..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Türkiye
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye
101 
 Nereye mi Gidiyoruz?  (Kâmuran Esen)

Þimdi ben size birkaç gazete baþlýðý yazayým; siz karar verin Türkiye’ nin nereye doðru gittiðine.
102 
 Muhteþem Bir Þey...  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

2009 Türkçe Olimpiyatlarý' na iliþkin yorum...
103 
 Bundan Tam 60 Yýl Önce Hristiyan Bir Kadýn Ýçin Daha Sað Ýken Türkiye" de Mevlit Okunduðunu Biliyormuydunuz?  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Ýlginç bir mevlit...
104 
 Gezi Notlarý: Bursa Ýzlenimleri - I  (Adem KALINSAZ)

Bursa'da bir eski cami avlusu, Küçük þadýrvanda þakýrdýyan su; Orhan zamanýndan kalma bir duvar... Onunla bir yaþta ihtiyar çýnar
105 
 Bir Gazinin Ricasý  (Mustafa Þakarcan)

Gazilerimizi doðru tanýyalým ki. ... Vatan ve millet sevgisi gibi kutsal duyguýlarý sömü- renlerin ince (!) oyunlarýný anlayabilelim.
106 
 Binler Bir Olsun, Binlerin Boynunu Büken Kahrolsun!  (Sihem Tachouli Usta)

Artýk Uyanmanýn Vakti Geldi!
107 
 Bir Çapulcu, Suskunlar Ordusundan Ayrýlan Biri  (Didem Duruöz)

Türkiyedeki ve dünyadaki tüm çapulcular için. Benim için en deðerli çapulcular olan kalbimde yaþayan canýmýn içi babam, yaþamýmýn her saniyesinde iyi ki varsýn dediðim canýmýn içi annem ve her zaman yanýmda olan,elimi tutan canýmýn içi ablam için. Bana hayatlarýnýn ve hayatýmýn her döneminde insanlýðý çapulculuðu yaþatýp,öðrettikleri için.Yazýmda anlattýðým kadar dört dörtlük çapulcu olamasam da kalbinde, zihninde, ruhunda, sesinde, sözünde çapulculuðun izleri olan biriyim. Bir Çapulcu, Suskunlar Ordusundan Ayrýlan Biri Bir çapulcu için insanlar, kardeþtir. Bir çapulcuya göre, insan onuru eþittir. Bir çapulcu diðerini, ötekileþtirmeyendir. Bir çapulcu, bir diðer çapulcunun fikrine katýlmasa dahi, onun fikrine, fikrini ifade ediþine saygý gösterendir. Çapulcu olmak kolay iþ deðildir. Önceliklerini belirlemeyi gerektirir. Çapulcunun temel deðerleri anlayýþ, hoþgörü, empati, sevgi, saygý, eþitlik, özgürlük, adalet, barýþ üzerine inþa edilmiþtir. Bir çapulcu halkýn parçasýdýr. Bir çapulcu halkýn, tüm canlýlarýn haklarý için bedel ödemeyi göze alandýr. Çapulcu olmak herkesin harcý deðildir, bir tercih meselesidir. Çapulcu olmak, kazan kazan, kazan yaklaþýmýnda olmayý gerektirir. Bir çapulcu yalnýz kendisinin, insanlarýn, hayvanlarýn haklarýnýn deðil, aðlayamayan aðaçlarýn, sesini çýkaramayan topraðýn, yardým çýðlýðý atamayan doða ananýn haklarýnýn da takipçisi ve bekçisidir. Bir çapulcu söyleyecek sözü olan biridir. Bir çapulcu bilgi ve tecrübelerin ýþýðýnda kendi doðrularýnýn peþinden giden kiþidir. Bir çapulcu elini taþýn altýna koymayý seçen kiþidir. Çapulcunun gönül gözü açýk, vicdaný saðlamdýr. Bir çapulcu gerçeðe saygýlýdýr. Bir çapulcu, farklýlýklarýn zenginliðinden çoðalýr. Bir çapulcu geleceðe umutla bakandýr. Bir çapulcunun mayasýnda daha büyük çapulcularýn izleri saklýdýr. Çapulcu olmak için bilmek yetmez, bilgiyi hayatýn içine iþlemek gerekir. Bir çapulcu suskunlar ordusundan ayrýlan biridir. Bir çapulcu savaþmak yerine barýþmayý tercih edendir. Bir çapulcu mizahla, sanatla, orantýsýz zekayla direnen kiþidir. Bir çapulcu herkesin bir hikayesi olduðunu ve bu hikayeleri duydukça geliþeceðini, deðiþeceðini, olgunlaþacaðýný güzelleþeceðini bilen kiþidir.
108 
 Sayýn Baþbakan, Edebiyattaki Mübalaða Sanatýný Bilmiyor Mu?  (Kâmuran Esen)

