..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalýnamayaný anlatýyor. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Doða ve Dünya
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Doða ve Dünya
81 
 Matematik Bu Yüzden Küsüratlarýmý Görmek Ýstemez  (osman demircan)

Kalbim yuvasýndan yere düþmüþ bir kuþ yavrusu. Gözlerim yuvalarýndan fýrlayacak gibi. Gözlerim uçamamakta. Bakýþlarým aðacýn altýnda, soðuktan nemlenmekte. Aðladýðýmý sanmayýn sakýn, gözyaþlarý beni hiç ilgilendirmemekte. Bir aðaç, duygusal bað kurmadýðý meyvelerini kuþlara kaptýrmakta. Ne nefret ne sevgi var içinde. Ben aðaç altýnda çýrpýnmaktayým. Aðaçta bir kýpýrtý yok. Gölgesi karanlýðý resmetmekte.
82 
 Rüzgârým Ol  (Aysel AKSÜMER )

Gözleri gökyüzünde kanat çýrptýktan sonra aðaçlarýn dallarýna kondu. Þimdi kuþlarýn þakýmasýný daha da rahat iþitiyordu. Kuþlardan hangisinin solist, hangisinin vokalist olduðunu ayýrt edebilmek mümkün deðildi. Tabiatýn evrensel müziðiydi bu.
83 
 Malatya"da Yeþil Kuþak Projesinin Off The Record Hikâyesi  (Þevket Baþýbüyük)

Hemþerimiz Cemal Nogay, Beydaðý’nýn puslu tepelerine bir göz attýktan sonra þöyle cevap vermiþ: “Sayýn Bakaným; vakti zamanýnda Beydaðý yeþil bir kuþakmýþ. Ormanlarýndan ceylanlar koþar, kuþlar ötermiþ. Derken bakýmsýzlýk ve yangýnlar sonucu aðaçlar yok olmuþ, Beydaðý bir bozkýra dönüþmüþ. Þehrim Malatya için Beydaðý’nýn aðaçlandýrýlmasýný dilerim.”
84 
 Bir Küçük Nilüfer  (Serpil Baþol)

Bir küçük nilüfer gibiyiz...Gölden baðýmsýz gibi görünsek de tamamen ayrýlmaz köklere göle baðlýyýz.
85 
 Dünya'yý Deðiþtirmek Ýstermisiniz?  (Anýl YÜCEL)

Hayatýnýz boyunca hiç içinde yaþadýðýnýz bu dünyayý deðiþtirmek isteyen bir insan olmayý istediniz mi? Büyük liderler, büyük insanlar gibi siz de bu dünya’yý kendinizce deðiþtirmeyi hiç düþünüp, hayal ettiniz mi?Olaya gerçekçi ve objektif bir açýdan yaklaþtýðýmýzda, bu dünya’yý aslýnla kim deðiþtirmek istemez ki.
86 
 Deliþmen Bahar, Geldi Ýþte  (Vildan Sevil)

Katmer katmer yapraklý sütleðenler, gül taklidi yapsalar da hep yeþil kalacaklar. Yazýk. Oysa nasýl hevesle öykünüyorlar güle. Sarýyla cilalanmýþ yapraklarýyla saçkýranlar... Topluiðne baþlý beyaz çiçekleri, ince uzun boyunlarýyla salýnan çobançantalarý, maviþ mügeler, sapsarý lahana çiçekleri, mor mor çiçeklerinden bal akýtan ballýbabalar, morun lacivertle karýþtýðý araptaþaklarý, unutmabeniler...
87 
 Sessiz  (NoktasaL)

Gitmeyi hayatýn merkezine yerleþtirenler Aslýnda yok edenlerdir göz yaþlarýný Varlýðýna inanmadýklarý insanlarýn
88 
 Serinus Pusillus Mu, Yoksa Rasmussen"mi Alýrdýnýz?  (Aydýn akdeniz)

Fakat aralarýnda yukarýda kýsmen belirttiðim kuþ bilimcilerinin hayata bakýþ tarzlarý her nedense benim için ayrý bir deðere sahip oldu. Ornitoloji deniyormuþ kuþ bilimine. En iyi görüntüyü alabilmek için doðayý çok yakýndan tanýmalarý gerekiyor. Fotoðrafçýlýk, kameramanlýk arazi þartlarýnda yön bulma, harita okuma, iklimsel ve coðrafi özellikler ve elbette yabanýl hayatýn þu sevimli yaratýklarýnýn biyoloji ve beslenme rejimleri ve göç yollarýný bilmek olmazsa olmaz þartlardan biri
89 
 Benim Sadýk Yarim  (Meryem Rabia Taþbilek)

