..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumcu
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu
81 
 Hizan'lý Mustafa  (Mehmet Nacar)

Kurtuluþ Savaþý yýllarýnýn arifesiydi. Kilis’in Tilhabeþ köyüne Bitlis’ten kalabalýk bir Kürt aþireti geldi. Tilhabeþ’in aðasý Mahli Aða’ydý. Mahli Aða Nacar ailesindendi. Nacar ailesi bir aþiret kadar büyük olduðundan çevre köylerde de hatýrý sayýlýr bir aðaydý Mahli Aða.
82 
 Orada  (Necmettin Yalcinkaya)

Kadýn gülümseyerek: ‘’Meraklanma caným’’ dedi. ‘’Bana bir þeycik olmaz’’ Baþýný kocasýnýn omzuna yasladý. Adam simitten büyükçe bir parça kopardý, karýsýna verdi. Özlemle bakýþtýlar. Yaþlý adam sevinçten bir kez daha deliye döndü. Yüreði hafifledi ve bir kuþ gibi havalanýverdi. Gözpýnarlarýna engel olmak istemedi. Aðlamaya baþladý…
83 
 Töre ve Zulüm/ Bölüm 4  (Necmettin Yalcinkaya)

Bir ara, “Acaba Ahmet’te beni, benim onu düþündüðüm gibi düþledi mi?“ diye geçirdi aklýndan.
84 
 Meydan Okuyuþ  (Hilâl Erboyacý)

Yüzünde her zaman anlamaya çalýþtýðým gizemli bir meydan okuyuþ vardý.
85 
 Gölge  (Yeþim)

...hakikatler dünyasýnda var olanýn, hayaletler dünyasýndan gelen kopyasý...
86 
 Iraklý Kýzýn Mektubu  (Ahmet Þenol Alkýlýç)

AÇIKLAMA: Bu mektubu, tüm iyi niyetli dünya insanlarýyla paylaþmayý görev sayýyor ve sanal tarihe ibretli bir vesika olarak armaðan ediyoruz… Mektupta alýþýlmýþ olduðu þekilde bir duygu sömürüsü ve beklenti deðil ,hissedebilen bir insanýn karmaþýk
87 
 Tanrýnýn Yumruðu  (Þenol Durmuþ)

Kutsal kitaplardaki metinlerin satýr aralarýnda belirtilmiþtir. Tanrý bazý güçlerini ister istemez peygamberleri ile paylaþmýþtýr. Onlar yeryüzünde ki temsilcilerdir. O gücünü bu aracýlar vasýtasý ile diðer insanlara gösterecektir. Bir elin parmaklarýný geçmeyen peygamberlerin sayýsýnýn azlýðýndan olacak ki bazý güçlerini de mürþidi kamillere daðýtmaktan çekinmemiþtir. Bunlar dinimizde Allah dostu olarak bilinen özel insanlardýr. Ve bunlar soylarý vasýtasýyla günümüze kadar ulaþmýþtýr. Bunlar kimdir, nerede oturur, ne iþ yapar pek bilinmez ama birden hiç olmadýk bir anda insanlarýn karþýsýna çýkar ve hata yapan, günah iþlemekte ýsrar edenlere o korkunç gücü gösterir. O kafirin artýk bir þansý kalmamýþtýr.
88 
 Bir Kadýn  (Hilâl Erboyacý)

Karþýdan hýzla gelen esmer, ince yapýlý, genç kadýnýn simsiyah gözlerinde öfke vardý.
89 
 Sokak Fahiþesi  (Ayhan Sarýkaya)

Jeepin sidi çalarýndan ortaya yayýlan müzik,ortamýn havasýný deðiþtirmiþ,her ikisi de kendinden geçmiþ görünüyor olmalarýna raðmen tedbiri elden býrakmýyorlardý.Adam,avýna son darbeyi vurmanýn anlarýný bekliyordu…
90 
 Gülsüm Anne  (BÝLGEPERÝ)

Aradan çok uzun yýllar geçti 90 lý yýllarda yazdýðým öykümdü. Ama konu hala tazeliðini koruyor. Tüm Cumartesi Annelerine Ýthaf Olunur.
91 
 Ne Saçma Hayal (!)  (Hilâl Erboyacý)

Almýyorum arkadaþ! Ev mev almýyorum. Satýn, satabilirseniz evlerinizi. Bu ülkede borçlarýný ödeyemeyenlerin sayýlarý artsýn, intiharlar, cinayetler, hýrsýzlýklar, boþanmalar , ruhsal bunalýmlar artsýn. Size ne caným?! Kim ne yaparsa yapsýn!….
92 
 Kalleþler Tekkesi  (Ýbrahim Kilik)

