..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Söyleþi
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Söyleþi
61 
 Yönetmen Hasan Karcý ile Söyleþi  (Zeliha Demirel)

"2008 yýlýnda Cannes Türk filmlerinin gösterim yýlý oldu diyebilirim. O kadar filmin arasýndan “Üç Maymun”un seçilmesi de önemli idi. Önümüzdeki yýl için yine katýlma daveti aldýk, eðer film yapabilirsek yine katýlýrýz."
62 
 Sami Yakar Ýle Tiyatro Üzerine  (Hakan Yozcu)

"30 yýldan beri tiyatronun içindeyim. Tiyatroyu hep amatör ruhla yaptýk. Fedakârlýklar içindeyiz. Devlet mercilerinin bize yöneldiðini hiç görmedim. Þu ana kadar hiç kimse bize, “Ne yapýyorsunuz? Bir yardýma ihtiyacýnýz var mý? Sizin için ne yapabiliriz?” diyen hiç olmadý. Bu ülkede sanata ve sanatçýya deðer verilmiyor. Sanatsal etkinliklerin çoðu bireysel fedakârlýklarla zoraki yapýlýyor. Herkes kendi imkânlarýný zorluyor. Tiyatro, zor bir sanat."
63 
 Ressam Mehmet Baþbuð ile Söyleþi  (OSMAN AYTEKÝN)

Ý Resimlerimde Anadolu insanýnýn çilesini, derdini, umudunu, beklentisini gündelik yaþam içinde anlatmaya çalýþýyorum. Tabi ki zaman zaman ele aldýðým konular benim yaþadýðým çevreden halk yaþantýlarý olduðu için anýlarý gözümde tekrar yaþama imkaný buluyorum.”
64 
 Nasýlsýn Görüþmeyeli?  (Emine Piþiren)

Nasýlsýn caným? -Berbat! -Aa, neden berbatsýn? -Ýflas ettim... -Çok kötü!..Üzüldüm... -Nasýl mý? Hayatý çok seviyorum, ama hayat beni sevmekten vazgeçti. -Aaa, bu ne demek oluyor þimdi? -Duymadýn deðil mi? -Neyi?
65 
 Kuzenim Mustafa Çetinkaya’nýn Ardýndan  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

O yýllar televizyonlarda yayýnlanan ve Mehmet Ali Erbil’in de rol aldýðý bir komedi dizisi vardý. Ýþte biz bu diziden esinlenerek birbirimize “kuzen” demeye baþlamýþtýk. Uður Dershanesi’de uzun yýllar birlikte ayný odayý paylaþtýk.
66 
 Atatürk Çocuklarý Kütüphanesi  (Ömer Akþahan)

KÖY ÇOCUKLARI KÜTÜPHANELERÝ OLUÞTURMA, KÜLTÜR-SANAT VE DAYANIÞMA DERNEÐÝ adý altýnda köylere ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESÝ adý altýnda KÖY KÜTÜPHANELERÝ kuruyoruz.
67 
 Anne Bana Sarýlsana...  (H.Deniz Hatipoðlu)

Kimse özgürüm diye baþkasýnýn özgürlüðünü çalmaz ve hastalýklý ruhlar akýlcý zenginliðe dönüþür/se bir gün... ve en önemlisi de SAVAÞ lar olmaz..
68 
 Milli Bütünlüðümüzle Varýz  (Hande Hamdiye Aðýrman)

Milli Bütünlüðümüzle Varýz! 01 Adana Ýl Kültür ve Turizm Müdür Sabri TARÝ Ýle Röportaj
69 
 Minibüs ile Kýsa Takýlmalar  (Ahmet Zeytinci)

Þoförün hemen yanýnda ki koltuða iliþir iseniz de þoför ile sohbet etme imkanýnýz olacaktýr haliyle... Havadan, sudan, dereden, tepeden konuþsanýz da çok da fazla lafa tutmayýn ki þoför beyin de dikkati daðýlmasýn, sonrasýnda da kaza yapmasýn...
70 
 Sadece Güzellik Arayan Erkeklere Biz Kadýnlarýn Aðzýndan Öneriler  (El.Zem Hebiloðlu)

123456898490uýowdj
71 
 Hayallerim ve Ben  (Hilâl Erboyacý)

Ýnsaný ne mutsuz eder?.. Ne çok neden var saymaya kalksak…’Ýnsaný ne mutlu eder ?’sorusunun cevabý ise göreceli. Kiþiden kiþiye deðiþir mutluluðun tarifi. Bu nedenle mutluluðun resmini çizmek çok zor belki de…Beklentilerimiz farklý.
72 
 Prof Dr Necati Demir Konferans Verdi.  (Hakan Yozcu)

Prof Dr Necati Demir, öðrencilere Atatürk’ün “Türk genci atasýný tanýdýkça daha önemli iþler yapacaktýr” deyiþini hatýrlatarak kendimizi tanýmadýðýmýzý, bu nedenle dünyanýn da bizi tanýmadýðýný belirtti. Eðitimimizin daha ziyade medyatik olduðunu, Türk Kültürünü yeteri kadar tanýmadýðýmýzý söyledi.
73 
 Tekin Gönenç'le Söyleþi... (Leman Julide K)  (L Julide K)

