..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paranýz varsa toprak alýn. Artýk üretmiyorlar. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Estetik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Estetik
21 
 Kendimi Oldukça Güzel Buluyorum  (Ýnci Fügen Yýlmaz)

Þimdi resimlere baktýðýmda ‘’Ne kadar güzelmiþim’’ dediðim yaþlarda, kendimi hiç beðenmezdim. Her sabah kalktýðýmda kývrýlan bir lüle saçýmý kese kese sonunda yoluk tavuklara benzemek bile uslandýrmamýþtý beni. Çirkindim, þiþmandým
22 
 Ölümsüz Ölümlüler  (Senanur Budak)

Bir muþtuyu, hüznü, yalnýzlýðý, aþký, adaleti daha sayamayacaðým bir çok duyguyu kelimelere zerk ederek; insanlarýn hayal dünyalarýnda sonsuz bir mücerrete dönüþen sanattýr þiir. Konuþtuðumuz andan itibaren sözcüklerde ki ritimlerle þaha kalkan ifadelerin mimlenmiþ halidir þair. Konuþmaktan kasýt ise duygularýn tezahüründen ibarettir.
23 
 Soyut Resmi Anlamak?  (Semin Cacho)

Bugün senden sabahýn ilk ýþýklarýnda gözlerini açmaný isteyeceðim. Eðer uyanmakla ilgili problemin varsa alarmýný kur lütfen. Anlaman için gerekli. Sabahin erken saatlerinde gozlerini ac ve uyan. Kus seslerini duyacaksýn onlar her daim þaþmaz erkencilerdir. Guzel gozlerini kapat ve dinle 5 dakikani ver, yalniz olmalisin. Acele icinde olmamalisin. Birseylere yetismeye calisiyor olmayasin.
24 
 Holowitz'le Aþk Güdüsü  (Burak akýn)

holowitz! zaman peþimizi býrakmayacak, sen her ne kadar dirensen de kaybolucaksýn, tutanamayacaksýn. Kaderimiz bu, inkar edemezsin. O zamana kadar biraz dans edebilirsin.
25 
 Þakayýk  (Þevket Baþýbüyük)

“Þakayýk” kelimesi, -nedense- benden çok deðiþik çaðrýþýmlar yaptýrýyor. Þakayýk denilince sizden nasýl bir çaðrýþým yapýyor?. Ýri çiçekleri güle çok benzeyen ve gül gibi kokan bir süs bitkisi mi, bu güzel çiçeðe yakýþmayan Niþantaþý sokaðý mý, uzun borulara benzeyen kollarý ile medusa'yý andýran bir görünüme sahip bir çeþit deniz bitkisini mi, en görkemli çiçeklerden birisi mi, Yoksa"þakaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyýk" deyiþi ile sinirleri altüst eden Muazzez Abacý’nýn þarkýsýný mý...
26 
 Sanatçý  (Necati Tinhu)

Ýnsanlýk tarihi, bazý insanlarýn bir uzakdoðu ezgisinin akýcýlýðýnda su gibi baþlayan hayat hikayelerinin bir müddet sonra din savaþlarýnýn þiddetine büründüðüne tanýk olmuþtur.
27 
 Adlandýrmak  (Mustafa Günay)

Adlandýrmanýn anlamý ve zorluðu üzerine bir deneme...
28 
 Kendine Dönen Semazen  (Ali Berkay Bircan)

diyar-ý mevlana, kendine dönüþ, ney, hat ve bir insan... (özünde bir öykü, ama estetiði öne çýkarmaya çalýþan bir yazý olduðu için deneme kategorisinde...)
29 
 ... Neden Mavi...  (asivemavi36)

yada böyle düþünün…kim seviþmiþ þimdiye kadar denizkýzýyla ay ýþýðýnda??
30 
 Aylardan Eylül  (Hasibe Gezgin)

"Her þeyi süpürebilirsiniz; sonbaharý asla."
31 
 Darb-ý Salis  (Büþra Dündar)

Üç noktalarým... Leyla'nýn gerdaný diye tasvir edebileceðim temiz ve süt beyazý kaðýdýmýn üzerinde gösteriþli bir beþi bir yerde gibi süzülüyorlar...
32 
 Hayatýn Anlamý  (Bahar Kalemi)

