..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bireysel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel
41 
 Ýntikam  (Yeter Özhal)

Amir þoka girmiþti. Telefonun diðer ucundan ses seda gelmiyordu. Þimdiye dek Okan'ýn böylesine aptalca bir vukuatý hiç olmamýþtý. Okan gibi tecrübeli bir baþ komiser böylesine çocukça bir hata yapabilir miydi? “Alo, amirim? Duydunuz mu beni?” “Yeme lan beni, sen kimi kandýrýyorsun sersem! Neyin peþindesin Okan? Sen deðil miydin bu kýzý kodese týkalým amirim, çeksin cezasýný zilli diyen, ha? Þimdi ne yalanlar sýkýyorsun bana? Bana bak, evin tam karþýsýndaki duraðýn yanýndayýz. Siyah minibüste seni bekliyorum, çabuk buraya gel. Alacaðým façaný aþaðýya, hadi çabuk!”
42 
 Kuçiçane Partizan 1  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Partizanlar sadece geceleyin köylere inerdi. Gündüzleri ormanlarda gizlenir, bir yere gideceklerse karanlýk bastýktan sonra yürüyüþlerine baþlarlardý. Köylüler önceleri daðlarda partizanlarýn olduðunu bilmiyorlardý. Bulgar askerlerin kontrolündeki karakollarý bastýktan, köylere devriyeye çýkan jandarmalarý öldürmeye baþladýktan sonra duyuldular.
43 
 Mevlana'ya Mektup 1  (Þebnem Piþkin)

Caným Efendim! Nacizane kulunuz bendeniz de hayatýnda ilk defa bir insana duyulan aþk duygusuyla tanýþtý. Aþk'ý var olan her þeyde görmüþtüm, bir insanda hariç... Gün o gündür ki o yüce duyguyu bir faniye karþý da hissettim.
44 
 Siktiriboktan…  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Yazarýn kendisine ait bir anekdottur.
45 
 Diye Diye - 2019  (seçkin gündüz)

ha geldi ha gelecek diye diye
46 
 Basgitar...  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Liseye baþlayacaðý yaz, amcasýnýn döküm atölyesinde çalýþmaya baþladý. Sabahtan akþama kadar ya kum eliyordu, ya da dökülmüþ parçalarýn üzerindeki çapaklarý taþa tutup temizliyordu. Patron, yeðenini öteki iþçilerden farklý bir muameleye tabi tutmuyordu; onlar ne kadar çok çalýþýrsa, onlardan daha çok çalýþmak zorunda kalýyordu.
47 
 Dönüp arkaya bakmak  (NUH KENÝÞ)

Ne zaman Ne zaman kapýyý çarpsa çýksa Arkasýna dönüp bir baktý ürpererek Bir kedi var mý diye..
48 
 Tapýnak Yazýtý  (Ayhan)

Eski bir tapýnak yazýtýdýr.Ý.Ö Xsentus 'un yazdýðý bir yazýdýr.
49 
 Aðrýsýz Zamanlar  (Hacer AKTAÞ)

"Düþündükçe derinleþiyor senden geriye kalan yara. Anladým. Ýnsan bir kere reddedilince anlamalý. Ama keþke daha önce anlasaydým beni bu kadar önyargýlý dinlediðini. Görseydim bana ördüðün duvarlarý. “Sarýlacak yeni þeyler bul demiþtin.” Çok aðrýyýnca sol bacaðýma ve aðrýmadýðý zamanlarda aðrýsýz zamanlarýma bile sarýlýyorum. Bilmiyorsun. "
50 
 Yaþlý Adam Hikayesi 1  (Bekir Karadeniz)

Doðayla içiçe yaþayan yaþlý bir adamýn öyküsü.
51 
 Keþke!  (Aysel AKSÜMER )

Kristal þekerlik, koca bir yýl özlemini çektiði rengârenk þekerlerine kavuþmanýn tatlý sarhoþluðunda büfede yerini almýþtý. Gümüþ tabak da ayný yerde pýrýl pýrýl parlýyor sanki "ben de beyaz bademlerimle sütlü çikolatalarýmla buradayým" der gibiydi. Hemen yaný baþýnda arzý endam eden desenli antika kolonya þiþesi ise limon ferahlýðýný üç gün boyunca damla damla yaþatmak için can atýyordu.
52 
 Ereðli Çamlýyayla 2015 Toroslar Geçiþi  (Mudi Beya)

