..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Post-Modernizm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm
21 
 Deneme Bir, ki  (Semin Sinem Ay)

Kendimi kategorize etmeyi sevemedim ben bir türlü. Tanýtmayý tanýmadan üstelik. Becerebilseydim bu kutucuða tanýtýmý sýðdýrabilmeyi ya da "esas alana geçelim, hadi ama yavaþtan soðuyor ateþim ' tanýtým yazýlarýyla' dememeyi, sanýrým yasamý da kývýrabilirdim. Demem o ki allayýp pullar iken her þeyi özünü biraz yitiriyor gibiyiz. Gerisini de sanat tarihçileri doldursun.
22 
 Savaþýn Gerçek Tadý  (Hardal Biber)

O günün Amerikan askerleri, Avrupalý kýzlara bu garip sývýyý ikram ederken bizim Avrupalý dostlarýmýza baklava ya da lokum ikram ederken hissettiðimiz duygularý yaþamýþ olmalýlar.
23 
 Cehaletin Karanlýðýna Son Verelim  (Ay Iþýðý)

cehaletin insanlarý getirdiði noktalarý anlattýðým bir yazýdýr
24 
 Sýzlanmalar  (Hilâl Erboyacý)

Kurtlar sofrasýndaki yiyecekler bana göre deðil.Ýtiþip, kakýþmadan hak ve haksýzlýk çizgisinde serbest olmalý önüm. Aç kalmaya razýyým. Yeter ki kirlenmemiþ olsun ellerim...
25 
 Boþ Koy Sepeti Sende Kalsýn  (NoktasaL)

Sentezinde vardý acýnýn, seviþmek.Ayný tende farklý kiþiliklere bölünmek.Fantazi dünyasýnda bir yönetmen olup, seviþme sahnesini baþtan savmak. Terkedilen terler ve spermler. Tek düze giden bir kaç pozisyon.
26 
 Sadist  (NoktasaL)

gecenin bitiþini kýsalaþtýrdýk yine, sabahýn oluþunu uzaktan izleyip kendimizi dolaba kapattýk.nefret ettik görmekten, nefret ettik yakýnlaþmaktan.uzaktan sevme çabalarýydý bunlar. nefret edip sabaha denizden uzaklaþtýk nefret edip günden uzaklaþtýk haftalarý sopayla kovaladýk yine de nefret edip birbirimize sarýldýk. korkumuzun önüne geçip düelloya davet ettik.sabaha karþý onada lanet edip uyuduk.uykudan uyanýp güne lanet ettik boþ þiþelerle bir dünya yaratýp yarýna bir fýrt çektik.ondan da nefret ettik.yemek yemedik aperatif bir dünyadaydýk. midemizden gelen sese de nefret ettik.açlýðýn kokusunu duyup daha çok mutlu olup yaþamdan nefret ettik. kirletiyoruz çarþafý orgazm doruklarýnda, kývrýlýyoruz sonra bir köþeye yataða kusup midemizi temizliyor, herþeyden nefret ediyoruz. nefretler zincirinde neyi sevebilirdik sado-mazo bir bünye de ne yapabilirdik. bölünmeliydik çoðalmalýydýk birbirimizden nefret etmeliydik kirletilmiþ bünyelerimizde. düþünmezdik düþünmekten nefret ederdik þuursuz hareketlerimiz ondandý.sonra sonra
27 
 Yüzüme Bak  (Aylin Çiftçi)

Ýsimsizim, ama kimsesiz deðilim. Canlý bedenlerde canlanýrým ve son nefesimi de onlarla tüketirim. Sonrasý için konuþmamý bekleme, çünkü ölüler konuþmaz!..
28 
 Tehdit  (Ýsmail Örnek)

hançerler verdim sana... bir iliþki ne denli þiddetli ise o kadar dürüsttür diye...
29 
 Taþ Tanrý  (Ozan Bilmiþ)

Beni yalnýzca düþlerinde öldür. Ateþin kavurduðu uykunda tek silahýn yine benim. Artýk vakit tamam.
30 
 Cinnet Modern ve Truman Þov  (Meryem Rabia Taþbilek)

Az ya da çok bir Truman Þow (filmine) dönen yahut dönüþtürülmeye çalýþýlan hayatýmýzý bu aralar aðrý eþiðimi pek çok zamandan daha da fazla hýrpalayacak þekilde gözden geçirmeye çalýþýyorum. Zaten insanýn özelde kendi hayatýný ve genelde yaþadýðý toplumu, kainatý aklý aðrýyacak þekilde kafa patlatarak tefekkür etmeye çalýþmasý yeterince sarsýcý bir durum olsa da bu konuya dair izlemeyenler için “The Truman Show”dan da bahsetmek istiyorum. Film Truman adýnda bir insanoðlunun bebekliðinden itibaren bu durumdan kendisinin haberi olmaksýzýn; bir Tv Þovuna tabir yerindeyse evlatlýk olarak verilmesi ve sonrasýnda kendisi dýþýnda herkesin bu þovu izlemesine dayalý bir hayat serüvenini içeriyor. Çocukluðundan itibaren bir adadadýr ve Tv þovu devam ettiði sürece bu programýn kaymaðýný yiyenlerin kazançlarýnýn sona ermemesi için adadan ayrýlmamasý gerekmektedir. Bu yüzden bilinç altýna yapay bazý hatýralarla deniz fobisi yerleþtirilmiþtir Truman'ýn. Bu fobisinden dolayý kaçmak için farklý yollarý kullanmaya yeltendiðinde de turizm ajansýnýn duvarlarýnda araç kazalarýnýn fotoðraflý haberleri yer almaktadýr. Böylece adadan kaçýþ yollarýný týkamaya çalýþýr þov yönetimi. Çaðýmýzýn Psikolojik Savaþ silahý medyanýn kulaklarýný çýnlatmadan edemiyoruz haliyle bu noktada. Ýçinde yaþadýðýmýz sistem(ler)de topluma empoze edilen suni tehlike, korku ve güvenin istemin tekelinde olduðu düþüncesi, düþman ve ötekilerle bizim üzerimizde uygulanmaya çalýþýlanlarýn biraz daha derinden farkýna varabiliyor insan bu film vesilesiyle.
31 
 Bilinç, Sanat, Mizah, Eleþtiri, Genel Kültür ve Vidanjörler  (Gültekin BAYIR)

