..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Düþler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler
41 
 Sesi/yâr  (Funda PAKTAN)

Gördüðün, görmediðindir...
42 
 Perþembeleri Hiç Sevmezdi Çelimsiz Adam  (Mahnaz Forouzandeh)

Dinlemeniz þiddetle önerilir; https://www.youtube.com/watch?v=LzRPpnc4DL8
43 
 Iþýðýn Olmak Ýsterdim...  (Serpil Baþol)

Dudaðýnýn kenarýndaki alaycý kývrým olmak isterdim. Yaþamla dalga geçen alaycý kývrým. Öyle bir kývrým ki yaþam sana dokunamasýn, seni örseleyemesin senden korkusundan. Dudaðýnýn kývrýmýndaki ýþýk olmak isterdim. Çabucak sende olmak için, ýþýk olmak iste
44 
 Suskunlukla yýkadým yüzümü  (Birkan ASKAN)

Aðýt yakýlan diyarlarda sana hasret büyütür yüreðim. Asmýþým kendimi bembeyaz bir bulutun sessizliðine. Gökyüzü gecelerime hançerli sevdiðim. Nasýlda özlerim seni bir bilsen,nasýlda aðlamak gelir þimdi içimden....
45 
 Küçük Bir Deneme Yazýsý  (burkan)

Ben Halit Mehdigil, Kars ¬–Arpaçay- Deðirmenköprü doðumluyum. Sýcak,dost bir insandan sayýn Baki Baykal Bey’den bu sitenin adresini aldým.Tuzum olsun dedim.Hep içimde kabaran o yazma isteðimi acaba þimdi bu 45 yaþýmda sürdürebilki
46 
 Sevda Masalý...  (PINAR ÖNALAN)

Göðün kalbine yükselmiþcesine Zeytin Daðý'ndan selam yollayalým Kubbet-üs Sahra'ya,sadakatle baðlanan aþýklarýna Medine'ye çevirelim yüreðimizi sonra bize sevdanýn imanlý gönüllerde çoðaldýðýný,umudun imanla olacaðýný,kuþu ölen Hz Zeyd 'e taziyeye gidecek kadar zarifce yaþamanýn lezzetini öðreten Efendimize sonsuz salat ve selamlar gönderelim,
47 
 Umut Etmek  (sýla havva þahin)

galiba hiç vazgeçmeyeceðim birþeyleri hayal etmekten. kalp taþýyan, beyin taþýyan, üstelik düþünen onlarca ideal hatasý yaratýklar girip çýktýkça yaþamýma, yalnýzlýkla tuzlandýkça yaralarým ve durdukça kaný yeni bir yarayý kapatabileceðime inanýp, yenide
48 
 Ah Angelina  (osman demircan)

Ayný þehirde yaþamamak ne kötü. Gözlerimin yalnýzlýðýný bilemezsin. Bakýþlarým kayaya çarpan dalgalar gibi. Hem gözlerim ýslak hem duygularým paramparça. Ah Angelina keþke denizkýzý olsan! Gelsen sahile. Ya da benim cesedimi bulsalar deniz kýyýsýnda. Bir masal uðruna ölmek de var unutma Angelina.
49 
 Ezberinde Yedi Renk Dünya!  (Selin Araç)

Ezberinde yedi renk dünya, sesinde yalnýz gerçek bir rüya! Sevgiyle dolan, eskiyi unutan, dertsiz, geleceðe bulanan! Bu akþam, rengin, hüznün, keyfe keder anýlarýn ölüm günü olsun!
50 
 Neden "Sevincin Sesi Çýkmýyor"  (Yûþa Irmak)

Bir günü diðer bir gününe uymaz insanýn… Býrakýn gününü, saati bile saatine uymaz. Ýnsan bu, bir bakarsýnýz neþelidir, umut doludur, bir bakarsýnýz moral sýfýr, surat mahkeme duvarý…
51 
 Hayýr Olsun Ýnþallah!..  (Yûþa Irmak)

Sizler de sýk sýk rüya görür müsünüz? Gördüðünüz rüyalarý hatýrlar mýsýnýz uyandýðýnýzda veyahut unutur musunuz rüyanýzý hatýrlamayý? Buruk bir tat yahut derin ýstýraplar veren rüyalarýnýz var mýdýr sizin de?
52 
 Acý Bir Bekleyiþ  (Edibe Toðaç)

