..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Gelecek
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Gelecek
81 
 Almanya'daki Yangýn ve Nefretlerimiz  (Oðuz Düzgün)

Almanya’daki þüpheli bir yangýnda dokuz vatandaþýmýzýn feci bir þekilde yanarak vefat etmesi hepimizi üzdü.
82 
 Zeus'un Kýzý;feminist Bir Anayasa  (Aysun Güven)

Moðol istilasýndan ABD iþgaline uzanan bir ülke, tarih; Ocak 2004, dünyanýn en feminist Anayasasý’nýn kabulü ile kadýn haklarýnýn anayasal koruma altýna alýnmasý , kýzlarýn kocaya satýlmasýna, erkeðin aile içinde kadýna hakimiyet kurmasýna, zina ve fahiþelik nedeniyle kadýnlarýn katledilmesine göz yuman bir sistemin ortadan kaldýrýlmasý. Anayasa ile tüm çocuklar için zorunlu eðitim þart koþuluyor.
83 
 Zeus'un Kýzý; Üzgünüm Ama Umutsuz Deðilim  (Aysun Güven)

Kýrlangýçlar son turlarýný atýyorlar telaþla.Leylekler geç gelmenin hüznünden olacak toplanmanýn zorluðunu yaþýyor, dönüp duruyorlar tepemizde.Mevsim dönence, biz onu takip edercesine, geriden bakýp kalýyoruz, ertelediðimiz þeylerin utancýný kapatan,yapabildiðimiz þeylerin býraktýðý kýrýntýlarla.Bu arada “Dünya” dediðimiz barýnak ise,bize alametlerini gösteriyor ve bizim ona layýk gördüklerimizle kararsýz.
84 
 Türban Sorunu Nasýl Çözülür  (osman demircan)

Bir eve pencereden de girilir, bacadan da. Kapýyý çalmadan da eve girilir, kapýyý kýrarak da. Türkiye'de tüm sorunlara kapýlar kýrýlarak ya da bacadan girilerek çözüm bulunmaya çalýþýlmakta. Ters durumlar bunlar. Hak yolu varken tersten giriþi tercih etmek, Türkiye'de sapkýnlýða yol açmakta. Türban sorunu iki þekilde çözülür. Birincisi, türban direk laikliðin ve Atatürk'ün simgeleriyle baðdaþtýrýlmamalý. Ýkincisi yeni bir anayasa yapýlmalý.
85 
 Zaman  (ilknur)

yaþam bence
86 
 Sondan Baþa  (sevil tosunoðlu)

hayat bir sondan baþadýr aslýnda
87 
 Yüzde Elli  (Gürcan Erbaþ)

Yüzde elli sendeyse yüzde elli bende !
88 
 Soyunmalýsýn  (osman demircan)

Hiçbir savaþ madalyalarla kazanýlmaz.Üstte baþta ne
89 
 Ah Bana Korku Ne Acýlar Yaþatýr  (osman demircan)

Bazý topraklarda yaðmur deðil; gözyaþý akar. Týpký bazý insanlarýn gözlerinin Gazze'ye benzemesi gibi. Her gün göz kapaklarýn korkuya açýlýr. Tanktýr, tüfektir korkularýn ve insan gölgesi týpký bir kara bulut gibi bakýþlarýný kaplar. Öyle bir açmak istersin ki gözlerini, kara bulutlardan, tanklardan daha kocaman olmasýný ister gibi. Aðlayýþýn içine akan yaðmur sularýdýr ve o sular sokaklarda boylu boyunca yatanlarýn cesetlerini de içine taþýr.
90 
 Türkçe Olimpiyatlarý  (Þevket Baþýbüyük)

18 ülkeden Malatya’ya gelen bu çocuklar, yalnýz Türkçe deðil Anadolu’muzun bir gerçeði ve mozaiði olan Türkçenin yaný sýra Kürtçe gibi baþka dillerde de okudular. Öreðin kara kuru bir Afrikalýnýn Þemmame’yi okurken, þalvarlý bir grup Iraklý çocuklarýn oyun havasýyla eþlik etmesi ve Anadolu’nun çeþitli bölgelerinde sergilenen deðiþik skeç ve halk oyunlarýný sergileyen bu dünya tatlýsý Dünya Çocuklarý’ný görünce insan, hem seviniyor hem de duygulanýyor doðrusu.
91 
 Zamansýz Bir Zaman Denemesi   (Nafya Mercan)

