..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yazar yazý yazmayý baþka insanlara göre daha zor yapan insandýr. -Thomas Mann
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Þairler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Alp Þahin
Deneme > Din

Ne son peygamberin yolunda gidiyormuþ zannedenlerin yanýnda oluyorsun, ne de son peygamberinden baþlayarak, geçmiþ peygamberlerin yolunu az biraz anlamaya çalýþanlarýn… Hiçbir þekilde olan bitene ne adalet getiriyor, ne de kiþisel özgür iradelerin sonunun güzelce sonuçlanmasýna müsaade ediyorsun. Aksine… Ýyiler ve iyilik; acý çeksin diye inatla bir savaþ veriyor ve onlarý sýkýþtýrdýkça sýkýþtýrýyorsun… Ne zaman iyiler artýk dayanamayýp; ‘’sever

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler
101 
 Thomas Mann Öykülerinde Tipleme  (Aydýn Akdeniz)

Ýyi ki þans eseri önce, Faulkner’in Ses ve Öfke’sine bakmýþým. Derinlikli dil özelliðini oradan az buçuk tanýmasam kolayca gözardý edebilirdim Friedemann ve diðerlerini. Kuralcýlýðýn ardýna gizlediði gerçek yüzüyle barýþýk yaþayabilen Jason’la Thomas Mann kahramanlarý baþ edebilecek midir mesela? Friedemann’ýn karþýsýna vücut dilinde sýrnaþan diþiliðiyle Quentin çýksa ve týpký dayýsý Jason’u cezalandýrmak isterken yaptýðý gibi sessiz öfke ataklarýyla zavallý Friedemann’a yönelse ne yapardý bizimkisi? Kemanýna mý sarýlýrdý yine? Sanmam.
102 
 Ýnsaný Ýnsan Anlar... Peki Ya Martýlarý?  (Ayþe Keskin)

Bir kitap okumasý
103 
 Damla Kuyusu  (Þevket Baþýbüyük)

Malatya Araþtýrmalarý Derneði’nin 6. kitabýdýr Damla Kuyusu. Taþrada yayýncýlýk yapmak eskisi gibi zor olmasa da kolay bir iþ deðildir. Deðil Malatya gibi bir taþra kentinde yayýncýlýk yapmak, merkezde yayýncýlýk yapmak bile zor bir iþ. Hele hele kitabýn okunmadýðý, okuyucusunun bulunmadýðý bir zamanda yayýncýlýk yapmak gerçekten er kiþi iþidir. Bu nedenle maddi bir getiri gözetmeden Malatya kültürüne her gün bir yenisini katarak altýncý kitabýný yayýnlayan Malatya Araþtýrmalarý Derneði’ni tebrik ederek baþarýlar diliyorum…
104 
 Okuduðum Kitaplardan Ýzlenimler - 2  (Mustafa Mert)

Sarsýcý bir uzun öykü. Gerçekçi gözlemler, abartýsýz ama hayal gücüne hitap eden bir alegori. Ýnsana okurken tamamen farklý duygular uyandýran bir kitap.
105 
 Taze Ateþ  (Burcu Kýrmýzýgül)

Zor biliyorum, çok zor, olmaz gibiyiz, kýsmetim deðilsin. Yakarýz be sanki yangýnlarda küllerimizi, hý, ne dersin? Eski aþktan kalma bir acý, Þimdi sen eski aþk mý oldun? Ya bu taze ateþ de ne içimdeki?
106 
 "Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek  (Serdar ULUSOY)

