..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
161 
 Çapulcu Manyak - 26  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Günahtan kaçýyorsunuz, günahtan korkuyorsunuz ama günah iþlemekten de kendinizi alýkoyamýyorsunuz. Günahlarý attýnýz ve kaçtýnýz; kurtuldunuz mu? Bence kaçmayý býrakýn, alýn karþýnýza günahlarýnýzý ve konuþun; mutlaka bir uzlaþý yolu bulacaksýnýz.
162 
 Köpeðin Adý Badi - 45  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu adamýn duygusallýðý, sevgisi, insanlýðý karþýsýnda çok utandým. Hani derler ya bazý insanlar “keþke yer yarýlsa da içine girseydim”, aynen öyle...
163 
 Ahýska'nýn Hasret Gülleri - 2  (Ahmet Ünal ÇAM)

-Ýsmi neydi? Nilüfer þaþýrdý; “-Kimin?” -Teyzenin oðlunun. -Güldürme beni, ismini bile bilmiyor musun?
164 
 Köpeðin Adý Badi - 49  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Küçük kýz Cahide üzerinde geceliði, yalýnayak yavaþ adýmlarla ana caddeye doðru ilerliyordu. Cahide on yaþýný bitireli bir ay olmuþtu. Bu küçük kýz uyurgezerdi. Çok sýk olmasa da uyurken bazen yataðýndan kalkar odasýnýn içinde dolaþýr, sonra yatardý.
165 
 Günlük - 10  (Arzu Menteþeoðlu)

Yaþamýn sanat haline getirilmesi. Kendimi bir enstrüman olarak deðerlendirirsem, istediðim; onunla yapabileceðim herþeyi son noktasýna kadar yapabilmek.
166 
 Sevginin Gücü - 2. Bölüm  (selçuk erkol)

Gökyüzünün uçsuz bucaksýz maviliðinde cývýl cývýl uçuþan kuþlarýn özgürlüðünü düþündü bir an. Sonra içi, hiç ulaþamayacaðý bu duygunun özlemiyle ve acý veren bir kýskançlýkla doldu.
167 
 Demokratik Deliler Devleti - 22  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Birkaç dakika sonra silah sesleri kesildi. Çünkü ayakta kalan tek bir yurttaþ bile yoktu, kaçamayanlarýn hepsi yerdeydi ve ölmeyenler acý içinde kývranýyordu.
168 
 Çapulcu Manyak - 21  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu üç gençten Bekir uyuþturucu müptelasý, Haydar tinerci ve Sami de þarapçýymýþ. Gençler birbiriyle konuþmaz, hatta birbirlerini tanýmazlarmýþ. Hava kararýnca herkes odaya gelir, bir köþedeki yataðýnýn içine girer uyur, sabahleyin de kalkar gidermiþ.
169 
 Köpeðin Adý Badi - 62  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Cesedin baþýnda durup ne yapacaðýma karar vermeliydim. Tabii cesedi yemek düþüncesi hiç aklýmdan geçmedi, ama bu baþka köpeklerin de aklýndan geçmeyecek demek deðildi. Onun için orada bekleyip cesedin yenmesini engellemem gerekiyordu.
170 
 Kavuniçi Kiraz  (hayriye kafalý)

Trajediler ýrsidir bazen.Biz ne kadar normal insanlar gibi yaþamaya çalýþsakta, damarlarýmýzda dolaþan zehir açýða çýkmak için ufak bir delik açmaya çalýþýr yýllarca etimizde. Çoðumuzun kalýn olan derisi damarlar da tutsada bu zehri kimimiz o kadar güçlü olamaz.
171 
 Zara'nýn Dünyasý - 1  (Arzu Menteþeoðlu)