Özetle insan vardýr ve var olduðunu anlayacak bir bilince sahip olduðu için belki de var olmanýn bedelini ödemek gibi aðýr bir külfete katlanma zorunluluðu ile cezalandýrýlmýþ tek türdür bu gezegende.
32 
 Kuþlar  (Umut .)

Sadece kuþlar vardý sabahýn ýlýk saatlerinde. Güneþ hiç doðmayacak gibiydi doðmamalýydý.
33 
 Zamanýn Ankara'sýnda Cumhuriyet Bayramý  (Haydar Köprülüoðlu)

Þimdi nostalji olarak anlattýðým o günler, Türkiye'nin Tarihi, o günkü toplumun heyecanla yaþadýðý günleriydi. Tutucular, bazý yaþlýlarýn kanaatlarý farklý olsa da, Türk Toplumu Atatürk'e coþkuyla baðlýydý. Tutucu ve yaþlý toplumu, günümüze göre garip görünse de, Atatürk'ün kadýna tanýdýðý haklara karþý çýkýyordu. Kadýna seçme, seçilme hakký, çarþaftan çýkararak özgürce giyinmelerine, tedirginlik duyuyorlardý. Özellikle kaynanalar kýzlarýna, torunlarýna þöyle söylerdi : "Atatürk size baþýnýzý aç dedi, siz kolunuzu, bacaðýnýzý açtýnýz." Büyüklerinin de haklý taraflarý vardý. Modacýlar boþ durmamýþ, mini etek, japone kol giysileri piyasasýna sunmuþlardý. Kaynanalar olayý cemileþtirir, "Kabak çiçeði gibi açýldýk" da derlerdi. Saygýlar
34 
 Cuma Busesi  (nurettin tan)

Eger istersen üçer kere öp beni diþimden dizimden düþümden.
35 
 Günah  (NoktasaL)

Geçmiþin kabusunu , geleceðin düþlerini yaratmalýsýn.Sen ki karanlýk kabuslardan istenmeyen seviþmeyenlerden doðarak … Neyi yaratmalýsýn? Beklentileri mi? Ýstediklerini mi?
36 
 Kendimiz Ettik, Kendimiz Bulacaðýz! (1)  (Leyla ÜNAL)

Ne çok tüketiyoruz. Bir kaç gündür iþyerimde ve evimde biriken evrak, kaðýt, broþür, dosya ve belki kitap ve kitap tarzý dokümanlarý tarýyorum. Raflarý açtýkça arada biriktirdiklerim çýkýyor. Bir kýsmý geçmiþime götürüken, bir kýsmý umutsuzluðumu artýrýyor: Ýnsanlýða, geleceðe ve çevreye karþý olan umutsuzluðumu!
37 
 Biri Anneme Rasyonalizmi Anlatmalý  (Ýsmail Örnek)

bu yýl yaðmur gitmek bilmedi o yüzden þaþýrmadým aramana… bunu kutlamak için kimi sigaralarýn filtrelerindeki sarý lekeleri saydým: 60 civarýnda kararsýz kalmýþlar… içmeden önce ve içtikten sonra da deðiþmiyor sayýlarý…
38 
 Kozmik Düþünce Atýklarý  (NoktasaL)

zihnimde keþfettiðim yeni bir dünyada geziniyorum, karanlýklara bürünmüþ bir kainat tek bir canlý görünmüyor.bir cýzýrtý sadece bir cýzýrtý duyuyorum.yürüyün esnasýnda kendi bayraðýmý yapýp dumanlarla sarýyorum.her kilometre baþýna dikip oturup önünde bir bira içiyor sonra yeni bir bayrak için yeni bir sigara yakýyorum.devam ettikce kendime bir harita çýkarýp bayraklarý takip ediyor yüzölçümüne baþlýyorum 1/50 ölçekli.
39 
 Günaydýn  (Songül Þiar)

Günaydýnmý?
40 
 Milattan Önce Bilmem Kaç Yýlýndan Beri  (Murat Ferman Gökmenoðlu)

Hýçkýrýklar bu sefer aðlamaktan; hiç ona kadar kadar sayýnca bitecek gibi görünmüyor, burnum akýyor ama nezleden deðil hem çok þey bitmiþ gibi, hem hiçbir þey olmamýþ gibi ; hayat iste, olum de bu puzzle in bir parçasý...




son eklenenler
Ýyi Biri
Alp Þahin
Deneme > Post-Modernizm
Zebur
Alp Þahin
Deneme > Post-Modernizm
Postmodernizm ve Tüketicilik Üzerine
Betty Blue
Eleþtiri > Modernizm ve Post-Modernizm
Cuma Busesi
nurettin tan
Deneme > Post-Modernizm
Sýnavda Çýkmayan Þeyler
nurettin tan
Deneme > Post-Modernizm
Günaydýn
Songül Þiar
Deneme > Post-Modernizm
Günah
NoktasaL
Deneme > Post-Modernizm
Taþ Tanrý
Ozan Bilmiþ
Deneme > Post-Modernizm
Postmodernizm ve Sinema
osman tatlý
Deneme > Post-Modernizm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.