..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Modern
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kelebek
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

paramparça kuþlarýz dünyanýn tepelerinde ötüþüp duran sahibjn ýslýðýný bekleyen soluk soluða

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Modern
21 
 Su ve Yaþam...  (Necat Dilaver)

'Yaþam'ýn tek ortak payda olduðu bu dünyada, þiir ve öykünün birbirinden farký; NEDÝR? Belki bir fazla satýr...
22 
 Dilagáh / Dilaltindan Cikis Ani  (Murat Kayali)

Söz her zaman günahsiz ve her zaman dogrudur. Söz dilin altindan cikis aninda, doganin bagrindan fiskiran bir kaynak kadar ari ve dogaldir. Simdi sözün sevabina inanarak dilin günahini cekmek zamani gelmisti.
23 
 Çið Gözlünün Yanýnda  (CENGÝZ MAÇOÐLU)

Karanlýk, güneþin batmasýný nasýl evecenlikle beklerse, biz de onun gelmesini ayný sabýrsýzlýkla beklerdik. Yalnýz o aralar bu denizin kýyýlarý, þimdiki gibi utanmaz deðildi. Bu sahillerde Tanrý’yý gücendirecek hiç bir þey olmazdý. Sabah yürüyüþü için çýktýðýnýzda geceden kalma sevimsizlikleriyle kondomlarýn denizin yüzeyinde içlerine su alarak þiþtiklerine rastlamazdýnýz. Bunu hatýrladýðýmdan mýdýr ne? Bugün bu insan seline pek bozguncu halimle bakýyorum.
24 
 Aj (L) Anýn Karmaþasý  (CENGÝZ MAÇOÐLU)

Kendisinden beklenmeyen bir çabuklukla, çantasýna davrandýðý an, Ulaþ’ýn tam ensesine 7,65’lik bir namlu dayandý. Ulaþ kayýtsýzca: —Sen zaten beni öldürdün, dedi. Tetiði çeksen ne fayda, demesine fýrsat kalmadan Ajlan kýzýmýz, tiz bir çýðlýkla uyandý. Baþucu arkadaþlarý da ordaydýlar. Yine aðlamaklý biçimde: —Ulaþ, dedi. Bu kentten hemen gitmelisin… Hakkýnda her þey artýk biliniyor.
25 
 Hastanedeki Kara Talih  (Senanur Budak)

Hastane binalarýnýn karanlýk koridorlarý el ele uzanmýþ mezar taþlarýný andýrýyordu. Küçücük bedenlere gizlenmiþ hastalýklar o koridora girince kafese týkýlmýþ bir maymunmuþçasýna ürkek ve kararsýz davranýyordu. Aylarca orada yaþamak zorunda kalan çaresiz çocuklar adeta güneþ görmemiþ meyveler gibi eksik ve yaralý olarak olgunlaþmak zorunda kalýyordu.
26 
 Kýzgýn Yaðda 15 Dakika Piþen Lezbiyen  (evren gelen)

Kumsaldasýn uzanmýþsýn deniz ayýlarý çýkýp vücuduna bakýyor bir gülümsesen gelip yatma teklif edecekler...
27 
 Soytarý Zaman  (Hulki Can)

Cumartesi akþamlarý aile için önemli bir gündü. O gün sinema makinesi ve ayaklý perde büyük bir törenle kurulur, aygýt özenle yaðlanýr, çaylar, kakaolar, elmalý pastalar, pandispanyalar hazýrlanýr, bebekliðimizle ilgili veya gezilerde çekilmiþ siyah beyaz filmler ve çizgi filmler seyrederdik.
28 
 Ters Kimi  (Meqsed NUR)

silsile hekayeler
29 
 Yadigar Terlikler  (Özlem Turgut Þili)

Annesini uyandýrmamak için parmak uçlarýnda yürürken boy aynasýnýn önünde durup "Ýþine bak!" dedi gördüðü surete. Gözlerini ovuþturdu. Sabahlarý kendini çirkin görmeye tahammülü yoktu. "Hiç espriden anlamýyorsun, yine çok ciddisin bakýyorum da." dedi kendine. Gözü; yerde ters dönmüþ, siyah ,tüylü terliðe takýldý. Uzun zamandýr gözükmüyorlardý ortada.
30 
 Kravat Soslu Maydanoz  (Eylül Aðar)

