..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bireysel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel
161 
 Bir Osmanlý'nýn Son Zamanlarý  (ömer kýrat)

Hikayemi mi yoksa kahramanýný mý tanýtmalýyým acaba?
162 
 Hayat Perdesi  (Aysel AKSÜMER )

Kadife perde, çift taraflý kapanmýþtý artýk. Arkasýnda kalanlar ezber hayatlardan kendi karakterlerine dönmüþler, önünde olanlar ise oyun süresince attýklarý kahkahalarýn yüzlerinde býraktýðý tebessümle çýkýþ kapýsýna doðru aðýr aðýr ilerliyorlardý.
163 
 Benim Adým Mücella  (ayþe baþak )

Gözün baktýðý yerlerin, kiþilerin ardýnda neler yatar? Düz, sýradan insanlarýn hikayeleri de vardýr. Bakmak deðil görmek gerekir çoðu zaman.
164 
 Açýlmak  (ömer kýrat)

Ben tanýtmayayým. Buyrun siz tanýyýn...
165 
 Ýhtiyar Sakki'nin Tozlanmýþ Kütüphanesi  (iLkEsU)

Sakki yaþýyordu hala Cariva ölmüþtü ama. Baðlarý çapalamaktan ve en olmadýk zamanlarda deklanþöre basmaktan nasýr tutmuþ parmaklarýyla bundan tam olarak yirmi iki sene evvel; göç etmiþti, içinde tarlalarý, sanatkarlarý ve sanatkarlarýn eserleriyle kendi etrafýnda dönüp duran bu Dünyadan.
166 
 ve Ben Bir Baþýma...  (Ulaþ Tuzak)

Yine sensiz olduðunu bildiðim bir gün daha baþlar ve ben yine yüreðime pansuman yapýp devam ederim günü yaþamaya..
167 
 Duvarlarýn Ötesinde  (Semrin ÞAHÝN)

Murat, tavandan insanlarýn suratlarýna ölüm sarýlýðý saran karpuz lambalardan birinin altýnda durdu. Baþýný yukarýya kaldýrýp lambalarýn birbirlerine olan yakýnlýk derecelerine baktý. Her biri ayrý bir bölümdeydi ve aralarýnda kiriþler vardý. Ýnsanlarýn aralarýna ördükleri duvarlar gibiydiler. Bu duvarlarýn ötesinde ayný görevi yapan lambalardý insanlar. Bakýþlarýný salonda gezdirdi. Hangi giþeye yöneleceðine karar veremedi. Giþe görevlilerine baktý bir bir. Soðuk camýn ardýnda, yuvarlak deliðin önünde duran yüzlerinde büyük bir býkkýnlýk seziliyordu. Hiç konuþmadan çalýþan bu insanlarýn bir an önce evlerine gitme derdinde olduklarý her hallerinden belliydi.
168 
 Reyhan  (Guvercin)

Sevmekten korkmayýn hiç bir zaman. Çünkü her canlý baþka bir canlýnýn yavrusudur ve her yavru...
169 
 Haram Baba Haram  (suat engin yýlmz)

haram ve helalin farkýna varmak
170 
 Otantik Eðitim Metodlarý  (Meryem Rabia Taþbilek)

"Bilgece yap. Yani koruyarak. Yani için titreyerek. Yani yýkýlmasýn diye. Tutkuyla yap. Sana verilen yaþama gücünü kullan. Yýlmadan, bilgece ve tutkuyla. Önce yap, sonra açýklarsýn."(Ý.Özel)
171 
 Göründüðü Gibi Deðil...  (Vahan ÝSAOÐLU)

Neden diye sordu genç adam. Yanit basitti. - Sarap alacagim… Genç adam, yanindaki kendinden biraz daha büyük olan hala oglu ile bakistiktan sonra adama döndü ve… -Veririm ama bir sartim var… Nedir diye sordu adam… - Simdi ben sana parayi verecegim, sonra gidip sarap alacaksin sonra hep birlikte içecegiz, anlastik mi?
172 
 Örümcek Görüþü  (mert ýþýkoðlu)

dünyayý anlamaya, görmeye baþladýðým ilk an buydu.örümcek bana çok þey gösterdi.
173 
 Fotoðraftaki Ayrýntý  (mert ýþýkoðlu)

Neden bu denli sevmiþ ve baðlanmýþtým?Tüm hayal gücümü onunla geçireceðim hayatý tasarlamakla harcamýþtým, neden?
174 
 Þimdiki Zamanýn Hikayesi  (ESRA VIZVIZ)

bilmem yazýlarý tanýtmaya gerek var mý? Hele ki bu kadar kýsacýkken.
175 
 Onarým  (seçkin gündüz)

