en kýymetlisi olan ramazaný idrak ediyoruz. Bu ayda müminlerin gönülleri büyük bir neþe ile dolar. Hayatýmýzdan çýkardýðýmýz Ýslamî hükümler bir aylýk için de olsa geri döner. Bu ay vesilesiyle Müslüman bir millet olduðumuzu hatýrlarýz. Camiler cemaatle dolup taþar. Minareler arasýna asýlan mahyalar bizi hakka ve hakikate çaðýrýr.
625 
 Nimetlerin Zevkini Ýnkar Karanlýðýnda Yok Etmek  (Fuat Türker)

Onlara göre yaþam "kavga" verilmeden sürdürülemeyen "sarp bir yokuþ"tur. Ortam bir "mücadele ortamýdýr", "ekmek aslanýn aðzýndadýr". Hayat onlarý "yormuþ"tur, "harcamýþ"týr; bu nedenle hiçbir þeyden zevk alamadýklarýný söylerler.
626 
 Allah'ýn Tarafýnda Olmak  (Fuat Türker)

Mümin negatif ya da nötr deðil, her an pozitiftir. Negatif ya da nötr olmak hüzün, karamsarlýk ve ümitsizliktir. Dolayýsýyla Allah’ýn tarafýnda olmamak dehþet vericidir. Allah’ýn yolunda yaþamayan insan, sevgisini, þefkatini, muhabbetini kalbinde öldürür.
627 
 Binayý Tamir Etmek  (Fuat Türker)

Birçok insanýn düzeni kendi hayat anlayýþý, dünyaya bakýþ açýsý ve felsefesi üzerine kuruludur. Kolay kolay da deðiþtirilemeyen bu düzen, hayatýn da tamamen deðiþmesi anlamýna geleceði için bu kiþiler farklý görüþlerin karþýsýnda olurlar. Ýnsanlýk tarihi boyunca Allah’ýn peygamber ve elçilerine reddiyenin kaynaðýnda da bu düþünce bulunur.
628 
 Allah' Anmak En Büyüktür  (Fuat Türker)

Ýman eden bir insan günlük hayatýn karmaþasý içinde Allah’ý geçici de olsa aklýndan çýkarmaz, Allah ile olan baðlantýsýný bir an bile koparmaz. Ýnsan Allah’ý anmadýðý her an zayýf düþer. O’nu anmak kalbe hoþ gelen, lezzetli ve yemek içmek gibi gerekli olan bir þeydir. Yiyip içerek bedenini beslemeyi unutmayan insan, Allah’ý sürekli anarak ruhunu da besler.
629 
 Zorlu Ýmtihanlar  (Fuat Türker)

Ýnanan insanýn, karþýsýna çýkan görüntülerle yüzleþme zamanýnda göstereceði sabýr, ahiretteki sonsuz yaþamýnda kesinlikle karþýlýðýný alacaðý en güzel ahlak özelliklerindendir. Allah’a duyulan aþkýn en güzel ifade edilebileceði zamanlardýr zorluk anlarý…
630 
 Ýman Kafidir  (Fuat Türker)

Dünya hayatý inanan insan için eðitim sürecidir. Zorluklarýn imtihan için yaratýldýðýný, göstereceðimiz sabýr ve tevekkülün güzelliklerle karþýlýk bulacaðýný unutmamalýyýz. Mevlana’nýn güzel ifadesiyle sopayla kilime vurmaktan amaç tozunu almaktýr. Allah tozumuzu alýr, bizi arýndýrýr, neden kötü hissetmeli?
631 
 Allah Kendisini Hatýrlatýr  (Fuat Türker)

Ýnsanýn, aklýný örten uyuþukluktan kurtulabilmesi için mutlaka kendi baþýna bir musibet gelmesini beklememelidir. Çünkü insan çevresindekilerin yaþadýðý zorlu olaylarla ya da baþka bir yerde yaþanan doðal afetlerle de uyarýlýr. Bu uyarýlarý önemseyen kiþi, ayný belanýn kendi baþýna gelebileceðini, ona güç yetiremeyeceðini ve ne denli acz içinde olduðunu düþünür. Bu da Allah’ýn gücünü gereði gibi takdir edip, O’na yönelmesine sebep olur.
632 
 Leyle-i Kadr Yahut Gecenin Aydýnlýðý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Zamanlar vardýr zamanýn hudutlarýna sýðmayan… Dua ve dileklerin mutlak itibar gördüðü mübarek gün ve geceler vardýr. Leyle-i Kadr da bunlardan biri ve birincisidir. Ýçinde Kadir gecesi olmayan seksen yýla bedeldir bu ay… Bin aydan daha hayýrlýdýr Hak katýnda. Ümitle korku arasýnda yaþayan insanýn ümitlerinin filizlendiði bir gecedir.
633 
 Medyanýn Gücü  (Altuð Öztürk)

