..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
221 
 Demokratik Deliler Devleti (3d) +18) - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Merak ettim. Yoksa saçma sapan þeylere mi gülüyorlardý? Evet, öyleymiþ. Çünkü biri “Köfte!” diye baðýrýnca hep birlikte basýyorlardý kahkahayý. Diðeri “Tren kaçtý!” deyince yine kahkaha… Çok yaklaþmýþ olmalýyým ki orta boylu, kumral saçlý olanýn dikkatini çektim.
222 
 Köpeðin Adý Badi - 28  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

O gece geç yattý. Tabii sabahleyin de geç kalktý. Ýþe giderken öðlen çoktan geçmiþti. Sadece o gün deðil ondan sonraki günlerde de, iþini kaybettiðinde sabahleyin erkenden camii avlusunda soluðu alan Cafer Aga öðlen olmadan iþe gitmedi.
223 
 Çapulcu Manyak - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Duruyorum. Önümde büyük bir çukur var. Ýçi kesilmiþ koyun, keçi, inek, at, eþek, deve kafasý dolu. Belki baþka hayvan kafalarý da vardýr. Bunlar ilk bakýþta dikkatimi çekenler.
224 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Doðruydu bir zamanlar benim de dilencilik yaptýðým. Fark þurada: Ben para deðil, sevgi dilenmiþtim.
225 
 Hergele Mustafa'nýn Ýlkel Hikayesi  (Cumhur Çýrnaz)

Bir sahil hikayesi...
226 
 Göçe Göçe - Kýzýlpýnar'da Çocuk Oyunlarý - 40  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Durumu anlayan ninem, hemen beni bir kolunun altýna sýkýþtýrýp, ineklerin yanýndaki nispeten temiz bir yere býraktý. Sonra iki metre ileride, kotara adýný verdiði etrafý tahtalarla çevrili eðreti bir yerin kapýsýný açtý. Oradan kara ineðin yavrusu, bir ok gibi fýrladý, benim ayaklarýmýn dibinden hýzla geçip annesinin memelerine sarýldý. Kýtlýktan çýkmýþ gibi, emiyordu memeleri. Ufacýk, çok sevimli bir hayvandý. Temizdi, çünkü annesi o emerken her tarafýný yalýyordu. Ýncecik beyaz-siyah karþýmý tüylerine dokunmak istediysem de kara inekten korktum. Belli mi olur, bana bir boynuz atabilirdi.
227 
 Köpeðin Adý Badi - 64  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ben bunlarý düþünürken o, yerinden kalktý; bana zarar verir korkusuyla duvar kenarýna çekildim. Belki yanýlmýþýmdýr, adam etrafý seyretmek ya da aþaðýya inmek için ayaða kalkmýþtýr. Hayýr yanýlmamýþým. Ýþte üzerime doðru geliyor ve iyice yaklaþýnca da sol ayaðýný kaldýrýýp kafama vuruyor.
228 
 Demokratik Deliler Devleti - 10  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Ülkeleri deliler idare etmeli!-Zaten öyle deðil mi?
229 
 Göçe Göçe - Göçmenler Tifüsten Kýrýlýyor - 24  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Burada her gün yüzlerce insan ölüyor. Bulaþýcý bir hastalýk varmýþ: Tifüs. Bitler vasýtasýyla bulaþýyormuþ; tehlikeli, öldürücü bir hastalýkmýþ. Bizim kafileden de beþ gün içinde bu hastalýktan on üç kiþi öldü. Karýmýn da bu hastalýða yakalanmýþ olmasýndan endiþe ediyorum.
230 
 Göçe Göçe - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Þaman çok da aðýr bir konuþma yaptý. “Türkün topraklarýný terk etme hakký bulunmadýðýný, her ne pahasýna olursa olsun yurdunu savunmasý gerektiðini, ölümden kaçýþ olmadýðýný; o yüzden de bu kutsal topraklarda ölmenýn bir þeref sayýlacaðýný, ölülerimizin bu topraklara sahip çýkacaðýný ve bir gün mutlaka gene Türkün bayraðýnýn bu topraklarda dalganacaðýný, böyle bir kaçýþý Gök'ün yüce ruhu olan Tengri'nin de istemediðini” söyledi.
231 
 Çapulcu Manyak - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Hayata baðlý deðilim, ölümden korkmuyorum; gideceðim yerin buradan daha kötü olmadýðýndan eminim. Cennete cehenneme inanmýyorum, ama gideceðim yerde sonsuz bir sükunete kavuþacaðýmý biliyorum.
232 
 Göçe Göçe - Kýzýlpýnar'da Ýçi Altýn Dolu Sandýk Bulundu - 33  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ninemin evindeki eþyalarýn hepsi bu kadardý. Ev kapýsýnýn ne içinde ne de dýþýnda kilit vardý. Gündüzleri bir yere giderken çoðunlukla kapý açýk kalýrdý. Gece yatarken bazen ninemin kapýnýn arkasýna komislayý dayadýðýný görmüþtüm.
233 
 Demokratik Deliler Devleti - 16  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Mucit, bugüne kadar gözle görülür, elle tutulur bir icatta bulunmamýþ olmasýna raðmen, gelmiþ geçmiþ en büyük icatlarý yaptýðý iddiasýndadýr. Neredeyse tekerleði bile kendisinin bulduðunu sanmaktadýr.
234 
 Köpeðin Adý Badi - 40  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Çukur bitti. Ve kendimi okyanusun derin sularýnda buldum. Dev gibi dalgalar beni oradan oraya savurdu. Bir geminin bana doðru yaklaþtýðýný görünce kurtulacaðým umuduyla sevindiysem de gemi durup beni almadý. Görmemiþ de olabilirler. K
235 
 Kim Ýçin Yaþýyorum  (Çaðlar Sertakar)

