..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dengeli bir rejimde yemeðin yeri çok önemli. -Fran Lebowitz
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumcu
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu
41 
 Vazgeçtim Dünyadan  (Nilay Akçay (Karakaya))

Adým Havva… Tarihin doðar doðmaz topraða gömdüðü “insan” soyundaným ben… Ýnsan soyunun cennetten kovulmasýna sebep olan þeytanýn ta kendisiyim. O yüzdendir yeryüzü cennetinde yerimin olmayýþý.
42 
 Berfino  (asivemavi36)

Ýsmini bilmiyorum,sormadým..Ben Berfino dedim ona..Ölümün soðuk yüzüne düþmüþ kar tanesi gibiydi..
43 
 Bir Öykücümüzden Bir Öykümüz Var  (kemal düz)

Bekir Sýtký Kunt; konuþma dilini yazý diline getirme anlayýþýný benimser: "...Dilde ölçü , dilde realizmdir; yani yaþayan dil ile yazmaktýr. Halkýn dili, sanatçýnýn kendi dili olmalýdýr." der. Yapýlan bir söyleþi de, sanat anlayýþýný özet olarak þöyle dile getirir: "Sanatýn tek amacý ve yolu halk için olmaktýr. Halktan olmayan, halký anlatmayan, halkta yanký uyandýrmayan bir sanat, düþünülemez dahi.Bir sanatçý yaþamak istiyorsa, halkýn malý olmasýný bilmelidir.Bu halk ezelden ebede kadar vardýr...
44 
 Ýblis Yeryüzünde  (þenol durmuþ)

Aynanýn karþýsýnda, saatlerce hiç býkmadan o korkunç çirkin yüzünü seyretti...Ýç dünyasý adeta yüzüne yansýyordu. Aynanýn hemen üstünde yer alan geniþ çerçeveli gençlik fotoðrafý aslýnda çok yakýþýklýydý.Be eski sararmýþ resim onu mutlu ederken, aynada gördüðü yüz ise bu mutluluðu alt üst ediyordu. Ýki karar arasýnda bocalýyordu...
45 
 Baðýmsýz Aday Deli Osman  (Özcan Nevres)

Sakinliði ve sessizliðiyle ünlü kentimizin yukarý caddelerinden alýþmýþ olmadýðýmýz bir gürültü koptu. Kulak verdik ne oluyor diye. Osman adýný duyunca gürültünün nedenini anladýk.
46 
 Zeytin Dalý Harekatý  (Tuna M. Yaþar)

Savaþ zorluktur. Kahramanlar zor oyunun finaline gider.
47 
 Bizim Utangacýn Hikayesi  (Ýlker Kadir ÖZDEMÝR)

Kendisi bilmediði bir yolun yolcusu olmuþtu..
48 
 Çöp Kamyonu  (Þenol Durmuþ)

Bu öyküyü mutlaka yazmalýydým. Saatime baktýðýmda yarým saatlik bir sürem kalmýþtý. Ýþ yerim ile evim arasýnda ki mesafeye bu süre yeterliydi. Aksi halde hafýzamdan uçup gitme tehlikesi vardý. Çünkü hastaydým. Her geçen gün her geçen saat beynim eriyordu. Acilen patronu görmem þarttý. Ama önce onun emir erini görmeliydim. Kapýyý çalýp içeri girdiðimde koltuðunda tüm ihtiþamýyla bana gülümseyerek bakýyordu. Dolgun göðüsleri, kalýn bacaklarý ile muhteþem sarýþýn afrodit heykeli o koltukta oturuyordu. Hemen önünde diz çöktüm :" Ey sekreterlerin en güzeli bu sefil dünyaya bir daha gelirsem eðer ve zengin biri olursam eðer seni haremime önce sekreter sonra sarayýma kraliçe olarak almazsam dünyanýn en þerefsiz adamýyým" dediðimde sekreter kahkahalarla gülüyordu.
49 
 Pembe Gözlü Kýz  (Ayþe Kaya)

Dili sürçtü öðretmeninin, “ne güzel pembe gözlerin var senin”. O gün bugündür adý, “pembe gözlü kýz” olarak kaldý.
50 
 Elini Uzatsa Elime Deðecekti  (Hilâl Erboyacý)

Çevrenizdeki her þey kýrýk dökükken sizin mesut olmanýz mümkün deðildi.
51 
 Karanlýðýn Sonu  (Ýlker Kadir ÖZDEMÝR)

O aslýnda bunu seçmemiþti..
52 
 Ýsyankar Ruhlar  (Þenol Durmuþ)