Geçtiðim kapýdan sonra indiðim ormanda rastladýðým o adam, sonra müzik çalan o genç, þehirde konuþtuðum manav...Þimdi de bu... Hepsi bana burada beklendiðimi söylüyorlardý.
172 
 Göçe Göçe - Karýsýný Kaybeden Bir Adamýn Ýsyaný - 27  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Karamsarlýðým had safhada. Beni ilgilendirecek, yeniden hayata baðlayacak bir þey olduðunu sanmýyorum. Ýsteksizim, umursamazým, ruhen halsiz/mecalsizim; hiçliðin sessizliði içinde yalnýz bir hiçim artýk ben...
173 
 Göçe Göçe - Mutsuz Göçmen Çocuklarý - 25  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Çocuklara bakýyorum. Çocuk olur da oynamaz mý, baðýrmaz mý, gülmez mi? Buradaki çocuklar oynamýyor, baðýrmýyor, gülmüyor. Ayaklarý bedenlerini tutmakta zorlanan birer korkuluk gibi hepsi... Bir de derler ki “Çocuk, her yerde her zaman çocuktur.” Bu söz, göçün çocuklarý için geçerli deðil...
174 
 Çapulcu Manyak - 24  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bir gün, gene kýrlarda dolaþýyoruz. Biraz yüksekçe bir yerden ben önde o arkada iniyoruz. Ben düzlüðe çýkýnca arkama dönüp baktým, o daha tümseðin yarýsýndaydý ve adeta çakýlý kalmýþ gibi duruyordu.
175 
 Demokratik Deliler Devleti - 30  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Güneþin rengi sapsarý. Isýtýyor fakat yakmýyor. Göz alabildiðine mavi bir gökyüzü var. Hiç bulut yok. Tertemiz bir gök kubbe altýndayým. Hafif bir rüzgâr aðaçlarýn yapraklarýný hýþýrdatýyor. Onlarý incitmeden esiyor, öyle ki kurumuþ yapraklar bile aðacýn dallarýna tutanabiliyor. Güvendeler, düþme kaygýlarý yok.
176 
 Köpeðin Adý Badi - 65  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bahçe kapýsýnýn çýkardýðý sesi duyunca oraya doðru yöneldim. Bir de ne göreyim; kocaman siyah bir ayý demir kapýyý sallýyor. Daha önce oralarda bir ayýnýn dolaþtýðýný sütçü de temizliðe gelen kadýn da söylemiþlerdi, Kenan Baba da önemsiz bir haber dinliyormuþ gibi hiç bir tepki göstermemiþti.
177 
 Köpeðin Adý Badi - 29  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Etlerin olduðu yere geldiðimizde iki köpeðin de aðýzlarýný þapýrdattýklarýný görünce anladýk ki onlar etleri midelerine indirmiþlerdi bile... Geç kaldýðýmýz için moralimiz bozuldu, canýmýz sýkýldý.
178 
 Sevginin Gücü  (selçuk erkol)

güzel bir kýz ve onun hayata baðladýðý mücadeleci bir gencin, birbirlerine duyduklarý sevginin gücüyle gelen zafer ve zafere sevinemeden kaybolan hayat.
179 
 Köpeðin Adý Badi - 57  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýnsan aklýný her zaman yararlý iþlerde kullanmýyor. Ýþte bunun gibi birçok kötü olayýn gerisinde maalesef insan aklýnýn, zekasýnýn rolü var. Biz asýrlardýr hep insaný öne çýkardýk, insanlýðý ise unuttuk. O yüzden ne acý ki insan ararken, insanlýðý kaybettik.
180 
 Göçe Göçe - Osman Dedem Galiçya'ya Gidiyor - 31  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Oysa oraya öldürmek ya da ölmek için gidilirmiþ. Kimi öldürecektim? Cevap basitmiþ: Düþmaný... Bu düþman nasýl bir þey, neye benziyor ve ben onu neden öldürecektim? Düþman namussuzun, ýrz düþmanýnýn, alçaðýn biriymiþ. Tamam öyleyse; ben o namussuz, ýrz düþmaný ve alçak düþmaný öldüreceðim. Vatan, kahramanlýk, gazilik, þehitlik kavramlarýndan bahsediliyordu savaþla ilgili konular konuþulurken. Ýtiraf etmeliyim ki, bunlarla ilgili anlatýlanlarý da tam olarak anlamýyordum. Bunlar kutsalmýþ, övünç doluymuþ, namusmuþ, herkesin ulaþmak isteyeceði þerefli deðerlermiþ, mertebelermiþ!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.