Bu güruhtan zevatýn, ne elinde tespih ne baþýnda takke olur. Onlar nev'i þahsýna münhasýr kabilininden ve dahi Kabil'in Sulbünden günümüze kadar ulaþan, haset ve fesatýn kýdemli erkânýdýr. Envai türden kemlik ellerinden gelir. Her dem kötülük yapmaktan asla ve ka'ta geri durmazlar...
93 
 Rüzgar Kanatlý Harfler  (Nilay Akçay)

Önümüzden geçen ilk þiire atlayýp üzeri tozlanmýþ kelimelerin içinde kendimize yer açmaya çalýþýyoruz. Ancak kelimeler arasýnda bize uygun olaný bulamýyoruz bir türlü. Acýmýzý giyinen bir dize, aradýðýmýz sadece. Ellerime yapýþýyor çocuk. Umutla koþmaya baþlýyorum tekrar heceler arasýnda. Süslü kelimelerin þatafatlý sesleri arasýnda tanýdýk bir duygu yok !
94 
 Has Adam  (Nermin Güday Kaçar)

Her mahallenin bir delisi mutlaka vardýr. Bizim mahallenin delisi de Deli Ömer’ di. Onu bütün çocuklar ve köpekler çok severdi. O da onlarý. Çok fazla konuþmazdý Ömer. Konuþmak caný istemediði zamanlarda onunla anlaþmak da zordu zaten. Kelimeler, homurtu halinden çýkardý aðzýndan. Yine de biz anlardýk onun ne demek istediðini. Konuþtuðu zaman da susturmak için para veresimiz gelirdi. Kirliydi, pisti ama ondan hiç rahatsýz olmazdýk. Etrafýnda pervane olurduk. Sanki ona bizi çeken bir týlsým vardý.
95 
 Bu Aynanýnýn Rengi Yok  (Turgay DELÝBALTA)

Siyah saçlarýný plastik taraðý ile okþadý, tavladý. Geceliðin yakasýný göðüslerine doðru biraz daha çekip, saçlarýný beyaz bedeninin üzerine salýverdi.
96 
 Giyotin Kullanma Kýlavuzu  (a. fuat seðmen)

“Ruhlarýn para etmediði zamanda þeytan niye uðraþsýn ruhlarýnýzý satýn almaya. Þeytan insaný yoldan çýkardý ve görevini tamamladý. Gerisi kayanýn yuvarlanmasýdýr uçurumdan aþaðýya. Beyninizin derinliklerine indiðinizde, kendinizi þiddetli bir yok e
97 
 Bin Yýllýk Ayin  (Nilay Akçay (Karakaya))

Kanla filizlenip kanla beslenen bir düþüncenin bin yýldýr süregelen bir ayininden arta kalanlarý izliyorum
98 
 Bu Senenin Modasý Sizce Ne?  (Mehmet Atýlgan)

Modadan bir türlü vazeçemiyoruz.
99 
 Ýddia  (Mustafa Mert)

Mahallelinin takýldýðý kahve de iddia bayiliði almýþtý.Ozan Hulusi Aðabey’e ilk defa bu kahvede rastladý.Sýkýntýlý olduðu ilk görüþte belli oluyordu.Heyecanla gazeteye bakýyor,kuponu iþaretliyor,sonra hesap makinesinin birkaç tuþuna basýyordu.
100 
 Ýhtiyar Keçiler  (Þenol Durmuþ)

O görmese de iki hýrsýz onu çoktan görmüþtü. Býçaðý çeken bir hýrsýzýn ihtiyarýn üzerine yürümesiyle, zavallý ihtiyar þok geçirmiþti. Yalvaran bir sesle, aðlayan yüz ifadesiyle 'Aslan evladým ben namaza yetiþeceðim, siz iþinize bakýn. Allah iþlerinizi artýrsýn, size kolay gelsin' demesi bile boþuna bir çaba olmuþtu. Korkunç gözleriyle haplanmýþ bir hýrsýz için deðil camiye giden bir ihtiyar, türbesinden kalkan bir evliya olsa da artýk fark etmezdi..

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Ýki Gazete
Ahmet Zeytinci
Öykü > Toplumcu
Görevli
Arman Berra
Öykü > Toplumcu
Balýkçýlar
Ömer Özyurt
Öykü > Toplumcu
Nur - Iþýk
Hakan Yozcu
Öykü > Toplumcu
Çoban Lazým 1
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Balta
Yeter Özhal
Öykü > Toplumcu
Alkarýsý
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Sibel
Onur Ömer Dara
Öykü > Toplumcu

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.