Yüzyýlýn þairi, fikir ve dava adamý, Necip Fazýl Kýsakürek’i Vefatýnýn 27. yýl dönümünde rahmetle anýyorum. Necip Fazýl Kýsakürek, Türkiye’nin en sancýlý dönemlerini yaþarken seyirci kalmayýp, kurtuluþun ancak, manevi deðerlere sýmsýký sarýlmýþ bir millî þahlanýþla gerçekleþebileceðini göstermiþtir. Bu yolda Büyük Doðu Hareketini bir model olarak ortaya koymuþ ve fikirlerini baþta “Ýdeolocya Örgüsü” isimli ve “baþ eserim” dediði kitabý olmak üzere birçok kitap, gazete ve mecmuada neþretmiþtir
107 
 Samed Behrengiye Mektup  (mahmut dað)

hayran olduðum yazarlardan biri olan Samed behrengi için yazdýðým bir mektup. sevgili okur. eðer ebeveynsen ya da ebeveyn olmak gibi bir düþüncen ya da bir planýn varsa, veyahut çocuksan samed behrengiyi mutlaka tanýmalýsýn. çünkü bence, samed behrengiyi tanýmadan büyüyen ya da büyütülen çocuk büyümüþ ya da doðru biçimde büyütülmüþ olmaz.
108 
 "Esrarlý Ada"  (Þevket Baþýbüyük)

Kitabýn adý; “Esrarlý Ada”, yazarý; Jules Verne… Kitabý az önce bitirdim… Jules Verne’ni, tâ çocukluðumdan beri takip etmeye çalýþan ancak parasý olmadýðý için kitabýndan alamayan ve okuyamayan bir okuyucuyum. Ýlkokuldayken ayný okulda okuduðum bir okul arkadaþ(!)ýmýn elinde görürdüm Jules Verne’nin kitaplarýný. Arkadaþa gýpta ile bakardým ancak kitabýndan bana vermediði için -maalesef- okuyamazdým. O yüzden Jules Verne’ni okumak, içimde hep bir ukde kalmýþtýr.
109 
 Ýþitin Ey Yarenler*  (leyla karaca)

Bilinmelidir ki, kader yayý ne kadar kuvvetle geri çekerse oku da o kadar ileri fýrlatacaktýr.
110 
 Zeus'un Kýzý; Bir Gün Tek Baþýna  (Aysun Güven)

Bu kadar uzun zaman yalnýz býrakýlmamýza raðmen, kendimizle konuþmayý öðrenemedik ya buna ne demeli. Acaba kendimizle olmayý bilmiyor muyduk da unuttuk bilemiyorum
111 
 Adýyaman Kýymet Bilir miydi?  (Naif Karabatak)

“Ne kadar Kadirþinas olmasa da Adýyaman Rýfat’a çare ne yahþi vatanýmdýr vataným. Dilberlerinin misli Ýstanbul’da bulunmaz Rýfat o sebepten terk edemez Adýyaman’ý”
112 
 Þairlerin Yüreði Yeryüzünün Sýnýrlarý Kadardýr  (Ahmet Zeytinci)

Sýnýrlarý yok þairlerin yüreðinin...
113 
 Doðunun Cevabý: Þair  (Rafet ELÇÝ)

Akþam Gazetesi
114 
 Kýrmýzý Karanlýk  (Þevket Baþýbüyük)

Kýrmýzý karanlýk’ý okuyunca… Kýrmýzý karanlýk’ý okuyunca þairin ne anlatmak istediði hiç de umurumda deðildi. Çünkü þair bu kitapta ne anlatmak/yazmak istediðini zaten anlatmýþ/yazmýþ… Benim için önemli olan, henüz mürekkebi kuramamýþ ekmek sacýndan yeni inmiþ ve taze ekmek gibi kokan bu þiir kitabýnýn beni ne kadar doyurabileceði ve þiir açlýðýmý ne kadar giderebileceðiydi… Ve her þair-yazar okuduðu kitabý -muhtemelen- bu duygularla okur… Yine her þair, yazar okuduðu kitapta lüzumsuz laf ve söz kalabalýðýndan rahatsýz olur. Hem söz ve laf kalabalýðýndan öteye geçmeyen tüm kitaplar, bilinçli okuyucusu için bir züldür.
115 
 Yazmaya Baþladýðým Ýlk Zamanlar  (Ahmet Zeytinci)

