..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
281 
 Çapulcu Manyak - 11  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ve... Kuþ kayboluyor. Elime bakýyorum, kâðýdý parmaklarýmýn sýmsýký tuttuðunu görüyorum. Bu kuþ gerçek miydi, hayal miydi? Kuþ hayal ise bu kâðýt neyin nesi o zaman? Acayip bir ürperti geldi; bütün vücudum titriyordu.
282 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bozuk. Dönemiyor. Dönemeyen dönme dolabýn en son gideceði yer de hurdacý mezarlýðýdýr
283 
 Köpeðin Adý Badi - 50  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ben bahçede bazen dolaþýyor bazen oturuyor bazen de yatýyordum. Terastan gelen gülüþleri ve konuþmalarý duysam da ne olduðunu tam olarak anlamýyordum. Az sonra terastan çýkan dumaný gördüm, daha sonra da burnuma kýzarmýþ et kokularý geldi.
284 
 Çapulcu Manyak - 10  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu dünyada her þey boþ ve geçici, hatta önemsiz, gereksiz; bunu biliyorum. Bildiðim halde olaylardan neden etkilendiðimi bir türlü anlamýyorum.
285 
 Köpeðin Adý Badi - 63  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Evlerin pencerelerine demir korkuluklar takýldý. Bir de bizim açýmýzdan güzel bir olay yaþandý: Evlere girmek isteyen yabancýlarý engellemek amacýyla kullanýlmak üzere, sokak köpekleri sahiplenildi. Þimdilerde sokakta tek baþýna dolaþan bir köpek bile görmek imkansýz.
286 
 Köpeðin Adý Badi - 26  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Onlarýn da üstlerine sürüyor arabayý; yavru köpek kurtuluyor ama sarý kedi korkunç bir çýðlýk atýyor. Ve param parça... Hiç sevmediðim, ne zaman görsem bana kafa tutan bir kediydi. Buna raðmen keþke ölmeseydi...
287 
 Köpeðin Adý Badi - 30  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ama bu seferki farklý. Köpek deðil, bir insanla beraberken yakaladým. Orta yaþlarda bir adam. Simit satýyor. Ayný sokakta Cafer Aga'nýn evinden çok aþaðýda bahçeli bir evde oturuyor. Dul, çünkü karýsý ölmüþ.
288 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 12  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Mirasçýlarý aralarýnda anlaþamadýklarý için kaderine terk edilmiþ olan bahçe içindeki eski ve birçok yeri yýkýk bir evin içinde, saðlam kalan bir odada üç genç yaþýyormuþ.
289 
 Köpeðin Adý Badi - 18  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bunlarý yapanlarýn hepsi insan; o nedenle insanlarýn hepsinin kötü olduðunu söylersem haksýzlýk yapmýþ olurum. Mesela Cafer Aga'ya ben nasýl kötüdür derim. Bana arada sýrada baðýrsa da kötü deðildir. Bana hiç vurmadý.
290 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yüzlerce çeþit çiçeðin oluþturduðu bir tablo. Yeþil, sarý, mor, kýrmýzý, kahverengi... kýsacasý her renkten çiçek. Renkler birbirine karýþmýþ, öylesine ilginç bir renk cümbüþü oluþmuþ ki...
291 
 Köpeðin Adý Badi - 16  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

“Gökyüzünde geceleri Kangalyang Uydusunun yalnýz kaldýðýný gören Yapýcý, bir avuç ateþ daha almýþ. Bu seferkini gökyüzüne çok hýzlý savurmuþ. Ateþ gitmiþ, gitmiþ, gitmiþ... Ve bir yerde durmuþ. Sonra da ne olmuþ biliyor musunuz? Patlamýþ, etrafa ateþ parçalarý saçýlmýþ. Ýþte bunlar da yýldýzlarmýþ.
292 
 Çikolata - 12  (Ezgi Yavuz)

'que vas-tu rester jusqu'à?
293 
 Köpeðin Adý Badi - 37  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Her tarafým kar içindeydi, birkaç defa silkelenip kardan kurtulmaya çalýþtýysam da az sonra üzerim gene karla doluyordu. Rüzgar ve kar hýz kesmiyordu, göz gözü görmüyordu
294 
 Göçe Göçe - 9  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Silah sesleri kesildikten sonra korucular, olay mahalline gidip bilgi edinmeye çalýþtýlar. Ruslar katliam ve soygunlarýný yapýp oradan ayrýlmýþlar. Çok sayýda ölü ve yaralý varmýþ. O konvoydakilerin arabalarý devrilmiþ, eþyalarý talan edilmiþ, hatta hayvanlarý öldürülmüþ.
295 
 Köpeðin Adý Badi - 35  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýkisi birden, içimizde en fazla kilolu olan, sabahleyin bana korkunç bakýþlar gönderen sokak köpeðine saldýrdýlar. Onu yere yýkýp hemen boðazýný sýktýlar, ölünce de parçalayýp yemeye baþladýlar. Aðýzlarý, burunlarý kýpkýrmýzýydý.
296 
 Köpeðin Adý Badi - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Týkýrtýlar duydum, gözlerimi araladým. Üç serçe su kabýnýn üzerine konmuþ; hem ürkek ürkek saða sola ve arkalarýna bakýyorlar hem de su kabýna kafalarýný daldýrýp su içiyorlar.
297 
 Köpeðin Adý Badi - 10  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Poþetin içinden ekmek, bira, þarap ve biraz da tavuk göðsü çýktý. Ýçerdeki tezgahýn üzerine bunlarýn hepsini koydu. Ocaðý yaktý, tavanýn içine azýcýk yað döküp kýzdýrdý. Tavuk etini bu kýzgýn yaðlý tavada kýzarttý, ocaðý söndürdü.
298 
 Köpeðin Adý Badi - 46  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Polisin yanýndaki komþularýndan bazýlarý gördükleri karþýsýnda yüzlerini kapattýlar, bazýlarý da çýðlýk attýlar: Süheyla haným yataðýnda yatýyordu, üstü ve yataktaki örtü ile yorgan kan içindeydi; yüzü sarý beyaz karýþýmý bir renkteydi, gözleri kapalýydý.
299 
 Çapulcu Manyak - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Aðaç dallarý yere doðru eðildi, bakalým bu kadar kar yükünü çekebilecekler mi? Kýrýlmasýnlar? Yok caným, ta o kadar fazla deðildir üzerlerine konan kar.
300 
 Göçe Göçe - Bulaþýcý Bir Hastalýk Hýzla Yayýlýyor - 19  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Savaþanlar hep yoksullar nedense! Yoksullar birbirleriyle kendi istekleri ile savaþmazlar, zenginler tarafýndan savaþtýrýlýrlar.Savaþ çýðýrtkanlarýnýn kârý, savaþta hayatýný kaybeden insan sayýsý ile doðru orantýlýdýr.Savaþan taraflarýn savaþ sonunda kazanacaklarý hiçbir þey yoktur; savaþýn bütün ganimeti savaþtýrana gider.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.