Topraðýn saçlarýný okþayarak yazýyorum bu satýrlarý... "Sanki içimde bir kilim var. Kelimeler su gibi geziniyor kilimin üstünde. Anlattýkça kilim yýkanýyor, renkleri açýlýyor." Kilimin renklerinin açýlmasý yazarken daldýðým bir rüya olsun istiyorum ve bu rüyadan uyandýðýmda bunu yeryüzünün sýnýrlarýnýn, topraðýn susuzluktan çatlamýþ nasýrlý elleri gibi çatlamasýna, kýrýlmasýna yormak istiyorum. Umudumu matruþka bebekleri gibi çoðaltýp, uyanýkken gördüðüm rüyalarla emzirip, yazarken çektiðim sancýlardan yanardað olan umudumun sönmemesi için yeni sebepler doðuruyorum. Ve bu sancýlar sadece bende sýnýrlý kalsa da, doðumlar okuyanlarýn benliklerine de aþýlansýn, içlerindeki yorgun deli taylarýn yelelerini kýnalasýn diye dua ediyorum parmaklarýmla. "Laf insanýn içinden seke seke geçiyor. Sekerken hangi taþa konup, hangi yamaçta eðleneceðini sen bile bilemiyorsun."
90 
 Erik Aðacý  (Gül Yýldýz)

Þimdi evimiz taþ toprak yýðýný. Ýçindeki hatýralar ise yapýlan yolun altýnda kaldý.
91 
 Yaz Bitti  (Kâmuran Esen)

Doðan, ölür; konan, göçer.
92 
 Somali'li Kadar Aç ve Onun Kadar Bitap  (Hasan Pamuk)

Somali'li kadar aç ve onun kadar bitap.
93 
 Vatandaþ Mustafa  (Aynur Uluç)

Bu dere ile ben ayný lisaný konuþuyoruz.buradaki çiçeklerle, bu gökyüzü ile, üzerime dolacak olan bu toprakla ben ayný lisaný konuþuyoruz.
94 
 Yalnýzlýk Üzerine Bir Ýnceleme  (Eylem Yurtsever)

Bunu lise sonda yazmýþtým. En kapsamlý denemem diyebilirim.
95 
 Tanrý Tümüyle Sizin Olsun  (osman demircan)

Ne geçmiþim var ne geleceðim. Tüm saatlar durmuþ. Akrep ve yelkovan kudurmuþ. Tam sevme zamaný ya da duygularý coþturma zamaný derken ve at gibi koþmak isterken, bacaðým kýrýlýr. Hayat beni iþte o zaman vurur. Dallarda kirazlar salýnýp durur. Bense aðzým açýk bakarým öylece. Hayattan tat alamam böylece. Neden hayat bana hep ayný oyunu oynayýp durur. Bundan içimdeki çocuk sýkýlýr.
96 
 Güvercin  (osman demircan)

Pencereme vuran güvercinler döküldüler. Ben onlara bir þey yapmadým. Her þey kendiliðinden oldu. Sadece ben evim sýcacýk olsun istemiþtim. Karda kýþta evim soðuk almasýn diye cam taktýrmýþtým. Nereden bilecektim güvercinlerin pencereme çarpacaðýný. Nereden bilecektim benim rahatlýðýmýn bir baþkasýnýn huzurunu bozacaðýný. Evim benim yuvamdý sadece. Sýðýndýðým bir dört duvardý. Oysa masmavi gökyüzü ve yemyeþil dallar onlarýndý.
97 
 Bir Yaprak Gibi  (Aysel AKSÜMER )

Yeþili, kýzýlý, sarýsýyla tabiata renk ve soluk veren yapraklara ömrümün her döneminde hayran olmuþumdur. Þekilleri ve çizgileri profesyonel bir ressam elinden çýkmýþ kadar estetik gelir bana. Her ne kadar çiçek ve meyvenin yanýnda ikinci planda kalmýþ gibi görünse de onlar da Allah'ýn mucizevi eserlerinden biridir. Aðaçlarýn vazgeçilmez süsleridir.
98 
 Annem ve Babam Nerden Geldi  (Ahmet Odabaþ)

Yazýmýz masum bir genin itiraflarýnýn devamýdýr. Sýkýcý olmamasý için ayrý ayrý bölüþülmüþtür.
99 
 Ýlk Tanýk  (Müjgan Akyüz)

Oruçtan yeni çýkmýþ gibi denizden kana kana su içen, kýzýl rengi üzerine yorgan yapmýþ kumlarýn üzerinde yalnýzým ve yine kendimle konuþuyorum. Güneþ’in, suyu kendine çektiði andaki bu muhteþem manzarada bir an sahildeki kumlarý kendime benzetiyorum,
100 
 Afrika  (Eylem Yurtsever)

Afrika...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Dünya
Cihan Altýn
Deneme > Doða ve Dünya
Aðaç Deyip Geçme!
Yûþa Irmak
Deneme > Doða ve Dünya
*** Yeni ***
Funda PAKTAN
Deneme > Doða ve Dünya
Deprem Farkýndalýðý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Doða ve Dünya
Mevsim
Aysel AKSÜMER
Deneme > Doða ve Dünya
Dünyayý Sessize Al
Veysel Baþer
Deneme > Doða ve Dünya
Gen’ellemeler
Yûþa Irmak
Deneme > Doða ve Dünya
Yakýnma
Rukiye Çelik
Deneme > Doða ve Dünya
Zeus'un Kýzý; Kaptan June
Aysun Güven
Deneme > Doða ve Dünya
Zeus'un Kýzý; Gelendost
Aysun Güven
Deneme > Doða ve Dünya
Yalnýz Yol
ayþe kýlýnç
Deneme > Doða ve Dünya
Farklý Bir Yönetici,
Hakan Yozcu
Deneme > Doða ve Dünya
Yaðmur
Halil Zenciroðlu
Deneme > Doða ve Dünya

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.