..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Doða ve Dünya
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Doða ve Dünya
41 
 Evrim Kuramý Hakkýnda Düþünceler - 1  (Oðuz Düzgün)

Ýlk canlý olan hücrenin oluþabilmesi nasýl mümkün olabiliyorsa, her bir canlý türünün atasý olan canlýnýn da müstakil olarak ve de aniden varlýk sahnesine çýkabilmesi, mantýki açýdan o derece mümkündür.
42 
 Hayatýn Anlamý  (Oðuz Düzgün)

Hayatý anlamlandýrmak biraz da kendimizi anlamlandýrmakla alakalý galiba...Nasýl bakýyoruz hayata ya da hangi renk gözlükleri kullanýyoruz bu mana keþþaflýðýna soyunurken?
43 
 Hak Verilmez Alýnýr ve Þike  (Haydar Köprülüoðlu)

Geriye dönüp baktýðýmýz zaman bazen yaþananlara kendimizde inanmýyoruz. Kiþinin kendini bilmesi kadar Erdem olmaz. Bilmezse bet bereket olmaz, uyum olmazsa devlet olmaz. Bu yazýda gecekonduculardan da bahsettik. Tanýtým yazýmda da kýsaca Devletten bahsetmek istiyorum. 89 Yýldýr savaþa girmedik, oysa 1945 yýlýnýn Almanyasýnda taþ taþ üstünde kalmamýþtý. Hacý Ömer Sabancý da sýfýrdan buralara geldi. Türkiyeyi Almanya ve Hacý Ömer Sabancý'yý ölçü alarak, varýn siz kýyaslayýn. Ýþ çalýþmaktan açýlmýþken Ülkede 300.000 sahte emekli olduðunu, ben söylemiyorum Ýlgili Bakan, Sayýn Yaþar Okuyan söylemiþti.
44 
 Yaðmurun Sesi  (Nazmi Ünar)

Aþk fýsýldamalarý var þu anda burada. Ýnsanlar sessiz ve düþünceli yürüyorlar. Endiþelerin olmadýðý zaman bu. Sadece gözükmek için çabalayan ay, bulutlarýn gücü ve yaðmurun sesi var. Denize düþmek için büyük bir çaba harcýyor yaðmur
45 
 Zalim Olmak Yakýþýyor Nisana  (NUH KENÝÞ)

Siz yoksunuz diye ben, Zalimlikten azad ettim nisaný. Aslýnda yakýþyor da zalim olmak nisana.
46 
 Ýki Bahar  (gökhan)

kaç bahar tükettin ömrüm yaþamak uðruna derken, neler götürdü bizden baharlar...
47 
 Yerköprü'den Taþkent'e  (harun þeker)

Asýl þelale burada ama bilen yok.
48 
 Ondan Sonra - 1  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Bir þarký çalýnmakta bir yerlerden... “do re mi fa sol la si do…” Sesim çirkin de olsa ne güzel eþlik ediyorum; dinle bak, duyuyor musun?
49 
 Yarýnlarda Yaþamak Dileðiyle  (Aysel AKSÜMER )

Boþluk büyür mü dersiniz? Yerini hiç kimse dolduramýyorsa, yüreðinize her gün koca bir çýð düþüyorsa cevabý dopdolu bir evettir. Bunu en iyi, uzattýðý eli boþta kalanlar, sadece kulaklarýnda sevdiðinin sesiyle avunanlar ve maziyle yaþayanlar anlar.
50 
 Kýsýr Ölgü  (Hande Karataþ)

Hayat kêlamsýzlaþtýrýr. Bu yüzden, hissetmek yeni tanrýdýr.
51 
 Bahar Geldi mi Ne!  (Kâmuran Esen)

Baharý özledik.
52 
 Çakýl Taþlarý  (ALÝ YERLÝ)

Deniz dalgalarý eþliðinde bir ileri bir geri oynaþýp duran kumsaldaki çakýl taþlarýný hiç düþündünüz mü?
53 
 Alaçam'da bir sabah  (Engin Yavuz)

İzmir bunaltıcı bir yaz sabahına hazırlanırken, biz 300 kilometre ötedeki zirvede kış mevsimini yaşıyor gibiyiz
54 
 Zulme Sessiz Kalanlar Zulme Uðradýlar…  (Þevket Baþýbüyük)

Bence 2011 yýlý, “kýyam yýlý” olarak ilan edilmeli. Zira dünya halklarý kýyama geçti… Yýllardýr kendisinden olmayanlar tarafýndan yönetilen, sömürülen, aç býrakýlan, ezilen ve haklarý ellerinden alýnan dünya halklarý ellerinden alýnan haklarýnýn iadesi için kýyama durdular. Ýlk ateþ, ilk kývýlcým Tunus’ta çýktý ve kýsa sürede yangýna dönüþüp Zeynelabidin bin Ali diktasýný devirdi. Sonra Tunus’taki kývýlcým bütün Ortadoðu’ya yayýlmaya baþladý.
55 
 Malatya Asimile mi Oluyor  (Þevket Baþýbüyük)

