..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýronik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik
141 
 Bu Sonbahar  (Aydan Okurer)

Nasýl da benzedik birbirimize; boynumuz bükük, ferimiz sönük, rengimiz soluk... Geçmiþi nasýl da yüklenmiþiz sýrtýmýza; kamburumuz çýkmýþ, yüzümüz yere yakýn, yorgun.... Direncimiz, pamuk ipliði; incelmiþ iyice, koptu kopacak. Yine de bir mucize beklentisiyle, yüreðimizde sönmeye yüztutmuþ koru nasýl da üflüyoruz, týknefes.... Yanacaðýmýzý bile bile nasýl da atmýþýz kendimizi ateþe, çýrpýnýp duruyoruz pervane misali..
142 
 Mahkeme Hikayesi  (Bekir Karadeniz)

Bir duruþma öyküsü.
143 
 Bir Yazarýn Izdýrabý  (Þenol Durmuþ)

Gözlerimi açtýðýmda önce bir tezek gördüm. Sonra da bir inek. Sonra da bir sopa. Sopa sýrtýma indiðinde can havliyle onu da gördüm. Aksakallý bir ihtiyardý vuran. Sopa bastonmuþ. Bana "Seni gavurun dölü" derdi her zaman. Benim dedemmiþ.
144 
 Size Nasýl Bir Ordu Lazýmdý?  (Mustafa Þakarcan)

Tanýtýmý bitiren satýcý, baba ile oðluna döndü. Satýcýlara özgü bir tavýrla, çocuðun baþýný okþadý. Ayný profesyonel tavýrla, babaya sordu : -Ordu modellerimiz bunlar. Siz hangisini isterdiniz.? Size nasýl bir ordu lazýmdý acaba ?
145 
 Fitneficürullah Hoca Efendi  (Mudi Beya)

‘ Yahya amca, bu bahçe de senin mi , diye sordum.. Sormasam iyiymiþ: “ Mülk Allahýn’ dýr, ben emanetçiyim ” dedi… Nasýl oldu bilmiyorum, sormadan edemedim sanki: “ Ne kadar zamandýr bakmaktasýn emanete, yaþýn neyin epey ilerlemiþ, yorulmuþsundur; madem ki emanetçisin devret baþkalarýna, biraz da onlar yorulsun . ” Bu önerim, Hoca Efendi’ nýn hiç hoþuna gitmedi… Ýlkin, baþýný öne eðerken sakalýný sývazladý. Sonra dudaklarý titredi, yutkundu!... Bir þey diyecek oldu, toparlayamadý ve hýnzýr bir gülümsemeyle yetindi…
146 
 Havlu  (ihsan alaittin bilgen)

Demir parmaklýklar arkasýndan öpüþmek kolay deðildi. Ýki taraftan birinin dudaðý, karþýsýndaki kiþinin yanaðý yerine soðuk demir parmaklýklarý öpüyordu. Sýrayla yanaklarýný parmaklýklara dayamayý sonradan akýl ettiler.
147 
 Kimse Görmedi Benim Sende Gördüðümü  (ufuk közleme)

Ýnsanýn yaradýlýþýyla baþladý sözcüklerin gücü.Herkes dünyanýn var oluþundan beri birçok þey söyledi ama herkes güzel cümleler kullanamadý bir kadýna.Her kadýn anlayamadý sözlerin gücünü.Bazýlarý çok sevdi.Hak etmediði mutluluklar yaþadý bazýlarý,sevda üstüne.Büyük bir çoðunluðuysa hep sevdi ama sevilmedi.
148 
 Bartolomeu Dias ve Þemsi  (Aslý Akarsakarya)

Örnekte sabitin bir bardak çay ile sýnýrlý tutulmasý hem problemin çözümünü kolaylaþtýrýcý, hem de durumu sembolleþtirici bir unsurdur. Nasýl olsa söz konusu çayý içmek kimsenin hayatýný deðiþtirecek bir hamle deðildir. Bu durumda, konu üzerinde düþünmemize yardýmcý olan “bir bardak çay”, hikayenin sembolojisini oluþturmakla birlikte kendisi hiç o kutunun içine girmemiþ olan Schrödinger’in kedisi kývamýnda bir fenomene de dönüþmektedir. Zira yakýþýklý/çirkin, kafasý çalýþan hiçbir bey zorda kalmadýkça bu numaraya baþvurmaz; ya da daha iyimser bir yaklaþýmla :- baþvurmamalýdýr. Çaydan daha albenili, daha can alýcý bir ikramýn olasýlýk artýrmadaki rolü yadsýnmamalýdýr.
149 
 Tencereden Al Haberi - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Þeref sinirden kýpkýrmýzý kesildi, fakat bir þey söylemedi. Koridordaki ev telefonu çalmaya baþladý. Birkaç gündür gece bu saatte çok telefon gelmeye baþladý. Bedava mýdýr ne? Sahi “akþam 7’den sabah 7’ye kadar bedava konuþ” diye bir reklam duymuþtum. Aramalarýn çok olmasýnýn nedeni bu olmalý.
150 
 Turþu  (Duygu Sakin)

