..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
141 
 Zumlamak  (Tayyibe Atay)

Gül bahçelerinde gül koklamak en çok onlarýn hakkýydý; dikenleri tenlerine battý! .. Aðladýlar ve kanadýlar durmadan!
142 
 Topluma Kültür Adýna Bir Þey Veremediðiniz Zaman  (Ahmet Zeytinci)

Televizyon seyretmeyi pek sevmesem de ara ara bakýyor insan, gözünü alamýyor yine de. Bir iki kanalýn bazý programlarý hariç diþe dokunur, kayda deðer bir program yok. Laf olsun torba dolsun, diye, insanlara hoþça vakit geçirtmek için, özünde ise hiç bir þey vermeyen realite þovlar, insan metabolizmasýný zorlayan programlar.
143 
 Dünya Dönüyorsa Ben Niye Duruyorum  (Ahmet Zeytinci)

Sarhoþ mu acaba bu dünya? Öyle ya sarhoþ olmasa niye dönsün ki? Sarhoþ olmaya sarhoþ da, acaba içmekten mi sarhoþ, aþktan mý, yoksa daha da baþka bir þeyden mi sarhoþ? Acayip bu dünya, hem kendiyle hem de bizle kafa buluyor. Biz de tutmuþ ''Dünya dünya zalým dünya.'' deyip duruyoruz, kendi zalimliðimizi de unutarak.
144 
 Cemre'den  (reyhan sur)

Bekir Yýldýz, 8 Aðustos 1998' de aramýzdan ayrýldý. Bir Yýldýz daha kaydý.. Ruhu þad olsun...
145 
 Þiddet Kadýnlarýmýzýn Kaderi Olmasýn  (Hüseyin Ýbiþ)

kadýnlarýmýzýn deðeri neden bilinmiyor?
146 
 Ananýz Aðladýðý Zaman Kaðýt Mendil Bir Ýþe Yaramaz  (Ahmet Zeytinci)

Kimler aðlatýr analarýmýzý, o mübarek insanlara bu kadar göz yaþý revamý? Ha þunu da unutmayalým tabi ki ''Aðlarsa aman aðlar gerisi yalan aðlar.'' diye de bir özlü sözümüz var. Hiç kimse bizi analarýmýzý kadar dert etmez, yaralarýmýza ilaç olmaya çalýþmaz. O zaman biz de þarkýda ki gibi ''Ýyi gün dostlarým siz hele bir þöyle durun, gerçek dostlar beni yerden yere vurun.'' deriz...
147 
 Yurdumun Bayramý Nevrûz  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Kýþýn kasvet verici günlerini geride býraktýk.Mart ayýyla beraber bahar mevsimi kendini hissettirmeye baþladý.Öncelikle günler uzadý.21 Mart günü,gündüzle gece birbirine eþit oldu.Bundan sonra gündüzler,gecelerden daha uzun olacak.
148 
 Hayvan Olmanýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý  (Müþerref ÖZDAÞ)

Biz hayvanýz, anlarýz. Sevginizi, nefretinizi daha pek çok þeyi. Depremleri önceden sezeriz ama nedensiz ve zevk alýrcasýna atýlan bir tekmenin nereden ne zaman geleceðini sezemeyiz. Lütfen bizi koruyun, incitmeyin, bize zarar gelmesine engel olun. Hepinizi çok seviyoruz biz
149 
 Her Ne Kadar Misafir Misafiri Sevmese de  (Ahmet Zeytinci)

Yedirip içirmek, iyi aðýrlamak lazým misafiri ki bir de biz de Tanrý Misafiri denen bir kavram vardýr. Yoldan geçen hiç tanýmadýðýmýz insaný kapýmýzý çaldýðý zaman Tanrý Misafiri kabul eder, yedirir, içirir, hizmet ederiz o insan... Hele de köylerde yatacak yer bile verirler zaman zaman, bu Anadolu insanýnýn kadirþinaslýðýna güzel bir örnektir...
150 
 Bazen Müthiþ Acý Verir Ýnsan Okumak ve Yazmak  (Ahmet Zeytinci)

''Tarih milletlerin tarlasýdýr. Her toplum geçmiþte ne ekmiþse, gelecekte onu biçer.'' der ünlü Fransýz düþünür Voltaire... Tabi ki tarihe her millet önce kendi bakýþ açýsýndan göz gezdirecek, kazandýðý baþarýlarý ile gurur duyacak, baþarýsýzlýklarýný da mümkün mertebe hatýrlamamak ve ders çýkarmak niyeti ile aklýnýn, toplumsal hafýzasýnýn bir yerlerinde saklý tutacaktýr. Bazen acý verecektir ülkelerin tarihi insanlara, dünyanýn çeþitli yerlerinde yaþanan benzer olaylar ile birlikte...
151 
 Zenginler Klübünden Bir Þerefsizin Böbürlenmeleri  (Levent Ölçer)