Mübalaða sanatý, sýk sýk kullandýðýmýz bir sanattýr. Ha! Bundan anlayan olur, anlamayan olur. Bir anlamadý diye, mübalaða sanatýný yok sayamayýz.
109 
 Abd - Ýran Savaþý  (Levent)

Dahasý ABD kalkýp Ýran’a posta koyarken arkadaþý Pakistan’ýn nükleer cicilerine göz yummaktadýr. Yani açýkça gösteriyor ki maksat üzüm yemek deðil baðcýyý dövmek. Ýran’ýn varlýðý istenmiyor. Bugün Irak nasýl otoriteden yoksun bir durumdaysa, iç savaþ halindeyse Ýran için de istenen bu. Bunlarý yazarken yazmasý kolay geliyor ama insanýn inanasý gelmiyor. Bir yerlerde birilerinin baþka ülkelerin insanlarýnýn ölmesini ve o ülkelerin parçalanmasýný planlamasý, bunun sýrf para için yapmasý insanlýða sýðacak bir þey deðil. Ben idam cezasýnýn bir ceza olmadýðýna inansam da bu tür insanlarýn Allah ile olan kaçýnýlmaz hesaplaþmalarýna kadar geçecek süreci hýzlandýrmak taraftarýyým. Bazý suçlarýn cezasý o kadar aðýrdýr ki cezasýný Tanrý’ya havale etmek insanlýðýn vicdaný için daha faydalýdýr.
110 
 Üst Akýlýn Aklý...  (Arap Kurt)

Üst akýl; dünyadaki bütün kaynaklarý sömüren, geri kalmýþlýðýn, yoksulluðun devam etmesi için gayret gösteren bir çýkar grubudur. Bu grup derki; dünyadaki bütün ülkeleri yönetenleri biz seçeriz( seçilmesi için kamuoyu oluþturur, þirin gösterir, halklarý yönlendiririz) bize ve bizim çýkarlarýmýza hizmet ettikleri sürece iktidarda kalýrlar! Ne zaman ki ülkesine ve halkýna yönelir-hizmet ederler! iþte o zaman biz kendi elimizle getirdiðimiz bu azýnlýðýn iktidarýna son veririz.
111 
 Sayýn Mustafa Kemal Atatürk,  (Gülgün Karaoðlu)