Nerdesin yahu? Kim çaðýrýyor beni? Bu yalnýzlýkta olsa olsa ben beni çaðýrýrým. Nerdeee.. ile baþlar bütün cümlelerim. Nerdesin o eski ben?
151 
 Bir Duyu Yitiminin Ardýndan Bölüm (A)  (selim koç)

"Zaman istikamet yemiþ askerlere yön vermeyi akýl bile etmiyor artýk."
152 
 Karýsýndan Çok Çekmiþti  (Özcan Nevres)

Az önce eþiyle yine kapýþmýþlardý. Bu kapýþmalarýn sonucu eþinden feci þekilde dayak yiyordu. Sonunda eþini öldürmeye karar verdi. Ýyi bir tabanca satýn aldý
153 
 Anne Ben Gidiyorum/bir Dakikalýk Acý Hüzün  (Emine Piþiren)

Ve kulaklarý saðýr eden iki el silah sesi yayýlýr eve, sanki duvarlar yýkýlýr.
154 
 Adamýn Adasý  (Nezihe ALTUÐ)

? Bu duman havasýný bozar mý? diye dertlenirken ‘O duman senin içinde’ diyen bir ses duyarým. Kapkara dumanlar kaplar çevremi gene o karmakarýþýk duygular, geçmiþin onlarca tozu, yanýlmalar, rakamlar, aldanmalar, kelimeler birer kitap sayfasý gibi açýlýverir. Birde bakarým ki yalnýzlýk yaný baþýma yerleþmiþ, ayak, ayak üstüne atmýþ týpký bir erkek gibi karþýmda durur, düþmanlýðý dostluðu anlamayan bir sevgili gibidir o!... Çaresiz, umutsuz!... sýradan kalkarým. Tekrar geçmiþin yollarýndayýmdýr. Ama bu kez koþarak kaçarým. Denize girerim. Denizdeyimdir. Adalara doðru yüzerken adalar sanki beni karþýlamak için ayaða kalkarlar, denizde adacýklarý sarýp sarmalar, köpüklerde çýrpýntýlarýyla sonsuzlukta bir nokta gibi görünen beni okþardý. Adadan gelen sallanan aðaçlarýn, savrulan dallarýnýn yapraklarýnýn çýkardýðý seslere bende saçlarýmý denizde çalkalayarak eþlik eder katýla, katýla bu adacýklarla birlikte gülerdim.
155 
 Tencereden Al Haberi - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ondört senedir -birazdan anlatacaðým- bu ev sakinlerine hizmet veriyorum. Aslýnda ondört yaþýndan biraz büyüðüm; çünkü imal edildikten sonra birkaç ay da bir maðazada karton kutu içinde bekledim. Bir ara vitrine de koydular üç günlüðüne, lâkin çok bilmiþ tezgahtar haným, oraya yakýþmadýðýmý düþünerek beni tekrar kutuya hapsetti. Bereket bu ailenin hanýmý geldi de beni alýp bu esaretten kurtardý.
156 
 Absürtük Metinler  (Kara Ýzahçý)

Hesaba itiraz ederse yanýndakilerin gözünde küçük düþeceðini sanan adamý, daha fazla kazýklamadýðýna piþman oldu garson.
157 
 Caným Oðlum  (Þenol Durmuþ)

Hadi oðlum üzme babaný. Seni çok seviyorum biliyorsun. Aman derslerine dikkat et çok çalýþ, oku sonra büyük adam ol. Her þeyi senin geleceðin için yapýyorum. Sonra senin de bir oðlun olacak biliyorsun deðil mi? Üstelik ayný bana benzeyecek. Tamam mý caným oðlum. Benden sakýn utanma. Baban hýrsýz diye sakýn utanma. Arkadaþlarýnýn ne dediði önemli deðil. Benim ne dediðim önemli. Senin geleceðin için çalýyorum, çýrpýyorum.
158 
 Gulet Olacaktým...  (tugba demýr)

Cýlýz ýþýklar ardýndan gelen yoðun ýþýklar, aralarýna girmiþ karanlýk bir boþluk. Deniz varsayýyorum boþluðu. Kapkara bir gece, kapkara bir deniz. Ben denizim, deniz benim, denizde bir tekneyim.
159 
 Cinnet Temayülleri yada Kapalý Oda Nöbetleri  (Bünyamin Bayansal)

Beyaz, dört duvar...
160 
 Bir Çocuk Hikayesi  (Ayþegül Doðrucan)

Bir varmýþ bir yokmuþ… Develer tellal iken, pireler berber iken… Ani bir kararla evlenmiþ bir çift varmýþ.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Hortum
Tayyibe Atay
Öykü > Ýronik
Aþkýn
selim çok
Öykü > Ýronik
Emrin Olur
Ahmet Zeytinci
Öykü > Ýronik
Müzeyyen
Suleyman Tuna
Öykü > Ýronik
Maçakýzý
selim çok
Öykü > Ýronik
Duygu Dökümaný
selim çok
Öykü > Ýronik
Kedi Gözü
selim çok
Öykü > Ýronik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.