Bu aralar hedefimde çok yaðlý bir ördek var. Senelerdir tam kývamýna gelsin doðru zamaný yakalayayým diye sabrediyorum. Sonunda kývama geldi. Ülkenin birinin zenginliklerine göz koyduk biz arkadaþlarla... Bir politikacý satýn alýp onu büyüttük, þimdi nasipse onunla ülkeyip kesip paylaþýp yiyecez.
152 
 Çabalayan Adam Niyazi Çapa  (Yunus Emre Coþan)

DaðSes Gazetesi Yazýlarý
153 
 Gelincik Çiçeklerini Gözyaþýyla Sulamak...  (gürsel çolakoðlu)

Þehitlerimizin ruhlarýna saygýsýzlýk olur diye normal ses tonumuzdan daha düþük bir ses tonuyla konuþmaya çalýþýrken, bir dondurmacýnýn sesiyle irkildim. Sonra kalabalýðý gören diðer satýcýlar; kartpostal, hediyelik eþya ve su satýcýlarý bir taraftan, yiyecek satanlar diðer taraftan baðýrýp duruyorlardý. Sanki bir mahalle pazarýnýn esnafý gibiydiler.
154 
 Guvende Degiliz  (Alp Þahin)

Yolda yuruyorsun, bir patlama sesi ve ne oldugunu anlamadan yerde buluyorsun kendini. Burnun kaniyor, dudaklarina kan geliyor, ne oldugunu anlamaya calisiyorsun...
155 
 Verin Deðerlerimi!..  (lütfi akarçay)

Biz "idealler" ile büyüdük,büyütüldük.. "Dava" dediðimiz manevi emziklerimiz vardý.. Kimi zaman "Yeniden Büyük Türkiye" , Kimi zaman "Milliyetçi Türkiye" , Kimi zamanlar da "Baðýmsýz Türkiye" diye attýðýmýz sloganlar..
156 
 Selamün Aleykürt  (Cafer ÞAHÝN)

SELAMÜN ALEY 'KÜRT' Bu ilginç baþlýða bakýp da týpký Ezan-ý Muhammedi gibi evrensel bir parola olan muazzez ve mükerrem selamýmýzý saða sola çekip kývýrdýðýmý ve ona göre yeni bir uyarlama çabasý içinde bulunduðumu sanmayýn lütfen... Sümme Haþa ne haddime... Bu baþlýðý kullanmaktaki amacým, enaz bin yýldýr kadim kardeþ olarak beraber yaþadýðýmýz, sevinçlerimizi, tasalarýmýzý, mukaddes deðerlerimizi ve törelerimizi paylaþtýðýmýz, künyelerimizi oluþturan harflerin bile ufak bir yer deðiþik liðiyle ayný olduðu yani kýsacasý bir elmanýn iki yarýsý olduðumuz KÜRT KARDEÞLERÝMÝZE BÝR DEFAYA AMA PÝR DEFAYA MAHSUS ÖZEL BÝR SELAMLA SELAMLAMAK.
157 
 Tek Derdimiz Aldatýlmak mý?  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Bir 15 yýl daha bu deðiþen kadýn profilinin ekmeðini yiyecekleri ortadadýr ama sonrasý Amerika’nýn yeniden bekarete önem verip, çekirdek aileye dönmesi gibi olacaktýr, biz de “Ah nerede hata yaptýk!?” diye dövüneceðiz.
158 
 "Ganimet"i Görünce Uzlaþýdan Vazgeçmek...  (lütfi akarçay)

Dün “ulus(o)alcý Kemalist”, Milliyetçi muhafazakar, Sað liberal, Dindar muhafazakar, Kürt milliyetçi.. Ama “iktidar koltuðu”na oturup ganimeti karþýsýna alýnca.. Hepimiz “Tek Renk” oluyoruz.. Ýþte o “renk”te uzlaþýyoruz sadece.. Uzlaþý kültürümüz denizi,pardon,ganimeti görünceye kadar..
159 
 Ýslam Coðrafyasýnda Kadýn Olmak  (Hulki Can Duru)

Bu ülkede ve Ýslam coðrafyasýnda kadýn olmak çok zordur. Maganda-arabesk-dinci (MAD) kültür kadýný alýnýp satýlan bir mal, bir “tarla” olarak görüyor ve ona yaþam hakký tanýmýyor. Onu kara çarþaflara, haþemalara, türbanlara, gurkalara, evlere kapatmaya, üç çocuk doðurma sendromuna indirgemeye çalýþýyor.
160 
 Giyotin Ýstiyoruz, Giyotin Ýstiyoruz!  (Var Samsa)

Eski bir hikayedir, duymuþsunuzdur belki: Tanrý yeryüzüne toplam bir avuç akýl fýrlatmýþ, yeryüzündeki insan sayýsý arttýkça, fert baþýna düþen akýl katlanarak azalmýþ. Sembolik bir hikaye elbette.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.