..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
241 
 Peygamberimizin, Zeyd'in Eþi Ýle Evliliði  (Mehtap Gözükan)

Yakýn zamana kadar eþcinsel dediðinizde insanlar lakaplar takardý. Ama þimdi, yoðun telkinle normalleþti toplumda bu durum. Bu tür iliþkileri normal görüp ''bu onlarýn seçimi ve özgürlüðü'' diyerek savunanlarýn, peygamberin evlatlýðýnýn eþi ile evlenmesine bu kadar takýlýyor olmasý enteresan bir durum. Ki Zeyd, peygamberimizin öz evladý da deðil. Hiç bir kan baðý yok.
242 
 Tevhit ve Þirk  (Mehmet Akif Uçar)

Tevhid, Allah’ý tek bir ilah olarak kabul edip, ona hiçbir þeyi ortak koþmamak ve onun dýþýndaki hiçbir varlýðý kutsileþtirmemektir. _ _ _ _Þirk ise, Allah’ýn tek bir ilah olarak kabullenilmesine raðmen hissiyatta ve fiiliyatta baþka varlýklarýn tabulaþtýrýlmasýdýr. Her hangi bir nesne, kiþi veya sistemi olduðundan daha fazla yücelterek, eleþtirilemez ve yargýlanamaz hale getirmek, þirkin en belirgin tezahürüdür.
243 
 Bir Çocuðun Topuna Karýþan Allah  (osman demircan)

Çocuktum topum uçuruma takýldý.Ne yapacaktým.Küçük ellerimi havaya kaldýrdým.Gökyüzü masmaviydi.Tanrý gülümsüyordu.Bulutlar beyaz kanatlý kuþlar gibi baþ ucumda uçmaktaydý. Ama benim topum uçurumdaydý.Dua ettim o an.Dudaklarýmdan döküldü acý dolu sözcükler.Aðlamaklýydý bütün cümleler.
244 
 Ferime...  (Büþra Dündar)

Eriyorum...
245 
 Annelere  (Altuð Öztürk)

‘Biz insana anne ve babasýný (onlara iyilikle davranmayý) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnýnda) taþýmýþtýr…’ (Lokman Suresi, 14) Zorlukla geçen dokuz ayýn sonunda dünyaya gelen bebek, vicdan ve merhamet sahibi her insan için çok deðerli ve dikkatle korunmasý gereken bir güzelliktir. Allah’ýn bahþettiði bu güzel ve deðerli emaneti pek çok anne dikkatle korur. Beslenmesinden eðitimine kadar her konuda elinden geleni yapar. Karþýlýk beklemeksizin yapýlan fedakârlýklar bir annenin en önemli özelliðidir.
246 
 Edebiyatýmýzda Ramazan  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Edebiyat ve hayat yapýþýk ikizler gibidir. Ýnsaný ilgilendiren her þey edebiyatý da ilgilendirir. Hayatta ne yaþanýyorsa o, bir þekilde edebiyata da yansýr. Edebiyatý hayattan soyutlayamazsýnýz. Ýster þiir olsun, isterse roman veya baþka türler; bunlarýn hemen hepsi hayattan izler taþýr. Hayat edebiyatý da içine alan geniþ bir dairedir. Bunun yanýnda edebiyat da hayata tutulan aynadýr. O aynada hayatýn söz kalýbýna dökülmüþ halini görürüz.
247 
 Meðer Herþey Namazdaymýþ...  (müge eralp kaya)

Hiç yaþamadýðým huzuru yakalamayý baþardým...
248 
 Avam ve Havas Orucu  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ramazan ayýyla beraber hayatýmýzýn ibresi maneviyatý gösterir. Bir aylýk da olsa þahsî hayatýmýzda ve çevremizde manevî bir seferberlik ilan edilir. Baþka günlerde gündemimizde olmayan Ýslam, bu ayda deyim yerindeyse gündemimize oturur. Oysa gerçek Müslüman her zaman teyakkuz halinde olur. O her an ölebileceðini düþünerek maneviyatýný takviye ve ikmal eder. Bilinmelidir ki bir aylýk ibadet bizleri Cehennem ateþinden kurtaramaz.
249 
 Bayram Müjdesi  (ayþe kaya)

ne mutlu bayrama kavuþana
250 
 Tefrika  (mehmed arif)

gelin canlar bir olalým sevelim sevilelim
251 
 Örümcek Yuvasý  (Ahmet Müfit Kutlu)