Seksen beþ yýl önceki cesaretiniz, öngörünüz, özgüveniniz ve özverililiðiniz ile karþýlaþtýrma yapýlabilecek bir lider daha tanýmadýðýmý, hattý zatýnda dünya üzerinde dahi tanýnmadýðýný size ifade etmek isterim. Kývrak ve dahi zekanýz, analitik düþünce yapýnýz kadar, mantýk örgünüz, karanlýklar içindeki ýþýðý görüp de, gördüðünüz ýþýða hedeflenmeniz, baþarmanýz!... Bu muhteþem baþarýyý bireysel algýlamayýp, tüm payý geçenlerle paylaþmanýz… Sanata ve sanatçýya olan hayranlýðýnýz… Beden diliniz, ifade þekliniz, vakurluðunuzun yanýnda hissiyatlý yapýnýz, ah bilseniz ne çok isterdim bir gece sizinle raký kadehleri eþliðinde kah sohbet edip, kah terennüm edebilseydik! Gençlerin, kadýnlarýn kýymetini biliþiniz, çocuklarý önemseyiþiniz… Baðnazlýðýn boðazlarý sýktýðýný ve dahi sýkmaya devam edeceðini bilip de, önlem almaya kalkýþýnýz… Nasýl haklýydýnýz, biliyordunuz elbet, kendi dilimizde ibadet etmenin önemini, ah sizle dirsek dirseðe çalýþmak vardý o zamanlarda! Biliyor musunuz, çokça dedikodunuz yapýlýyor son zamanlarda, ziyaretinize zorunluluktan dolayý gelen çokça kiþi de var… Meðerse çok kýzmýþlar size bir vakitler, tahminen ýþýðý gördünüz ve gösterdiniz diye, eskiden, yani ben henüz genç bir kadýn iken, korka korka inceden homurdanmalar baþlamýþtý, sonra o önemsediðiniz çocuklar var ya, o çocuklarda önemsendi ve yatýlý Kuran kurslarýna gönderilmeye baþlanýldý.
112 
 Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Pulis Oðlaný Zýrt Pýrt Nasýl Tayin Ettiler  (Kâmuran Esen)

Sevgili sevgili günlüðüm, üryamda bile bana ýrahat vermiyorlar. Býkýverdim artýk. Sebep olanlarý Allah nasýl bilirse, öyle etsin.
113 
 Kurt Sorunu Yada"turkiye Sorunu"  (agrin jiyan)

Cunku herkes kendi menfaati çerçevesinde dusunuyor sorunu ve oyle cevap veriyor! Hiç kimse kendi yaptigi hatalari gormuyor herkes baskasinin hatalarini ve ayiplarini ariyor. Hangi hatasini yakalasamda tokat gibi yuzuune vursam der gibi insanlar...
114 
 Diplomasi Oyunlarý Wikileaks  (Mustafa Þakarcan)

Bu ortamda, belgeler zemin yoklama görevini yapmaktadýr. ABD, masadaki oyunculara kartlarý daðýtmýþtýr. Þimdi kimin, nasýl oynadýðýný gözlemek tedir. Buna göre de, tavrýný belirleyecektir
115 
 Demokrasi, Uzlaþma ve Doða Ana  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Sessiz atýn çiftesi pek olurmuþ, umarým bir gün daralan alanlarýnda sýkýþan ve buna yeter demek isteyen ceylanlarýn aklý baþýna gelir de, kaplanlara bu ormaný dar edebiliriz.
116 
 Kendimi Aptal Gibi Hissediyorum  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Ülkenin sonu lokuma dönmesin de sonra…O zaman ne yememiz gerektiðini hep beraber biliyor oluruz zaten.
117 
 Bir Zamanlar Chp' Nin Arka Bahçesi Olan "" Halkevleri "" Bundan Tam 80 Yýl Önce Açýlmýþtý…  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

" HALKEVLERÝ " KURULUÞ VE KAPANIÞ SÜRECÝ...
118 
 Ak Sakallý Dede  (Elvan Çolakoðlu)

Ak Sakallý Dede..
119 
 Bizi de Ýhaleyle Satsanýza  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Bu Türk adýnýn gururunu yok edenlerden sýkýlmadýnýz mý? Bizi de toplu halde satsýnlar da, kime neye hizmet ettiðimizi bilerek kölelik yapalým bari!
120 
 Yazmak Ya da Yazmamak...  (Levent)

Yazýya, okumaya, düþünmeye, fikir üretimine düþman bir dünyada bu düþmanlýðýn zirvelerinden olan bir ülkede yaþýyoruz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kanun ve Adalet
Aziz Dolu
Deneme > Türkiye
Hýyar
Tayyibe Atay
Deneme > Türkiye
Ankara’ya Övgü
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Þerefle Þanla!..
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Nerede Kalmýþtýk?
Alp Þahin
Deneme > Türkiye
Vatan Bilinci
Yûþa Irmak
Deneme > Türkiye
Bayram
Ö.Gökhan Ergüven
Deneme > Türkiye

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.