Akþam karanlýðý bastýðýnda ateþler yanar, iþte o zaman hüzün basar, efkâr basar. Kimse ayrýlmak istemez. Þimdi birisinin araya girmesi lazým. Maymunluk yapmasý þart, onlarýn gülmesi lâzým. Yoksa içleri parçalanacak dertten. Görev belli. En bedavacýsý, en parasýzý devreye girer. Kralýn soytarýsý gibi. Öyle þakalar yapar ki, öyle hareketler yapar ki gel de gülme ulan için kan aðlarken. Kahkahalar yeniden patlar hem de nasýl.
53 
 Vapur Hikayeleri I  (LOKMAN ZOR)

Sirkeci-Harem araba vapuru. Her gün bu vapura iki defa binmek zorundayým: Ýþe giderken ve dönerken... Ýnsaný canýndan bezdiren, yorucu iþ stresinden sonra eve gidecek olma düþüncesi bile rahatlatmýyor bazen. Yaklaþýk yarým saat süren bu sýkýcý yolculuðu ç
54 
 Toplum Düþmaný  (þenol durmuþ)

Hacý Eþref musalla taþýndaki meftanýn kim olduðunu merakla sormuþtu. Ýþte ne olduysa o anda oldu. Hacý Eþrefin bir anda tansiyonu yükselmiþti, bayýlmamak için sorduðu kiþinin koluna sarýldý. Hacý Eþref çok mu üzülmüþtü? Kesinlikle üzülmemiþti. Bu ölen sýradan bir ölü deðildi. Semtin en namlý, en psikopat, sarhoþ ve esrarkeþler listesinde bir numara olan serserisi Eþkýya Zafer’di ölen.
55 
 Güzel Yazı Yazma Sanatı  (demir can)

bu yazının ardında art niyet yok fakirin nacizane tavsiyeleri yazar olmak isteyenlere saygılar
56 
 Genelev  (þenol durmuþ)

Ýki adam, Balat'ýn eski sokaklarýnda hýzlý adýmlarla yürürken, telaþ içerisinde. Bir sokaktan, baþka bir sokaða yangýndan kaçarcasýna koþar adým gidiyorlar. Zayýf, uzun boylu olaný, kýsa boylu, kýrmýzý suratlý, þiþman adama bir þeyleri söylerken, onu devamlý ikaz ediyor. Þiþman olan ise, koca kafasýný sallarken, düþünüyor korku içerisinde. Üstlerindeki kýyafetlerden köylü, iþçi, alt sýnýf ya da polislerin deyimiyle iki tane þüpheli þahýs.
57 
 Motorsiklet Çilesi  (Mustafa Mert)

Serkan iyi addedilen bir üniversitenin sosyal bilimlerle ilgili mezunlarýnýn sonunun genellikle mesleksizlik olan bölümlerinden birini bitirdikten sonra; o yýllarda kendisi ile ayný durumda olan çoðu yaþýtlarý gibi okuduðu okulun gerektirdiði iþi bulamadýðýndan, boþ durmamak için mahalle bakkalýna yardým ediyordu.
58 
 Midyeci Raci  (þenol durmuþ)

-"Be hayvan Çamur Yaþar hem çeribaþý hem de mahallenin en iyi esrar satýcýsý, oðlu da mahallenin en iyi hýrsýzý. Bir gecede en az beþ dükkan soyarmýþ. Daha ne istersin, parayla oynuyorlar Allahýn belasý. Senelerdir çalmadýn çýrpmadýn da ne oldu sanki, mahalle de herkes zengin oldu sen ise kendini de bizi de süründürdün. Nusret abim zamanýnda sana söylemedi mi. Eniþte midye satacaðýna esrar sat eroin sat dedi. Ama sen tavþan yürekliliðinden, ödlekliðinden midyeden baþka hiçbir bok satmadýn.
59 
 Bir Mum Daha Söndü Özgürlüðe; Yanarak ve Eriyerek  (LOKMAN ZOR)

Göller Bölgesi Þairler ve Yazarlar Derneði Öykü Yarýþmasý Türkiye Birinciliði
60 
 Nasýl Zengin Oldum  (Anýl Gökpek)

Ve gülmeye baþladý. ‘U’larla dolu bir kahkaha. Bir kuhkuhu.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Ýki Gazete
Ahmet Zeytinci
Öykü > Toplumcu
Görevli
Arman Berra
Öykü > Toplumcu
Balýkçýlar
Ömer Özyurt
Öykü > Toplumcu
Nur - Iþýk
Hakan Yozcu
Öykü > Toplumcu
Çoban Lazým 1
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Balta
Yeter Özhal
Öykü > Toplumcu
Alkarýsý
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Sibel
Onur Ömer Dara
Öykü > Toplumcu

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.