Düþündüðümüz takdirde anlarýz ki örümcek yuvasý maddi ve manevi yönden en çürük yapýdýr.Dünyada bilimsel olarak tesbit edilmiþtir ki örümceðin yuva yapýmýnda kullandýðý ipliðin
252 
 Aþk'ýn Ýlkbahar Cenneti  (Mustafa Kemal Ýzgi)

Dünya'da iken, kendimizi cennete hazýrlamak ve manevi anlamda cennette olabilmek için, öncelikli olarak manevi deðerlere yönelmemiz gerektiðini anlatan bir yazý. 'Cennette olmak' ile anlatmak istediðim: Huzurlu, mutlu, saðlýklý olabilmek, hakikatle ilgili, bizimle ilgili duygusallýklara önem veren bir insan olmaktýr. Hayatlarýmýzdaki en güzel baharlara yolculuklar hep bizimle olsun.
253 
 Hayatý Iskalamak  (Fuat Türker)

Ýnsan, gerçek hayatýn ahirette olduðunun ve sonsuz hayatý için hazýrlanmasý gerektiðinin bilincinde deðilse, imani yönden ilerlemeye ve ahlakýný güzelleþtirmeye çalýþmýyor, durumunu deðiþtirmiyorsa, hayatýný gerçekten ýskalamýþtýr.
254 
 Ölüm Herkese Yakýþýr  (Fuat Türker)

Þiirimsi bir yazýsýnýn sonunda þöyle diyor dün aramýzdan ayrýlan Müþfik Kenter: “Ölünce ne diyecekler?* Muhtemelen, “ölüm sana yakýþmadý”. Normal tabi, dirimizi beðenmediler ki ölümüzü beðensinler” ... Birçok insan ölümü görünce isyan eder. Yakýný ölür, “zamansýz öldü”, “içimde yaþýyor” der. Kaderi mi biliyor ki zamansýz olsun ölüm?
255 
 En Büyük Keþkem  (Büþra Dündar)

Nurullah Genç'in Yaðmur isimli güzel þiirinin büyük etkisiyle kaleme alýnmýþ mektup tadýnda bir deneyiþ...
256 
 Allah'ýn Buyruklarýnda Önem ve Öncelik Sýralamasý Yapmak  (Fuat Türker)

Dini yaþamanýn yalnýzca belirli ibadetleri kapsadýðýný düþünen ve kendini yeterli gören insanlar örnek Müslüman olamazlar. Allah Katýnda beðenilen ahlak özelliklerinin detaylý tarif edildiði Kur’an ayetlerinin göz ardý edilmesi, din dýþý yaþayan insanlarý dine ýsýndýrmak bir yana, dinden uzaklaþtýrýr.
257 
 Manevi Depremler  (Metin Alkan)

RuhumuzdakÝ, dalgalanmalarýn temel sebebi rutin bir hayatý yaþýyor olmamýzdýr. Hem menfi hemde müsbet bir hayatý öylesine bir basitlik içinde yaþýyoruzki içinde bulunduðumuz ruh sefaletinin bile farkýna varmýyoruz.
258 
 Gaflet  (Fuat Türker)

Dünya hayatýnda sahip olmak için çaba gösterdiðiniz ve zamanla eskimeyen, bozulmayan ya da çürüyüp yok olmayan bir þey var mý?.. Bu listeye ömrünüz boyunca bakým yaptýðýnýz, görünümüyle övündüðünüz, herhangi bir özelliði nedeniyle gurur duyduðunuz kendi bedeniniz de dahildir…
259 
 Ýlahi Dinler ve Diðerleri  (Mehmet Akif Uçar)

Her ne kadar bazý kaynaklarda ilahi din, tek tanrýya inananlarýn dini, diye nitelendirilse de gerçekte doðru olan, ilah olarak sadece Allah’ý tek bir ilah kabul edenlerin inancýna, ilahi dinler denilmesidir. Çünkü herhangi bir varlýk veya sistem de tek tanrý olarak görülüp inanýlabilir ama bu inanýþ biçimine ilahi din demek doðru deðildir.
260 
 Kutlu ve Güzel Yaþam Temennisi: Selam  (Fuat Türker)

Selam, Kur’an ahlakýnýn insanlar arasýndaki sosyal iliþkilere getirdiði bir güzelliktir. Ýnsanlarýn birbirlerine güzel dileklerde bulunup sevgilerini pekiþtirme ve baðlýlýklarýný artýrma vesilesidir. Bu þekilde insanlar arasýnda sýcaklýk ve yakýnlýk kurulur.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.