..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýmam Olacaðým
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum

þimdi efendim!..ben de emekli bir vatandaþým. emekli olmanýn kötü bir þey olduðunu, imam maaþýna bakýnca anladým!.ah dedim, keþke ben de imam olsaydým!.bildiðim üç beþ dua ile kýldýrýrdým namazý; amin deyip çýkardým cami kapýsýndan!.hem de en önde!.arkamdan gelirdi cemaat!..zaten kaç kiþiydi ki!.caminin dört köþesinde, dört kiþi; bir de ben!. ben, yani imam olduðum zaman ben!..günün, toplam iki saatinde kýldýrýrdým namazý üç beþ kiþiye, kývýrý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
161 
 Giyotin Ýstiyoruz, Giyotin Ýstiyoruz!  (Var Samsa)

Eski bir hikayedir, duymuþsunuzdur belki: Tanrý yeryüzüne toplam bir avuç akýl fýrlatmýþ, yeryüzündeki insan sayýsý arttýkça, fert baþýna düþen akýl katlanarak azalmýþ. Sembolik bir hikaye elbette.
162 
 Kýzlarýn Cep Telefonlarýný Toplatalým  (Cafer ÞAHÝN)

Gençlerimiz özellikle de genç kýzlarýmýz tamamen suni ve sanal bir alemin girdabýndalar.Durumlarý gerçekten vahim ve S.O.S alarmý veriyor!
163 
 Üzülüyorum Gerçekten Bu Tiplere  (Ahmet Zeytinci)

Sosyal Medya da zaman zaman görüyorum dinimiz Ýslam ile Kur'an ile dalga geçmeye çalýþanlarý ve üzülüyorum gerçekten, bu aklý kýt insanda demeyeyim de, yaratýklara... Kur'an yakmaya kalkýyorlar, birbirlerine fýrlatýyorlar Kur'anýmýzý... Ýllaki azaplarý da çok çetin olacaktýr tövbe etmedikleri takdirde...
164 
 Kaynana Gelin Kavgalarý  (Ayhan Sarýkaya)

Günümüzde toplumsal yara olarak gördüðüm ve sezinlediðim eþlerin geçinemeyip yapmýþ olduklarý ayrýlýklarda ; kaynana gelin kavgalarýnýn baþ aktör olduðuna inandýðým için bu yazýyý yazma gereðini duydum...
165 
 Muhteþem 8 Yýl  (Müþerref ÖZDAÞ)

Ýktidar kayýðýnda iken saltanat kayýðýnýn hayalleri kurulur belki ama en son binilecek kayýk ‘’ Ýmam’ýn Kayýðý’’ dýr.
166 
 Þah ve Mat  (Veysel Baþer)

Bu yazýnýn büyük bir bölümü, darbe giriþimin ertesindeki Pazar günü yazýldý. Öyküye dayalý yazýlarýmý bir hafta kadar bekletir, olgunlaþtýktan sonra sitelere asardým. Bu yazýmý da, “Yanýlgýya düþebilirim,” olasýlýðýný da göz önünde tutarak bir hafta sonraya erteledim.
167 
 Sigara Ýçen Öldü De... 2  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Köylü çocuklarý sigara bulamadýklarý için aðaç yosunu, mýsýr püskülü ve kuru yapraklarý gazete kaðýdýna sarýp sigara gibi içtiklerini anlatýrlar. Büyüdüðüm kasabanýn yarýsýndan fazlasý tütüncülükle geçindiði için bizler tütün sýkýntýsý çekmezdik. Sigara kâðýdý bulmak zordu. Paketle satýlan sigaralar bulamadýðýmýz zaman gazete kâðýdýna sarýlmýþ tütün içerdik. Tütün sarmak için gazete kâðýdý kullanmýþsanýz bilirsiniz. Tütün sarmak için hiç uygun deðildir. Ýðrençtir ve tütün deðil kâðýdýn kendisi genzinizi yakar. Gözlerinizden sicim gibi yaþ getirir.
168 
 Bendeyiþler - 6  (Nilüfer Aydur)

Sezgi, hayat boyu helezonlar çizerek yürüdüðümüz yola býraktýðýmýz iþaretlerin, gerek gördüðümüzde bulunduðumuz yerden bakarak okunmasýdýr. Genellikle iþaret olarak ekmek kýrýntýlarý kullandýðýmýzdan okuma güçlüðü yaþarýz. Çünkü içimizdeki kuþlar, býraktýðýmýz bu kýrýntýlar sayesinde yaþar. Bazýlarýmýz en baþýndan itibaren iþaret olarak çakýl taþlarý kullanmýþtýr. Onlar sezgileri güçlü ve fakat yalnýzdýrlar.
169 
 Tüm Dünya Çocuklarý Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Teþekkür Etmelidir  (Ahmet Zeytinci)

Ne güzel þarkýydý o öyle, çocukluk zamanlarýmýzda ''Sevinin küçükler övünün büyükler 23 Nisan kutlu olsun.'' Çocuklar, umut dolu yarýnlarýmýz, istikbalimiz bizim. Çocuklar belki yirmi yirmi beþ sene sonrasýnýn önemli mevkilerde ki kadýn ve erkek þahsiyetleri... Kiþilikleri ne kadar saðlam olursa ülkelerinin geleceði de o derece saðlam olacaktýr...
170 
 Fatma Nine'nin Günlüðü - 3  (Kâmuran Esen)