Ben Malatya’yý Þirket Ýþhaný ile tanýdým. Ahþaptan iki katlý, çok çeþit esnaf ve zanaatkârýn iþ yaptýðý bir ðandý/handý. Manufer’in dükkâný bizim dað kesimin bir buluþma noktasýydý. O bir Ermeni’ydi ancak Türkçe ve Kürtçe’yi çok iyi bildiði için bizim dað adamlarýna, -bir zamanlar dýþlanan, horlan, þehre girmesine bile tahammül edilmeyen dað insanýna- o iyi davranýrdý. Sekiz köþeli þapkalarýyla þehirde boynuzlu yabani bir geyik gibi dolaþan daðlý damlarý misafir eder dükkânýnda aðýrlardý. Karþýlýðýnda da dað insanlarý, ondan alýþveriþ yaparlardý Þimdi geliþen ve deðiþen modern Malatya’mýzýn sokaklarýn herhangi birinde bu soruyu tekrar sorsam; “Þirket Ýþhaný nerde” diye sorsam, kim ve kaç kiþi bilir? Bilemiyorum… Yoksa geliþen ve deðiþen Malatya asimile mi oluyor…
56 
 Tek Çözüm, Hepiniz Ölün  (mahmut dað)

eski teknolojiler, yani pek çok geliþmiþ ulusun hurdaya kaldýrdýðý teknolojiler kullanýlarak ülkemizde nükleer santrallerin yapýlmasý düþünülüyor. peki nedir nükleer santral? nasýl çalýþýr ve neden deniz kýyýlarý tercih edilir bu santraller için? bilindiði gibi son günlerde japonyaya gelen dev dalgalarýn zarar verdiði bir nükleer santral var. sonuçlarýný hepimiz biliyoruz. iþte bu yazý nükleer santrallerle ilgili bri þeyler söyleyecek.
57 
 Fasl - I Bahar  (Cafer ÞAHÝN)

Baharýn bütün güzelliklerini anlatmaya çalýþtýðým bir yazým...
58 
 Deðiþmek ve Benlik  (Tuncay Kahraman)

Deðiþim, hayatýn bir gerçeðidir. Kuþlar, bitkiler, þehirler deðiþir. Dünya kirlenir, sular tükenir, aðaçlar azalýr, savaþlar filan olur, edebiyat akýmlarý gelir geçer. Biz de “hayat deðiþiyor” deriz. Ýnsanlar da sürekli deðiþir. Yaþlanýrýz, saçýmýzý kestiririz, boyumuz uzar, kilo alýrýz...
59 
 Gerçek - Abartma - Düþ - Gerçek - Doðru I  (Göktu Kara)

Tarihte bir gerçek vardýr, zamanla bu gerçek abartýlarak düþle yoðrulur. Günümüz bilgi ve bilim/teknoloji çaðýna gelindiði zaman ilk gerçek yeni kuþaklara nasýl öðretilmelidir?
60 
 Hayat mý Zor Ben mi Yanlýþtayým?  (Hakan Yozcu)

Kimi sevdiysem, kimi kucaklayýp, kime sýðýndýysam paraladý beni… Taþladý, horladý, paramparça etti… Hep kendini düþündü… Çýkarlarý hep ön planda oldu… Sadece kendisi oldu… Kimseye saygý duymadý, kimseyi sevmedi… Çünkü sevgi, saygý yoktu onun için…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Dünya
Cihan Altýn
Deneme > Doða ve Dünya
Aðaç Deyip Geçme!
Yûþa Irmak
Deneme > Doða ve Dünya
*** Yeni ***
Funda PAKTAN
Deneme > Doða ve Dünya
Deprem Farkýndalýðý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Doða ve Dünya
Mevsim
Aysel AKSÜMER
Deneme > Doða ve Dünya
Dünyayý Sessize Al
Veysel Baþer
Deneme > Doða ve Dünya
Gen’ellemeler
Yûþa Irmak
Deneme > Doða ve Dünya
Yakýnma
Rukiye Çelik
Deneme > Doða ve Dünya
Zeus'un Kýzý; Kaptan June
Aysun Güven
Deneme > Doða ve Dünya
Zeus'un Kýzý; Gelendost
Aysun Güven
Deneme > Doða ve Dünya
Yalnýz Yol
ayþe kýlýnç
Deneme > Doða ve Dünya
Farklý Bir Yönetici,
Hakan Yozcu
Deneme > Doða ve Dünya
Yaðmur
Halil Zenciroðlu
Deneme > Doða ve Dünya

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.