""Biz Ortaçað’da yaþamalýydýk!" diye haykýrdý.[Evet evet, belki o zaman “büyücü” diye yakarlardý seni. Kurtulurdum senden! Sünnetli olduðunu söylerdim herkese, engizisyonlarda sürüm sürüm sürünürdün. Ben anneme dedim ama dedim olmaz böyle bu zamanda, bu zamanda olmaz böyle; dedim. Dinletemedim…] "
31 
 Kalbinin Müziði  (leyla karaca)

Kitap 13 öyküden oluþuyor.
32 
 Patigül  (Hulki Can Duru)

Oralarda bir yerlerde, gökkuþaðýnýn ötesinde, yükseklerde çok, gökleri olan masmavi, uzak bir ülke var, bir zamanlar iþittiðim bir ninnide, düþlerin olanaksýz gerçekleþtiði, limon damlasý dertlerin eriyip gittiði... (“Oz Büyücüsü”, Gökkuþaðýnýn Altýnda, Judy Garland)
33 
 Metafizik Bahçelerime Papatyalar Ektim  (BURAK ÖRKÜN)

Doðada her þey birbirine benzemek zorunda mý diye düþündü ve býraktý kendini gerçeðin kollarýna...
34 
 Pazar Pazar  (Aslý Orhon)

Yedi katlý okul binasýnýn en üst katýnda idi kýzlar yatakhanesi. Katta; beþi sað, beþi solda on tane oda vardý her birinde yirmi-otuz kiþinin yattýðý. Sol taraftaki odalar okulun bahçesine ve karþý binadaki erkekler yatakhanesine bakýyordu, arada büyük bir bahçe olmasýna raðmen kýzlar ve erkekler büyük pencereler sayesinde geceleri çok rahat sözsüz iletiþim kurulabiliyor, nice aþklar dile geliyordu
35 
 Sahne Arkasý  (Emre Coþkun)

Sahneye çýkmadan önce yaþanýlanlanlar, bekleyiþ...
36 
 Renksiz Tu Al  (mehmet asým erdoðmuþ)

rengimi aldýn sen giderken....
37 
 Haritada Kaybolan Çocuklar  (Bahadýr ÖZBÜTÜN)

Her zamanki gibi üç dört dakika gecikmeyle sýnýfa girdiðimde, sýnýfta beni beklenmedik bir sessizlik karþýladý.
38 
 Tablodaki Yüz  (Ertunç Barýn)

Rembrandt’ýn derin altuni karanlýklara gömdüðü yüzlerden biriyle karþý karþýyaydýn. Öyle sandýn; adamýn kalýplý, koyu giysiler içinde bakýmlý, parlak, cilalý parlak yüzü müydü yoksa seni böyle yanýltan?
39 
 ... 14 Mart...  (Efe Erdem)

Saf güzellikleri zorluyor hayat. Ne yapacaklarýný bilemiyorlar ve kimsenin umurunda deðiller. Tüm bu acý ve karmaþanýn ortasýnda, serseme dönmüþ, yolunu kaybetmiþ ve vazgeçmekten baþka bir þey düþünemez halde, bir hiç uðruna ölüyorlar, sokaklarda.
40 
 Bir Testinin Kýrýldýðý Yerden Sýzan Ýçözü  (Funda PAKTAN)

Özetler, bende kusma hissi uyandýrmýþtýr hep, ne aslý ne de asýlsýzlýðý olan bu vurucu timler, hangi teþkilâtýn tetiðini düþürüyorsa ortalýðý ihanet buluyordu.




son eklenenler
Susma Hakký
kahverengi
Öykü > Modern
Karýnca...
Necat Dilaver
Öykü > Modern
Kýpýrtý...
Necat Dilaver
Öykü > Modern
Hiç...
Necat Dilaver
Öykü > Modern
Pazar Pazar
Aslý Orhon
Öykü > Modern
Sahne Arkasý
Emre Coþkun
Öykü > Modern

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.