..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýtiraflar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar
321 
 Düþündüren Sözler - 89  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Kapitalizm; yoksul seyircilerin izlediði, zengin oyuncularýn birbiriyle paslaþtýklarý, rakibi ve hakemi olmayan bir futbol maçýdýr.
322 
 Lanet Olsun Ýçimdeki Ýnsan Sevgisine  (osman demircan)

Lanet olsun içimdeki insan sevgisine. Lanet olsun bana intiharlarý, bunalýmlarý reva gören herkese. Yaþamak zorunda býrakýldýðým ne olduðunu anlayamadýðým acýlara isteklere, elemlere; sayýsal deðerlerin tek deðer yargýsý kabul edildiði ideolojilere ve her þeye yazýklar olsun bin kere.
323 
 8 Nolu Dosta Aykýrý Terennümler...  (osman kurt)

son söz hölderlinden:”hiç bir þey insan kadar yükselemez ve onun kadar alçalamaz..”
324 
 Yýlandan Daha Çok Yalandan Kork  (Ýnci Fügen Yýlmaz)

Yalanýn dolanýn ihanetin, acýmasýzlýðýn altýnda artan korkular mý saklý?. Doðruyu söylemekten korktukça yalan, kaybetmekten korktukça ihanet, ezilmekten korktukça þiddet, kaçýnýlmaz mý oluyor acaba?
325 
 Son Nefesim  (faruk)

dur! ne olursun dur!.. sen benim son sigaramsýn... bitme istiyorum sonsuza dek..yanma daha fazla.. sen söndürmeye kýyamadýðým son sigaramsýn...
326 
 Yaþama Dair  (Mahmut Demir)

Saydýklarým, sevdiklerim hepsi yanýmda. Oysa içimde derin bir hengame. O kadar derin ki kimse farkýnda bile deðil. Üzülmediðim tek konu ise bu. Dostlarýmýn çokluðu. Gerçek dostlarýmýn. Ve farkýndasýzlýklarý. Üzülmek insanidir. Birisine üzülüyorsanýz belkide melekliðe en yakýn anýnýzdasýnýz. Aksine üzülünülmek acýdýr, kahýrdýr, ölüme en yakýn olduðunuz andýr. Ölüm ise melekliðe en yakýn olduðunuz bir diðer zaman dilimi. Kahreden iþte bu çeliþki. Narin ile nazik arasýndaki fark gibi.
327 
 Ben En Çok Aklýmý Kaybettim Dünyada  (osman demircan)

Ben en çok kalemimi kaybettim dünyada. Kim bulduysa, cümlelerimin tekrarýný yazamadý. Ben en çok kaðýdýmý kaybettim dünyada, kim bulduysa buruþturup attý bir kenara. Ben en çok aklýmý kaybettim dünyada. Kim beni bulduysa, hiç acýmadý bana. Ya bir tutanakla kayýt altýna alýndým; kendimi bile hatýrlamadýðým anlarda.
328 
 Karabataklar  (Tuðushan Özdener)

bugünlerde rüyaya vuruyorken kendimi, bir þeyler bekler oldum gecelerden ardarda yazýlmýþ binlerce mýsraya sýðamayan aþk hikayeleri gibi. çemberler çiziyorum kafamda, herbirinin merkezini baþka baþka yerlere çiviliyorum....
329 
 Git Hadi Git Ama...  (Hasan Pamuk)

Caným Semam hani geçen sene sana yazmýþtým doðum günündeki þiiri.Senin doðum gününü bilmediðim halde.Ogün seninse geldiðin günü not et o günde benim doðum günüm.
330 
 Yalnýzlýðý "Yalnýz" Yaþamak  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Gazetelerden okuyoruz,bir apartmanda tek baþýna yaþayan bazý kiþilerin cesetleri öldüklerinden haftalarca hatta aylarca sonra fark edilebiliyor.O da cesetleri kokup etrafa rahatsýz edici kokular yaydýðý için.Koku da olmasa belki de yýllarca anlaþýlmayacak öldükleri.
331 
 Sen Bilmesen De, Herþey Sana Yazýldý Bu Defterde!  (maçakýzý)

sen bilmesen de, sayfalardolusu, herþey sana yazýldý defterde... beni hiç unutamayacaksýn biliyorum. ben ýsrarla unutmaný isteyeceðim, fakat sen unutamayacaksýn. bense ömrüm boyunca bir yara olarak taþýyacaðým seni. gittiðim her yere... yüreðimde bir yer
332 
 Lal Cennetin Sunumu (Bölüm 1)  (aykut öz)

Farkýnda olmadan da taktýðým kelimeler, sözler, þarkýlar. Kulaðýmda kývamýna eremeye çalýþtýðým caz, þarkým Telvin Trio’dan nefes...
333 
 Feryat  (osman demircan)

Beni dostluksuzlukla korkutmayýn. Bütün dostluklarým býçaklar gibi elimi kesmiþtir. Kimse de yarama merhem olmamýþtýr. Þimdi ben nasýl sevgi adýna, dostluklar adýna insanlara el uzatayým. Býrak karanlýk sokaklara gireyim. Gölgem bile vurmasýn duvarlara. Tüm duvarlar bile yalpaladýðýn ve ellerimle onlara yaslandýðým saatlerde beni yok saysýn. En büyük dostum sigara iken bile her gün canýmý yakar. Simsiyah bir bulut olarak dudaklarýmdan çýkar.
334 
 Komþu Duydun Mu: Huþû Tedavülden Kaldýrýlmýþ!  (Sarper SAÐLAM)

Huþû kaldýrýldýðý günden beridir, sevgilerimiz kuru lakýrdý havasýnda. Ýþlerimiz ve niyetlerimiz soluksuz. Nicelerine nasip ettiði huþûnun damlasý deðse dudaðýmýza kalbimiz pýrpýr atmakta. Öyleyse bunu kovalamak, "her eve lazým" þeklinde düþünmektir boynu
335 
 Ýtiraf  (Merve Ek.)

336 
 Düþündüren Sözler - 45  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Cücenin devliði, lunaparktaki sihirli aynalar çadýrýndan çýkýncaya kadardýr.
337 
 Özür Dilerim  (Büþra Dündar)

Sanýrým kalemim bana küstü...
338 
 Oruç Baba"dan Aforizmalar - 23  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Affet ki gerçek acýnýn ne olduðunu anlasýn. -Üzüntünü büyütmeye çalýþma;zaten her üzüntü yeterince büyüktür. -Acýlar hayatýn heykeltraþlarýdýr.Çekiç darbeleri nasýl ki kayayý yontarsa,acýlar da insaný yontar ve mükemmelleþtirir.
339 
 Kalemde Çare...  (Sihem Tachouli)

340 
 Oruç Baba’dan Aforizmalar - 45  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Düþen deðil, kalkmayý beceremeyen kaybeder. *Bazý þeyler kötüye gidecek diye üzülmenin, kötüye gidenleri düzeltmeye faydasý ne? *Konuþmaktan dinlemeye zaman bulamayanlar, en az öðrenenlerdir. *Bir gün, keþkelerimin arttýðýný fark ettim. Bir de baktým ki yaþlanýyorum! *Baþarýsýz olmak istiyorsan, herkese yaranmak için çabala.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Son Söz
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Direnç
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Boþluklarda Ben
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýtiraflar
Þiþelerdeki Mektuplar
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Yaþamak Nedir?
Yûþa Irmak
Deneme > Ýtiraflar
Mektup
Hasanberk Sökmen
Deneme > Ýtiraflar
Kusurlu Mesaj
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Hayal Edemezsin
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Sen ve Son II
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.