Ýlk hikaye denemem eleþitrilerinize gerçekten ihtiyacým var
236 
 Demokratik Deliler Devleti - 15  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Münakaþa eden iki kiþinin baðýrýþlarýný duyunca ayaða kalktým. Az ötemdeydiler. Birbirlerini iteleyip çekiþtirmeye baþladýlar. Aralarýna girip kavgaya engel olmak istedim. Ýçlerinden biri bu hareketime kýzmýþtý, karnýma inen yumruðu bunun kanýtýydý. Acýdan iki büklüm oldum. Sonra doðruldum, bütün gücümü sað yumruðumda toplayýp gözüne bir tane çaktým.
237 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 9  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Izgara et kokusu geliyor burnuma. Az ileride salaþ bir kebapçý gördüm. Küçük bir baraka, iki masasý var dýþarýda. Birinde iki kiþi karnýný doyuruyor,
238 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Birkaç yüz metrelik yeri düþe kalka bir saatte katettiler. Baban birkaç kere de ebeyi sýrtýna almak zorunda kaldý.
239 
 Köpeðin Adý Badi - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Serpil ile olan evliliði Cafer Aga'nýn dört yýl sürmüþ. Bir gün Menekþe bacý kýzýný getirdiði gibi çekip almýþ Cafer Aga'nýn elinden ve götürmüþ. Tekrar satmýþ baþkasýna. Kime mi? Serpil'in eski kocasýna.
240 
 Köpeðin Adý Badi - 34  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Birkaç tavþan yakalamamýzýn dýþýnda sözü edilebilecek bir avýmýz olmadý. Sayýmýz beþe indi, çünkü bir arkadaþýmýz açlýða ve soðuða dayanamayýp öldü. Bazýlarýna garip ya da iðrenç gelebilir ama biz o ölen arkadaþýmýzý yedik. Sonra da, sýrada kim var, diye birbirimizin gözünün içine bakar olduk.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.