..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bilim Kurgu
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu
81 
 Öfke ve Karanlýk  (Gürkan)

Yýldýzsavaþlarý ile alakalý,arada geçen terimlerde bu evrene göndermeler yapýlýyor ilgisi olmayanlar sýkýlabilirler
82 
 Hapþýrtan  (Mustafa Acungil)

2009 TBD Bilimkurgu Öykü Yarýþmasýna bu öyküyle katýlmýþtým. Kriz kavramý üzerineydi yarýþmanýn konusu. Domuz gribinin nemenem bir þey olduðunun henüz anlaþýlmadýðý bir dönemdeydik. O günlerin çaðrýþýmlarýyla yazýlmýþ bir öykü...
83 
 Gelecek Postasý 14 - Ada, Balýk ve Deniz  (Mustafa Acungil)

Bir diðer geliþme, yüzdürülebilen ve istenilen seviyede batýk durumda tutulabilen þehirlerin inþa edilmesiydi. Bunlar öncelikle sadece dikey olarak hareketliliðe sahip yerleþimler oldular. Ama zamanla daha küçük þehirler tamamen seyyar hale de geldiler.
84 
 Gelecek Postasý 13 - Avrupa Yollarý Dar  (Mustafa Acungil)

Hani nezleyle ilgili demiþler ya, ilaç alýrsan bir haftada geçer ilaç almazsan yedi günde… Avrupa Birliði ile ilgili de þöyle bir espriyi sýk sýk duyarsýnýz 2050’li yýllarda. Avrupa Birliði Türkiye’yi alsa 2-3 on yýlda yýkýlýrdý. Türkiye’yi almadý 20-30 yýlda yýkýldý.
85 
 Gelecek Postasý 12 - Asenkron Dünya Asenkron Eðitim  (Mustafa Acungil)

15 yaþýna kadar temel yaþam becerileri ve temel yeteneklerle ilgili belirli eðitimleri almak zorunlu. Bu sýnýflarýn dýþýnda yer alan eðitimler her yaþta kiþinin isteðiyle sýnýrsýz olarak alýnabiliyor. Bir okul yapýsý, mezuniyet kavramý, hayatýn belirli bir dönemine sýkýþýp kalmýþ ve uzun senelerin tamamýný alan bir eðitim anlayýþý yok. Ama her kiþinin sürekli güncel tuttuðu kendi eðitim portföyü var. Gelir seviyeniz, toplumdaki saygýnlýðýnýz, kiþisel tatmininiz ve daha pek çok önemli ölçüt, eðitim portföyünüzle yakýndan iliþkili.
86 
 Yüzelli  (Mustafa Acungil)

2008'de Türkiye Biliþim Derneði'nin Bilimkurgu Öykü Yarýþmasýna bu öykü ile katýldým. Kýsa listeye kalmýþtý. Bu öykünün arkasýnda chip.com.tr'deki blogumda önceki bir sene boyunca yazdýðým Kamil Asma serisinin derin etkisi var.
87 
 Gelecek Postasý - 5 - Bir Zamanlar Amerika - 1  (Mustafa Acungil)

Ülke içinde sýnýrlarý iyce zorlayacak ölçüde güç kullanan ve istediklerini elde eden þahinler, dünya arenasýndaki baþarýsýzlýklarýný yok sayýp kendilerini dev aynasýnda görmeye baþladýlar. Kötüye gidiþe dur demek için, yazýlý olmayan ve ilan edilmemiþ bir seri önlemi yürürlüðe koydular.
88 
 Gelecek Postasý - 8 - Gates'in Afrikasý - 2  (Mustafa Acungil)

Ülkenin ana hedefi sürdürülebilir karlýlýktý. Ancak bu sürdürülebilir kelimesi bir süs olarak deðil, gerçek anlamýyla kullanýlýyordu. Sonraki yýllarda ortaya çýkan ürünlerde görüldü ki, yeni ülke her türlü üründe sadece mali karlýlýðý deðil, enerji kullanýmý ve atýk üretiminde doðayla uyumluluðu da ana bir ilke olarak kabul etmiþti. Bu arada yeni ülkenin adý yeni ülkeydi: NewLand.
89 
 Gelecek Postasý - 6 - Gates'in Afrikasý - 1  (Mustafa Acungil)

Afrika’da bir ülkenin kaderi, öyle hýzlý ve öyle inanýlmaz bir þekilde deðiþti ki, bu deðiþmeden zarar görecek bazý mihraklar neler olduðunu fark edip engellemeye yönelik giriþimlerde bulunana kadar iþ iþten geçmiþti.
90 
 Gelecek Postasý 10 - Newland'in Siyasi Sisteminin Sýrlarý  (Mustafa Acungil)

Bir arkadaþým, NewLand’in kendisine özgü ve dünyada benzeri olmayan siyasi sistemi üzerine özel bir araþtýrma yapmýþtý. Bu yazýda size bu siyasi sistemin gücünü (belki de zayýflýðýný) oluþturan temel faktörlerden bana en ilgi çekici gelenleri aktarmak istiyorum:
91 
 Gelecek Postasý - 4 - 2053'ün Ýsviçresi  (Mustafa Acungil)

