..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
501 
 Korku ve Kaygý Arasýndaki Ayrým  (osman tatlý)

Korku ve kaygý günlük hayatta sürekli birbirine karýþtýrýlmaktadýr. Her ne kadar günlük hayatta eþ anlamlý olarak kullanýlsa da eþ anlamlý deðildirler. Bunun nedeni iki kavram arasýndaki farkýn bilinmemesi ve benzer fiziksel göstergelerin olmasýdýr. Heyecan, kalp atýþlarý, terleme, mide kasýlmasý, titreme, kas gerginliði gibi tepkiler fiziksel göstergeler arasýndadý
502 
 Rýþvan; Türkiye"nin Kendisidir…  (Þevket Baþýbüyük)

Malatya Rýþvanlýlarý Derneði'nin açýlýþý resmen gerçekleþtirildi… 5 Mart 2011 tarihinde Malatya’daki dernek binasý önünde Türk bayraðý altýnda Kürtçe þarký ve þiirlerle açýlýþý gerçekleþtirilen Malatya Rýþvanlýlarý Derneði’nin açýlýþý adeta Malatya Rýþvanlýlarýn yeniden kaynaþma gösterisine dönüþtü. Rýþvanlýlar; Türk bayraðý altýnda Kürtçe þarký ve þiirlerle açýlýþ yaptý… Aslýnda Rýþvanlýlarýn ne yapmak istediði, amaçlarýnýn ne olduðu yukarýda verdiðim cümleden özetlenmiþtir… Zira Rýþvan; Aile farký gözetmeyen, din, mezhep ve ýrk farký gözetmeyen bir aile… Yani “Rýþvan aþireti federal bir yapýdýr" Yani Rýþvan aþireti bir Türkiye mozaiðidir… Rýþvan; Türkiye’nin kendisidir…
503 
 Mudurnu"lu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ýyi ki Sen Varsýn  (Kâmuran Esen)

Ben seni gönüldaþým belledim. Derdimi bilir, söylediðimi iþitir belledim.Ýyi ki sen varsýn… Ýçimi dökmeye nerden baþlayým, hangi bi derdimi yazayým, bilmiyom. Ihhhh! Neyse ! Yazmaya baþlayým da, arkasý çorap söküðü gibi gelir nasýl olsa. Memur zammý gibi gýdým gýdým deðil.
504 
 En Kýsadan Hisse (2)  (erdal divriklioðlu)

Ýki ses iki benzerlik.
505 
 Yeter!..  (HAMZA EKÝZ)

YA SÝZCE YETMEZ MÝ DERSÝNÝZ?
506 
 Cevabýný Bildiðimiz Sorular  (Hilâl Erboyacý)

Ýnsan yanlýþ olduðuna inandýðý þeyi yapar mý?
507 
 Göbekler Açýk Akýllar Kaçýk  (Ayten Suvak)

Görüntü ve gerçek birbirini tutmayabilir...
508 
 Ötekileþtirmek ve Hayvanlaþtýrmak  (serdar özdemir)

Ýnsanlar yeni gün doðumunda sevinirmi,heyecanlanýrmý yoksa yaþýndan bir gün geçti diye üzülürmü onu bilmem.Ama ben her yeni doðan güne çok önem veririm.Benim için her yeni doðan gün yaþama gözlerini açmýþ taptaze,günahsýz bir bebek gibidir.
509 
 Tarih Bize Ne Anlatýyor 9  (Öner KARADAÐ)

körfez gazetesinde çýkan köþe yazýlarýndan
510 
 Merak  (Oyhan Hasan BILDIRKÝ)

Merak, zor bir konu. Nereden bulaþtýðýmý ben de merak ediyorum. Merak, bir bakýma insanýn hem kendisiyle, hem de çevresiyle hesaplaþmasýdýr. O, ulaþtýðý sýnýrlarýn içine neleri almýyor ki? Bence merak, biraz da kýskançlýk demektir. Ýlk merakýnýzý hatýrlayýnýz: Size yeni alýnan bir ayakkabýnýn benzeri, kardeþinize de, siz herhangi bir yerde iken alýndýysa, eve dönmek için saatin geçmek bilmeyen dakikalarýna isyan etmiþsinizdir.
511 
 Korku ve Nefret  (mustafa dönmez)