Daha öncesinde yazmýþtým bir otuz kýrk kadar þiir... Hepsi o... Yazýyoruz da sadece yazmak ile de olmuyor, okumalý da çokça hem de hummalý bir þekilde... Bakýyorum site de bileði ve yüreði saðlam çok kaliteli kalemler var. Hmmm !Öykü ve deneme de paylaþýlýyor... Dur bakalým biraz þiirden gidelim de sonra deneme ve öyküye de el atarýz yüreðimiz yeter, bileðimiz kaldýrýrsa...
116 
 Okuduðum Kitaplardan Ýzlenimler  (Mustafa Mert)

Sanki yazar Ekim Devrimi´nin çok geniþ açýlý bir dijital fotoðraf makinesi ile fotoðrafýný çekmiþ ve bu fotoðrafýn her santimetrekaresini yazýya dökmüþ gibi bir his uyandýrýyor.
117 
 Aksiyon Ýnsaný  (Bahar Kalemi)

Aksiyon insaný olmak düþünmek, tefekkür etmek demek, bazen vefâlý bir vatan evlâdý olmak demek, hareket eden; plânlayan demek hareketten düþünceye, düþünceden harekete irade ve mantýk mekiðini rahat kullanmasýný bilen ve kendi ruh ve mânâ alemini kavrayan insan demek..
118 
 "Kitap Cafer"  (Þevket Baþýbüyük)

Prof Dr. Oktay Sinanoðlu’ya veridi. Haliyle büyük adamlardan hep büyük laflar beklenilir. Bizimkisi de öyle yaptý/konuþtu… “Baracýk Obama,” dedi. Amerika için “Azmanistan” dedi... Kayýsý için “Baracýk Obama, Türkiye’ye gelmiþ, bir de kayýsýdan söz etmiþ.” dedi. “Kayýsýyý hayatýnda hiç tatmýþ mýdýr?” dedi Hasýlý dedi de dedi...
119 
 Þiir Üzerine Düþünceler  (M. Asar)

Þiir aslýnda tarihsel, toplumsal, kültürel, estetiksel ve dilsel bir dizge(sistem)dir. Bu baðlamda þiir onu yaratan toplumun ayný zamanda hem aynasý hem de insanlýk kültürüne olan katkýsýdýr. Bu nedenle özellikle göçmenlik koþullarýnda çok önem verilmesi gereken bir sanat dalýdýr. Kültürel, etnik alanda silinip gitmemenin ya da asimile olmamanýn yolu þiire daha çok sarýlmaktan geçmektedir.
120 
 "Yazmaya Dair"  (Þevket Baþýbüyük)

Malatya Kent Konseyi hakikaten güzel þeyler yapýyor. Hatýrlayacaksýnýz; “2011 Malatya Yazýyor Kampanyasý” kapsamýnda, kampanyanýn ilk ayaðý olan mektup yazma ve kartpostal atmak ile bize bir nostaljiyi yaþatmýþtý. Malatya Kent Konseyi, bir de 'Malatya Yazýyor' gazetesi çýkarttý. En son da “Yazmaya Dair” konulu bir konferans düzenledi. Konferans Malatya Halk Eðitim Salonu'nda gerçekleþti. Yazmak bu günü kayýt altýna almaksa; ben neden Malatya’yý yazmayayým… Malatya’nýn (bu günkü) caddelerini, sokaklarýný yani yaþadýðýmýz þehrin bu günkü nefes alýþveriþlerini, kalp atýþlarýný yazma iþi ben neden üslenmeyeyim ki? Örneðin, bir sevgilinin yüreðinden yürür gibi bir baþtan diðer baþa yürüsem ve sevdalýsý olduðum bu þehri/Malatya’yý sokak sokak, cadde cadde, taþ taþ yazsam…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Çýðlýk
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Âþýklýk Edebiyatý
Cahit KILIÇ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deðiþimler Iþýðýnýz Olsun
Hüseyin Ýbiþ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Dilaver Cebeci
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
"Anlamý Yok Tüm Sözlerin"
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Ýlla da Ben… Ben!..
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Verem Edebiyatý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Sevgi - Li Edebiyat
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Günde 25 Dolar Artý Masraflar
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Abdülbaki Gölpýnarlý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Tolstoy’un Karýsý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deneme Ustasý Evliya Çelebi
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Aramýzdaki Þeyler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Bizi Birleþtirenler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.