..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yüzleþme
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Onunla Çok Güzel Günlerimiz Geçti
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)

Seneler önce askerde bir daktilomuz vardý. Bendeniz bölük yazýcýsý ve daktilom güzel bir ikiliydik. Beni bölük karargahýna seçerken yüzbaþým ’’Nerede öðrendiðimi sorunca lise de seçmeli ders olarak okuduðumuzu söyledim.’’ tereddüt etmeden beni karargaha aldýlar. Bir masa, bir daktilo ve ben. Tak tak da tak tak tak tak da tak tak... O zamanýn hantal daktilolarýndan. Þimdilerde öðrendiðime göre Hindistan’da ki en son daktilo fabrikasý da kapanmýþ

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme
81 
 Bazen Sadece Susmayý Seçersin  (eylül)

Sessiz, ekosuz, hiç kimsesin. Diyecek söz kalmaz geriye. Utanç olur, içini yakýp kavuran. Sesini duyuramayanlarýn, yanlýþ notayý seslendirenlerin, kaderlerinden sýyrýlamayanlarýn utancý kalýr üstünde. Çok aðýr. Taþýyamayacaðýn kadar aðýr. Silkinsen de aralýklarla, sorumlusu olmadýðýn bir yükten kurtulmak istercesine.
82 
 Canýmýn Ötesi Annem / Mektup (Iý)  (Funda BÝLGÝLÝ)

Bazen de bir film haline geliyor hayatým. Ayaklarýmý uzatýp, beyazperdenin büyülü dünyasýna adým atýyorum. Hem tek seyircisi, hem baþrol oyuncusu olduðum bir film bu. Ve seyirci olarak izlerken, baþ aktrisin benden baþka hiçbir seyircinin okuyamayacaðý ta
83 
 Psikolojik Roman Denemesi  (Metin Alkan)

• Bu romanýn kahramanlarý arasýnda yýkýlmamak için birbirine omuz veren her birisi birer ibret tablosu gibi duran köhnemiþ hayatlar vardý .
84 
 Türkülerimiz  (Kâmuran Esen)

“Müzik evrenseldir.” Diyerek, yabancý müziklere Türkçe söz yazarak bunlarý çocuklarýmýza ve gençlerimize sevdirmeye çalýþanlar! “Yeni yorum getiriyoruz “ kolaycýlýðýna sýðýnarak þarkýlarýmýzý ve türkülerimizi bozanlar! Argo, an
85 
 Gitme!..  (Tayyibe Atay)

sana akarken delta oldum, düþtüðüm yerde...sular kapladý üç yanýmý, aðzýmda lav...
86 
 Anlamý Yok  (eylül)

Yüreðimin sýzýsý, seninkinden farký ne kadar?..
87 
 Neden Çekip Gider ki Ýnsan?  (Feray Korkmaz)

Aklýmýzý esirgediðimiz gerçek yaþamýn üzerinde, gömleðin kolundaki ikinci ütü izi gibi eðreti duruyoruz.
88 
 Sel Zararý Devletin Sorunu Deðil  (serdar adem iþler)

Doðal afet yoktur.
89 
 Baþlýk Yok!  (Kâmuran Esen)

Yazýnýn baþlýðýný siz koyun.
90 
 Kýþ Ýçin Bir Sandýk Dolusu Kitap  (Yûþa Irmak)

Genel de çoðu kiþi yaz tatilinde kitap tavsiyesinde bulunur ama ben böyle düþünmüyorum. Çünkü bana göre kitap okumanýn herhangi bir mevsimi yoktur. Okumak isteyen için yazýn, kýþýn da pekâlâ kitap okunur. Hem, Borges; “Ben kendi payýma hazcý bir okurum; bugüne kadar tek bir kitabý bile yalnýzca eski olduðu için okumuþ deðilim. Kitabý, bana sunduðu estetik coþkular için okurum; o kitapla ilgili yorumlara ve eleþtirilere aldýrmam.” demiyor mu?
91 
 Özdeyiþlerim A/1 - 25  (Abdullah Haktankaçmaz)

Yaþamda görebildiklerim ve bana göre doðrusu...
92 
 Çift Kiþilik Yatak  (Bensan Çetinkaya )

Bir balýk sürüsünün peþine takýldý. Ait olabilecek miydi? Almadýlar zaten aralarýna. Sonra yeniden, derinlerden ayný nefesi duydu. Çýrpýnýp yüzeye attý kendini. Sarýlmak istediði 'nefesi' kollarýnýn arasýndan dalgalarla geçip gitti.
93 
 Ölüme Çok Az Kala!  (Emine Piþiren)

Leonardo da Vinci'nin ölmeden önceki son sözü, bana yýllar öncesinde okumuþ olduðum yukarýda aktarmýþ olduðum yazýyý anýmsatmýþtý: "...Çalýþmalarým olmasý gereken kaliteye eriþmediði için Tanrýyý ve insanlýðý gücendirdim..."
94 
 Kaybetmeden Deðeri Bilinmiyor Deðerlinin  (Alp Þahin)

