..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Þimdi Yak Bir Sigara
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Þimdi Yak Bir Sigara o þeye, artýk o þey neyse çok uzun süre dayanabilmek delice öfkeli bir baba, manyak dindar bir ana umutsuzluk kurt gibi çok iyi avlanýr taygada ve hep karný doyar zor þartlarda bitmez gibi görünen kara bir kýz kara bir kýþ o þey neyse nasýl bir kaltaksa artýk tam da aðzýna sýkýlacak bir patron simsiyah bir eþ kýrmýzý bir sevgili tam da aðzýna sýçýlacak türden… dost görünen öðretmen o þeye ne

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
381 
 Sabýr...  (Orhan TURAN)

Sabýr bir derviþin azýðýdýr derdi babam. Ve acele kararlar en büyük felakettir insanoðluna. Diþi kýrýldýðýnda bile “Onlarý affet Allah’ým” diyen bir peygamberin ümmeti için anlamak zor deðil… Sabýr…
382 
 Oda Sakinleri Vebuhran Nöbetleri  (Murat Akbulut)

yazýlarýmýn arasýndan seçtiðim bu metin toplumda gördüðüm çarpýklýklara karþý bir iç çekiþ olarak ruhumdan islenmiþtir...
383 
 Zulüm, Ýman Edenler Ýçin Ýmtihandýr  (Fuat Türker)

Ancak onlarýn eziyetleri, baský ve zulümleri ’dün’ olduðu gibi bugün ve yarýn da iman sahiplerini üzmez ve onlara bir zarar veremez. Ýnkar edenler, aralarýnda kötülükleri örgütleyip-düzenler kurarlarken de, baský planlarý yaparlarken de, Yüce Allah onlarý görür ve iþitir. En çirkin iftiralarý atarak, müminleri yollarýndan geri döndüreceklerini zannederlerken de, Allah onlarýn akýllarýndan geçenleri bilir.
384 
 Rabb'imiz Bizim Kötülüklerimizi Ört  (Fuat Türker)

“Ey nefsim, sonra tevbe ederim ve iyi þeyler yaparým, diyorsan, ölüm daha önce gelebilir, piþman olup kalýrsýn. Yarýn tevbe etmeyi bugün tevbe etmekten kolay sanýyorsan, aldanýyorsun.”
385 
 Asýl Görevimiz  (osman erdoðmuþ)

Külli bir irade ile her þeyi elinde bulunduran Rabb’imiz,hayatýmýza, dünyamýza,kainata
386 
 Büyüklenmenin Karþýlýðý; Aþaðýlanma  (Fuat Türker)

Ýnsanýn, þeytani özellik olan kibirden kurtulmasýnýn çözümü "kovulmuþ þeytandan Allah’a sýðýnmasý", Allah’ýn sonsuz gücünü düþünüp kavramasý, bu sonsuz güç karþýsýnda kendi aczini anlayarak boyun eðmesi ve O’na teslim olmasýdýr.
387 
 Kur'an Onlara Yetmiyor Mu?  (Fuat Türker)

Kur’an oldukça sade ve kolaydýr. Anlamak için din eðitimi almak gerekli deðildir. Allah bize Kuran’ý doðruyu yanlýþtan ayýrmamýz için indirmiþtir ve yaþamýmýza dair her konu onda vardýr. Kur’an kalbimizi açar; bedenimizin ve ruhumuzun þifasýdýr.
388 
 Allah Katýnda Üstünlük  (Fuat Türker)

Ýnsanlýk tarihi boyunca yaþanan savaþ ve çatýþmalarýn birçoðunun altýnda, farklý ýrklar arasýnda süregelen düþmanca duygular yatar. Irkçýlýk ya da etnik düþmanlýk, bu çatýþmalarýn kaynaðýdýr.
389 
 Allah'ýn Yardýmcýlarý Kimlerdir?  (Fuat Türker)

Kur’an’da Hz. Ýsa(as) kavmine þöyle seslenir: "Allah için bana yardým edecekler kimdir?"
390 
 Ne Kötü Yataktýr O!  (Fuat Türker)

Yetmiþ yýl yaþayan insanýn, yetmiþinci yýlýnýn son günlerinde dahi imtihaný ve yükümlülükleri sürer. Bu nedenle insan yaþamýnýn her anýnda Allah'ýn buyruklarýný gözetmeli, ibadetlerini yerine getirmeli ve yalnýzca O'nu hoþnut etmeyi hedeflemelidir. Çünkü insanýn yaþamý, ölümü, ibadetleri, her þeyi Allah içindir.
391 
 Ramazan ve Çocuklar  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Hayatýn en saf, en berrak, en temiz ve en güzel yüzüdür çocuklar… Onlarýn duygu ve düþüncelerinde riya ve çirkeflik bulamazsýnýz. Onlarda en ufak art niyet ve önyargý da yoktur. Karþýlýksýz severler ve baðlýlýklarý uzun sürer. Ýliþkilerinde çýkar gözetmezler. Hayal dünyalarý çok geniþtir çocuklarýn… Yeter ki siz hayallerine kota koymayýn…..Onlar güzelliklere yelken açmasýný çok iyi bilirler. Onlarý azgýn denizlerin þerrinden ve fýrtýnalardan koruyalým.
392 
 Ýmanda Derinleþmek  (Fuat Türker)