Korkuyorum anne beni yine küçültsene
512 
 Benim Kahramanlarým Nerede?  (Mehmet SALÝH)

Bunlarýn yanýnda ben en çok Türk çizgi romanlarý okur ve onlarý okuduðum yerde Türklüðümle onur duyardým. En sevdiklerim Tarkan, Karaoðlan, Kara Murat, Tolga, Yüzbaþý Volkan. Genelde tamamýna yakýný tarihi kahramanlarken sadece Yüzbaþý Volkan günümüzde yaþayan bir kahramandý.
513 
 Bir Serginin Ardýndaki Duygu Seli  (BELGÝN ERYAVUZ)

Tümünü ayakta alkýþlýyorum; bu iþe gönül koyanlarla beraber hepsine yüreðimden kocaman bir teþekkür buketi gönderiyorum.
514 
 Sen Mutluluðun Resmini Yapabilir misin Abidin?  (eyyüp yýldýrmýþ)

sen mutluluðun resmini yapabilir misin Abidin” Yukarýdaki dizelerle baþlayýp biten þiiri hepimiz biliriz. Abidin’ e bu soruyu soran Türk þiir ustasý Nazým Hikmetten baþkasý deðildir...
515 
 Dershanelere Dikkat  (osman tatlý)

Bu yazýnýn amacý sadece dershaneye kayýt öncesi, dershaneye kayýt olmadan önce dikkat etmeniz gereken yönler hakkýnda bilgi vermektir. Dershanelerin içinde olan bitene deðinmek deðildir. Bu daha farklý ve derin bir konudur. Ayrýca karýþýktýr. Ve hoþ olmayan þeylerle doludur.
516 
 Türkiye ve Suriye  (osman tatlý)

Erdoðan, itidalli yaklaþýmý doðru olsa da, yarýnlara yönelik savurduðu tehdit karþý taraftan saðduyu ile karþýlanmasa ve Türkiye tekrar sýnanmak istenirse ne olacaktýr. Bence tartýþmaya açýlmasý gereken konu budur. Medyanýn Erdoðan’ýn konuþmasýný analiz edip, Erdoðan ne demek istedi tartýþmalarýný bir kenara býrakýp, ya Suriye baþka bir askeri eylemde bulunursa ne olur, ne gibi sonuçlar doðar, savaþ olursa bizi neler bekliyor diye düþünmek ve hesaplar yapmak gerekir. En kötüyü düþünerek, hareket etmek gerekliliðini herkesin bilmesi gerekir. Yoksa bir konuþmada ne denmek istendi diye, analiz yapmanýn çokta anlamý yok.
517 
 Telefon Konuþmalarý Hakkýnda  (Erol Güngör)

Aþaðýdaki yazým, telefon konuþma âdabý konusunda bir düþünce yazýsýdýr.
518 
 Kadýnlarý Kategorize Ettim  (Merve Yýldýrým)

Bence evli kadýnlarý eþlerini nasýl gördükleri bakýmýndan üç kategoriye ayýrabiliriz.
519 
 Avrupa'nýn Navileri ve Avatarlarý  (Oðuz Düzgün)

Çokça gündemde olan AVATAR filmini duymuþ ya da seyretmiþsinizdir. Hakkýnda pek çok spekülasyon yapýlan film, gerçekte hangi mesajý vermek isterse istesin, hepimizin alacaðý ibretlik dersleri de içinde barýndýrýyor.
520 
 Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Çok Güzel Bir Ürya Gördüm  (Kâmuran Esen)

Dün akþam bi ürya gördüm ki sevgili günlüðüm, bu seferki evlere þenlik. Her zamanki gibi korkunç deðildi. Pek eðlenceliydi. Ýlk defa þöyle doðru düzgün bi ürya gördüm. Uyanýnca da, keþke bu ürya gerçek olsa dedim, Emel Sayýn gibi.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.