Bir iki yazý dýþýnda tam anlamýyla kendimden bir þey yazmam. Baþkalarýnýn dünyasýný çok umursamadýðým için baþkalarýnýn da benim dünyamý çok umursamalarýný istemem. Öyle ya küçük dünyalarýmýzda olup bitenler yerine büyük düþünüp herkes için adalet, eþitlik, mutluluk, aþk ve güzel bir yaþam kurmanýn ya da kurma gayretinin daha anlamlý olacaðýna inanýrým.
95 
 Þizofrenik Monologlar  (Mahnaz Forouzandeh)

Hey, merhaba dünyalý! Nasýlsýn? Her geçen gün artan intihar düþüncelerin ne durumda? Birey için mi, toplum için mi yoksa....?
96 
 Biliyorum Gideceksin...  (seyfettin araç)

Sana ve ayrýlýklarýmýza dair düþündüðüm tüm içsel þarkýlarý ve þiirleri ezberlemek gibi hissiyatlarým oldu yokluðunda. Biliyorum gideceksin ve ben gidiþinle sersefil kalacak, dilenci gibi sokak aralarýnda seni arayacak, kendimce umutlarla bir süre yokluðuna “aþk’a hasret zamanlar” adýný koyacaðým.
97 
 Eski Çiçek Kokulu Tekrarlanan Bahar  (Mahnaz Forouzandeh)

"Sabah lokmalarýný hayal et gelecekteki, Sen beni nasýl sevdiysen, seveceðim seni.."
98 
 Düðün Konvoylarýna Düzenleme  (serdar adem iþler)

Ýlkel çaðlarýn alýþkanlýklarýný terk etmeliyiz.
99 
 Korkularýn; Engellerindir Yaþam Sevinçlerinin!  (Didem Duruöz)

Yazýmý okumadan önce Ali Yerli Beyin Kýrýlma baþlýklý yazýsýný okumanýzý öneririm, yazým da kendisinin önerdiði bir düþünceyi de sorguladýðým için. Sadece kendimi harekete geçirmeye çalýþýyorum, hayatýn içine doðru, doðru bir adým atmak için güç topluyorum. Okuyan herkese teþekkür ederim. “Kol kýrýlýr yen içinde kalýr” durumu deðil bu. Çoktan yýrtýlmýþ yen ve býrak kolu kemikler bile çýkmýþ dýþarý. O kemiklerin yerine oturtulmasý bir de kaynamasý var sýrada. Hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaðý da malum üstelik. Bir anlýk düþüncesizlik ve ardýndan gelenler. Bazen hatalar affedilir. Bazen de hatalarý affetmek, insanlara aðýr gelir. Oysa ki; affetmedikçe üstümüzde birikenler bizi ezdiði gibi, enerjimizi de tüketir. Peki hangi hatanýn affedilip, hangisinin affedilmeyeceðine karar veren içimizdeki hangi sesdir? Bu kararý, kendisine bile dillendirip, dillendirmemeye insan neye göre karar verir? Düþüncelerimi duymamak için müziðin sesini sonuna kadar açtým, yine de onlardan kaçamadým. Gözleri, kulaklarý kapatmak, bilginin girebileceði her yolu týkamak gerçeklerden kaçýþ için yeterli deðil. Duyulan bir söz, hiç duyulmamýþ gibi zihinden silinemiyor, “ Sen bunu duymamýþ say “demek yetmiyor. Kýrýlan bir vazonun yapýþtýrýldýðýnda eskisi gibi olmadýðý gibi, bazý þeyler de geride býrakýlamýyor. Ali Yerli Bey’ in önerdiði gibi su gibi olmak lazým aslýnda, sadece insanýn kalbinin deðil, baþka þeylerin de su gibi olmasý lazým.Olumsuz duygular ruhu istila ettiðinde kýrýldým ya da incindim demek yerine bulandým demeyi seçtiðinde kazanan kiþinin kendisi ve yýkýlmayan iliþkileri olacak, dünyanýn dönüþü durmayacak. Yeni bir adým, yine bir adým daha kolay atýlacak. Ýnsanýn kendi içinde yarattýðý hastalýklardan kendini arýndýrma yolu açýlmýþ olacak.
100 
 Veda Yazýsý  (Veysel Menekþe)

Silahlara Veda-Hemingway

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Havama Bak Hele
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hikayeler
eylül
Deneme > Yüzleþme
Acý Tatlý
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ruhumun Ýçi
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Çatýlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Portakal
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ahu Gözlü
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Anneyiz Biz
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hey Kadýnlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Münazara
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hayat/zaman
eylül
Deneme > Yüzleþme
Selam Efendim
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sonra?
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Yol Bitene Kadar
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sayfa Boþ
eylül
Deneme > Yüzleþme
Bakla
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Yaz Akþamlarý
Kübra Yerlikaya
Deneme > Yüzleþme
Kendini Sev
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.