Derinlere iniþ zordur ancak inildikçe daha fazla güzelliklerle karþýlaþýlýr. Ýmani yönden derinleþmek için de Kur’an’la kendimizi eðitmeli, takva elbisesiyle donanmalýyýz. Ýþte o zaman -Allah’ýn dilemesiyle- derin denizlerdekilere benzer muhteþem güzellikler gözlerimizin önüne serilebilir.
393 
 Kalplerin Yumuþamasý Zamaný Gelmedi mi?  (Fuat Türker)

Çoðu insan Allah’a inandýðýný söyler. Kur’an’ý hiç bilmeyen kiþilerin yanýtý da genelde aynýdýr. Oysa Allah’ýn Kendisini tanýttýðý Kur’an’dan yüz çeviren kiþi, Allah’ý nasýl tanýyýp, gücünü kavrayabilecektir?
394 
 Kalbin Fethi  (Fuat Türker)

Allah, samimi olan, gönülden imaný dileyen ve Kendisi’ne yol arayan kulunun kalbini yumuþatýr, kalbine imaný ve sevgisini yerleþtirir. Daha önce Kendisi’ne inanmayan, gaflet perdeleri sebebiyle gerçeklerden habersiz olan insanýn kalbini çevirerek samimi bir duruma döndürebilir
395 
 Müminler Bir Binanýn Taþlarý Gibidir  (Fuat Türker)

Mümin rüzgarda eðilen fidan gibi deðil, fýrtýnada dik duran çýnar gibidir. Müminler birlikte olduklarýnda ise ormaný oluþtururlar. Ormanlar gibi oksijeni artýrýr; ’göðsü sanki göðe yükseliyormuþ gibi dar ve sýkýntýlý kýlýnan’ kiþilere þifa olurlar. Ormanlar gibi yaðýþ getirir; kupkuru çorak kalpleri -Allah’ýn izniyle- bereketlendirirler.
396 
 Ya Çok Geç Kalmýþsanýz?  (Fuat Türker)

Kýsacýk dünya hayatýný mý, sonsuz cenneti mi tercih ediyorsunuz?.. Dünya hayatýnda sahip olmak için çaba gösterdiðiniz ve zamanla eskimeyen, bozulmayan ya da çürüyüp yok olmayan bir þey var mý?
397 
 Her Nefis Ölümü Tadýcýdýr; Tatmaya Hazýr Mýsýnýz?  (Fuat Türker)

Aile mezarlýðýmýz denize nazýr. Her tarafý mermer; tamamýný en kalitelisinden mermer kapladýk. Aðaçlar da diktik; muhteþem selvi aðaçlarý..." Aklýný kullanabilen bir insan için bu sözlerin ne kadar anlamsýz olduðu açýktýr...
398 
 Merhamet Kapýsý: Tevbe  (Fuat Türker)

Baðýþlanma dilememek ise acizliðinin, hata ve günahlarýnýn þuurunda olmamaktýr. Bu gaflet içindeki ruh hali zamanla kiþinin kalbinin katýlaþmasýna, nefsinin bencil tutkularýný ilahlaþtýrmasýna, þeytanýn enaniyetli karakter özelliklerini taþýmasýna ve sonsuz azabýna sebep olabilir.
399 
 Ýnananlarýn Sözü  (Fuat Türker)

Bir insan, Kur’an’ýn tüm açýklamalarýný öðrendikten ve bunlarýn doðru olduðunu da kabul ettikten sonra Allah’ýn hükümlerine uymakta direnirse, bu o kiþinin samimiyetsizliðinin bir delilidir. Çünkü hala, yanlýþ olduðunu öðrendiði bir sistemde yaþamakta ýsrar etmekte olan bir insanýn samimiyetinden söz edilemez.
400 
 Rüyadaki Hikmetler  (Fuat Türker)

Bize göre karmaþýk ancak O’na göre kuþkusuz kolay olan bir sistem yaratarak, hemen her gece kullarýna uyarýlarda bulunur. Kuþkusuz bu uyarýlardan öðüt alabilenler vicdanlý ve samimi insanlardýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.