Beklentilerini sýnýrlandýrmakta uzmanlaþmýþtý. Erekleri çoksa da gerçekleþmesi olanaksýz olanlarýndan hep kaçýnmýþtý. Düþlerini denetleyebiliyordu. Denetleyebiliyordu.
176 
 Zeynep  (S.Deniz hamutcuoðlu)

Yazmak, her zaman rahatlatýcý bir eylem olmuþtur benim için. Ýdam mahkûmlarýnýn coþkuyla son mektuplarýný yazmalarýnýn nedeni de bu olsa gerek. Gece uykusu kaçan, ruhsal sancýlar çekenlerin þiir adýný verdikleri, sözcükleri dizme gayretlerinin de. Gözyaþlarýnýn kurumasýný beklemek ya da onlarý silmek yerine sözcükleri kullanmak da adettendir. Sözcüklerin arkasýna sýðýnmak aslýnda zavallýlýktýr. Yalnýzlýða isyan da.
177 
 Výdý VIdý  (Nermin Güday Kaçar)

- Hu herif ! Bir bak hele bana. Ben, Huri kadýna gidiyom. Azcýk halleþip gelirim. Merak etme beni. Gelince de, tarhana çorbaný kaynatýrým. - Gene nereye gidiyon be kadýn. Heç evde durduðun yok ki zati. Ýþin gücün elek satmak. - Aman be, sen de benim gezmemi görüyon. Sen gayfeye giderken ben biþey demiyom.
178 
 Pankart Asýlacak! As!  (erhan bayraktutan)

Ýstanbul’da bir iþ merkezinin çatýsýna asýlan referandumla ilgili pankart (üzerinde baþbakanýn resmi bulunuyordu ) fýrtýna þeklinde esen rüzgardan yýrtýlmýþ, bir kýsmý kopmuþ vaziyette iþ merkezinin duvarýna hýzlý hýzlý vurup duruyordu. Pankartý hazýrlayan þirkete bir ihbarla gelmiþti bu haber. Vakit gece yarýsýna yaklaþýyordu, hava kararmýþtý, rüzgar þiddetli esmesine devam ediyordu vs. vs. Bunlar önemli deðildi müdür için. Fýrtýnanýn etkisiyle ikiye ayrýlmýþ þey, pankart deðil sanki bayraktý. Yere düþmüþ bayrak nasýl hemen yerden alýnýp eski yerine koyulursa bu pankartta her ne güçlük olursa olsun yerine koyulmalýydý.
179 
 Buharlaþan Gerçek  (S.Deniz hamutcuoðlu)

Çok kýsa boylu-belki bu, onu doktor olmaya itmiþti-, kalýn çerçeveli gözlüklü-belki hastasýyla göz temasý sýrasýnda hissettiklerini gizlemesi içindi-, büyük bir titizlikle düzenlenmiþ odasý-tüm daðýnýk yaþayan delilere ne kadar 'akýllý' bir birey olduðunu dolayýsýyla onlarýn yaþamýný da düzenleyebileceðini göstermek içindi- olan bir laborant vardý karþýmda. Ha unutmadan baþlangýçta onu oldukça heybetli bir kiþi olarak algýlamýþtým. Eee tüm sýkýntýlarýmý giderecek kiþi heybetli olmalýydý. Boyunun kýsa olduðunu ''geçmiþ olsun'' diyerek beni uðurladýðýnda fark ettim. Yumuþak bir ses tonuyla bana yöneldi: “Evet, þikâyetiniz?” “Þeyy... Sýkýlýyorum. Çoðu zaman kendimi Gregor Samsa gibi hissediyorum. Sanki ben Gregor Samsa’yým ya da herkes...
180 
 Gemici  (mahmut dað)

bir dizinin bri bölümünde karþýlaþtýrýlmýþtý çöl ve deniz. ikisi de kocamandý. ikisinin de kendine göre fýrtýnalarý vardý. ikisinde de ancak ve ancak olduðu kadardý insan. daha ötesi deðil. düþlerimi denize tutsak ettiðim bir zamanda aklýma gelenleri aþaðýdaki yazýda bulacaksýn. ve ben! sana hiç bir þey için söz vermiyorum.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Fýrtýna
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Büyümek
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Azurit Yolu
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Gün Doðdu Seherden
Yeter Özhal
Öykü > Aþk ve Romantizm
Kim Bilir?
Yûþa Irmak
Öykü > Bireysel
Yalnýzlýk
Ersin KURT
Öykü > Bireysel
Maviden Bozma
PINAR ÖNALAN
Öykü > Bireysel
Adý Batasýca
seçkin gündüz
Öykü > Bireysel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.