..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Iþýk verirseniz, karanlýk kendiliðinden yitecektir. -Erasmus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Gece Olunca
Hülya Kýrklaroðlu
Þiir > Aþk ve Romantizm

Nasýlýný, nedenini bilmem; Gece olunca, Sýyrýlýyor ruh bedenden; Þiirler kopuyor yüreðimden, Yetiþemiyorum... Sanki... Karanlýðý delen biri; Tutuyor ellerimi… Kimsin yabancý diyecek olsam; Nefesi ýsýtýyor yüreðimi… Birden üþüyor, Düþüyor, titriyor gibi; Karanlýðý delen biri, Ýlham oluyor.

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
401 
 Ýnananlarýn Sözü  (Fuat Türker)

Bir insan, Kur’an’ýn tüm açýklamalarýný öðrendikten ve bunlarýn doðru olduðunu da kabul ettikten sonra Allah’ýn hükümlerine uymakta direnirse, bu o kiþinin samimiyetsizliðinin bir delilidir. Çünkü hala, yanlýþ olduðunu öðrendiði bir sistemde yaþamakta ýsrar etmekte olan bir insanýn samimiyetinden söz edilemez.
402 
 Özleyen, Seven, Hatýrlayan, Beyin Deðil, Ruhtur  (Fuat Türker)

Ýman edenler, Allah’tan bir ruh olduðuna inananlar, inkar edenler, materyalistler, Darwinistler, yaþamý boyunca Allah’a karþý mücadele içinde olanlar, " yalnýzca nöron yýðýnýnýyýz", "ahiret yoktur, ölüm herþeyi kesip bitirecektir" , "ölüp toprak olacaðýz" diyenler, kýsacasý yeryüzünde yaþamýþ her insan, her ruh, Allah’ýn huzurunda yapýp ettiklerinin hesabýný verecektir.
403 
 Duadaki Sýrlar  (Fuat Türker)

Allah, insanýn kendi öngörüsüyle olmasý imkansýz gibi görünen her þeyi sonsuz gücüyle yaratabilir. Allah sebeplerden münezzehtir ve yarattýðý hiçbir olay birbirine baðlý olmak zorunda deðildir.
404 
 Acý Azaptan Kurtaracak Ticareti Haber Vereyim mi?  (Fuat Türker)

Yalnýzca dünyevi çýkarlar için yaþayan kimseler, daha ölümle karþýlaþtýklarý an yaptýklarý seçimin yanlýþlýðýný ve sonsuz olanýn, dünya hayatý deðil, ahiret hayatý olduðunu anlayacaklardýr. Bu kiþiler, dünya hayatýnýn kýsalýðýný ikrar edecekler, ölümden ve ahiret yurdundan ne denli gaflette yaþamýþ olduklarýna kendileri tanýk olacaklardýr.
405 
 "Hak Rabb'inden Gelendir"  (Fuat Türker)

Cahiliye toplumlarýndaki insanlarýn din anlayýþý oldukça çarpýktýr. Kur’an dýþýndaki kaynaklardan edindikleri ya da etraflarýndaki kiþilerden duyduklarý bilgilerin din olduðunu zanneder, gerçek dinin güzelliklerinden yoksun kalýrlar. Herkesin doðrularý farklý olduðundan, toplumda birden fazla din yaþanýr.
406 
 En Güzel Hayat  (Fuat Türker)

Dünya hayatý lunaparklardaki korku tünelleri gibi. Biliriz ki önünden hýzla geçtiðimiz hiçbir þeyin gerçekte bir etkisi yoktur ama yine de korkarýz. Biliriz ki yolun sonu aydýnlýktýr ama biz aydýnlýða çýkamayacak olmaktan korkarýz
407 
 Bugün Nefsin Hesap Sorucu Olarak Yeter  (Fuat Türker)

Müminlerin aksine inkarcýlar içlerindeki bu kötülüðe teslim olur, nefislerini örter ve tutkularýnýn tutsaðý olurlar. Yaþamlarýný nefislerinin telkinlerine göre düzenleyen kiþiler, adeta içgüdüsel bir yaþam sürerler.
408 
 Allah Yardýmýyla Destekler  (Fuat Türker)

Yaþadýðý musibet, diðer her þey gibi geçici, yok olucu ve sonludur. Ancak biteceði aný bekleyerek diþlerini sýkmak/tahammül etmek deðildir samimi müminin yaþadýðý. O Rabb’i için sabreder. Ve teslimiyetle, tevekkülle, yine O’nun yardýmýný bekler.
409 
 Sonuca Götürmeyen Hýrs  (Fuat Türker)

Yalnýzca insan rýzkýný kendi kazandýðýný düþünür. Kiþi rýzký kendisinin kazandýðýný düþündüðü için, kendinde güç görür, çalýþýr, yorulur… Oysa Allah rýzasý için çalýþan samimi insan yorulmaz…
410 
 Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak - II  (Fuat Türker)

Dini yaþamayan kiþilerden "benim ailem çok dindardý", " dedem dini konularda çok bilgiliydi" gibi açýklamalarý çok sýk iþitiriz. Ya da birine yaptýklarý bir iyilikten zaman zaman söz eder, haklarýnda "ne iyi insan" denilsin isterler. Tüm bu davranýþlarla karþýlarýndaki insanlar üzerinde iyi bir izlenim býrakmaya çalýþýrlar.
411 
 Baðýþlayalým  (Fuat Türker)