Medyanýn toplum üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduðunu hepimiz biliyoruz. Hergün gazete, televizyon ve internet aracýlýðýyla, istenilen bilgi, haber, yorumlar insanlara ‘istenildiði’ gibi verilmekte ve beyinler çok ince ayarlarla kontrol altýna alýnmaktadýr.
634 
 Yitik Kimlik Olarak Farký Yadedilen Derviþ!  (Mustafa CÝLASUN)

Ne de olsa kalender meþrep Paraya, karþýlýðý madde olan kazanýmlara deðer vermemektir Onlarla meþgul olmamak deðil, sadece deðer vermemektir Zengin olabilen ama zenginliði üst bir deðer olarak iþaretlemeyen”gönül”den bir bakýþ
635 
 Yine de Düþünmeyecek Misiniz?  (Fuat Türker)

Sonuç olarak; derin düþünen insan Allah’ýn yaratýþ sýrlarýný, dünya hayatýnýn gerçeðini anlar. Ýnsanlarýn büyük çoðunluðunun aksine, varlýk nedenini düþünerek yaþar. Karþýlaþtýðý olaylarýn zahirinde kalmaz, Allah’ýn emrettiði þekilde düþünerek, hikmetlerini kavrar.
636 
 Neye Kulluk Ediyorsunuz?  (Fuat Türker)

Hýrsla dünyevi hedeflere yönelen insanýn, þuurunda olmadýðý bir baþka gerçek daha vardýr. Dünya hayatýnda kulluk ettiði onlarca putu býrakýp yalnýzca Allah’a kulluk etmediði sürece asla gerçek huzuru bulamayacaktýr. Çünkü insanýn nefsi sýnýr tanýmaz ve bitmek tükenmek bilmez tutkulara sahiptir. Bencil tutkularýnýn tatmini için yaþayan kiþi, herþeye sahip olsa da, nefsi asla tatmin olmaz. Sahip olduðu herþey daha da tatminsiz olmasýna yol açar; çünkü hepsinin daha iyisi ve daha kusursuzu vardýr.
637 
 Allah'a Sýðýnmak  (Altuð Öztürk)

Ýnsanlar yaþadýðý sürece iyi ya da kötü olaylarla, çeþitli zorluklarla ve beklenmeyen bazý durumlarla karþýlaþýr. Tüm bunlar Yüce Rabbimizin insanlarý sýnamak için yarattýðý olaylardýr. Bu olaylarda gösterilen tavýr insanýn ahireti açýsýndan çok önemlidir.
638 
 Geçici Dünya Hayatýný mý Seçiyorsunuz?  (Fuat Türker)

Kendince bu geçici dünya hayatýný doya doya yaþamak amacýndaki kiþi, aslýnda düþündüðü þekilde hayatýn tadýný da çýkaramaz. Eksikliklerle dolu olan dünya hayatýnda, Allah’a tevekkül etmediði için sürekli sýkýntý ve endiþe içinde yaþar. Þeytanýn etkisiyle, her zaman içinde gelecek korkusu taþýr.
639 
 Ol Nur Doðdu  (Adem KALINSAZ)

Ebabil kuþlarýnýn býraktýðý taþlarýn üzerinden az bir zaman geçmesine raðmen Mekke’deki bereketsiz hayat Mekke sokaklarýnda ve bilahare küre-i arzda kol gezmekteydi. Ýnsanlýk adýna ne varsa topraðýn altýnda kalmýþ, topraðýn üstü cehaletin pençesinde kývranmaktaydý. Þan, þöhret ve itibar henüz adý konmamýþ kapitalizmin kurallarýna baðlanmýþtý. Paran varsa efendi, yoksa köle vasfý insanlar için bir yafta idi.
640 
 Hayat Bir Tiyatro Sahnesi mi?  (Fuat Türker)

Yaþamýmýzýn her anýna sýzabilecek bu karanlýk sistemden korunmak için, öncelikle dikkatli ve samimi olmamýz gerekir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.