Ýþte yine vakit geçiyor. Onu kim durdurabilir ki? Hangi babayiðit geciktirebilir bir saniyeyi? Hangi aþüfte göz kýrpýp yoldan çýkarabilir zamaný bir anlýðýna? Hangi cadý kandýrabilir zamaný kýrmýzý elmadan bir ýsýrýk alsýn diye?
92 
 Bekle  (Zugo Genç)

Takip ediyorum zamaný geçiyor görüyorum gözlerim beni yanýltýyor olabilir diye kapýyorum ama yinede geçiyor. Yapýlacak en iyi þey beklemek gibi dursada bazen beklemekte yoruyor insaný. Ya bir yere varmazsa ve boþunaysa, korkularý içe doluyor akýtmak için tüm bunlarý tek çare var beklemek ve beklerken düþünmek.
93 
 Yüreðindir Aslýnda  (oðuzhan)

oysa gözyaþlarý aðlar ardýnda. / yaðmura attýðýn her adýmda. / ve… / özlediðin her mavide. / sana seslenirler duymasanda. / yana yakýla þiirin anlamýna arayan sana. / “senin yalnýzlýðýnda onun gözlerinde taným bulan en büyük þiir
94 
 Firak...  (tarýk taþralý)

Þimdi yaðmur yaðdý hem þehre hem yüreðime..ve sildi süpürdü tüm tozu topraðý,peþine kirlenmiþ sevdalarý...Ben,sevda nasýl kirlenir o gün yaðan yaðmurdan sonra öðrendim...
95 
 Akýþýna Býrakmalý (Aþkýna Kapýlmalý)  (Seda KESKÝN)

Hakimiyetimin gölgesinden kaçmak istemiþtim bu kez. Doða seyretmeliydi bizi. Kuþlar dinlemeliydi.
96 
 Bahardýr yorgunluklarýmýzý çalan  (Birkan ASKAN)

Nasýl þekillenirse bedenlerde mutluluklar ve þiir þiir artarak yükselen baharlar, mevsimi olmayan diyarlarda küçük bir týlsýmdýr güne uyanýþlar. Yaþanýlan þehirlerin monotonluðuna sýradanlýktan kopartýlan umutlar gibidir mayýslar.....
97 
 Günaydýn Arkadaþlar!  (murat kuvvet)

Türk olabildik ama doðru ve çalýþkan olamadýk…
98 
 Hayatýn Bölmeleri  (Þevket Baþýbüyük)

Geçmiþ ve gelecekle kafayý yoracaðýma þu an içinde bulunduðum ve içinde bulunduðum aný deðerlendirseydim ya…
99 
 Zamanýn Neresindeyiz?  (Ýbrahim Karataþ)

Ýnsan olarak 22 günlük bir oluþumdan söz etmek mümkün müdür acaba? Þöyle ki bir bebek ana rahmine düþtükten 22 gün sonra kalbi oluþur.Ve o kalp yýllar boyunca duracaðý ana dek hiç durmadan ve aralýksýzca vücudun en küçük zerresinden uzuvlara kadar oksijeni haberdar etmek için çabalar durur.Gün gelir ve bir gün vazifesini tamamlayan o organ artýk çalýþmaz ve yapmasý gereken bir iþ kalmamýþtýr.Bu andan itibaren varlýk aleminden yokluða bir geçiþ ve cismaniyette ki varlýðýmýzýn yok oluþa gittiðine beraberce þahit oluruz. Bizler zaman kavramýný 24 saat olarak belirlemiþ ve hayattaki yaþam düzenimizi bunun üzerine düzenlemiþ olsak ta olaya birde þu yönden beraberce bakalým ve geri dönüþ yapalým.
100 
 Zeus'un Kýzý; Sessiz Kötülük  (Aysun Güven)

Anlatmak istediðin zaten görmek istediðinse, ortada fýsýltý halinde dolaþmaya gerek bile görmeyen iþkence ve zulüm türlü türlü þekillerde boy gösterirken, acaba bir nevi savaþ mý bu da insanoðluna karþý ÞÝDDET . Ýyilik ve kötülüðün göreceli kavramlar olduðunu anlatýrken, kötünün gözünde iyilik neyse , iyinin gözünden de kötülük odur, diye noktayý koyar. O gün koyulan nokta aslýnda bir ünlemdir. Senelerdir insanlar iyilik ve kötülük kavramýnýn bence birbirini beslediðini kabul ediyor bilmeden. Çünkü biri olmadan diðeri olamaz.




son eklenenler
Maskeli Balo
Alp Þahin
Deneme > Gelecek
Pavlonya
Onur Altan
Deneme > Gelecek

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.