Mudurnu þivesiyle yazýlmýþtýr.
171 
 Nerden Gitsin Bu Adam?  (Sinem Baðcivan)

-Doðruyu söyleyin doktor bey, durumu nasýl? -Üzgünüz benliðiniz çok derinlerde kalmýþ ,kurtarmak çok zor.Ama biraz daha baþkalarý yerine kendinizi dinlerseniz belki kurtarabiliriz.
172 
 Ýnsana Ýnsan Olduðu Ýçin Deðer Vermek...  (Mesut )

Sevmek ve deðer vermek. Yalnýzca iyi olduðu için, sevgiyi iyiliði barýndýrdýðý için, çýkarsýz, beklentisiz, yürekten ve samimice. Sevmek, Ýnsaný sevmek. Tüm güzelliklerin insaný sevmekle baþlayacaðýný bilmek. Ýnsaný, gerçek insaný sevmek.
173 
 Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize  (ismail sarýgene)

Yaðmuru Cennet, baharý rahmet kokan vatanýma Siirt daðlarýnda yedi Mehmetciðimiz gözünü kýrpmadan canýný vermiþtir. O gece yaðmur yaðmamýþtý semadan. Yedi Mehmetciðim yýldýzlarý giyinip vatan için siper oldular kör kurþunlara..O gece, üzerlerine yaðmurlarý giyinip yýldýzlarý ördüler al bayraðýmýza. Zifiri karanlýðý gözlerindeki vatan aþkýyla aydýnlatýp al kanlarýyla nice cicekler ektiler kurak topraðýmýza. Dudaklarýna bir yudum vuslat þerbetini deðdirip adlarýný Þehitlik mertebesine yazdýrdýlar. O gece, yaðmur deðil; yýldýzlar yaðmýþtý topraða.
174 
 Kutsala Ýliþkin  (Nilüfer Aydur)

Bugün yaþamakta olduklarýmýz ve yakýn bir dönemde yaþayacak olduðumuzdan þüphe duymadýðýmýz; insanýn yýkýmýna, kýyýmýna yönelmiþ genel gidiþatýmýz bizi acil olarak bir zeminde buluþmaya zorunlu kýlýyor. Özellikle yaþadýðýmýz kültürel coðrafyanýn görmezden gelinmesi imkânsýz iradi teslimiyetçiliði; hýzlý devrimlerin, aþaðýlamalarýn, yok farz etmelerin üstesinden gelemeyeceði ve bu sebeple her þeyden önce anlaþýlmaya ve kabullenilmese bile, insanlýk adýna geleceðe yönelik daha iyiyi hedefleyenler için, en azýndan kendisini tanýmaya mecbur býrakýyor bizi.
175 
 Cüz'i ve Kapsamlý Laiklik  (Yûþa Irmak)

"Laiklik" kelimesi, Ýngilizce "secularism" kelimesinin tercümesidir. Kelime aslen alem ya da dünya anlamýna gelen ve kilesinin karþýlýðý olarak kullanýlan Latince "saeculum" kelimesinden türemiþtir. "secular" kavramýnýn kullanýmý, ilkin 1648'de imzalanan Vestfalya anlaþmasý -Avrupa'da ki en uzun din savaþýný bitiren anlaþma- ve çaðdaþ laik devlet ortaya ilk çýkýþýyla birlikte gündeme gelmiþtir. Kilise mallarýnýn, dini olmayan yöneticilere yani sivil medeni devletin yöneticilerine devri anlamýnda "laikleþtirilmesi"ne iþaret etmek üzere kullanýlmýþtýr. Kelimenin anlamýný, laikliði "insanýn durumunun düzeltilmesinin, ret ya da kabul anlamýnda inanç meselesine dokunulmaksýzýn maddi yollarla çözülebileceðinin mümkün olduðuna inanmak" olarak tanýmlayan Jhon Holioc'un (1817-1906) elinde geniþlemiþtir.
176 
 Unutmadýmaklýmda!..  (HAMZA EKÝZ)

SÝVAS YANIYOR.....
177 
 Eleþtiri  (Atakan Korkmaz Þiirleri & Sözleri)

Ýnsanlýk ölmüþ , ama insanlar farkýnda bile deðil bir ölünün içinde yaþadýklarýnýn ... Atakan Korkmaz
178 
 Peyami'ye Mektuplar - 1  (Abdurrahman Boyacý)

Yalnýzlýk üzerine bir kaç kelam vesselam
179 
 Bayramda Anýtkabir Ziyareti Þart Mýdýr?  (Kâmuran Esen)

Siz siz olun; gitmek istemediðiniz hiçbir yere ille de gitmek için kendinizi zorlamayýn. Zorla giderseniz, gittiðiniz yere zaten yakýþmazsýnýz. Pembe üstüne kýrmýzý giymiþ gibi, sýrýtýrsýnýz.
180 
 Zor Olan da Budur  (Kerim Baydak)

Senin beni görmezden gelmen, benim yok olduðum anlamýna gelmez. Benim seni aramam, senin vazgeçilmez olduðun anlamýna hiç gelmez. *** Sana bakýþým, ona benzediðin içindir. Köþe-bucak kaçýyorsun ya, neden, niçindir?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.