Yaþamak bir sanattýr der Yavuz Bahadýroðlu Hayatý kaba-saba yaþamak yerine, bir sanatkâr duyarlýlýðý içinde yaþamak gerekiyor…diye de eklemiþ yazýsýna Ömer Hayam da diyor ki: “Saadet, kendinde olaný fark etmektir.”Her sabah aynaya bakalým: Yýlan, akrep, hatta bitki olarak yaratabilecekken, insan olarak bizi yaratmayý tercih eden Allah’a þükredecek en önemli sebebimizin insan olarak yaratýlmak olduðunu hatýrlayalým. Sadece bu bile insaný mutlu etmeye yeter.
33 
 Beni Elyordamýyla Sev  (nurdan saydam)

bakma hisset
34 
 Her Ölüm Erkendir  (Þevket Baþýbüyük)

Fakirlik hepimizin kapsýndaydý ama Mehmet Yaban’ýnki yüzüne nüksetmiþti fakirlik. Hatta vücudunun tüm zerresinde okunuyordu. Duruþu ve yürüyüþüyle “fakir fakir” diye alarm veriyordu. Belki de onun için taziyesinde çok duygulanmýþtým. Geç saatler olmasýna raðmen taziyesi çok kalabalýktý Mehmet’in. Aþiret komple oradaydý. Ben de bedenen oradaydým ama ruhen Mehmet’le komþu olduðumuz ancak gözümün görmek istemediði þu kahrolansýca Kendirli Köyündeydim. Mehmet’in elinde kazma kürek sabahtan akþama kadar ya bahçe suvarýyor ya da bel veya bilemedim bahçenin neresini kazýyor. Ben de çalýþýyordum ama Mehmet kader asla çalýþamazdým. O kendini topraktan bir parçaya dönüþtürmüþtü adeta. Bir gün bahçede olmazsa Mehmet, o gün o bahçede büyük bir eksiklik olur. Ya da Mehmet’e böyle inandýrmýþtý -uyanýk ve de kurnaz- bahçe sahibi… Mehmet saf, Mehmet iyi niyetli, Mehmet içten kaçma ya da az çalýþma nedir bilmez. Gücü ne kadar, o kadar çalýþýr Mehmet…
35 
 Ülküye Sesleniþ...  (Umut Salih Tiryakioðlu)

Bir hayâle sesini duyurmaya çalýþan meczup bir rûhun belli belirsiz yakarýþlardan ibarettir.
36 
 Bir Kaþýk Suya Muhtaç Olmadan..!  (Ali Ekber COÞKUN)

dünyamýz küresel iklim krizi ile karþý karþýya ve devletler körü körüne bu yokoluþa davetiye çýkarýyor.acil önlem alýnmazsa onyýllar gibi yakýn bir zamanda ciddi yok oluþlar baþlayacak canlýlar için.
37 
 Gri Yaþam  (nurdan saydam)

Öylesine....
38 
 Soyut Tablonun Renkleri  (Ýnci Çiçekoðlu)

Bitirdiðimde deðiþik tadlar aldýðým bir yazý.Kelime oyunlarýyla içimdeki karmaþanýn-sevgi,nefret..ne derseniz-yansýtýlmasý.Eðer hissettiklerimi yaþarsanýz bu yazýyý seveceðinizden eminim.
39 
 Güzellik Önerileri  (Duygu Biricik)

Güzellik geçicidir. Aptallýk baki kalýr.
40 
 Sudaki Yazýlar II (Soðuk)  (NoktasaL)

yalnýzlýðým, benliðimden öteye giden birþey.her düþündüðüm her istediðim olsaydý.keþke demeyeceðim keþkeler beni daha geriye götürecek biliyorum.son birkez ellerimi birleþtir...




son eklenenler
Soguk His.
Can
Deneme > Estetik
Susuyorum
Soru Bankasý
Deneme > Estetik
Denizler
Soru Bankasý
Deneme > Estetik
Susuyorum
Ferman Alkan
Deneme > Estetik
Denizler
Ferman Alkan
Deneme > Estetik
Sanatçý
Necati Tinhu
Deneme > Estetik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.