“Dinler, insanlara diðer kiþileri affetmeyi öðütler. Bu yüzden dini inancý olanlar, sorunlarýný içlerinde biriktirmez ve hayatla daha kolay baþa çýkar. Bu da depresyon ve stres gibi rahatsýzlýklarla daha az karþýlaþmalarýný saðlar.”
412 
 Þahitlikte Bir Erkeðe Ýki Kadýn Olmasýndaki Hikmetler  (Mehtap Gözükan)

Bir süreç gerektiren ve bu süreçte zarar görme riski de olan borç konusundaki þahitlikte, açýkça kadýnýn rahatý gözetilmiþ Kuran'da. Ve þahitliðin getirdiði gerginlik ve sorumluluk iki kadýna paylaþtýrýlmýþ. Ateist arkadaþlar, Kuran'da yer alan tüm þahitlik gerektiren konularda bir erkeðe karþý iki kadýnýn þahitliði var zannediyor olabilirler. Ancak bu sadece borç konusu için geçerli bir durum. Mesela fuhuþ yapýldýðýna dair 4 þahit getirin deniyor ayette. Burada cinsiyet belirtilmiyor. Þayet kadýnýn aklý yarým görülse ya da ikinci planda olsaydý, 4 erkeðe karþý 8 kadýn olmasý gerekiyor denirdi. Ancak böyle bir ayrým yok. Cinsiyeti ne olursa olsun sadece 4 þahit deniyor.
413 
 Hayata Tv Ekranýndan Bakmak  (Fuat Türker)

Ýnsanlarýn çok fazla düþünmeleri istenmiyor. Zihinleri eðlenceyle, tv dizi ve programlarýyla meþgul ediliyor. Birçok insan ekranda gördükleri dýþýnda pek bir þey bilmiyor; ne verilirse onu alýyor. Bugün ne giyeceðini, ne yiyeceðini, nereye gideceðini ekrandan öðreniyor. Akþam yemeði sonrasý yine ekran baþýnda saatlerce dizi filmler izleniyor.
414 
 Kurban Teslimiyettir…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ne büyük bir imtihandý Hz. Ýbrahim’inki… Hangi birimiz bu sýnavdan onun kadar rahat ve baþarýyla çýkabilirdik. Verdiðimiz sözü çabucak unuturduk. Fakat o unutmadý, Allah için en deðerli varlýðýna býçaðý dayadý. Allah da onu mükâfatlandýrdý. Bizler de o hadiseden sonra kurbaný bir adanmýþlýk ve teslimiyet ruhu içerisinde sembolik olarak deðil, bir sembol olarak kesiyoruz. Ne mutlu kurbanýný sembolik deðil, adanmýþlýk sembolü olarak kesenlere…
415 
 Namaz Býkkýnlýk mý Veriyor?  (Fuat Türker)

Allah’a olan yakýnlýðýmýn ve teslimiyetimin kanýtýdýr namaz ve Rabb’ime yakýnlaþmak için önemli bir yoldur. Ancak dünyadayken Rabb’ime yakýnlaþmaya yol aramaz ve O’na secde etmekten kaçýnýrsam, ‘o gün’ istesem de secdeye kapanmaya gücüm yetmeyecektir:
416 
 Tut Beni Ey Oruç; Kavra, Ýyice Tut…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ramazan gönül dünyamýzý tamir ve mamur eden müstesna bir aydýr. Çaðýn hastalýklý ruhunu ancak bu ayýn manevi dermanlarýyla tedavi edebiliriz. Günümüz insanlarýnýn içindeki manevi boþluðu ramazanýn huzur iklimiyle doldurup çölleþen ruhlarýmýzý yeþertebiliriz. On bir ayýn sultaný olarak vasýflandýrýlan bu güzide zaman dilimiyle ilgili nice methiyeler dizildi. Yine de hakkýyla ifade etmeye güçleri yetmedi kalem sahiplerinin.
417 
 En Büyük Nimet: Ýman  (Fuat Türker)

Bakýldýðýnda inanan ya da inanmayan bütün insanlarýn günlük yaþamý ve yaptýklarý iþler birbirinin ayný gibi görünür. Ancak aralarýnda oldukça büyük bir fark vardýr. Bu, insan hayatýna dair çok önemli bir gerçektir ve iman etmeyen insanlar bu gerçeði kavrayamazlar.
418 
 'Düþenin Dostu Olmaz' mý?  (Fuat Türker)

Bu söz, cahiliye toplumu bireylerinin zor zamanlarýnda ve ihtiyaçlarý olduðunda yanlarýnda gerçek bir dost bulamamalarý nedeniyle doðrudur. Oysa yaþamda dostluk, vefa ve sadakat gibi kavramlar çok büyük önem taþýr.
419 
 Bedenimizi Besliyoruz, Ya Ruhumuzu?..  (Fuat Türker)

Zaaflarýný yenerek Allah’ýn hoþnutluðu amacýyla kendisini kontrol edebilen insan, ruh terbiyesinin ilk adýmýný atmýþtýr. Yapmasý gereken; nefsini besleyerek et yýðýný bir beden olmaktan çýkmak, ruhunu beslemek, onu, kavuþmayý umut ettiði cennete uygun hale getirmektir.
420 
 Rabb"im Benden Razý Ol  (Fuat Türker)

Her imtihanýmda Seni göreyim; yaþadýðým her olayý beni eðitmek ve imanýmý olgunlaþtýrmak için hayýr ve hikmetle yarattýðýný bana unutturma. Zorlu görüntülerle yüzleþme zamaný geldiðinde, sabýr ve tevekkül göstermeme yardým et.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.