..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - 1. Bölüm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm
181 
 Köpeðin Adý Badi - 58  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ormandan çýkýp sahile doðru yürüdüm. Az ilerimde iki köpek vardý: biri erkek biri diþi. Diþi olaný tanýdým, beni köpek dövüþçülerine satan namert, soysuz, rezil kancýk! Ýntikamýmý alacaktým, aniden ataða geçtim, hata ettim; çünkü hemen fark etti.
182 
 Köpeðin Adý Badi - 69  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kenan Baba'nýn hastaneye yatýþýnýn on ikinci günü. Yaðmur atýþtýrýyor, ýslanmamak için merdiven altýna girdim. Bir-iki metre ötemden küçücük bir derecik akýyor, yaðmur þiddetini artýrýnca derecik geniþliyor. Benim olduðum yere kadar su çýkar mý diye endiþeleniyorum.
183 
 Köpeðin Adý Badi - 56  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Köyün neredeyse tamamý cesedin bulunduðu yere gitmiþ, ama güvenlik güçleri cesedin olduðu yerin etrafýný “olay yeri inceleme bandý” ile çevirerek kimseyi oraya yaklaþtýrmamýþ.
184 
 Köpeðin Adý Badi - 23  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yaðmurlar baþlayýnca bahçede yapýlan dersler sona erdi. Ben gene okul bahçesindeydim, binalarýn saçaklarý altýnda yaðmurdan korunuyordum. Buþra yaðmurda ýslanmayý göze alarak ara sýra bana yiyecek getiriyordu.
185 
 Demokratik Deliler Devleti - 32  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sýra gelmiþ altýnlarý tartmaya. Kuyumcu, polislerin geciktiðini düþünmüþ ama tam o sýrada dükkanýn önüne iki tane polis arabasý yanaþmýþ. Polisler içeri girmiþler, koltuklara iyice yayýlmýþ olan adamlarý hiçbir direniþle karþýlaþmadan yakalayýp karakola götürmüþler.
186 
 Köpeðin Adý Badi - 70  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Gazetede ayrýca T.K adlý caninin birkaç fotoðrafý da yer almýþ. Adamýn suratýna bakýldýðýnda bende; gaddar, manyak bir insan izlenimi uyandýrýyor. Ancak insanlarýn suratlarýna bakarak onlarýn bir suçlu hele bir katil olduðuna karar vermek doðru mudur?
187 
 Köpeðin Adý Badi - 76  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bahçenin her tarafýný dolaþtým, dikkate deðer bir þey göremedim. Verandayý inceledim, içinde çiçek olmayan boþ bir saksýnýn dibinde kanlý bir mendil dikkatimi çekti.
188 
 Köpeðin Adý Badi - 73  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Televizyonda savaþ filmi izliyoruz. Tüfekler ateþleniyor, toplar atýlýyor, bombalar patlatýlýyor, yerden havaya toprak fýþkýrýyor, askerler savruluyor, düþüyor ve ölüyor. Parçalanmýþ insan vücutlarý, tahrip edilmiþ askeri araçlar, yerle bir edilmiþ binalar, devrilmiþ ve yanmýþ aðaçlar... Ý
189 
 Köpeðin Adý Badi - 67  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Kenan Baba, gidecek ve beni burada býrakacaktý, halbuki ben hiç de kalmak niyetinde deðildim. Ne mi yapacaktým? Ben de onunla beraber hastaneye gidecektim.
190 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 10  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Üzümler olduðunda sýrtlarýnda küfeler olan eþeklerin arkasýndan giden köylü kadýnlarý, biz çocuklara birer salkým üzüm verirlerdi.
191 
 Kudüs Yolunda  (Bülent Efe)

Kudüs Haçlý Krallýðýna karþý kutsal bir savaþa çýktýðýný zanneden, Anadolu hümanizmi ile karþýlaþan genç bir bey ötekilerin arasýnda tensel aþký bulur, eski düþmanlarýnýn içinde yaþamaya baþlar, haçlýlarýn vatanýnda kahraman gibi karþýlanýr. Ancak ruhu arayýþýn sancýlý döngüsüyle cezalandýrýlmýþtýr. Doðduðu coðrafyaya geri döndüðünde,kendisi ile olan savaþýna katýlacak yoldaþlar bulur. Tutuklanýp ölümü beklediði bir anda öyküsünü anlatmaya baþlar.