Alabildiðine derin bir mavi denizdir, O. Ama üzerinde gezinen gemileri sýðlýklarýnda yüzdürebilecek kadar da naif bir deniz. Derinliðini gösterirken el veren, bir o kadar da öðretendir. Ama siz ister istemez daha derinlerine gitmek istersiniz. Bu doðal çekimidir O’nun. Elinizde olmadan kapýlýrsýnýz dalgasýndaki akýntýya.
74 
 Gazeteci Nevzat Yýlmaz"la Pazar Sohbeti  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Trabzon’da ‘basýn’ deyince akla gelen ilk isimlerden biridir Nevzat Yýlmaz… Çünkü o, Trabzon’un en eski gazetecilerinden biridir. O, çocukluðundan beri gönlünü gazeteciliðe vermiþtir. Ortahisar’daki küçük matbaasýnda büyük iþler yapan bir dost simadýr O…
75 
 Tiyatroya Adanan 60 Yýl. : Prof. Dr. Özdemir Nutku  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Özdemir Nutku – Bir gün anneannem bana, “sen tiyatro nedir biliyor musun?” diye sordu. Hayýr, bilmiyorum deyince, iþte bu hikayelerde anlatýlanlar insanlar tarafýndan canlandýrýlýyor dedi. Peki, görmek ister misin deyince tabii, görmek isterim dedim. Biz o zamanlar taaa, Kadýköy Acýbadem’de oturuyorduk. Oradan bir arabaya biniyor, Haydarpaþa iskelesine gidiyorduk. Oradan vapura biniyorduk. Karaköy’e geliyor, Karaköy’de tünele biniyor. Tünel’den tiyatroya gidiyorduk yani, yani benim için uzun bir “Ay Yolculuðu” gibi bir þeydi. Ýþte, o ilk tiyatroya gidiþimde, ilk defa Tünele binmiþtim. Orada, Tünel’de çok zangýrtýlý gürültülü bir þeydi, bayaðý korkmuþtum. O da bana ayrý bir serüven olmuþtu. Sonra, gece ayný serüveni ben bir kere daha yaþamýþtým. Daha ilkokul birinci sýnýfa gidiyordum ve benim için çok maceralý bir gün olmuþtu.
76 
 . Ayþenur Yazýcý ile Þiir Üzerine Söyleþi  (Mehtap ALTAN)

M. Altan: Samimiyetiniz, manevi güzelliðinizin içindeki onurlu duruþunuz, þiir adýna verdiðiniz emek dolu çalýþmalar size ulaþmam için en güzel ayrýntýlardý... Sayýn Ayþenur Yazýcý çok çok teþekkür ederim verdiðiniz emek zaman ve paylaþým için…
77 
 Sevgi Ýsterse Herþeyi Yener... Yeterki Sevelim.  (H.Deniz Hatipoðlu)

eþimi hastanede býrakamadýk, hem ölenlerden hemde oradaki hasta yaklaþýmlarý çok fenaydý..üç kez hayata gidip geldi..kanser ilaçlarý zor ilaçlardý.. ve biz doktor la görüþerek eve gelmek istedik ve ona moral kazandýrdýk.. yoksa doktorlar yaþamaz, sayýlý
78 
 Yönetmen Hasan Karcý ile Söyleþi  (Zeliha Demirel)

"...Belki oturduðunuz yerden dünyayý sarsacak bir müzik eseri besteleyebilir, bir akým açacak resim yapabilir ya da nobel alacak kitap yazabilirsiniz ama sinema yapamazsýnýz...."
79 
 Ben Ýstediðim Sürece Yaþarým!  (ömer akþahan)

"Kýzý kökten, þarabý küpten alacaksýn!"
80 
 Þiir ve Öyküden Sonra Sýra Romanda Mý?: Fikret Hakan  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

O benim çocukluðumun siyah beyaz filmlerinin vazgeçilmez jönüydü. Kimi zaman mahallemizin harbi delikanlýsý, ailemizin beyefendi oðlu ve çoðunlukla genç kýzlarýn uðruna beyaz mendiller eskittiði yürek deleni. Hangi koþulda olursa olsun hep hayallerimizin kahramaný, filmlerin esas oðlanýydý. Cikletlerden çýkan artist fotoðraflarýnýn en kýymetlisi. Kartlarý deðiþ tokuþ ederken bir yerine üç fotoðraf aldýðýmýz kýymetlimiz. Tabii o zamanlar Yeþilçamýn harbi delikanlýsý Fikret Hakan’ýn þair ve öykücü olduðunu bilmiyorduk. Ýþte çocukluk deyin, cahilliðimizi hoþ görün. Romana soyunduðunu ise yeni öðrendik.




son eklenenler
Yaðmur Damlasý
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Söyleþi
Yine Pitbull Dehþeti
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Söyleþi
Yer Çekimi Kanunu
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Söyleþi
B Li Bir Yazý
Ahmet Zeytinci
Ýnceleme > Söyleþi

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.