Her ne kadar rehberimiz karþý geliyorsa da iþ, ton balýk konservesiyle zenginleþtirilmiþ salata ve ya bir parmak sucuk, bir domates ve bir yeþil biberle halvet olmuþ makarnayý ateþten almadan iki dakika önce üzerine kibrit kutusu kadar kaþarý doðradýktan sonra iki yumurtayý ekledin mi, iki kadeh þarap sevisiyle akþam yemeði adeta ziyafete dönüþüyor. Amaç içip içip yerlere yatmak deðilse sorun yok. Bu yemeklerle ayraný hiç önermiyorum. Aramýzda bu tür yemeklerle ayran içenler olsaydý, 1120 yaþýndaki Ana Ardýç’ ý görür görmez satýr- matýrla “ Buraya cami ve AVM yapalým! “ diye saldýrabilirlerdi. Ýþte Ana Ardýç’ ýn bu tip adamlardan çok çok uzaklarda olmasý nedeniyle bu denli yaþayabilmiþtir kuþkusuz.
53 
 Nerede O Eski Öðretmenler…  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Ertesi günkü gazetenin manþeti: “Öðrenci Velisine Dayak… Kýzýný insafsýzca döven matematik öðretmeninden hesap sorulmasý için okul idaresine baþvuran veli de okul müdüründen dayak yedi…” Habere geniþ bir yer ayrýlmýþtý
54 
 Meçhul Besteci  (dilara balcý)

Tüm paslý çivilere sevgilerimle...
55 
 O Kýz ve O Kadýn  (Naki Aydoðan)

Her þey çok büyüktü, dünya kocamandý. Daðý taþý kasabayý þehirleri izlediði mi biliyordum. Bir kýzý izlediðimi hiç bilmiyordum.
56 
 Vurgun Yedi Yüreðim!..  (Emine Piþiren)

Yýllardýr sulamýþ ve bakmýþ olduðunuz çok nadide ve sevdiðiniz bir çiçeði; birgün saksýsýnda olmadýðýný görseniz, neler hissederdiiniz? Okuyacaðýnýz hikaye gerçektir. Yaþayan benim. Ben bir anneyim.
57 
 Karmaya Daha Var  (Alp Þahin)

Gomlegimin dugmesini acip kravatimi gevsetesim geliyor. Aksine, tam oturdugundan emin olmak icin iyice yukari cekiyorum. Prezentabl gorunmem gerek. Cunku biliyorum karakterimize neler giydigimizin degil, vucudumuza neler giydigimizin onemli oldugu yillari yasiyoruz.
58 
  Kýr Gelinciði  (Kâmuran Esen)

Ýçinde bir þeyler kaynamaya baþladý Oya Haným’ýn.Yataðýna sýðmayan, coþkulu bir ýrmaðýn sesini duyuyordu.Hemen kýzýna sarýldý.Sarýldýðý beden, iki can taþýyordu.Onu yanaklarýndan öptü.Kýzýnýn ona bir torun vereceðine, kýzýnýn
59 
 Bir Memurun Sabah Mesaisi Öncesi Gördükleri,düþündükleri  (Akakiy Akakiyeviç)

Her sabah gördüðü ve fakat bugün nedense göremediði, mezar kazýcýsý mý yoksa mezarlýk dilencisi mi olduðunu bir türlü kestiremediði, paspal kýlýklý, kýsa boylu, biçimsiz suratlý adam neredeydi acaba. Hiç usanmadan, çekinmeden, mezarlýðýn önünden geçen herkese el açar, para ister, ne dediði pek anlaþýlmazdý. Zaman zaman da kendisi gibi olduklarý kýlýklarýndan ve tiplerinden belli olan birkaç kiþiyle anlaþýlmaz sözlerle kavga ederlerdi. Bu kavgalarýn nedeni de para yüzündendi. Mezarlýðý ziyaret edenlerin verdikleri bahþiþleri bölüþme meselesi yüzünden çýkardý genellikle bu kavgalar.
60 
 Pi'nin Öyküsü  (Bahadýr ÖZBÜTÜN)

Take this migraine everywhere I go Take the fast lane everywhere I go Take this migraine everywhere I go Someday, gonna take it slow

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Fýrtýna
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Büyümek
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Azurit Yolu
YILDIZ AKA
Öykü > Bireysel
Gün Doðdu Seherden
Yeter Özhal
Öykü > Aþk ve Romantizm
Kim Bilir?
Yûþa Irmak
Öykü > Bireysel
Yalnýzlýk
Ersin KURT
Öykü > Bireysel
Maviden Bozma
PINAR ÖNALAN
Öykü > Bireysel
Adý Batasýca
seçkin gündüz
Öykü > Bireysel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.