Neyi deðiþtirebilir yada neye anlam katabilirdi ki varlýðým. Kendine dahi pek hayrý olmayan bir ruhun varlýðý, kainata, insana ne gibi bir anlam katabilirdi ki .
53 
 Yeni Dünya  (Selin Araç)

Bazen yolda yürürken eski evler görürsün. Kimler, hangi zamanlarda oturmuþ bilmezsin. Belki akþamlarý, dýþarda soðuk rüzgar eserken, pencerenin kenarýnda hiç bulamayacaðý hayatlarý isteyen, gece yataða yattýðýnda tatlý düþlere dalan hýrslý, yetkin bir insan... Sevdiðin þeylere dokunurken hayat henüz deðiþmemiþtr. Deðiþeceði de dünyanýn gidiþatýndan bellidir. Þansa inanýp inanmamak bir tarafa istediðinin senin olmasý için kendini bir adým öne atman yeter. Senin gibi baþkalarý da ayný þeyi yaparken, sen kendine en iyisini verebilirsin.
54 
 Âh Hiç Bitmesin Horoz Þekerim!..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ne güzeldi köyümün kirlenmemiþ yaðmurlarýnda ýslanmak… Bütün kaygýlardan azade, sokaklarda akþama kadar topraklarla hemhal olmak… Sabahýn ilk ýþýklarýyla uyanýp aydýnlýða ‘merhaba’ demek, gönül kapýlarýný ve göz kapaklarýný ardýna kadar açarak hayata sýmsýký sarýlmak, gökkuþaðýný hayallere yorgan eylemek… Ne güzeldi, âh ne güzeldi.
55 
 Ýstasyon  (Birkan ASKAN)

Elimi kolumu kaldýramadýðým bir sabah olmadý henüz.. /geceden yazýyorum yazýlacak olan ne varsa ve geceden baþlýyorum yokluðun hüznünü tasimaya..
56 
 Balerin Oldum  (Tayyibe Atay)

koþtum, þehrin ortasýndaki hamam önüne!..:))
57 
 Durgun Sulardaki Fazladan Bakýþ!  (Selin Araç)

Kesmiyor, durgun sulardaki fazladan bakýþ, seni her yere daðýtýr bulunmaz akýþ! Dediðin her þey doðru, belli belki yolun baþý sonu. Bilinmez daðýlan yanlýþ sancý, arþýn üzerinde bir ok kalmýþtý! Yanlýþ aslýnda, bir eleþtiri gerekir, aldanmaktan kurtulmak için, sevmek için, aramak için! Ýçin için.. Yaðmura giden yok, ýslanan susuz yol, kalbi kör eder, ruhu gafil! Sor bakalým, bu baþkalaþým nedir? Nedir, sor, yeni bir dönüþüm için!
58 
 Durak  (Selin Araç)

Duraðý bekle! Ýçinde yenilenme! Yolculuðun farklý yerinde! Sorduðun, yeni bekleyiþte.. Durak gerçek, sevdiklerin evet! Hayat bulduðun, kalbinde tuttuðun, unuttuðun, hatýrladýðýn! Ufukta büyüttüðün.. Bir amaç güttüðün! Yine!
59 
 "Bir Fincan Kahve Olsa" Kitabý Üstüne  (Ýbrahim Kilik)

Ey okuyucu, bu mesaj sana! Kâh kahvenin köpüðünde bir hayal, kâh mýrranýn acýsýnda bir sitem. Lakin, daha ziyade içten bir selam.
60 
 sana olan sevgim, utandýrýyor beni yýldýzlara karþý  (ebru)

“Sen! Güneþ kýz! Parmaklarýný kurtlara verme sakýn; Sakýn... Onlar ki; þu an yalnýzlýðýmda güzellikle dökülen sevgimin damlacýklarý, sevda yaþýmýn kaynaðý... Onlar ki; limanlardan, limanlarýmýzdan çoktan çekip giden gemilerin izlerini bile sildi...”

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Mahalle Maçý
Tayyibe Atay
Deneme > Düþler
Ýdealler
Aysel AKSÜMER
Deneme > Düþler
Merak
Tayyibe Atay
Deneme > Düþler
Sesi/yâr
Funda PAKTAN
Deneme > Düþler
Ruh-i Revaným
Yûþa Irmak
Deneme > Düþler
Balerin Oldum
Tayyibe Atay
Deneme > Düþler
Kýþa Kümes
Tayyibe Atay
Deneme > Düþler
Devasa Hareket
Selin Araç
Deneme > Düþler
Hafýzam
Fýrat oturmak
Deneme > Düþler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.