Afrikadayým. 2053’ün en müreffeh kýtasý. Büyük Sahradan baþlayýp Güney Afrika sýnýrlarýna kadar inen tek yönetim altýnda birleþmiþ bu ülkenin zenginliðinin en büyük kaynaklarýndan biri dünyanýn bilgi bankasý olmasý. Tüm bilgiler güvenle saklanýr ve kimsenin bilgisine bir baþkasý ulaþamaz. Eski Ýsviçre bankacýlýðýndan bile çok daha güçlü. Aramýzda onlarca yýl var. Bütün bunlarýn nasýl geliþtiðini anlatacaðým size. Sonra.... Þimdi manzaranýn ve gündelik hayatýn çarpýcýlýðýnýn tadýný çýkarmak gerek.
92 
 Gelecek Postasý 9 - 150 Kuralý  (Mustafa Acungil)

Zamanla geliþen gölge adam yaklaþýmý da sistemin dinamizmini artýrdý. Her seviyedeki her grupta birincinin ardýndan gelen en çok oy alan ikinci kiþi gölge adam oluyor ve bir üst seviye için gölge oy kullanýyordu. Böylelikle yerini kaybeden birinin boþluðunu kimin dolduracaðý hemen hemen kesin bir olasýlýkla bilinebiliyordu.
93 
 Gelecek Postasý - 3 - 2053'te Görüntüleme  (Mustafa Acungil)

Görüntüleme sizden sonra da uzun süre minik adýmlarla ilerleyen bir teknoloji oldu. Büyük atýlým gerçekleþtiðindeyse, bu atýlýmý gerçekleyen geliþmelerin baþlangýcý sizin çaða dayanýyordu. Belki bilenleriniz vardýr, Türkiye’de kör bir ressam varmýþ sizin döneminizde. Sonradan kör olmayan, doðuþtan hiç görmemiþ olan bu sanatçýnýn beyniyle ilgili yapýlan çalýþmalar çok dikkat çekmemiþse de bazý bilim adamlarý ortaya çýkan potansiyeli fark etmiþ.
94 
 Gelecek Postasý 11 - Aný Projeksiyonunun Kanlý Doðumu  (Mustafa Acungil)

Örgüt mensuplarý zaten suça bulaþmýþ olan kiþilerdi. Kimleri aðýna alacaðýný dikkatle çalýþýyor, aday kiþilerle ilgili geniþ dosyalar oluþturuyor ve sonra onlarý öldürüyordu. Ama bu, sanal bir ölümdü. Bir yandan biriktirdiði gerçek ölüm deneyimlerinden seçtiði kiþiye en uygun olan, kabullenebileceði bir tanesini adayýn beynine ýþýnlýyordu. Tabii bunun için adayý önce kaçýrmasý ve trans haline getirmesi gerekiyordu. Ýlgili ölüm deneyimini sadece beyninde yaþayan ama gerçekte ölmemiþ adayý transtan Egill uyandýrýyordu. Ölümden dönen kiþinin Egill’i bir yarý tanrý gibi görmesini garipsememek gerekir. Bunu saðlamak için gerekli atmosferi saðlamakta da Egill giderek ustalaþtý.
95 
 Gelecek Postasý - 2 - 2053'de Veri Depolama  (Mustafa Acungil)

Sizin için bu yazýyý yazarken, çok sevdiðim bir dostumun hediyesi sehpayý kullanýyorum. Üzerine koyduðum bir kaðýda yazmak anlamýnda deðil... Yazýnýn depolandýðý yer sehpanýn kendisi.
96 
 Gelecek Postasý - 1 - Merhaba  (Mustafa Acungil)

Selam, Ýsmim Kamil Asma. Beni tanýmazsýnýz, çünkü henüz yokum. Yani siz bu yazýlarý okurken, ben henüz var deðilim. Sanýrým öyle bir þey. Bu iþlerden pek anlamýyorum ben. Teknoloji konusunda çok deneyimli deðilim zaten. Ama hala yazý yazabilme yeteneðine sahip olan insan o kadar az ki...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 




son eklenenler
Yaratýcýlar - 2
Yaver ARANCIOÐLU
Öykü > Bilim Kurgu
Yaratýcýlar - 1
Yaver ARANCIOÐLU
Öykü > Bilim Kurgu
Dumandan Sonra
Ömer Kandurol
Öykü > Bilim Kurgu
Dedemin Hayatý...
mehmet avcý
Öykü > Bilim Kurgu
Ruhu Yarattýk
Tuna Mustafa Yaþar
Öykü > Bilim Kurgu
Geçmiþin Ýzleri
Okan Boncuk
Öykü > Bilim Kurgu
Karýnca Ýstilasý
Okan Boncuk
Öykü > Bilim Kurgu
Ýstila
mehmet burak yüksel
Öykü > Bilim Kurgu
Déjà Vu
Denis Emre HALADA
Öykü > Bilim Kurgu

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.