192 
 Göçe Göçe - Balkanlara Býrakýlan Alaz Bebek - 15  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ölenler zaten korkaktýlar ve gittiler; ya bu kalanlara ne demeli? Bunlarýn da hemen hemen tamamý hayatýndan bezmiþ, direncini kaybetmiþ, diri ile ölü arasý bir varlýk oluvermiþler. Silkinmeleri, üzerlerindeki ölüm bulutunun içinden çýkmalarý; hayat güneþinin ýþýðýna doðru koþmalarý gerekiyor.
193 
 Göçe Göçe - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ýki bebek öldü. Bunlardan biri Alaz bebek. Tabii diðerine de üzüldük, ama Alaz bebeðe daha fazla... Anasýnýn yanýna gitti. Çok kýsa sürdü bu dünyadaki yaþamý Alaz bebeðin. Belki de anasý, onun hasretine dayanamayýp yanýna istedi ve Tanrý da bu dileðini kabul etti.
194 
 Demokratik Deliler Devleti - 26  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Aslýnda kiþi zorlu geçen bir süreçten sonra bu “ben”i bulur. Çok kiþi bulduðunu fark etmez. Bazýlarý da bulduðu “ben”in mi yoksa önceki “ben”in mi gerçek kiþiliði olduðunu sorar kendine. Hatta tekrar bir baþka kiþilik, bir baþka “ben” aramaya baþlar. Ýnsanýn ruhsal yaþamý oldukça karmaþýktýr, fizik olaylarda olduðu gibi her zaman ayný nedenler ruhsal yaþamda ayný sonuçlarý meydana getirmeyebilir. Bazen bir insaný severiz, bazen ayný insandan nefret ederiz, bir bakarsýn gün gelir ayný insaný tekrar sevmeye baþlayabiliriz. Bütün bu tepkiler ayný kiþiye ait deðil mi? Pekiyi öyleyse bunlarýn hangisi gerçek? Belki de hepsi...
195 
 Köpeðin Adý Badi - 71  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Hapiste iken mi o kadar insaný öldürdü? Gerçek adý da T.K deðil; M.S. Çünkü çaldýðý arabanýn torpido gözünde bulduðu kimliðin fotoðrafýný deðiþtirip kullanýyor. O kimlik muhtemelen araba sahibinin.
196 
 Köpeðin Adý Badi - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu insanlar bizi ne kadar deðersiz, küçük, adi görüyorlar. Kendilerini ne sanýyorlar acaba? Köpeklerin onlardan daha üstün taraflarý olamaz mý? Köpekler hakkýnda ne biliyorlar?
197 
 Köpeðin Adý Badi - 54  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

On birinci gün hava kararmak üzere, beni dövmek için dýþarý çýkarmak istediler, yere yatýp direndim. Kayýþý çektiler, çektiler... Neredeyse boynum kýrýlacaktý. Dýþarý zorla da olsa çýkardýlar.
198 
 Köpeðin Adý Badi - 66  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Tam petrol istasyonuna yaklaþmýþtým ki arkamda bir arabanýn motor sesini duydum, çok hýzlý olduðunu tahmin ettim, döndüm baktým, yol boþ olduðu halde üzerime doðru geliyordu, yani sað þeritten sola geçmiþti. Kaçmaya çalýþtým, bana yetiþti, arkama tamponu dokundu. Ani bir hareketle kendimi attým -ya da çarptý- da ileriye doðru alçaktan birkaç metre uçtum.
199 
 Göçe Göçe - Göçmenler Edirne'ye Yaklaþtýlar - 22  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Cisr-i Mustafa Paþa Kazâsý'na geldik. Burada Meriç nehri üzerindeki Sadrazam Çoban Mustafa Paþa'nýn, Mimar Sinan'a yaptýrdýðý yirmi gözlü uzun bir köprüden geçerek, biraz sonra Yunan topraðýna girdik.Yunanlýlarýn nasýl davranacaklarýný bilmediðimizden biraz gergindik.
200 
 Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Benimkiyle bu dünya birbirinden çok farklý. Þu dünya iyi ya da bu dünya kötü, demiyorum. Ýkisi de iyi veya ikisi de kötü olabilir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yanký
Ahmet Odabaþ
Roman > 1. Bölüm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.